Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 05.09.2013 09:42

Rysio napisał(a):
Asiula, przychylam się do wniosku. Dodaję od siebie dodatkowe 2 tygodnie bezpłatnego dla kolegi imij.

Senkju wery macz :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 05.09.2013 10:03

Z drugiej strony my mieliśmy zaplanowany urlop. Wszystko wykupione już w lutym br. bo moja żonka nie chciała jechać w ciemno. Efekt? Pierwszy apartament zgodny z opisem . Drugi już nie. Ciasny i brak TV. Ale za to jaki klimat i widok na Jadran , Brać itd...kompletnie nam nie przeszkadzało że apartament był nie zgodny z opisem. Co ciekawe jak jedziesz przez biuro to cena jest wyższa o 10 euro / doba. Moim zdaniem to dużo przy 3 tyg.wynajmie. W przyszłym roku tylko w ciemno wyjazd. Nawet w tak zatłoczonej BV jest możliwe znalezienie apartamentu w ciemno ( środek sezonu ) . Fakt ceny apartamentów przy plaży to koszt ok 80-100 euro ale widzą gały co biorą.
KATARZYNA1975
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KATARZYNA1975 » 05.09.2013 11:13

Witam. W tym roku byłam w Chorwacji po raz pierwszy. :) Wiele wrażeń, lepszych i gorszych mam z podróży. Pojechaliśmy ' w ciemno" i teraz wiem ze to nie była dobra decyzja. 18 sierpień, wyspa Krk, miejscowość Malińska. Tłumy ludzi, ledwie znaleźliśmy apartament, wszystko zajęte, a przecież to już druga połowa sierpnia. I tak trzy noce spalismy w kuchni bo była nas czwórka, a sypialnia była tylko jedna. Dopiero potem zwolnił się ten "nasz" apartament.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 05.09.2013 14:28

KATARZYNA1975 napisał(a):Witam. W tym roku byłam w Chorwacji po raz pierwszy. :) Wiele wrażeń, lepszych i gorszych mam z podróży. Pojechaliśmy ' w ciemno" i teraz wiem ze to nie była dobra decyzja. 18 sierpień, wyspa Krk, miejscowość Malińska. Tłumy ludzi, ledwie znaleźliśmy apartament, wszystko zajęte, a przecież to już druga połowa sierpnia. I tak trzy noce spalismy w kuchni bo była nas czwórka, a sypialnia była tylko jedna. Dopiero potem zwolnił się ten "nasz" apartament.

W Nijevicach o tej porze rok wstecz było dużo wolnych apartamentów. Ale w tym roku był chyba jakiś najazd Turystów do Cro.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.09.2013 15:35

Ludzie za dużo pieniędzy mają.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 05.09.2013 16:13

darek1 napisał(a):Ludzie za dużo pieniędzy mają.

W dobie kryzysu? Dareczku?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.09.2013 16:26

To jak tam było w tej upalnej Chorwacji. Będzie relacja ???
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 05.09.2013 17:25

darek1 napisał(a):To jak tam było w tej upalnej Chorwacji. Będzie relacja ???

A co ma nie być? Będzie relacja. Najlepsze wakacje od lat. Relacje nawet 3 bo 3 miejsca :D póki co roboty za dużo. Czasu brak no i jak patrze na te foty i filmy z Cro to serce mnie ściska i płacze jak niemowle że tam nie mieszkam :roll: ehhhhhhh...Dareczku :mrgreen: depresja pourlopowa. Rozumiesz???
artmal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artmal » 05.09.2013 17:35

Przyjazd 02.09.13 Podgora ok. 13.00 . Główny problem brak dwóch łazienek w apartamencie. Apartamenty są , ceny różne , od 50 euro za 4 osoby.
Przejazd do Drasnic , pierwsza osoba (przesympatyczna babcia Natasza) apartament z dwoma sypialniami , dwoma łazienkami , widok na morze , minuta do plaży , 40 euro dla 4 osób (sama zaproponowała , nie miałem sumienia się targować). Na powitanie rakija , becherovka (Czesi zostawili podarek) i piwo. Drugiego dnia półmisek smażonych sardynek.
Ale wiadomo , wrzesień. :P
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 16.09.2013 11:32

Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji i Czarnogóry.
Wyjazd w ciemno, na Brać w Supetarze apartament 2 osobowy, z klimą, wifi, dużym tarasem z widokiem na morze 35 eur ( ostatni tydzień sierpnia), było dużo wolnych, szukaliśmy max 2 godz, byliśmy ok godz.12

Czarnogóra, Petrovac, przyjazd ok 18 wieczorem ( pierwszy tydzień września), większość zajęta, zostały drogie norki, albo strychy
lekki stres, wizja spania w samochodzie. Po 1,5 godziny mamy świetny dwupokojowy apartament, blisko morza i centrum, z klimą i wifi za 35 eur - i tutaj bonus - codzienne sprzątanie apartamentu i wymiana pościeli, reczników itp.

Drugi tydz września,powrot do Chorwacji - Gradac - przyjazd po godz.16
Po Petrovacu poprzeczka wysoka, apartamenty gorszy standard za większą cene, ale jest sporo.
Szybko znajdujemy fajny przy promenadzie i plazy za 37 eur, ale pani nie chce obniżyć ceny.
Idziemy dalej, po godzinie mamy apartament z klimą, dużym tarasem, widokiem na morze, 10 minut spacerkiem - w cenie 20 eur ( stragowane z 25)

Udało nam się, teraz już tylko jedziemy w ciemno!
Ostatnio edytowano 16.09.2013 11:37 przez ewalla, łącznie edytowano 2 razy
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.09.2013 11:35

ewalla napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji i Czarnogóry.
Wyjazd w ciemno, na Brać w Supetarze apartament 2 osobowy, z klimą, wifi, dużym tarasem z widokiem na morze 35 eur ( ostatni tydzień sierpnia), było dużo wolnych, szukaliśmy max 2 godz, byliśmy ok godz.12

Czarnogóra, Petrovac, przyjazd ok 18 wieczorem ( pierwszy tydzień września), większość zajęta, zostały drogie norki, albo strychy
lekki stres, wizja spania w samochodzie. Po 1,5 godziny mamy świetny dwupokojowy apartament, blisko morza i centrum, z klimą i wifi za 35 eur - i tutaj bonus - codzienne sprzątanie pokoju i wymiana pościeli, reczników itp.

Po Petrovacu poprzeczka wysoka, apartamenty gorszy standard za większą cene, ale jest sporo.
Szybko znajdujemy fajny przy promenadzie i plazy za 37 eur, ale pani nie chce obniżyć ceny.
Idziemy dalej, po godzinie mamy apartament z klimą, dużym tarasem, widokiem na morze, 10 minut spacerkiem - w cenie 20 eur ( stragowane z 25)

A w Lovrecinie była? W Postira? Na bolu byłam?? NO i jak tam jest teraz :mrgreen: :?:
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 16.09.2013 11:43

Niedzwiad napisał(a):
ewalla napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Chorwacji i Czarnogóry.

lekki stres, wizja spania w samochodzie. Po 1,5 godziny mamy świetny dwupokojowy apartament, blisko morza i centrum, z klimą i wifi za 35 eur - i tutaj bonus - codzienne sprzątanie pokoju i wymiana pościeli, reczników itp.

A w Lovrecinie była? W Postira? Na bolu byłam?? NO i jak tam jest teraz :mrgreen: :?:

Bylam w ostatnim tyg sierpnia, ludzi było mało, tylko na Zlatnim Racie sporo, ale miejsca były :-)

Lovrecina mnie nie zachwycila, byliśmy przejazdem, więcej nie wróciliśmy
W Postirze też tylko przejazdem, bez zachwytu.
Splitska mnie rozczarowała, bo nigdzie nie było lodów dla dziecka ( kupiliśmy jakiś nędzny w studenacu), w knajpce nie było już ryby, którą chciałam... pojechaliśmy stamtąd do naszego Supetaru.
Plazowaliśmy raz przy splitskiej, w takiej zatoczce przy drodze, fajna nawet.

Podobało mi się w Sutivanie, dwa razy tam plażowaliśmy, no i Supetar taki pusty... plaża za portem w stronę campu bardzo fajna.

Byliśmy w Milnie, ale po bezskutecznych poszukiwaniach plaży wróciliśmy do Sutivanu.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.09.2013 11:51

No byłem tam w splitskiej gdzie jest fajna zatoczka przy zjeżdzie. Ale zejscie do wody kiepskie.
A czemu Lovrecina nie zrobiła na Tobie wrażenia?
Zjechałaś w dół chociaż? Snurkowałaś przy ruinach?
Bol? Konkretnie przereklamowany jak dla mnie :D
Ale coś ma w sobie. Dużo ludzi było i pewnie we wrześniu nie chciałbym tam jechać żeby się nie rozczarować :D
A co myslisz nt. pszczół i innego badziewia na wyspie?
Bo mnie to wkurzało. Nie dość że wielkie robactwo jak nigdzie indziej to dużo tego wszystkiego.
Sam zostałem w sierpniu przez 3 pogryziony nie wspominając że jedną połknąłem popijając piwko.
A widziałaś pola arbuzowe?
Pomarańcze i figi?
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 16.09.2013 12:48

Niedzwiad napisał(a):No byłem tam w splitskiej gdzie jest fajna zatoczka przy zjeżdzie. Ale zejscie do wody kiepskie.
Ale coś ma w sobie. Dużo ludzi było i pewnie we wrześniu nie chciałbym tam jechać żeby się nie rozczarować :D
Bo mnie to wkurzało. Nie dość że wielkie robactwo jak nigdzie indziej to dużo tego wszystkiego.
Sam zostałem w sierpniu przez 3 pogryziony nie wspominając że jedną połknąłem popijając piwko.
Pomarańcze i figi?

Byłam na dole w Lovrecinie, już była chyba 17, ludzi prawie wcale.
Nie lubie takich plaż, wole kamienie, skały, przejrzystą wodę.
Tutaj widziałam tylko ciemny muł, ludzi stojących w wodzie po kolana i rzucających piłeczką (??)
Zresztą byliśmy z 3 letnim dzieckiem, które obudziło się i wyło, ze chce na plażę :-)
Niestety, teraz musimy wybierać plaże ze względu na malucha, czyli skaliste zatoczki odpadają.
Snurkujemy też na zmianę, niestety mąż więcej, bo u mnie dziecię uczepione:-)
Na Zlatnim Racie był mocny wiatr i fala, ale woda była ciepła i fajna odmiana po spokojnych zatoczkach.
Ludzi był sporo, ale po południu już było dość luźno

Widziałam pola arbuzowe, figi, granaty, pomarańcze jeszcze zielone.
Pszczół, os było sporo, najgorzej na plaży albo przy jedzeniu na tarasie. Na szczęście uniknęliśmy pogryzienia.
Robactwa jakoś nie widziałam, no może trochę mrówek. No i kilka jaszczurek.

Co do piaszczystych plaż, to byliśmy w Czarnogórze na wielkiej plaży za Ulncijn, nawet fajna.
Moje dziecko miała tam super zabawę w błocie.
No ale po południu jak zaczęło wiać to do tej pory piasek wysypuję z klamotów :-)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.09.2013 12:59

ewalla napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):No byłem tam w splitskiej gdzie jest fajna zatoczka przy zjeżdzie. Ale zejscie do wody kiepskie.
Pomarańcze i figi?

Byłam na dole w Lovrecinie, już była chyba 17, ludzi prawie wcale.
Nie lubie takich plaż, wole kamienie, skały, przejrzystą wodę.
Tutaj widziałam tylko ciemny muł, ludzi stojących w wodzie po kolana i rzucających piłeczką (??)
Zresztą byliśmy z 3 letnim dzieckiem, które obudziło się i wyło, ze chce na plażę :-)
Niestety, teraz musimy wybierać plaże ze względu na malucha, czyli skaliste zatoczki odpadają.
Snurkujemy też na zmianę, niestety mąż więcej, bo u mnie dziecię uczepione:-)
Na Zlatnim Racie był mocny wiatr i fala, ale woda była ciepła i fajna odmiana po spokojnych zatoczkach.
Ludzi był sporo, ale po południu już było dość luźno

Widziałam pola arbuzowe, figi, granaty, pomarańcze jeszcze zielone.
Pszczół, os było sporo, najgorzej na plaży albo przy jedzeniu na tarasie. Na szczęście uniknęliśmy pogryzienia.
Robactwa jakoś nie widziałam, no może trochę mrówek. No i kilka jaszczurek.

Co do piaszczystych plaż, to byliśmy w Czarnogórze na wielkiej plaży za Ulncijn, nawet fajna.
Moje dziecko miała tam super zabawę w błocie.
No ale po południu jak zaczęło wiać to do tej pory piasek wysypuję z klamotów :-)

Nie no za dnia w Lovrecinie jest super i woda ciepła w sam raz dla bobasa :lol: zobacz na fotkę idziesz 300m a tam i tak płytko...ale zjad kiepski. Dla odważnych.Ja i tak jechałem na trybie awaryjnym i bałem się że nie podjadę pod górkę :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 169
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone