Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 10.11.2013 22:44

Bessa24 napisał(a):Moja przygoda w ciemno PIERWSZY RAZ.
Pobyt w Chorwacji od 20.07-03.08.13 , 6 osób dorosłych ( 3 pary ). Przed wyjazdem oczywiście wertowanie całego forum, masa cennych porad i informacji, z których oczywiście skorzystaliśmy i pięknie dziękujemy za pomoc !!!
Wybór padł na Riviere Makarską :) początkowo szukaliśmy apartmanu w Podgora ale po obejrzeniu wielu mieszkań coś nam nie pasowało ( tym bardziej, że 2 dziewczyny w ciąży) a to za drogo, wysoko, za daleko, bez klimy itp. Cofnęliśmy się do Tucepi i to był strzał w dziesiątkę !!!!! Oczywiście masa naganiaczy przy drodze , wszyscy zapraszają i wciskają swoje apartmany, jednak kiedy przychodzi do ustalania szczegółów okazuje się, że nie ma wolnego na 2 tyg, i pokoje to zazwyczaj 2 dwójki z dostawkami :( po przejechaniu pół miasta ( dochodziła godz. 14 , a szukamy od 8 rano ) przypadkiem trafiliśmy na dziewczynkę ukrytą w uliczce stojącą obok tablicy: apartmani 2+2+2 :) no w końcu udało się, piękne nowe mieszkanie : 3 sypialnie z klimą, kuchnia i mega łazienka, 50 m od morza.
Koniec naszej przygody i początek wspaniałych wakacji w pięknym Tucepi :)
Czy pojadę następny raz w ciemno->>> TAK :) NIE PODDAWAJCIE SIĘ NA PEWNO COŚ ZNAJDZIECIE :)

Witam prosze o namiary na kwaterke na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dziekuje !!!
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 22.11.2013 22:00

arek71 napisał(a):canela jak interesuje cię jeszcze Promajna to pisz na mój adres ,odpiszę .
Kilka dni byłem nie " dostępny " :hut: :hut: wesele znajomych ..ale już wróciłem do żywych.
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

Ja bardzo poproszę o namiary na kwaterkę w Promajnie, też rozważam pobyt w tym miejscu w 2014.
Będę wdzięczna
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 09.12.2013 16:58

doris_ka napisał(a):
Bessa24 napisał(a):Moja przygoda w ciemno PIERWSZY RAZ.
Pobyt w Chorwacji od 20.07-03.08.13 , 6 osób dorosłych ( 3 pary ). Przed wyjazdem oczywiście wertowanie całego forum, masa cennych porad i informacji, z których oczywiście skorzystaliśmy i pięknie dziękujemy za pomoc !!!
Wybór padł na Riviere Makarską :) początkowo szukaliśmy apartmanu w Podgora ale po obejrzeniu wielu mieszkań coś nam nie pasowało ( tym bardziej, że 2 dziewczyny w ciąży) a to za drogo, wysoko, za daleko, bez klimy itp. Cofnęliśmy się do Tucepi i to był strzał w dziesiątkę !!!!! Oczywiście masa naganiaczy przy drodze , wszyscy zapraszają i wciskają swoje apartmany, jednak kiedy przychodzi do ustalania szczegółów okazuje się, że nie ma wolnego na 2 tyg, i pokoje to zazwyczaj 2 dwójki z dostawkami :( po przejechaniu pół miasta ( dochodziła godz. 14 , a szukamy od 8 rano ) przypadkiem trafiliśmy na dziewczynkę ukrytą w uliczce stojącą obok tablicy: apartmani 2+2+2 :) no w końcu udało się, piękne nowe mieszkanie : 3 sypialnie z klimą, kuchnia i mega łazienka, 50 m od morza.
Koniec naszej przygody i początek wspaniałych wakacji w pięknym Tucepi :)
Czy pojadę następny raz w ciemno->>> TAK :) NIE PODDAWAJCIE SIĘ NA PEWNO COŚ ZNAJDZIECIE :)

A ja proszę o namiary na waszą kwaterę i mam pytanie czy w tym domu są kwatery dla dwóch osób z własną łazienką i aneksem kuchennym?????
Z góry dziękuję, wyjazd druga połowa sierpnia 2014 :lol: :lol: :lol:
Black
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Black » 16.12.2013 21:03

witka, moim zdaniem taki wyjazd jest możliwy, chociaż na 5 wyjazdów do cro ten ostatni właśnie był (2013) w ciemno. Trochę nerwów mnie to kosztowało bo dotychczas kwatery "zaklepane" były na kilka miechów wcześniej. Teraz na żywioł- wyjechaliśmy z Opola 18.08 i w Omisiu byliśmy następnego dnia rano ok.6.00. Zjechaliśmy dalej w stronę Baśki Vody do Breli i Pisaka. Kurcze jak zjechaliśmy w dół do poziomu morza to nam się odechciało-zbyt mało przestrzeni-auta pościskane zderzak w zderzak, posesje podobnie. Byliśmy poważnie zdegustowani. W obu miejscowościach było podobnie, więc zawróciliśmy do Duce przed Omisiem. Tam w rozmowie ze znajomymi tubylcami (Mate mistrz od raftingu- ma kiosk przy Studenacu w Omisiu) dowiedzieliśmy się, że jeszcze kilka dni wcześniej kwater nie było nigdzie wolnych taki najazd gości. Byliśmy u Marii Bilić ul.Glavica II /6 u której byliśmy 2 razy wcześniej ale nic nie miała i nikt w okolicy nie miał apartmanów, ale postanowiłem zejść na plażę, gdzie Vlado ma biznes z leżakami. Tam się udało dostaliśmy apartman w jego domu nad Jadranką (przejście na plażę pod drogą tunelikiem przy budzie z owocami). Nie było tanio bo ryknął nam 70E za dzień-co prawda "zbiłem" cenę z 80-ciu E ale lokum 4 osobowe z klimą, dużą fajną kuchnią, wielkim balkonem i widokiem na Adriatyk. No i dostałem pozwoleństwo na wejście do "rozlewni" w piwnicy i uzupełnianie codzienne "prosku".Nie będąc takim zuchwalcem nie schodziłem po zaopatrzenie, o czym Vlado powiedziałem, na to zawsze rano, czy popołudniu pod moimi drzwiami stała litrowa buteleczka. Jak zwykle wypoczynek fantastico, ale ogólnie wrócę jednak do formuły rezerwacji apartmanów-dużo spokojniej, bez stresów. Pozdrawiam i wszystkim życzę wesołych świąt i do siego 2014 roku.
Sroqraf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sroqraf » 21.12.2013 21:19

Ja nigdy nie zdecyduję się na wyjazd w szczycie sezonu. Tegoroczna podróż (do poczytania tutaj zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) zaplanowana na drugą połowę czerwca była strzałem w 10. Ostatnie dni naszego pobytu pod znakiem totalnego tłoku - zaczęło się. Zero przyjemności, zero swobody - tylko nerwy. Każdemu kto może, proponuję przełożyć wyjazd na czerwiec lub wrzesień.
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 21.12.2013 23:09

Cóż, każdy "wyjazd w ciemno" to inne doświadczenia i przeżycia, inne emocje i czasami nerwy lub nawet strach. Ja nie żałuję. W roku 2012 tak właśnie pierwszy raz udałem się do Okrugu na Ciovo i wakacje były świetne, co opisałem wcześniej. ZAWSZE wiąże się to z niepewnością i ryzykiem. NIESTETY Chorwacja staje się coraz bardziej popularna. Odnoszę wrażenie, że głównie wśród Rodaków :)

PozdRawiam......
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 26.12.2013 20:22

Witam.Pierwszy wyjazd w ciemno w lipcu apartament znaleziony po pietnastu minutach.Drugi i trzeci z rezerwacją w to samo miejsce.W 2014 planujemy wyjazd w drugiej połowie lipca 16 osób i rozwarzamy wyjazd w ciemno.Czy to się może udać :?: :wink:
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 27.12.2013 08:03

Pewnie, że może się udać ale musicie wziąć poprawkę na to, że będziecie "NIECO" rozrzuceni od siebie i z całą pewnością znalezienie wolnych miejsc dla tylu 8O osób trochę czasu Wam zajmie. Powodzenia.

Pozdrawiam.....
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 27.12.2013 09:00

arek71 napisał(a):Witam.Pierwszy wyjazd w ciemno w lipcu apartament znaleziony po pietnastu minutach.Drugi i trzeci z rezerwacją w to samo miejsce.W 2014 planujemy wyjazd w drugiej połowie lipca 16 osób i rozwarzamy wyjazd w ciemno.Czy to się może udać :?: :wink:

Dla tylu osób to ja bym nie ryzykował.To nie czerwiec lub wrzesień
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 04.01.2014 11:01

Po przeanalizowaniu tematu wyjazdu do CRO w 2014 zdecydowałam, że tym razem pojedziemy w ciemno 8O . Mam jednak mały dylemat czy lepiej jechać w ciemno aby być na miejscu sobotę rano czy w niedzielę rano? A może w poniedziałek lepiej? Jak sądzicie - tu pytanie do weteranów jazdy "w ciemno" :-)

Interesują mnie okolice Makarskiej (bez Makarskiej i BV) raczej Promajna, Tucepi, Podgora i inne śliczne małe miejscowości na północ i południe Makarskiej. Na miejscu chcemy być 5 lub 6 lipca 2014. 3 osoby dorosłe. Co sądzicie? :D
Będę wdzięczna za sugestie. :papa:

A może lepiej jechać na 28/29.06.2014?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.01.2014 13:24

doris_ka napisał(a):Po przeanalizowaniu tematu wyjazdu do CRO w 2014 zdecydowałam, że tym razem pojedziemy w ciemno 8O . Mam jednak mały dylemat czy lepiej jechać w ciemno aby być na miejscu sobotę rano czy w niedzielę rano? A może w poniedziałek lepiej? Jak sądzicie - tu pytanie do weteranów jazdy "w ciemno" :-)

Interesują mnie okolice Makarskiej (bez Makarskiej i BV) raczej Promajna, Tucepi, Podgora i inne śliczne małe miejscowości na północ i południe Makarskiej. (...)

moje spostrzeżenie: Brela (kilka razy) -> docelowo jednak wynajmujący wolą od soboty do soboty, chyba że nie mają obłożenia;

ostatnio bardzo zawiedzeni rodacy bezskutecznie szukali noclegu w poniedziałek (spotkaliśmy ich kilka razy w różnych dzielnicach);

oczywiście nie musi być to regułą i inni mogą mieć inne spostrzeżenia
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 04.01.2014 13:46

doris_ka -

uważam podobnie, jak piszący powyżej. Mam jednak takie spostrzeżenie aby jechać w sobotę lub w niedzielę mając szansę na bezproblemowe przejechanie granicy. Faktycznie w sobotę od rana powinno być łatwiej coś znaleźć. Moje doświadczenie są z rejonu Okrugu na wyspie Ciovo.
Powodzenia.
PozdRawiam.
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 04.01.2014 17:49

te kiero napisał(a):
doris_ka napisał(a):Po przeanalizowaniu tematu wyjazdu do CRO w 2014 zdecydowałam, że tym razem pojedziemy w ciemno 8O . Mam jednak mały dylemat czy lepiej jechać w ciemno aby być na miejscu sobotę rano czy w niedzielę rano? A może w poniedziałek lepiej? Jak sądzicie - tu pytanie do weteranów jazdy "w ciemno" :-)

moje spostrzeżenie: Brela (kilka razy) -> docelowo jednak wynajmujący wolą od soboty do soboty, chyba że nie mają obłożenia;

:) :) :) jak mają obłożenie to i tak Ci nie wynajmą bo mają obłożenie :D :D

ja osobiście jestem zwolennikiem opcji aby być w niedzielę
- u mnie jak na razie się sprawdza :)
w sobotę jak gospodarz czeka na klienta rezerwującego to Ci nie wynajmie ...
w niedzielę masz kwatery i te wolne w sobotę + kwatery na które goście nie dotarli choć wcześniej wstępnie rezerwowali
+ jeszcze
wymiana turnusów jest w sobotę i wielu właścicieli myśli, że jak nie Ty to inny turysta mu się jeszcze za chwilę trafi
a w niedzielę gospodarz już wie że skoro w sobotę się nic nie trafiło to teraz do soboty
ma albo pustkę i 0 EURO
albo "złapie" Ciebie i ma 6 noclegów :)

moim subiektywnym zdaniem są skorsi do negocjacji cen

nie wiem jak w poniedziałek, wtorek czy dalej
ale w niedzielę jest idealny czas na szukanie kwater w ciemno
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.01.2014 17:59

Smolen napisał(a):
te kiero napisał(a):

:) :) :) jak mają obłożenie to i tak Ci nie wynajmą bo mają obłożenie :D :D

chyba ze nie mają obłożenia od soboty do soboty, skrót myślowy w zdaniu;
jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a ktoś przyjedzie i chce od soboty tylko do czwartku, a gospodarz się zgodzi, tzn że od piątku nie mają obłożenia;
jak docelowo wynajmują od soboty do soboty, a kogoś nie zgarną od soboty, natomiast ktoś zapuka w niedzielę to również nie mają obłożenia i mogą kogoś wtedy przyjąć;
jeszcze jakieś problemy z ckm
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 04.01.2014 18:02

Pięć razy w ciemno, pięć razy w poniedziałek rano na miejscu, pięć razy w sezonie i nie było problemu.
Szósty raz tak samo, poza tym że był już problem z wolnymi pokojami. Może taki rok, nie wiem ( 2013 ), ale byliśmy bardzo zaskoczeni i szukanie przyzwoitego lokum zajęło nam więcej czasu niż zwykle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 171
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone