Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 22.08.2013 22:04

Chyba Egipt robi tę różnicę, wszystkie kraje poodwoływały wycieczki i ludzie szukają alternatywy. A Cro w miarę blisko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2013 22:08

Chyba nie :roll:
To zupełnie inny typ turystyki :!:

Do Egiptu ludzie jeździli ostatnio tylko do hoteli i ewentualnie ponurkować.
Do Chorwacji jedzie się poznawać kraj i trzeba sie trochę samemu wysilić, żeby zorganizować urlop.

Są tacy, którzy świetnie się przestawią.

Ale zdecydowana większość entuzjastów all inclusive NIENAWIDZI apartamentów i samodzielnego przygotowania pobytu :wink:

Zresztą na cro.pl był ostatnio taki jeden, jęczał i jęczał na złą Chorwację :P
Nie, dziękuję :? Jakby go nad Jadranem ze skóry obdzierali :?: :!:

Dla Egiptu alternatywami są Turcja, Grecja, Tunezja, Bułgaria :!:
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 22.08.2013 22:14

To skąd te tłumy po 20 sierpnia? Gdy jeździłem w ciemno w tym terminie, to przebierałem w apartamentach. I cena była zawsze niższa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2013 22:24

Chorwacja weszła do unii Europejskiej, a to oznacza dla przeciętnego Niemca, Austriaka czy Włocha, że jest w Europie.
No to wypada tam pojechać :wink:
Oni tez liczą każdy grosz, a spadły ceny połączeń telefonicznych, jest dla nich darmowa opieka lekarska
( karta EKUZ ).
Dla nas jest drogo, ale dla nich jest nadal taniej. :roll:

Poza tym Egipt dla nich nie był specjalnie popularny. Po obaleniu Mubaraka stał się niestabilny, a turysta z Zachodu szuka bezpiecznych miejsc i fan all inclusive z Niemiec wybierze Turcję lub Grecję
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 22.08.2013 22:37

Sądzisz, że ci zachodni turyści są tak hmmm... głupi, że nie wiedzieli wcześniej, że w Cro to praktycznie Unia była? A koszty ubezpieczenia leczenia w polisie to tak naprawdę grosze w porównaniu z całością kosztów wyjazdu, nawet z Niemiec.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2013 22:44

Nie wiem, czy takie znowu grosze.

Taki Helmut lub Helgą lubią zadzwonić do kraju i pogadać.
A przy stawkach roamingu przed 1 lipca, to jak dostał potem rachunek na 100-200 euro, to nie był zachwycony.
Tam ludzie są bardziej wys.ani na grosz niż w Polsce. :roll:
Marmus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marmus » 23.08.2013 07:20

O Egipcie wspomniałem jedynie w kwestii przedstawienia jakości łazienki. :)
To żadna alternatywa.
Niemieckich rejestracji aż tak wielu to tu nie widać (no chyba że przylecieli samolotami).
Ludzi jednak jest mnóstwo.
Zaskoczyło mnie to, bo byliśmy tu 2 lata wcześniej w identycznym terminie - wtedy chodząc po ulicy od domu do domu w 20-30% z nich słyszałem że wszystko zajęte, reszta pokazywała co ma wolnego. Ceny w większości były adekwatne do jakości. Po obejrzeniu z dziesięciu apartmanów był szybki casting i załatwione :)
W tym roku było odwrotnie. W 95% słyszałem od właścicieli domów, że brak miejsc.
Pozostawali niemal tylko naganiacze z karteczkami. A o jakości i cenach tego co oferowali już pisałem.
Taka różnica.
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 23.08.2013 08:51

Ja tu się na wyjazd do Pakostane 1 września szykuje i zaczynam stresa mieć ze mogę mieć problem ze znalezieniem apartamentu fajnego w niskiej cenie..
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 23.08.2013 08:57

Lednice napisał(a):Chyba nie :roll:
To zupełnie inny typ turystyki :!:

Do Egiptu ludzie jeździli ostatnio tylko do hoteli i ewentualnie ponurkować.
Do Chorwacji jedzie się poznawać kraj i trzeba sie trochę samemu wysilić, żeby zorganizować urlop.

Są tacy, którzy świetnie się przestawią.

Ale zdecydowana większość entuzjastów all inclusive NIENAWIDZI apartamentów i samodzielnego przygotowania pobytu :wink:

Zresztą na cro.pl był ostatnio taki jeden, jęczał i jęczał na złą Chorwację :P
Nie, dziękuję :? Jakby go nad Jadranem ze skóry obdzierali :?: :!:

Dla Egiptu alternatywami są Turcja, Grecja, Tunezja, Bułgaria :!:

Bułgaria i Grecja? A to ciekawe :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2013 12:03

No, chyba tak.
Tak w każdym razie wynika z tego, co piszą fani Egiptu.
Wystarczy wejść na fora internetowe "Egipcjan", żeby się dowiedzieć, że najpierw jako alternatywa jest Turcja, potem Tunezja, Grecja, Bułgaria.
I z "Egipcjan" nikt nie jedzie do DANEGO regionu, konkretnej miejscowości, tylko wybiera hotel.

Hiszpania i Włochy już nie, bo są Europa Zachodnia jest droższa, a Chorwacja odpada na dzień dobry, bo nie ma dobrego all :roll: :roll: :roll:
Ostatnio edytowano 24.08.2013 07:41 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Neuromancer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Neuromancer » 23.08.2013 14:07

wikol napisał(a):
Nasajem napisał(a): Więc nie bez powodu jest tam tyle ludu i coraz ciężej znaleźć cokolwiek, a żeby jeszcze była atrakcyjna miejscówka to już w ogóle.

W Tucepi jestem od 8 dni, codziennie stoją z tabliczkami więc nie ma problemu tutaj z pokojami.

A jak z cenami w Tucepi za nocleg?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 23.08.2013 14:28

My płacimy 60 EUR za 2+1. Klima , wifi.
Ulica Dracevice - 150metrów do plaży.
Widok na szczęście na Biokovo.

W pobliżu chcieli 55EUR ale za Jadranką, przejściem pod ulicą.

W Tucepi nie ma problemu z pokojami. Całe dnie już stoją na ul. Dracevice.
aablasz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aablasz » 23.08.2013 14:30

Jestem obecnie w Igrane, kwatery zwane Toncika, nie drogo fajny widok na zatokę, mówią po polsku a i obok jest jeden wolny pokój 5-cio osobowy.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 23.08.2013 23:41

W Zagrzebiu też są miejsca :) , dzięki uprzejmości Cromaniaków z Warszawy dostaliśmy kilka linków z adresami apartamentów. Ceny są wyższe niż nad morzem, ale można negocjować, ba nawet jedni gospodarze których zapytałem wczoraj o wolne miejsca i cenę sami obniżyli kwotę o 5 euro za noc niż jest wykazana w cenniku.
Tak więc jedziemy w tę niedzielę prawie w ciemno ( mamy namierzonych kilka adresów a jeden chyba wybrany) :D bo w stolicy trochę inaczej szuka się noclegów niż nad morzem.
Po trzech , czterech nocach jedziemy gdzieś nad morze (chyba Dalmacja południowa) :) .
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 24.08.2013 07:12

aablasz napisał(a):Jestem obecnie w Igrane, kwatery zwane Toncika, nie drogo fajny widok na zatokę, mówią po polsku a i obok jest jeden wolny pokój 5-cio osobowy.

Hej :) my też w Igrane, pod samym kościołem, taki zielony domek.
Super taras z widokiem zapierającym dech ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 163
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone