Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ogvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogvip » 18.01.2014 19:17

W Baśce byłem w drugiej połowie sierpnia i płaciłem 50 euro za super apartament 2+1 z widokiem na morze na ul. Blato, a w Mościeniskiej byłem w pierwszej połowie sierpnia i płaciłem 70 euro za bardzo fajny apartament 3+2. Zostawiłem samochód na parkingu i z buta od domu do domu bo w agencji drożej i dalej od morza.
ogvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogvip » 18.01.2014 19:25

Lednice napisał(a):
ogvip napisał(a):Byłem na Chorwacji zaledwie dwa razy i w ciemno raz w Basce i w ciągu 40 min znalazłem kwaterę dla naszej piątki tuż przy głównej ulicy, a drugim razem na Istrii w Moscienickiej i tam również szybko znalazłem kwaterę, więc nie jest problemem pojechania w ciemno tylko pytanie czy się chce.

To było w sezonie, w lipcu i sierpniu :?: Jak szukałeś i za ile znalazłeś :?:

W Baśce byłem w drugiej połowie sierpnia i płaciłem 50 euro za super apartament 2+1 z widokiem na morze na ul. Blato, a w Mościeniskiej byłem w pierwszej połowie sierpnia i płaciłem 70 euro za bardzo fajny apartament 3+2. Zostawiłem samochód na parkingu i z buta od domu do domu bo w agencji drożej i dalej od morza.
ogvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogvip » 18.01.2014 19:28

W tym roku też jedziemy w ciemno bo nie będę dopłacał za przelewy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2014 19:44

Interesujący argument :D

Do Baśki i Dragi bym w ciemno nie pojechał
w szczycie sezonu, za dużo ludzi na plaży, a same miejscowości za małe 8)

Ale można mieć szczęście i znaleźć coś fajnego
NANO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) NANO » 22.01.2014 17:57

Drodzy CRO-forumowicze wpadłam tu po wielkiej przerwie znowu zaczynam chorować na "CHORWACJĘ" tylko że w tym roku jak jest możliwość wyjazdu to znowu coś nie tak z terminami i oto moje pytanie czy między 5-20 lipca jest możliwość znalezienia miejscówki w ciemno na riwierze tzn. Brela, Tucepi, i jak ktoś by miał jakąś sprawdzoną kwaterkę dla 2+3 nie drogo chętnie poproszę o namiary z góry WIELKIE DZIĘKI
rudi2891
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudi2891 » 23.01.2014 12:54

NANO napisał(a):Drodzy CRO-forumowicze wpadłam tu po wielkiej przerwie znowu zaczynam chorować na "CHORWACJĘ" tylko że w tym roku jak jest możliwość wyjazdu to znowu coś nie tak z terminami i oto moje pytanie czy między 5-20 lipca jest możliwość znalezienia miejscówki w ciemno na riwierze tzn. Brela, Tucepi, i jak ktoś by miał jakąś sprawdzoną kwaterkę dla 2+3 nie drogo chętnie poproszę o namiary z góry WIELKIE DZIĘKI

Droga koleżanko.Bez problemu.W tamtym roku byłem 08.07 w Omisiu to twoje okolice i co kawałek przy drodze siedzieli panowie z szyldami APARTMANI...Sam też jechałem w ciemno i w tym terminie znalazłem pokój dla trzech osób za 40euraczy.Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
NANO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) NANO » 23.01.2014 13:08

rudi2891 dzięki a mam jeszcze jedno pytanie szukam podobnej plaży do plaży w Tucepi od strony Makarskiej tzn. z możliwością siedzenia w cieniu gdyz jedna osoba nie może być na bezpośrednim słońcu a reszta chce się opalać i trzeba to jakoś podzielić żeby wilk syty i owca cała podsuńcie mi proszę możliwe miejsca by było coś takiego szukałam przez wujka google alenie widzę nic :smo:
rudi2891
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudi2891 » 23.01.2014 15:38

Jak pisałem byłem w Omisiu,plaża wąska ale przyjemna,bez tłoku jak w innych miejscach,żwirek,ale jest cień.Nad plażą rosną drzewa i każdy znajdzie coś dla siebie.Czyli i pełne słońce i cień.A w Tucepi nie byłem tak więc nie mam porównania.I oczywiście buty do wody są obowiązkowe.Dodaję dwie fotki z tej plaży.Z tym że to nie jest plaża w centrum Omisia.
Załączniki:
DSC_4123.JPG
DSC_4118.JPG
Dżejan
Cromaniak
Rok 2013. 1-10 lipca - jak było z apartamentami w ciemno?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.01.2014 19:24

Proszę Forumowiczów, którzy byli w środkowej lub południowej Dalmacji w ciemno (bez rezerwacji) o podzielenie się jak było ze znalezieniem apartamentów w roku 2013 w dniach 3 - 10 lipca.
Myślę, że rok 2013 był szczególny. Ciężko było znaleźć w ogóle kwaterę a co dopiero odpowiadającą nam.
Ja akurat byłem w Primosten na przełomie lipiec/sierpień i była masakra. Czytałem o takich, którzy po dwóch dniach poszukiwań wracali do Polski. Ja ledwo znalazłem coś na końcu miasta za 80 euro na 4 dni. Potem wróciłem do kraju.
W tym roku wybieram się ok. 5 lipca gdzieś od Breli na południe, może Baśka, Tucepi, Podgora po Gradac, zależy co się trafi.
Chciałbym wiedzieć jak z apartamentami było w tym terminie.

P.S. nie proszę tu o namiary na apartamenty.
rudi2891
Globtroter
Re: Rok 2013. 1-10 lipca - jak było z apartamentami w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudi2891 » 25.01.2014 19:52

Witam.Ja z rodziną (żona i córka 6l) byliśmy 08.07.13 w Omisiu.W ciemno i wogólę pierwszy raz w Chorwacji.Było mnóstwo osób przy drodze z tablicami APARTMANI....Do pierwszego podjechaliśmy to chciał 40 euro ,ale to był jakiś "gnojek" i za drogą,jardanką.Druga osoba to miły starszy pan i też 40euro za 10 noclegów,świerzy po remoncie budynek,po niżej trasy,i jakieś 150-180m do plaży.Ogólnie to mnóstwo osób w okolicy Omisia w kierunku Makarskiej stało i zachęcało do wynajmu apartamentu.Po paru dniach dojechali ślązacy i w rozmowie wyszło że też w ciemno i nawet oglądali kwatery za 30 i 35 euro.Tak więc moim zdaniem zero problemu z kwaterą w ciemno.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 25.01.2014 20:20

dzięki Rudi
tak myślę, że na początku lipca będzie dobrze... :)
a był ktoś w tym terminie od Breli w dół?

P.S. zacząłem chodzić po stronach z rezerwacjami i wysyłałem nawet maile ale ceny w okolicach 100 euro i ciężko się dogadać przez google translate, lepiej chyba w ciemno i na migi...
rudi2891
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudi2891 » 25.01.2014 20:33

Ktoś musiał być BARDZO wybredny że po dwóch dniach szukania wrócił do pl.A co do Breli to ci "ślązacy" po paru dniach przenieśli się do Breli i też w ciemno szukali pokoju,a co do ceny to koło 40e znalezli.Ale dokładnie to nie jestem pewien.Pozdrawiam
gabrysia111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrysia111 » 25.01.2014 22:02

Witam,podobna plaża jest w Promajna 5km od Makarskiej. Plaża żwirkowa,częściowo zacieniona przez dzrzewa piniowe, cisza i spokój, prysznice na plaży.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 27.01.2014 18:36

a jak na Rivierze Makarskiej było?
donieq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donieq » 28.01.2014 08:19

Witam.
Byliśmy w zeszłym roku na początku lipca w 8 osób (4+4) w Baśka Voda, w ciemno.
Znalezienie apartamentów zajęło nam ok. 10 minut - wyszliśmy z kumplem z samochodów i podeszliśmy do pierwszych lepszych tubylców i po 10 minutach mieliśmy do obejrzenia 6 apartamentów a byliśmy wybredni i parę odpadło w przedbiegach. Po "wizji lokalnej" wybraliśmy dwa obok siebie, cena bez problemu stargowana z 65 do 55 euro na dwa tygodnie (apartamenty 2 pokojowe, kible, klimy, tarasy i inne cuda wianki) a na pożegnanie porządna flaszka rakiji :D
Naganiaczy miejscowych i kartek przed domami było sporo także na początku lipca wal śmiało, na pewno znajdziesz coś fajnego w dobrej cenie. Mieliśmy to szczęście że podczas naszego pobytu oddano do użytku nowy tunel bezpośrednio przy Baśce tak więc dojazd do autostrady zajął nam jakieś 10 minut, byliśmy jednymi z pierwszych turystów w tunelu :D

Wcześniej chcieliśmy się zatrzymać w Breli ale.... nie było gdzie zaparkować i pojechaliśmy dalej :D

Jak pod koniec naszego pobytu zawiała bura i do wody nie dało się wejść pojechaliśmy starym naszym szlakiem do Tucepi "na wspominki" i tam też sporo naganiaczy z kartkami stało, przy kwaterach też sporo ogłoszeń.

Ale im dalej "w lipiec" tym liczba turystów rosła a liczba ogłoszeń spadała.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 175
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone