Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2013 08:18

imij napisał(a):Wkurza mnie wpuszczanie kogoś na minę i ...pózniej ta uciecha że rodak ma problem.Wiem,wiem ty robisz tu za znawcę.

A kto tu kogo wpuszcza? Przecież napisał, że od 28go jest, nie?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2013 08:28

Gdzie to się było Bocian, że nie było Ciebie na forum. Forum bez Ciebie to jak studnia bez wody.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2013 08:30

darek1 napisał(a):Gdzie to się było Bocian, że nie było Ciebie na forum. Forum bez Ciebie to jak studnia bez wody.

To dla ciebie lepiej, nie mogłeś się utopić :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2013 08:32

Pewnie byś mnie utopił w studni. No ale tak poważnie to gdzie się było w Chorwacji.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2013 08:33

W Borku.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2013 08:40

Czytałem wiele pozytywnych komentarzy odnośnie tego miejsca użytkowników forum preferujących spokój, ciszę i dzikość natury.
O ile pamięć mnie nie myli byłeś tam już. W ciemno to raczej nie ma tam po co tam jechać. Czyżby przypadła ci do gustu ta mała wioska. Kiedy trzeba rezerwować tam miejscówkę ????? Może się wybiorę w dwie rodziny aby się nie nudzić i słuchać małżonki, że nie ma tam promenady i życia nocnego.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2013 08:45

Tak gdzie jeżdżę trzeba teraz już rezerwować przy wyjeździe a są i tacy co widziałem w zeszycie, że mają zarezerwowane na 2015ty.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2013 08:51

Rozumiem. Nie dziwię się bywalcom tej miejscowości. Pewnie jadą do Borku jak do rodziny z tym wyjątkiem, że tam trzeba płacić. Widocznie warto.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2013 08:55

Płacąc nie ma się żalu zostawianych tam pieniędzy. I ja mówię o konkretnej willi a nie o całym Borku.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.09.2013 11:33

Zastanawiam się nad wyjazdem w 2014 roku. Może padnie na Borek. Tylko, że to już trzeba rezerwować i tu jest problem. Nie mniej jednak gratuluję fajnych pobytów. Ciekawe gdzie udał się "Piaseczyński Mędrzec" :D :D :D
Oczywiście to żart.
Bob
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bob » 02.09.2013 11:56

Porec, 22-29.08. Ceny wywoławcze to nawet 85 E, po półgodzinnych poszukiwaniach 5 osobowy app za 50 E dla trzech osób. Niedaleko dolnego Konzuma, czyli blisko centrum, fajnie do wieczornych spacerów po mieście, na pływanie i tak zawsze wyjeżdżamy w zaciszne miejsca.

Więc się da, nawet w szczycie około 15 sierpnia.
AndrewP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrewP » 02.09.2013 17:58

Wyjazd do HR 18.08 dwie osoby (po raz n-ty w ciemno, choć po opiniach przeczytanych na forum nie bez obaw), nocleg w Karlovacu (10e od osoby) znaleziony bez problemu. Cel bliżej nieokreślony w pasie od Pirovaca do Splitu. Przyjazd do Pirovaca ok. godz. 13-tej 19.08. Wizyta w agencji obok poczty. Na zapytanie o niedrogi apartament dla 2 osób, szybki telefon i oferta apartamentu przy samej plaży w cenie 30e plus 2e taksa. Za parę minut zjawia się właściciel na skuterku. Apartament choć wczesny Gierek był ok. (sypialnia, duża kuchnia z kanapą, TV , klima, taras z cieniem i z widokiem na morze, łazienka, kajak do dyspozycji). Właściciel zgodził się bez problemu wynająć za 30e za dzień na 11 dni. Świetne warunki do plażowania oraz baza wypadowa na wycieczki (Zadar, Sibenik, Knin, wodospady Krka, Split, Trogir).
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 02.09.2013 20:28

hehe, przeczytałem ten wpis z 1 strony już po wyjeździe i nic tylko potwierdzić to co napisał autor wątku.
Wyjazd w ciemno, choć oczywiście przeglądaliśmy internet w poszukiwaniu kwatery do rezerwacji. Jak cel obraliliśmy Nin, ale fajny apartament znaleźliśmy w Zatonie (nie w resorcie).
Na miejscu byliśmy w poniedziałek 19.08 ok godz 9 więc było bardzo dużo czasu. Dostaliśmy kontakt w informacji turystycznej, i mając już coś w ręku ruszyliśmy sami w Nin czegoś poszukać. Choć Pani w informacji twierdziła że wszędzie komplet znaleźliśmy kilka wolnych apartmanów, ale albo cena wygórowana, albo małe klitki, gdzie nasza rodzina 2 + 2 mieszkałaby mało komfortowo.
Pojechaliśy pod wskazany adres. Apartman 2 osobne sypialnie, kuchnia z jadalnią, łazienka, balkon, taras, figi prosto z drzewa, pomidory z krzaka na śniadanie. Chcieli 60 euro, stanęło na 550 za 10 dni, przedłużyliśy o 1 noc, nie chcieli dopłaty więc wyszło 50euro/noc.
kaka40
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaka40 » 02.09.2013 22:52

Od wczoraj jestem w Omisiu. Przyjazd godz. 12 a zakwaterowanie 12:30. Wjechalem glównym wjazdem na plażę i naganiacz był w połowie drogi. Pierwsza kwatera ekstra za 50E ale widziałem problem z parkingiem i wybrałem drugą opcję za 40E koło jadranskiej ale bez widoku na morze i bez hałasu. W drodze na plażę widzę świeże oferty apartamentów, cen nie sprawdzałem. Właścicielka mojego mówi że płaci 10E dla naganiacza tak że warto poszukać samemu.
Widzę że wrzesień to chyba nie problem ze znalezieniem czegoś.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.09.2013 23:55

imij napisał(a):A skąd ty wiesz że ja synek?Bo ty z Krakowa?Wkurza mnie wpuszczanie kogoś na minę i ...pózniej ta uciecha że rodak ma problem.Wiem,wiem ty robisz tu za znawcę.

Bocian już Ci odpowiedział mimo, że jest z Warszawy a to Ci pewnie też nie pasuje. Jak coś piszesz to rób to w przerwie między lekcjami a nie w trakcie bo takie są efekty - czyli bzdury w Twoim wykonaniu.
Znawcą HR nie jestem, są tu osoby co były w Chorwaci mniej niż ja a mają o niej większe informacje i znają lepiej język . Powodzenia w szkole życzę ,ale poproś panią z języka polskiego to Cię trochę więcej kultury nauczy .:D
Żegnam i koniec dyskusji z mojej strony. :papa:
Dobranoc ... może już za rok maturzysto. 8O
Powodzenia życzę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 167
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone