Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 16.09.2013 13:06

bobas woli głęboką :-) wskakuje w kółko i mama daleko na głęboką wodę!

ale tak jak mówię, wolę kamienie i błękitną wodę.
Zjazd całkiem przyzwoity, tylko akurat jak zjeżdżaliśmy to ciągle ktoś wyjeżdżał. No i wsteczny pod tą górkę na mijankę.

Kilka razy mieliśmy takie zdarzenia, ktoś stoi na środku drogi i nie chce zjechać ani centymetra, choć ma metr do krawędzi. No i trzeba się gimnastykować.
Nie wiem po co ludzie wybierają się w takie miejsca skoro nie potrafią przejechać. A potem tarasują przejazd i problem.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.09.2013 14:25

ewalla napisał(a):bobas woli głęboką :-) wskakuje w kółko i mama daleko na głęboką wodę!

ale tak jak mówię, wolę kamienie i błękitną wodę.
Zjazd całkiem przyzwoity, tylko akurat jak zjeżdżaliśmy to ciągle ktoś wyjeżdżał. No i wsteczny pod tą górkę na mijankę.

Kilka razy mieliśmy takie zdarzenia, ktoś stoi na środku drogi i nie chce zjechać ani centymetra, choć ma metr do krawędzi. No i trzeba się gimnastykować.
Nie wiem po co ludzie wybierają się w takie miejsca skoro nie potrafią przejechać. A potem tarasują przejazd i problem.

Chciałbym żeby moja żonka też była takim bobasem i nie bała się głębokiej wody :D
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 16.09.2013 17:58

ewalla napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji i Czarnogóry.
Wyjazd w ciemno, na Brać w Supetarze apartament 2 osobowy, z klimą, wifi, dużym tarasem z widokiem na morze 35 eur ( ostatni tydzień sierpnia), było dużo wolnych, szukaliśmy max 2 godz, byliśmy ok godz.12

Czarnogóra, Petrovac, przyjazd ok 18 wieczorem ( pierwszy tydzień września), większość zajęta, zostały drogie norki, albo strychy
lekki stres, wizja spania w samochodzie. Po 1,5 godziny mamy świetny dwupokojowy apartament, blisko morza i centrum, z klimą i wifi za 35 eur - i tutaj bonus - codzienne sprzątanie apartamentu i wymiana pościeli, reczników itp.

Drugi tydz września,powrot do Chorwacji - Gradac - przyjazd po godz.16
Po Petrovacu poprzeczka wysoka, apartamenty gorszy standard za większą cene, ale jest sporo.
Szybko znajdujemy fajny przy promenadzie i plazy za 37 eur, ale pani nie chce obniżyć ceny.
Idziemy dalej, po godzinie mamy apartament z klimą, dużym tarasem, widokiem na morze, 10 minut spacerkiem - w cenie 20 eur ( stragowane z 25)

Udało nam się, teraz już tylko jedziemy w ciemno!

Pozostaje tylko POGRATULOWAĆ!! :D Ja 6 razy nawiedizłem Chorwację w tym raz Czarnogórę i nigdy w ciemno!! Widzę (bo czytam), że czas to zmienić!!
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 17.09.2013 08:44

Miałam kilka namiarów na kwatery spisane z netu, poszliśmy najpierw je zobaczyć, okazało się, ze sa w kiepskich lokalizacjach.
Jedną prawie zarezerwowałam wcześniej, bo była fajna, ale na miejscu okazało się, ze bardzo daleko i bardzo stromo pod górke. Do plazy i centrum owszem 10 minut, ale z górki, pod góre szliśmy z maluchem prawie godzinę.

Teraz już tylko będziemy jeździć w ciemno. Nie jest jakoś taniej niż z wcześniejszej rezerwacji, ale chociaż wiem, co biorę.

A z tym Petrovacem to nam się jakoś fuksnęło, chyba jak człowiek zobaczył nas z dzieckiem, wieczorem... to się ulitował :-)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.09.2013 09:42

Udało nam się, teraz już tylko jedziemy w ciemno![/quote]
Pozostaje tylko POGRATULOWAĆ!! :D Ja 6 razy nawiedizłem Chorwację w tym raz Czarnogórę i nigdy w ciemno!! Widzę (bo czytam), że czas to zmienić!![/quote]

Noooo...Ja też podziwiam. Brawo za odwagę :D
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 28.09.2013 16:53

.
Ostatnio edytowano 27.10.2014 06:59 przez Łukasz789, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.09.2013 19:55

Nie bardzo rozumiem na czym polega to cwaniactwo? Ja jeżdżę w ciemno tylko dlatego, żeby nie znaleźć się w takiej sytuacji jak Ty. I wcale nie uważam się za cwaniaka. Nie wiem jakie były Twoje oczekiwania, ale jeśli w środku sezonu liczyłeś na apartament 20m od morza za 20 euro, to wybacz, ale ja o takich cudach nie słyszałem.
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 28.09.2013 21:06

.
Ostatnio edytowano 27.10.2014 06:59 przez Łukasz789, łącznie edytowano 1 raz
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 28.09.2013 23:38

Odpuszczam sobie jazdę w ciemno do Chorwacji, nie ma to sensu na przełomie lipca i sierpnia, za duże ryzyko. Może dla młodzieży, ja też kiedyś spałam w samochodzie, aktualnie cenie komfort i relaks :P
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 29.09.2013 02:09

Łukasz789 napisał(a):.... Inna sprawa ,że moim przyjaciele twierdzą ,że ja chyba mam na czole napisane wy..b mnie po całości......
....
Swoją drogą naczytałem się na tym forum ,że wynajęcie pokoju (apartamentu) to koszt 20euro ale za pokój (apartament) a mnie skasowali od osoby.

Czy tylko ja czytam miedzy wierszami ?? Czy ktoś cie zmuszał do wybrania tego apartamentu, czy po prostu nie miałeś już sił na szukanie??
Czytam już któryś raz z kolei twój post i nie rozumiem twojego stanowiska. Piszesz ze nie pojedziesz w ciemno ale jednocześnie podajesz powody swojej "porażki". Może wyciągnąć wnioski i mimo wszystko spróbować ponownie ??
Co do Chorwatów i ich podejścia do turystów..byłem tam pierwszy raz ale już zauważyłem że stąpają bo cienkim lodzie, sezonowe windowanie cen nie tylko drażni turystów ale i niezwiązanych z tym biznesem Chorwatów. Może się okazać że w którymś momencie osiągną masę krytyczną i stracą nie tylko parę kun ale przede wszystkim życzliwość odwiedzających.
Rysiek_Kraków
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysiek_Kraków » 09.10.2013 13:58

Witam. Czytam i nie wierzę. Czy my o tej samej Chorwacji piszemy?? 7 lat rok po roku w Chorwacji. Wyjazdy w ciemno. 2-3 godzin i apartament dla 4 osobowej rodziny zawsze był. Wiadomo, że nie 10m od plaży. Te są pozajmowane przez stałych bywalców. Ale droga ok.5 minut piechotą do plaży to chyba nie "koniec świata"? Tak było. No i NIGDY nie spotkałem jeszcze niemiłego Chorwata. Tak pogodnego i służącego pomocą narodu chyba nie ma w Europie. Doświadczyłem na sobie 2 sytuacji. Raz pojechałem nowo kupionym samochodem. Dojechałem i po 2 dniach okazało się że klima jest pusta. Bez klimy to mordęga ( co prawda doświadczyłem że się da !). Gospodarz od razu " NEMA PROBLEMA, NEMA PROBLEMA", pojechał ze mną do lokalnego mechanika, coś poszwargotali, pośmiali się, dali mi kielicha Rakiji i poparu godzinach klima nabita. Koszt porównywalny do Polski. Druga sytuacja innego roku. Byliśmy w dwie rodziny na wyspie Ciovo. Po tygodniu ( na tyle zarezerwowaliśmy) spodobała nam się wyspa. Gospodyni niestety miała już inne rezerwacje. I co zrobiła? Poszła do jednego domu, drugiego domu. Za 15 minut patrzymy a wszyscy chorwacji( gospodarze pobliskich domów) wyszli na ulicę i zaczęli do siebie krzyczeć. My tylko zrozumieliśmy " APARTMANI , APARTMANI". Oczy w słup! Następne 15minut i mamy wiadomości. Tu wolny apartament, tam wolny apartament. Nawet tak wymagająca sytuacja ja 2 rodziny ( chcieliśmy być razem) nie stanowiła przeszkody. Oczywiście następny tydzień spędziliśmy na Ciovo!
Pozdrawiam Rysiek.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 09.10.2013 17:14

Rysiek_Kraków napisał(a):Witam. Czytam i nie wierzę. Czy my o tej samej Chorwacji piszemy?? 7 lat rok po roku w Chorwacji. Wyjazdy w ciemno. 2-3 godzin i apartament dla 4 osobowej rodziny zawsze był. Wiadomo, że nie 10m od plaży. Te są pozajmowane przez stałych bywalców. Ale droga ok.5 minut piechotą do plaży to chyba nie "koniec świata"? Tak było. No i NIGDY nie spotkałem jeszcze niemiłego Chorwata. Tak pogodnego i służącego pomocą narodu chyba nie ma w Europie. Doświadczyłem na sobie 2 sytuacji. Raz pojechałem nowo kupionym samochodem. Dojechałem i po 2 dniach okazało się że klima jest pusta. Bez klimy to mordęga ( co prawda doświadczyłem że się da !). Gospodarz od razu " NEMA PROBLEMA, NEMA PROBLEMA", pojechał ze mną do lokalnego mechanika, coś poszwargotali, pośmiali się, dali mi kielicha Rakiji i poparu godzinach klima nabita. Koszt porównywalny do Polski. Druga sytuacja innego roku. Byliśmy w dwie rodziny na wyspie Ciovo. Po tygodniu ( na tyle zarezerwowaliśmy) spodobała nam się wyspa. Gospodyni niestety miała już inne rezerwacje. I co zrobiła? Poszła do jednego domu, drugiego domu. Za 15 minut patrzymy a wszyscy chorwacji( gospodarze pobliskich domów) wyszli na ulicę i zaczęli do siebie krzyczeć. My tylko zrozumieliśmy " APARTMANI , APARTMANI". Oczy w słup! Następne 15minut i mamy wiadomości. Tu wolny apartament, tam wolny apartament. Nawet tak wymagająca sytuacja ja 2 rodziny ( chcieliśmy być razem) nie stanowiła przeszkody. Oczywiście następny tydzień spędziliśmy na Ciovo!
Pozdrawiam Rysiek.

Popieram w 100 %....i też nie mam pojęcia o czym ci "rozgoryczeni" wszystkim i wszystkimi wylewaja tutaj swoje żale!!
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 09.10.2013 19:39

VONPLES napisał(a):
Rysiek_Kraków napisał(a):Witam. Czytam i nie wierzę. Czy my o tej samej Chorwacji piszemy?? 7 lat rok po roku w Chorwacji. Wyjazdy w ciemno. 2-3 godzin i apartament dla 4 osobowej rodziny zawsze był. Wiadomo, że nie 10m od plaży. Te są pozajmowane przez stałych bywalców. Ale droga ok.5 minut piechotą do plaży to chyba nie "koniec świata"? Tak było. No i NIGDY nie spotkałem jeszcze niemiłego Chorwata. Tak pogodnego i służącego pomocą narodu chyba nie ma w Europie. Doświadczyłem na sobie 2 sytuacji. Raz pojechałem nowo kupionym samochodem. Dojechałem i po 2 dniach okazało się że klima jest pusta. Bez klimy to mordęga ( co prawda doświadczyłem że się da !). Gospodarz od razu " NEMA PROBLEMA, NEMA PROBLEMA", pojechał ze mną do lokalnego mechanika, coś poszwargotali, pośmiali się, dali mi kielicha Rakiji i poparu godzinach klima nabita. Koszt porównywalny do Polski. Druga sytuacja innego roku. Byliśmy w dwie rodziny na wyspie Ciovo. Po tygodniu ( na tyle zarezerwowaliśmy) spodobała nam się wyspa. Gospodyni niestety miała już inne rezerwacje. I co zrobiła? Poszła do jednego domu, drugiego domu. Za 15 minut patrzymy a wszyscy chorwacji( gospodarze pobliskich domów) wyszli na ulicę i zaczęli do siebie krzyczeć. My tylko zrozumieliśmy " APARTMANI , APARTMANI". Oczy w słup! Następne 15minut i mamy wiadomości. Tu wolny apartament, tam wolny apartament. Nawet tak wymagająca sytuacja ja 2 rodziny ( chcieliśmy być razem) nie stanowiła przeszkody. Oczywiście następny tydzień spędziliśmy na Ciovo!
Pozdrawiam Rysiek.

Popieram w 100 %....i też nie mam pojęcia o czym ci "rozgoryczeni" wszystkim i wszystkimi wylewaja tutaj swoje żale!!

Ciężko uwierzyć?,gdybyście zawitali do np.Vodic na początku sierpnia tego roku to moglibyście się sami przekonać co znaczy kłopot ze znalezieniem kwater.
Rysiek_Kraków
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysiek_Kraków » 09.10.2013 20:17

Oczywiście zgadzam się że w sezonie nie jest łatwo. Wcale tak nie twierdzę. Jak ktoś chce aby morze chlapało na jego taras to "w ciemno" nie ma szans. Tylko rezerwacja. Jadąc "w ciemno" trzeba się liczyć, że lokum będzie w mniej atrakcyjnym miejscu. Tak jak pisałem jeździłem głównie w lipcu ( raz byłem na przełomie lipiec / sierpień). Odwiedziłem paręnaście miast Chorwacji. Przeciskałem się alejkami między ludźmi. Ale zawsze gdzieś były tabliczki "APARTMANI FREE". Da się. Trochę dłużej ale da się.
Pozdrowienia Rysiek
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 10.11.2013 22:33

abbaon napisał(a):
Dreq napisał(a):
wikol napisał(a):My chcemy jechać do Tucepi.

W Tucepi mieszka polka Małgosia... wyszła za chorwata wiele lat temu, obecnie ma kilka pokoi pod wynajem i zapewne mnóstwo możliwości znalezienia wolnych kwater u sąsiadów.
Byliśmy u niej 4 lata temu, a jechaliśmy do Cro w ciemno i zadzwoniliśmy do niej dopiero jak dotarliśmy do Tucepi... od razu znalazła nam kwaterę u rodziny męża... :D
W tym roku jak wyjeżdżaliśmy z promu w Starim Gradzie na wyspie Hvar (13 lipiec) to ze 20 osób latało po porcie z tabliczkami "apartmani", "sobe"... więc znalezienie dachu nad głową tak naprawdę nie powinno stanowić problemu w żadnym miejscu w Cro...

witam
mogę prosic namiar do P.Małgosi
Pozdrawiam

Ja też proszę o namiary do Pani Małgosi :) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dziękuję.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 170
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone