Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 04.01.2014 18:21

te kiero napisał(a):jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a ktoś przyjedzie i chce od soboty tylko do czwartku, a gospodarz się zgodzi, tzn że od piątku nie mają obłożenia;
jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a kogoś nie zgarną od soboty, natomiast ktoś zapuka w niedzielę to również nie mają obłożenia i mogą kogoś wtedy przyjąć;
jeszcze jakieś problemy z ckm

taaaa faktycznie jakieś problemy z ckm kcm pck i innymi :)

nie wiem jak szanowny kolega
ale ja nie jeżdżę do Cro tylko na piątek :)
raczej na (mniej więcej) tygodniowe wyjazdy (1 tydzień, 2 tygodnie ...)
Jadąc w ciemno nie ma sensu wpadać tam wcześniej
tj. np w piątek
bo turnusy zaczynają się od soboty! (to chyba normalne i oczywiste)
więc jadąc w ciemno bierzemy pod uwagę przyjazd w:
sobotę
niedzielę
poniedziałek
- co kto lubi, każdego indywidualna decyzja - ja polecam niedzielę ;)

i tu faktycznie nie kumam tego wywodu czy gospodarzom turysta wyjechał standardowo w sobotę czy wcześniej w piątek czy czwartek ... następnego jeśli ma planowanego to i tak w 99% od soboty :) - życie ...

przyjazd w piątek ? chyba kiepski pomysł
przy takim "piątkowym planie napadu na Cro" rozczarowani rodacy nie potrafiący znaleźć noclegu w ciemno są jakby to powiedzieć - uzasadnieni :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.01.2014 23:18

powiedzmy, że w moich postach:
te kiero napisał(a):moje spostrzeżenie: Brela (kilka razy) -> docelowo jednak wynajmujący wolą od soboty do soboty, chyba że nie mają obłożenia

te kiero napisał(a):chyba że nie mają obłożenia od soboty do soboty, skrót myślowy w zdaniu;
jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a ktoś przyjedzie i chce od soboty tylko do czwartku, a gospodarz się zgodzi, tzn że od piątku nie mają obłożenia;
jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a kogoś nie zgarną od soboty, natomiast ktoś zapuka w niedzielę to również nie mają obłożenia i mogą kogoś wtedy przyjąć

chodzi o to samo co w Twoim:
Smolen napisał(a):ja osobiście jestem zwolennikiem opcji aby być w niedzielę
- u mnie jak na razie się sprawdza :)
w sobotę jak gospodarz czeka na klienta rezerwującego to Ci nie wynajmie ...
w niedzielę masz kwatery i te wolne w sobotę + kwatery na które goście nie dotarli choć wcześniej wstępnie rezerwowali
+ jeszcze
wymiana turnusów jest w sobotę i wielu właścicieli myśli, że jak nie Ty to inny turysta mu się jeszcze za chwilę trafi
a w niedzielę gospodarz już wie że skoro w sobotę się nic nie trafiło to teraz do soboty
ma albo pustkę i 0 EURO
albo "złapie" Ciebie i ma 6 noclegów :)

Smolen napisał(a):i tu faktycznie nie kumam tego wywodu czy gospodarzom turysta wyjechał standardowo w sobotę czy wcześniej w piątek czy czwartek ... następnego jeśli ma planowanego to i tak w 99% od soboty :) - życie ...
przy takim "piątkowym planie napadu na Cro" rozczarowani rodacy nie potrafiący znaleźć noclegu w ciemno są jakby to powiedzieć - uzasadnieni :)

kiedyś zwiedzając po drodze inne miejsca ułożyło się tak, że dotarliśmy do celu w HR właśnie w piątek,
tak się złożyło, że był wolny app, gdyż poprzedni wynajmujący był od soboty do czwartku, na co przystał gospodarz, więc my mogliśmy zająć ten app od piątku i byliśmy do następnej soboty w tym miejscu (bo nie było obłożenia-rezerwacji)...

ogólnie rzecz biorąc doświadczenia nasze i podejście do tematu gospodarzy jest różne; znam takich gospodarzy co ściśle trzymają się od soboty do soboty, a inni są bardziej elastyczni;
ponadto wg relacji wielu tu wypowiadających się w ubiegłym sezonie były problemy z wyszukaniem wolnych kwater (czego osobiście nie doświadczyłem, ale ja wybredny nie jestem); nie zdarzyło mi się bym nie znalazł sensownej kwatery wg mojej oceny jadąc w ciemno w którykolwiek dzień tygodnia
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.01.2014 23:58

Smolen napisał(a):Jadąc w ciemno nie ma sensu wpadać tam wcześniej
tj. np w piątek

i tu faktycznie nie kumam tego wywodu czy gospodarzom turysta wyjechał standardowo w sobotę czy wcześniej w piątek czy czwartek ... następnego jeśli ma planowanego to i tak w 99% od soboty :) - życie ...

Baaaardzo ciekawa refleksja 8O :oczko_usmiech:
jesteś pewien, że piszesz o Chorwacji a nie np o Italii? ??
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 05.01.2014 00:12

te kiero napisał(a):powiedzmy, że w moich postach (...) chodzi o to samo co w Twoim:

też mam takie wrażenie
więc pax

tym bardziej że chodzi o to aby podpowiedzieć mającym wątpliwosci a nie toczyć akademickie spory
pozdrawiam

a co do ubiegłego sezonu to sam również miałem wrażenie, że cała Polska jechała na wakacje do Cro
więc nic dziwnego że mogły być problemy z szukaniem noclegów

a poza tym
zawsze można źle trafić albo mieć pecha :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.01.2014 00:38

tj. np w piątek

Jakie turnusy :?: 8O Chorwacja to nie Ciechocinek.
Nie jestem weteranem, bo byłem w Cro zaledwie cztery razy - ale zawsze w ciemno i zawsze w innym miejscu, a niekiedy nawet w dwóch w trakcie jednego wyjazdu. Poza Istrią nie zauważyłem żadnej różnicy w obłożeniu apartamentów w weekendy i poza nimi. Ludzie jeżdżą różnie, każdy dzień jest dobry by rozpocząć pobyt i każdy jest dobry, by go zakończyć. Jedynie na Istrii był problem ze znalezieniem noclegu właśnie w weekend, bo to ulubione miejsce Włochów na weekendowe wypady. Od poniedziałku luz.
iwoniczanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwoniczanka » 05.01.2014 01:55

greenrs napisał(a):
tj. np w piątek

Jakie turnusy :?: 8O Chorwacja to nie Ciechocinek.

Hehe, to samo pomyślałam. Nasze wakacje są dość spontaniczne- wiemy tyle, że jedziemy, a kiedy dokładnie to okazuje się czasem w ostatniej chwili. W życiu nie zastanawialiśmy się nad jakimś "turnusem" (wtf?!) i czy dojeżdzaliśmy w piątek, czy w niedzielę, to nigdy nie mieliśmy problemu z noclegiem.
Także z tymi turnusami, to wcale nie takie "jasne i oczywiste" jak niektórym się wydaje, chlip! :(
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 06.01.2014 20:22

Bardzo dziękuję za Wasze informacje - na "cropelki" zawsze można liczyć :-)
ogvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogvip » 12.01.2014 19:40

Byłem na Chorwacji zaledwie dwa razy i w ciemno raz w Basce i w ciągu 40 min znalazłem kwaterę dla naszej piątki tuż przy głównej ulicy, a drugim razem na Istrii w Moscienickiej i tam również szybko znalazłem kwaterę, więc nie jest problemem pojechania w ciemno tylko pytanie czy się chce.
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 13.01.2014 17:56

Czy się chce czy nie, w zeszłym roku na początku sierpnia była masakra z kwaterami o normalnym standardzie, były jakieś nory z widokiem na parking za kosmiczne pieniądze, niektórzy znaleźli coś sensownego inni nie, ja w tym roku jadę piąty rok z kolei i zastanawiam się czy w ciemno czy nie, bo po zeszłym roku to mam wątpliwości czy w ciemno ale może będzie inaczej niż rok temu.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.01.2014 18:24

Ceny w kurortach zawsze będą wysokie szczególnie na Makarskiej w lipcu i sierpniu. To nie jest już taka tania Chorwacja.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 13.01.2014 19:05

Edikol napisał(a):Czy się chce czy nie, w zeszłym roku na początku sierpnia była masakra z kwaterami o normalnym standardzie, były jakieś nory z widokiem na parking za kosmiczne pieniądze, niektórzy znaleźli coś sensownego inni nie, ja w tym roku jadę piąty rok z kolei i zastanawiam się czy w ciemno czy nie, bo po zeszłym roku to mam wątpliwości czy w ciemno ale może będzie inaczej niż rok temu.

Potwierdzam, wyboru praktycznie nie było. Nam się udało, ale wcześniej obejrzeliśmy kilka "norek", w poprzednich latach mogliśmy wybierać i negocjowac ceny.
Myśleliśmy nawet żeby zmienić Chorwację na inny kraj, ale wygląda na to że zmienimy termin wyjazdu. :wink:
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 13.01.2014 19:54

Czyli wychodzi na to że przy każdym pobycie należy już wstępnie rezerwować miejsce na następny rok, lub jechać jakieś 230km od Makarskiej dalej i wylądować w Czarnogórze.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 13.01.2014 20:42

Edikol napisał(a):Czyli wychodzi na to że przy każdym pobycie należy już wstępnie rezerwować miejsce na następny rok, lub jechać jakieś 230km od Makarskiej dalej i wylądować w Czarnogórze.

Oj w tej Czarnogórze też nie jest łatwo w dobrym miejscu o godziwy apartman
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 13.01.2014 21:35

Wielkie dzięki za rzetelną odpowiedź, czyli zostaje stara dobra znajoma CHORWACJA!!!!!
Za odpowiednią cenę, czyli minęły stare dobre wakacje w CRO.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.01.2014 22:16

ogvip napisał(a):Byłem na Chorwacji zaledwie dwa razy i w ciemno raz w Basce i w ciągu 40 min znalazłem kwaterę dla naszej piątki tuż przy głównej ulicy, a drugim razem na Istrii w Moscienickiej i tam również szybko znalazłem kwaterę, więc nie jest problemem pojechania w ciemno tylko pytanie czy się chce.

To było w sezonie, w lipcu i sierpniu :?: Jak szukałeś i za ile znalazłeś :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 172
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone