Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 15.01.2014 23:00

greenrs napisał(a):
baunty napisał(a):Możesz mi przypomnieć jak te dyskusje się kończyły. ....? :wink:
może się mylę, ale po pewnym czasie trwania dyskusji i wymianie "merytorycznych argumentów" coś dziwnego działo się z wątkami gdzie te dyskusje były prowadzone .... nie można było w nich pisać :oczko_usmiech:

No właśnie często tak się kończyły :oczko_usmiech: Dlatego twierdzę, że nie ma sensu tego ciągnąć...

A możesz mi przypomnieć pod jakim nickiem brałeś wtedy udział w tych dyskusjach :?: :)

Właśnie też nasunęło mi się to pytanie, bo na ile mnie pamięć nie zawodzi, owe dyskusje toczyły się przed sezonem :oczko_usmiech:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.01.2014 23:20

ynka napisał(a):Właśnie też nasunęło mi się to pytanie, bo na ile mnie pamięć nie zawodzi, owe dyskusje toczyły się przed sezonem :oczko_usmiech:

Te dyskusje toczą się już od wielu lat :D poszukaj na forum , to zobaczysz ile już ich było, zarówno przed jak i po sezonach 8)
Miały bardzo podobny przebieg :D

OT tu robimy, wątek o wyjazdach w ciemno.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 15.01.2014 23:24

I podajemy bajki o wyjazdach na 3 tygodnie za grosze :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 15.01.2014 23:42

rodaivuk napisał(a):I podajemy bajki o wyjazdach na 3 tygodnie za grosze :)

:D Dokładnie to było coś ok 8500, ale niech Ci będzie , że to bajka.
Dodam tylko, że to nie my tam byliśmy (niestety nie możemy na aż trzy tygodnie), ale jeśli jesteś zainteresowany , to ktoś może zrobić Ci taki plan wycieczki, ale musisz dostosować urlop.

Dokładne miejsce zależy od aktualnych promocji w liniach lotniczych, ale generalnie kierunek Hong Kong i później dalej. Do wyboru kraje Azji południowo wschodniej.
Mi też nie chciało się w to wierzyć, że za tyle kasy taka podróż, ale jest to możliwe. Tamten kierunek już na miejscu jest tani.

My niestety nie potrafimy tak tego zorganizować a z drugiej strony czas nie pozwala, ale kolega rokrocznie tak odpoczywają....i za dużo mniejszą kasę.
Mówię tu tylko o krajach Azji południowo-wschodniej (Malezja, Tajlandia, Filipiny, Indonezja itp.)

Do jednego z tych krajów wybierają się na wiosnę , twierdzą że 10tys na 3 tyg nie przekroczą.
Lot do HongK (powrotny) kupili za 1500zł , a tam już lata się taniej - ja niestety nie znam szczegółów.
Ostatnio edytowano 15.01.2014 23:49 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 15.01.2014 23:46

baunty napisał(a):
rodaivuk napisał(a):I podajemy bajki o wyjazdach na 3 tygodnie za grosze :)

:D Dokładnie to było coś ok 8500, ale niech Ci będzie , że to bajka.
Dodam tylko, że to nie my tam byliśmy (niestety nie możemy na aż trzy tygodnie), ale jeśli jesteś zainteresowany , to ktoś może zrobić Ci taki plan wycieczki, ale musisz dostosować urlop.

Dokładne miejsce zależy od aktualnych promocji w liniach lotniczych, ale generalnie kierunek Hong Kong i później dalej. Do wyboru kraje Azji południowo wschodniej.
Mi też nie chciało się w to wierzyć, że za tyle kasy taka podróż, ale jest to możliwe. Tamten kierunek już na miejscu jest tani.

Musiałbym sie dokładnie dowiedzieć ale mój wilkl z wydziału, był na takiej wycieczce. Wszystko sam kminił, przelot, hotele na miejscu, wycieczki, żarełko... Całe dnie siedział i szukał połączeń lotniczych. Znalazł to co było najtańsze i sam ten koszt to było kilka tysięcy zeta. Bliżej 6 czy 7 tysi. I tez był trzy tygodnie. Na miejscu wydał więcej niż do kwoty 8,5 tysięcy PLN. Być może jutro go będę widział to zapytam. Byli we dwoje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2014 00:01

Ja mam taką znajomą, prawie wszędzie była na świecie

Dziewczyna ma wszystkie tanie linie w małym palcu. Tyle tylko, że całą kasę, jaką zarabia w korporacji wydaje na wyprawy, nie ma nawet porządnego mieszkania ani rodziny.
Coś za coś. Ogólnie to jest droga zabawa :roll: Bardzo droga
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 16.01.2014 00:02

rodaivuk napisał(a):Musiałbym sie dokładnie dowiedzieć ale mój wilkl z wydziału, był na takiej wycieczce. Wszystko sam kminił, przelot, hotele na miejscu, wycieczki, żarełko... Całe dnie siedział i szukał połączeń lotniczych. Znalazł to co było najtańsze i sam ten koszt to było kilka tysięcy zeta. Bliżej 6 czy 7 tysi. I tez był trzy tygodnie. Na miejscu wydał więcej niż do kwoty 8,5 tysięcy PLN. Być może jutro go będę widział to zapytam. Byli we dwoje.

Jak mi powiedzieli gdzie byli i jakie koszty.....serio stwierdziłem aby sobie jaj nie robili.
Nie będę tu opisywał dlaczego , ale wierzę w to co powiedzieli.
Proponowali nam w tym roku taki wyjazd w tamte rejony, twierdzą że 10k to max na 3 tyg.
Mają porobione rezerwacje na przeloty i hotele , mogą mi to podsumować (ja nigdy takiej buchalterii nie prowadziłem) znają wszystkie koszty przelotów i noclegów(włącznie z przelotami na miejscu lokalnymi liniami).
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 17.01.2014 09:48

baunty napisał(a):
Lednice napisał(a):Tylko gdzie te tanie i piękne krainy :?:

Tajlandia, 3tygodniowy pobyt organizowany indywidualnie.
Pobyt na kilku wyspach, noclegi w hotelach przy samej plaży , korzystanie z miejscowej oferty wycieczek- samochodem , łodzią itp.
Koszt całkowity 8tys. dla dwóch osób.

Ja miałam na myśli bardziej lokalne krainy. Wiem że to kwestia podejścia i tego co pięknem nazywamy, ale dla mnie piękno to nie tylko skąpana w słońcu Chorwacja. Potrafię się zachwycić Tatrami, maleńkimi wioskami ukrytymi wśród lasów, czy kameralnymi jeziorkami o których niewielu jeszcze słyszało. Wypoczywam w różnych miejscach i chociaż jestem ciepłolubna ( dlatego Chorwacja tak mnie przyciąga ), to gdyby przyszło mi wypoczywać w zatłoczonej Makarskiej, gdzie na plaży nie ma gdzie przysłowiowego palca wcisnąć, lub w zapomnianej wsi pośród łąk i lasów, zdecydowanie wybrałabym to drugie. I mógłby sobie nawet padać deszcz. Nie potrafię odpoczywać w tłumie, dlatego Chorwacja traci powoli w moich oczach. Nie tylko ze względu na ceny, ale również na tłumy jakie tam przyjeżdżają."Nasze"miejsca są tam jeszcze średnio zatłoczone, ale już na tyle że po raz pierwszy spróbujemy pojechać na początku sezonu, może będzie luźniej. I taniej też, bo polskie wsie, lasy i jeziora czekają. Nie zdradzę ich kosztem wygórowanych cen w Chorwacji.

P.S
I wcale nie wydam 60e na nocleg. Znam miejsca w górach, gdzie za 4 osoby w pokoju z łazienką i dostępem do kuchni zapłacę 60 zł.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.01.2014 13:58

Iwona75 napisał(a): Potrafię się zachwycić Tatrami, maleńkimi wioskami ukrytymi wśród lasów, czy kameralnymi jeziorkami o których niewielu jeszcze słyszało.
[...]
P.S
I wcale nie wydam 60e na nocleg. Znam miejsca w górach, gdzie za 4 osoby w pokoju z łazienką i dostępem do kuchni zapłacę 60 zł.

To podobnie jak ja :wink: Pomiędzy wypadami do Chorwacji najczęściej wypoczywam w Polsce - Mazury, Kaszuby, Bory Tucholskie, Roztocze... Tam można naprawdę wypocząć w ciszy i spokoju, naładować akumulatory na cały następny rok.
No a te 60E, o których gdzieś tam wcześniej napisałem, dotyczyło wyłącznie polskiego wybrzeża (kilka lat temu za trochę wyższą kwotę mój syn z rodziną wynajmował pokój z łazienką i aneksem).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.01.2014 15:26

greenrs napisał(a):Pomiędzy wypadami do Chorwacji najczęściej wypoczywam w Polsce - Mazury, Kaszuby, Bory Tucholskie, Roztocze... Tam można naprawdę wypocząć w ciszy i spokoju, naładować akumulatory na cały następny rok.

No proszę ... a w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link kolega był? I żeby nie było, że OT, w ciemno jechałem, blisko mam. :oczko_usmiech:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 17.01.2014 15:27

Czy nie w Swornegaciach? Słyszałem, że miejscowi tak mówią.
Ostatnio edytowano 17.01.2014 15:29 przez rodaivuk, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.01.2014 15:29

rodaivuk napisał(a):Czy nie w Swornegaciach?

Kuźwa, znowu ta fleksja. :evil:
W malowniczym zakątku, o nazwie Swornegacie. :oczko_usmiech:

I wcale nie jest to takie oczywiste, ale wiem, że miejscowi zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link tak jak podałeś. :smo:

EDIT: nie zdążyłem
Ostatnio edytowano 17.01.2014 15:34 przez walp, łącznie edytowano 2 razy
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 17.01.2014 15:33

walp napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Czy nie w Swornegaciach?

Kuźwa, znowu ta fleksja. :evil:
W malowniczym zakątku, o nazwie Swornegacie. :oczko_usmiech:

Podobno obie wersje są dopuszczalne ale miejscowi skłaniają się do wersji "jestem ze Swornegaci".
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.01.2014 16:21

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Pomiędzy wypadami do Chorwacji najczęściej wypoczywam w Polsce - Mazury, Kaszuby, Bory Tucholskie, Roztocze... Tam można naprawdę wypocząć w ciszy i spokoju, naładować akumulatory na cały następny rok.

No proszę ... a w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link kolega był? I żeby nie było, że OT, w ciemno jechałem, blisko mam. :oczko_usmiech:

W samych Swonychgaciach (albo Swornegaciach :) ) nie byłem, ale w najbliższej okolicy owszem.
A najbliżej Twojego miasteczka byłem w Tucholi :wink:
No i żeby nie było, że OT, to ja nie w ciemno :) W Polsce zawsze rezerwuję.
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 18.01.2014 09:57

Byłem parę dni we wrześniu na grzybkach,ale na dłużej bym raczej się nie podjął....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 174
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone