Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 20.07.2009 23:26

Fryzjerek - twój post powinien sie znaleść nie tutaj tylko w wątku "Trochę humoru" - normalnie poplułem monitor :D :D :D

PS W akapicie "ceny" zapomniałeś napisać po ile YMA to co sobie można zapalić :D ten ziomek ,który " w makarskiej siedzi na schodach przy promendzie koło maszyny dla koksów(gruszki bokserskiej)" :D :D :D

Pozdravki.
fryzjerek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjerek » 21.07.2009 12:50

wojan napisał(a):Fryzjerek - twój post powinien sie znaleść nie tutaj tylko w wątku "Trochę humoru" - normalnie poplułem monitor :D :D :D

PS W akapicie "ceny" zapomniałeś napisać po ile YMA to co sobie można zapalić :D ten ziomek ,który " w makarskiej siedzi na schodach przy promendzie koło maszyny dla koksów(gruszki bokserskiej)" :D :D :D

Pozdravki.
za polskie wino na bank ( pół wytrawne)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 21.07.2009 13:32

Ja mam pytania do moda Piotrka.
Z postów pisanych przez Ciebie wiem, że zawsze podróżujesz w ciemno. W związku z tym jak oceniasz prawdopodobieństwo znalezienia kwatery na początku sierpnia? Czy szukałeś kiedyś kwatery w podobnym terminie? Gdzie najlepiej jechać? Wydaje mi się, że szybciej się coś znajdzie w niedużej miejscowości.
Kurcze chyba potrzebuję psychicznego wsparcia, bo obawiam się spania w samochodzie z czteroletnim synem.
Z góry dzięki za odpowiedź.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 21.07.2009 13:53

pablo2222 jedż w ciemno !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Sie nie bój :wink:

Piszę całkiem powaźnie, zawsze coś znajdziesz, jeździmy z dzieckiem od pięciu lat( teraz ma 6).
Jeźeli się trochę obawiasz to poszukaj sobie adresów agencji turystycznych w mieście które Cię interesuje(tak w razie czego) i powodzenia!!!
Ja jadę w ciemno 14.08 do Orebica.
Pozdrawiam 8) :hut: :papa:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 21.07.2009 13:55

pablo2222 napisał(a):Ja mam pytania do moda Piotrka.
Z postów pisanych przez Ciebie wiem, że zawsze podróżujesz w ciemno. W związku z tym jak oceniasz prawdopodobieństwo znalezienia kwatery na początku sierpnia? Czy szukałeś kiedyś kwatery w podobnym terminie? Gdzie najlepiej jechać? Wydaje mi się, że szybciej się coś znajdzie w niedużej miejscowości.
Kurcze chyba potrzebuję psychicznego wsparcia, bo obawiam się spania w samochodzie z czteroletnim synem.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Jedz tak, aby na miejscu być po 8 rano (o tej godzinie są zwykle otwierane biura informacji jesli nie znajdziesz nic sam). Kwaterę zawsze znajdziesz tylko mogą być spore róznice cenowe.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 21.07.2009 13:56

Chciałbym pojechać do Pakostane.
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 21.07.2009 13:58

pablo2222 gwarantuję, że znajdziesz lepsze apartamenty niż te co są wystawione w necie, a dodatkowo przynajmniej o połowę tańsze.
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 21.07.2009 14:25

pamietaj w cro sie nocleg wybiera a nie szuka:)
South
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) South » 21.07.2009 14:43

Witam serdecznie,

Mam pytanie do osób posiadających doświadczenie w poszukiwaniu (wybieraniu :) ) apartamentów w ciemno :)
jak wygląda sprawa z poszukiwaniem kwater nie na okres całych tygodni, lecz na kilka (3 lub 4) dni ? Jest to dużym utrudnieniem np. na wyspie KRK czy Rab ?
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 21.07.2009 16:25

pablo2222 takie same wątpliwości miałem jadąc w tym roku. Piąty wyjazd, pierwszy raz w ciemno. Udało się. Moim zdaniem wcale nie trzeba być na miejscu o 8 lub 9, przyjechałem na miejsce około 14 i bez problemu wyszukałem apartament, który spełniał wszystkie moje oczekiwania. Faktem jest, że było mi łatwiej, bo byłem w drugiej połowie czerwca.

Pozdrawiam
Rafał
pestka2912
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pestka2912 » 21.07.2009 17:47

pablo, my wróciliśmy wczoraj z wakacji, byliśmy w Podace około godz.14 i znalezienie apartamentu zajęło około 10 minut , byliśmy z 6 letnim dzieckiem też się trochę baliśmy bo co prawda to nasz czwarty wyjazd ale pierwszy w ciemno,ale nie martw się wybór jest spory będzie napewno dobrze.Życzę udanego urlopu :lol:
Szura
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szura » 22.07.2009 19:22

Hello 8)

Za nie całe dwa tygodnie to jest 4 sierpnia jadę na Hvar chce jechać do miejscowości Hvar. Jadę oczywiście w ciemno.
Czy ktoś był w tym uroczym miasteczku w sezonie i może wie jak jest szansa znalezienia apartamentu dla dwóch osób za jakieś w miarę normalne pieniądze (max 50-55 euro). Komentarze na forum co do popularnych miejsc są dość jasne, że raczej jest trudno, ale może ktoś z was był w sezonie w Hvarze i może się podzieli wiedzą.
:)
Pozdrawiam
Piotr
pestka2912
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pestka2912 » 22.07.2009 19:47

nie wiem jak ceny na Hvarze,ale my płaciliśmy 27 euro za 3 osoby więc cena 50-55 euro za dwie osoby to już naprawdę dużo nawet jak na sezon i napewno znajdziesz coś w tej granicy cenowej.Pozdrawiam
Szura
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szura » 22.07.2009 20:16

pestka2912 napisał(a):nie wiem jak ceny na Hvarze,ale my płaciliśmy 27 euro za 3 osoby więc cena 50-55 euro za dwie osoby to już naprawdę dużo nawet jak na sezon i napewno znajdziesz coś w tej granicy cenowej.Pozdrawiam

Ja byłem na Hvarze w Hvarze w zeszłym roku tylko to było we wrześniu. Apartament znalazłem w 10 minut za 20 euro za noc za dwie osoby. Tylko z tego co czytam jak jest w sezonie w popularnych miejscowościach to trochę się obawiam że w samym Hvarze mogę nic taniego nie znalekżć, więc z góry też przyjąłem wyższą kwotę którą jestem w stanie zapłacić. Chociaż tak na prawdę to nie chciałbym płacić 50 euro na dwie osoby - to już jest ostateczność :) No nic pożyjemy zobaczymy jak to się mówi :)
Najwyżej pojadę do jakiejś mniejszej miejscowości na Hvarze
:)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 23.07.2009 08:03

No żona już przekonana do wyjazdu w ciemno. Na 90% jedziemy w ciemno. Ten margines spowodowany jest tym, że jeszcze negocjuję z jedną z agencji. Proponują mi dobre apartamenty ale cena ich to około 65 euro dla mojej rodziny 2+1. Jak dla mnie to zdecydowanie za drogo. A jak coś tańszego to z kolei warunki kiepskie. Wydać około 2000 zł na 10 dni i przez cały urlop mieć kiepski humor to nie dla mnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone