Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 28.01.2014 09:03

dziękuję Donieq za konkretną odpowiedź :)
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 28.01.2014 21:31

donieq napisał(a):

Ale im dalej "w lipiec" tym liczba turystów rosła a liczba ogłoszeń spadała.

A na początku sierpnia normalnych kwater zabrakło i to o sierpniu ludzie pisali że po dwóch dniach spania na parkingu wracali do domu, ja szukałem kwater od Makarskiej na południe a wylądowałem po jednym noclegu w przechowalni w Duce, ale w tym roku też raczej w ciemno może nie będzie tak źle.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2014 22:32

"Uwielbiam" hasła w stylu :
może nie będzie tak źle :roll:

A potem jęki i stęki, że było drogo i że nic fajnego się nie znalazło :roll:
I znowu ktoś pakuje się w kłopoty i robi te same błędy.
Morze jest szerokie i głębokie. 8)

W dzisiejszych czasach, kiedy jest tyle możliwości zarezerwowania na spokojnie noclegu, poszukania w internecie tego, co na interesuje, jest tyle możliwości sprawdzenia i negocjowania cen,
wydaje mi się to dziwne :roll:

Jak ktoś nie ma talentu handlowego i mocnych nerwów oraz baaaaaaaaaaaaaaaardzo tolerancyjnej żony z dzieciakami,
to niech w ciemno w szczycie sezonu nie jedzie.

No, ale żyjemy w wolnym kraju :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.01.2014 23:00

Lednice napisał(a):"Uwielbiam" hasła w stylu :
może nie będzie tak źle :roll:

A potem jęki i stęki, że było drogo i że nic fajnego się nie znalazło :roll:
I znowu ktoś pakuje się w kłopoty i robi te same błędy.
Morze jest szerokie i głębokie. 8)

W dzisiejszych czasach, kiedy jest tyle możliwości zarezerwowania na spokojnie noclegu, poszukania w internecie tego, co na interesuje, jest tyle możliwości sprawdzenia i negocjowania cen,
wydaje mi się to dziwne :roll:

Jak ktoś nie ma talentu handlowego i mocnych nerwów oraz baaaaaaaaaaaaaaaardzo tolerancyjnej żony z dzieciakami,
to niech w ciemno w szczycie sezonu nie jedzie.

No, ale żyjemy w wolnym kraju :wink:

W tamtym roku w Baska V. słyszałem jak żona opier...ła mężusia za ciąganie ją w poszukiwaniu lokum
...w końcu siadła na ławce z dzieckiem i powiedziała że się nie rusza ,a on niech idzie i szuka nawet po 100 EU za noc 8O :roll:
...szkoda mi było tego dziecka ,z tego co powiedziała ,szukali przez cztery godziny w trzech miejscowościach :wink:
Wracaliśmy że spaceru po dwóch godzinach ,to jeszcze siedziała na tej ławce 8O
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 28.01.2014 23:24

Od zawsze znajdzie się na forum paru "kozaków", którzy jadą w ciemno z piątką dzieci, w szczycie sezonu i znajdują apartament w 7 minut za 10 euro z wyjściem na prywatną plażę :) Niektórzy z nich, to ci którzy chwalą się też później, że drogę do Chorwacji z Polski przebyli autem w 5 godzin i 47 minut, auto spaliło im 2 litry na 100 km, a w knajpie płacili 3 euro (z napiwkiem) za obiad dla całej rodziny.

Ale nie zawsze jest tak różowo. W zeszłym roku w pierwszej połowie sierpnia byłem w Drasnicach. Apartament miałem zabukowany wcześniej przez internet. Aparatment był ok, opisywałem to już gdzieś na forum, ale nadmienię tylko, że na początku pobytu miałem pewne tarcia z właścicielką i zgłosiłem uwagi co do "stanu technicznego lodówki". Pani właścicielka odpowiedziała na to krótko "na nasze miejsce ma 10 chętnych rodzin i jak nam się nie podoba, to możemy iść w p...u". Zostaliśmy. Faktycznie, ten sezon był jakiś wyjątkowo tłoczny. Później, już podczas pobytu spotykałem kilka razy osoby z Polski, które bezskutecznie szukały kwater, niektóre z nich jechały z miasteczka do miasteczka na riwierze makarskiej i były już nieco zrezygnowane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2014 23:37

Może ktoś mieć farta :wink: ,
są tacy, co znajdą zaraz apartament w dobrej cenie,
ale to nie jest reguła :roll:
W szczycie sezonu raczej odstępstwo od reguły :wink:

W każdym razie na Kvarnerze i Istrii nigdy nie widziałem ludzi z tabliczkami o apartmanach na rogatkach, nie było ani jednego naganiacza.
W agencjach była tam prosta piłka : bierzesz, co mamy albo szukasz sam 8) ( w domyśle spier.... ) :roll:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 12.02.2014 23:54

2 razy jechalismy w ciemno...moze ktoś powie, że tak fajnie,że widzimy co wybieramy, ale w ubiegłym roku zarezerwowałam - nie ważne - 2 dni przed wyjazdem, i było wszystko tak jak na stronie internetowej i wiem - nie chcę już jechać w ciemno!!!!! W tym roku jedziemy w czerwcu i zarezerwowałam w połowie stycznia
maniek_zl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_zl » 18.02.2014 17:39

A ja mam pytanie czy w maju jest jeszcze szansa żeby znaleźć i zrobić rezerwację apartamentu dla 4 osób na termin od 14 do 24 lipca? Region południowa dalmacja. I tak do 80 euro za apartament. Czy to już za późno i zostaje jedynie w ciemno wyjazd? Dzięki z góry za odpowiedź.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.02.2014 18:09

maniek_zl napisał(a):A ja mam pytanie czy w maju jest jeszcze szansa żeby znaleźć i zrobić rezerwację apartamentu dla 4 osób na termin od 14 do 24 lipca? Region południowa dalmacja. I tak do 80 euro za apartament. Czy to już za późno i zostaje jedynie w ciemno wyjazd? Dzięki z góry za odpowiedź.

Lipiec i sierpień to high season, ale jest szansa. Z reguły tak późno nie szukam kwatery, ale zdarzyło się dwukrotnie, że szukałem dopiero w maju na pierwszą połowę sierpnia. Raz dotyczyło to Środkowej Dalmacji, a w ubiegłym roku Istrii. Problem jest tego typu, że trzeba się więcej naszukać, bo dużo miejsc ma już rezerwacje, albo bywa tak, że trzeba się "wstrzelić" w wolny termin, który nie zawsze odpowiada. Kolejny minus jest taki, że bardziej atrakcyjne miejsca są w większości obsadzone. Mnie się jednak udało i wszyscy byli zadowoleni.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 18.02.2014 18:52

maniek_zl napisał(a):A ja mam pytanie czy w maju jest jeszcze szansa żeby znaleźć i zrobić rezerwację apartamentu dla 4 osób na termin od 14 do 24 lipca? Region południowa dalmacja. I tak do 80 euro za apartament. Czy to już za późno i zostaje jedynie w ciemno wyjazd? Dzięki z góry za odpowiedź.

..dlaczego dopiero w maju chcesz robić rezerwację :roll:
maniek_zl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_zl » 19.02.2014 06:51

Dopiero w maju niestety bo druga para która z nami ma jechać określi się czy w tym terminie będą mieli urlop i będą mogli z nami jechać.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 19.02.2014 08:12

maniek_zl napisał(a):Dopiero w maju niestety bo druga para która z nami ma jechać określi się czy w tym terminie będą mieli urlop i będą mogli z nami jechać.

..to może przez booking. zawsze można odwołać do dziesięciu dni przed terminem bez ponoszenia kosztów , nie brać ofert specjalnych pod uwagę :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.02.2014 08:17

maniek_zl napisał(a):Dopiero w maju niestety bo druga para która z nami ma jechać określi się czy w tym terminie będą mieli urlop i będą mogli z nami jechać.

Niestety, my czasami też tak mamy i muszę przeciągać rezerwację do późnej wiosny. Zawsze zazdroszczę osobom, które po powrocie już rezerwują pobyt na następny rok i odliczają... Ja niestety tak nie mogę. :(
Tragedii jednak nie ma. Jak pisałem można (choć jest trudniej) znaleźć coś w maju, a w ostateczności pozostaje jazda w ciemno. :wink:
maniek_zl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_zl » 19.02.2014 08:48

Dzięki wielkie za odpowiedź :) Zobaczymy w maju powysyłam setki zapytań i na pewno coś się znajdzie oby druga para tylko załatwiła urlop :)
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 21.02.2014 12:24

Nie wiem dlaczego tak boicie się jazdy w ciemno. Od siedmiu lat tylko tak jeżdzę również w lipcu i sierpniu czyli w "sezonie" . Sezon 15/06 do 15/08. Nigdy nie miałem problemów z kwaterą, zawsze znalazłem to co chciałem.W sezonie jest trochę trudniej ale poza nim bez problemowo. nie widzę sensu w rezerwacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone