Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gruda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gruda » 28.08.2013 07:43

Zastanawiam się, skąd te skrajne opinie. Jedni ze bez problemu, drudzy to że na miejscu gdziekolwiek można znaleźć noclegi.

My w drodze od 14.08. Z 2 dniową przerwą w Budapescie, gdzie nocleg wczesniej zarezerwowany.
W Czarnogórze (wszystko w ciemno)
- kamping w Scepan Polje (za 1 razem - kampingów z bungalowami jest ok 4-5) koszt 30 eur/noc/bungalow + sniadanie i lunch w cenie!
- problemem bylo szukanie nad morzem w montenegro, przereklamowane Ulcinij z dzikimi tlumami w miasteczku i na plażach... pojechalismy dalej na polnoc i w Svetym Stefanie za 2 razem (30 euro za sredniej jakosci pokoik)
- w zatoce Kotorskiej polecamy oddalic sie na polwysep Lustica. w miejscowosci bjelila/krsitic obejrzelismy wszystkie domki z napisem apartman (wszedzie byly wolne pokoje) Ceny od 25 eur do 55 eur. Wybralismy taki za 30 euro 50 metrow od morza/plaży.

Zaś w samej Chorwacji.... żadnego problemu. Minelismy Dubrovnik i zjechaliśmy na Plejsac następnie do Żuljany. Bladego pojęcia nie miałem gdzie jadę. Pani w Informacji chciala nam wcisnąć swój pseudo-apartman za 25 euro za noc... zrezygnowalismy i za wzgorzem odkryliśmy camping Vucine. Apartman przez duże A (ok 40 mkw, super wyposażona kuchnia, taras etc) 30 metrów od morza, cisza spokój piękna plaża, zatoczki... 45 eur/noc. W ciemno.

Nie marudźcie. Jedźcie, pytajcie a w ostateczności booking na 1 noc.
Pozdrav z zuljany!
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 28.08.2013 08:54

Jestem panną i to bezdzietną :). Stąd też wybieram taki, a nie inny sposób na wywczas. Zapewne z biegiem czasu się to zmieni, teraz trzeba korzystać. Sami wiecie ile osób nacięło się na zarezerwowany nocleg, więc póki mogę rezerwacji nie będę robić.
Chyba rzeczywiście od połowy Sierpnia było bez problemu, ale ostatni tydzień Lipca i pierwsze dwa tyg Sierpnia to był jakiś sajgon. Z resztą kto był ten widział ile ludu było w CRO.
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 28.08.2013 10:42

początek sierpnia w Chorwacji to był masakryczny wysyp ludzi:)
bonduek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonduek » 28.08.2013 16:10

Potwierdzam. Objechałem na riwierze makarskiej 11-go sierpnia nie pamiętam już ile miejscowości aż wreszcie wylądowałem bliski zapaści nerwowej w lisiej norze w niechcianej Makarskiej. Gospodarze tylko rozkładali ręce natomiast agencje wywiesiły informacje o braku wolnych apartmani. Plusem okazało się to, że pomimo dzikich tłumów bardzo spodobała nam się Makarska
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 28.08.2013 17:54

Tak było , szczęście że pierwszy raz miałem na miejscu kolegę , który zarezerwował nam apartmeni w Tucepi. Jak wyjeżdżaliśmy 2 dni temu to było już pustawo.
iro79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iro79 » 28.08.2013 20:05

Witajcie
Do Chorwacji wyjechalem 15 sierpnia o godzinie 20:00. Na miejscu w Trogirze byłem około 10:00
W Trogirze przejechałem przez główna drogę ( korek okropny - na Ciovo wjazd zakorkowany totalnie ) więc od razu pojechałem w kierunku północnym - pomyślałem, że w okolicy będzie luźniej.
Nie pomylilem się bo juz około 10 km od Trogiru w miejscowości POLJICA znaleźliśmy ładna plażę oraz malutką przystań.
Rodzice z naszym 3 letnim synkiem zostali przy plaży, a ja z żoną udaliśmy się w poszukiwaniu kwatery - trwało to może z 15 minut i już jeden z Chorwatów oprowadzal nas po okolicznych domkach, gdyż u niego nie było miejsca. Po okolo 5 minutach znaleźliśmy lokum - całe pietro w domku jednorodzinnym - dwie sypialnie w tym jedna z 2 łóżkami, łazienka, kuchnia w pełni wyposażona wraz z jadalnią i ogromny taras ( dla nas OK - my z synem oraz rodzice = 5 osób ). Cena 50 euro za dobę za cale mieszkanie. Do morza około 100m - był to domek w 4 rzędzie od plaży przed drogą.
Wypoczynek cudowny - byliśmy pierwszy raz w Chorwacji i jechaliśmy w ciemno.
Moim zdaniem nie ma sensu wcześniej rezerwować kwater - na miejscu jest duży wybór i ceny mozna negocjować - właścicielka chciała początkowo 60 euro - zbilismy na 50 euro.
Pozdrawiam
Irek
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 28.08.2013 20:49

Byliśmy w Podgorze od 16 do 26 sierpnia w ciemno 10 osób. 8 osób mieszkaliśmy razem 6 dorosłych dwoje dzieci w apartamencie nad samym morzem z tarasem i widokiem na nie. A do tego garaż, trzy sypialnie z łazienkami, jadalnia, kuchnia wpełni wyposażona. Ogród a w nim figi, limonki i mandarynki oczywiście mogliśmy je zrywać. Cena 140 euro. Czas szukania 1.5h.
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 29.08.2013 14:19

W Chorwacji byliśmy 21 sierpnia przed 8 rano. Celem była Rogoznica, ale po lekturze forum wiedzieliśmy, że może być ciężko z apartamentem. Alternatywą miał być Razanj lub Sevid, warunek jeden - blisko fajnej plaży bo chodzenie z dzieckiem i tobołkami nam się nie uśmiechało. Podjeżdżamy więc w okolice plaż Sepurine i Lozica na uliczkę Put Sepurine, po drodze zero tabliczek "Apartmani", stajemy w pierwszym miejscu na poboczu w którym było gdzie zaparkować co by nie blokować ruchu, a 10 metrów od nas wychodzi z bramy gość i pyta czy potrzebujemy apartamentu. Oglądamy, dla nas trochę za duży bo dwa pokoje z dużymi łóżkami (taki 4+1), my 2+1. Apartament za 60E, jako że jest nas mniej spuszcza od razu na 50E, po krótkich negocjacjach mamy za 45E, więcej o 5E niż sobie założyłem, ale autko mniej spaliło, morze widać z ogrodu, do jednej i drugiej plaży mniej niż minuta drogi, to czego szukaliśmy, wiec bierzymy. 10 minut później gdy się rozładowywujemy przychodzi para z Austrii, na szczęście apartament już nasz :) Trzeba mieć jednak troszkę szczęścia.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.08.2013 14:42

Od wczoraj jesteśmy w Zaostrogu. Po drodze wstępowaliśmy do każdej miejscowości od Baśka Voda po Zaostrog pytając o apartamenty. Wszędzie jest dużo wolnych miejsc, ceny za apartament 2 osobowy z wi-fi, tv i klimą od 25 - do 40 euro, ale prawie w każdej miejscowości apartament (po negocjacji) mogliśmy mieć za 30 euro.
Tak więc polecamy jechać " w ciemno" , na rogatkach stoją z tabliczkami o wolnych pokojach i apartamentach .
Tu gdzie mieszkamy gospodyni jeszcze ma wolne miejsca, 80 m od plaży (bez klimy).
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 29.08.2013 14:45

A uzupełniając jeszcze to co pisałem to z tego co się dało zauważyć to od poniedziałku 26.08 wolnych apartamentów pod dostatkiem.
imij
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) imij » 29.08.2013 23:57

krakuscity napisał(a):Od wczoraj jesteśmy w Zaostrogu. Po drodze wstępowaliśmy do każdej miejscowości od Baśka Voda po Zaostrog pytając o apartamenty. Wszędzie jest dużo wolnych miejsc, ceny za apartament 2 osobowy z wi-fi, tv i klimą od 25 - do 40 euro, ale prawie w każdej miejscowości apartament (po negocjacji) mogliśmy mieć za 30 euro.
Tak więc polecamy jechać " w ciemno" , na rogatkach stoją z tabliczkami o wolnych pokojach i apartamentach .
Tu gdzie mieszkamy gospodyni jeszcze ma wolne miejsca, 80 m od plaży (bez klimy).

Ludzie nie piszcie głupot!!!termin wez pod uwagę i tyle-myślenie się kłania
dobranoc
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.08.2013 08:46

imij, ciężki dzień czy pora zbyt późna była?
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 30.08.2013 08:56

greenrs napisał(a):imij, ciężki dzień czy pora zbyt późna była?

Myślę, że ani jedno, ani drugie! Ja się zgadzam z Imij. Termin, termin i jeszcze raz termin. Ja nie dość, że nic nie znalazłam to mniej jak 50eur nie chcieli, za pokój krzyczeli 40eur bez klimy, wifi itd.... Było nas aż dwoje.
Też polecam wyjazd w ciemno, ale w odpowiednim terminie. Jak byłam w CRO nie widziałam nawet jednej tabliczki.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.08.2013 09:04

I dlatego obraża innego usera, bo ten trafił na sporą liczbę wolnych apartamentów w konkretnym miejscu i podaje taką informację na forum by ułatwić innym szukanie. 8O
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 30.08.2013 09:28

greenrs napisał(a):I dlatego obraża innego usera, bo ten trafił na sporą liczbę wolnych apartamentów w konkretnym miejscu i podaje taką informację na forum by ułatwić innym szukanie. 8O

Bez przesady z tym obrażaniem. Jak ktoś pisze, że wyjazd w ciemno jest boski bo wszędzie stoją z tabliczkami to niech doda, że jest tak poza szczytem sezonu i to wszystko :).
Ze mnie zrobili tu debilkę, bo przez trzy dni nie znalazłam noclegu i żyję, nie czuję się obrażana ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 165
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone