Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.08.2013 10:24

stfu.shadow napisał(a):Witam forumowiczow!
W niedziele 25.08 wyruszam z Bratyslawy na dwa tygodnie objazdowka przez cro, bih, mne, albanie macedonie I serbie.
Wyjazd ma byc spontaniczny, chociaz wstepnie ustalilem gdzie I kiedy chce byc. Nasuwa sie pytanie odnosnie szukania noclegu w okolicach polnocy z niedzieli na poniedzialek w okolicach jezior plitwickich, ma ktos jakies doswiadczenia wctym zakresie?
Ponadto bede wdzieczny za przedstawienie sytuacji z noclegiem w okolicach Trogiru, czy wlasnie z koncowka sierpnia nie ma sie co obawiac na braki kwater badz miejsc kampingowych?
I jeszcze jedno :) czy w okolicach Mostaru w BiH ktos probowal na ciemnoz noclegiem.
Pozdrawiam :)

Plitva o północy to raczej zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link lub po rezerwacji z info o której będziecie

Mostar, przy zwiedzaniu miasta (lub na wjeździe) proponuję zajrzeć do kilku oferowanych app. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 21.08.2013 22:04

Witam ponownie, a propo kwater, kwatery są ale płacą 20e za osobę nie mam zamiaru patrzeć z okna na krzaki, nie mieć małego tarasiku z widokiem na miłą okolicę nie mówiąc o morzu, a w tym roku wolne były kwatery za dużą kasę i byle gdzie żal było patrzeć, piąty raz jechałem i byłem bardzo zaskoczony brakiem fajnych kwater, coś w tym roku jest nie tak. :cry: :cry: :cry: :cry:
freelancer1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) freelancer1 » 21.08.2013 22:56

Edikol napisał(a):Witam ponownie, a propo kwater, kwatery są ale płacą 20e za osobę nie mam zamiaru patrzeć z okna na krzaki, nie mieć małego tarasiku z widokiem na miłą okolicę nie mówiąc o morzu, a w tym roku wolne były kwatery za dużą kasę i byle gdzie żal było patrzeć, piąty raz jechałem i byłem bardzo zaskoczony brakiem fajnych kwater, coś w tym roku jest nie tak. :cry: :cry: :cry: :cry:

Coś w tym jest ja mam wrażenie że to Niemcy i Holendrzy na spółkę z Luksemburczykami postanowili wpaść do Dalmacji :) Może po wejściu Cro do UE nie boją sie i przestali uważać Cro za dziki kraj?
Mieliśmy problem z poszukiwaniem noclegu, ale wszystko wyjaśniło się szybciutko.
Miejscówki szukaliśmy godzinę i piętnaście minut. Więc chyba nie najgorzej?
Widok mamy przepiękny a cena to 34 E za dobę w Igrane, za trzy osobówkę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.08.2013 23:04

No, szczególnie niepokojąca jest inwazja mieszkańców Luksemburga. :!:

Jak pojadą na wakacje do Chorwacji, to trzeba będzie zamknąć państwo,, powiesić na granicach tabliczki:
NIECZYNNE :!:
WSZYSCY SĄ w CHORWACJI :wink:

A tak na serio, to sierpień zawsze był szczytem sezonu.
Jeden znajdzie za pół godziny, inny za pół dnia, trzeci wpadnie w nerwówę :roll:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.08.2013 09:21

A czwarty nie znajdzie nic fajnego i potem napisze że ta Chorwacja to beznadzieja...i drożyzna. :lol: :wink:
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 22.08.2013 09:25

Ja nie znalazłam nic i wróciłam do kraju, ale nie narzekam na Chorwację. Ona była, jest i będzie piękna. Więc nie bez powodu jest tam tyle ludu i coraz ciężej znaleźć cokolwiek, a żeby jeszcze była atrakcyjna miejscówka to już w ogóle. Na pewno wrócę, ale chwilowo muszę odpocząć ;).
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 22.08.2013 12:36

Edikol napisał(a):Witam ponownie, a propo kwater, kwatery są ale płacą 20e za osobę nie mam zamiaru patrzeć z okna na krzaki, nie mieć małego tarasiku z widokiem na miłą okolicę nie mówiąc o morzu, a w tym roku wolne były kwatery za dużą kasę i byle gdzie żal było patrzeć, piąty raz jechałem i byłem bardzo zaskoczony brakiem fajnych kwater, coś w tym roku jest nie tak. :cry: :cry: :cry: :cry:

ja tez miałem pokój 20 za osobę początkiem sierpnia, mały taras z widokiem na morze, kuchnia, tv,klima, łazienka, duży pokój, do morza 2minuty a do centrum 5:) oczywiście Makarska :)
malyna2013
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malyna2013 » 22.08.2013 13:02

najlepszym sposobem gdy się już jest w chorwacji i zamierza tam sie udać za rok wziąść nr. telefonu od gospodarza, policzy taniej jak wcześniej zarezerwujesz, nie ma zmartwienia że nic się nie znajdzie oraz wybierasz już teraz najlepsza miejscówkę, która najbardziej ci sie podoba. ja tak się zmądrzyłam w tym roku i mam wizytówki :) bez posredników, bez zbędnego czasu szukania w necie, spakuje sie i wyjadę. :)
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 22.08.2013 13:04

malyna2013 napisał(a):najlepszym sposobem gdy się już jest w chorwacji i zamierza tam sie udać za rok wziąść nr. telefonu od gospodarza, policzy taniej jak wcześniej zarezerwujesz, nie ma zmartwienia że nic się nie znajdzie oraz wybierasz już teraz najlepsza miejscówkę, która najbardziej ci sie podoba. ja tak się zmądrzyłam w tym roku i mam wizytówki :) bez posredników, bez zbędnego czasu szukania w necie, spakuje sie i wyjadę. :)

to ja tak właśnie zrobiłem, zabrałem namiary na pewną panią, zadzwoniłem w maju zarezerwowałem na sierpień i teraz od 4lat do niej jeżdże :)
AEnglert
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AEnglert » 22.08.2013 13:23

Witam Wszystkich :)

Szybkie dwa pytania:
Czy jest może w Breli jakaś przechowalnia bagażu?
Czy w Breli są jakieś agencje tuystyczne gdzie można znaleźć apartmana bez zbyt dużego zdzierania na prowizji (o ile taka występuje)? proszę o namiar (lokalizację).

Plan podróży jest taki że przyjeżdżamy z Retmanem do Splitu 07.09., łapiemy autobus do Breli i tam szukamy noclegu. Podejrzewam że po 25 godzinach spędzonych w autobusie średnio będzie mi się chciało ganiać z walizami po górkach, stąd prośba o namiar o sprawdzoną przechowalnię :)

Pozdrawiam
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 22.08.2013 14:22

Suma summarum macie rację co do rezerwowania kwater w których już się było, ale Chorwacja jest tak fajna do zwiedzania że żal siedzieć w jednym miejscu. Ja trzy razy pod rząd byłem w Duce, ale z ciekawości byłem na plaży na makarskiej i w Tucepi w zeszłym roku byłem na kwaterze w Tucepi, i w tym też chciałem do Tucepi ale wylądowałem w Duce z braku kwater i tak czasami bywa że człowiek ląduje całkiem gdzie indziej niż chce.
Prosił bym o namiary na kwaterę w Igrane, i mały opis tej kwatery.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 22.08.2013 14:35

Nasajem napisał(a): Więc nie bez powodu jest tam tyle ludu i coraz ciężej znaleźć cokolwiek, a żeby jeszcze była atrakcyjna miejscówka to już w ogóle.

W Tucepi jestem od 8 dni, codziennie stoją z tabliczkami więc nie ma problemu tutaj z pokojami.
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 22.08.2013 15:39

W sobotę rano wyjazd do Chorwacji, na pierwszy tydzień idzie Brać i Supetar, potem Czarnogora, też tydzień, chyba, ze tak nam się spodoba, ze zostaniemy dłużej :-)
Trzeci tydzień planujemy Gradać lub okolice.

Jedziemy w ciemno i już się martwię.

Pisalam z kobietą z Supetaru w sprawie apartamentu 4 os za 38 eur ( z klimą, widokiem na morze, 2 pokoje), umowiłam się, że podejdziemy do niej w niedziele, jak będzie wolny i się spodoba, to weźniemy ( choć nas tylko 2+1), chyba, że znajdziemy tańszy

Pisalam o tym apartamencie już kilka dni, wciąż ma wolny, wiec jestem dobrej myśli...
Albo apartament kiepski, albo faktycznie są wolne apartamenty.
inotem
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) inotem » 22.08.2013 19:29

Dziś przejeżdżałem jadranką przez Brelę, Makarską ,Tucepi i wszędzie zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych stoją z kartonikami z wolnymi apartamentami. Mimo, że jest sporo osób to myślę, że są realne szanse na znalezieni kwatery. Pozdrawiam z Chorwacji.
Marmus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marmus » 22.08.2013 21:41

Dziś szukałem apartmanu w Breli i Baskiej Vodzie - 6 godzin. Z ręką na sercu: wszystko na czym warto zawiesić oko zajęte.
Więc co z tego, że stoją z kartkami skoro okazuje się na miejscu, iż "apartament" to zapyziała nora z meblami z okresu wczesnego Tito (czyli taki ichniejszy Gomółka) a cena z księżyca. Przez 6h szukania znalazłem ok. 15 wolnych apatramentów, z czego może dwa zasługiwały na tę nazwę. Cóż z tego skoro znajdowały się przy jardance -> czyli kilometr w dół/pod górkę do/z plaży. wiem, że są miłośnicy takich spacerów ale nam przy 35 stopniowym upale niezbyt się to uśmiechało. :)
Nory nazywane szumnie apartamentami w centrum Baski (czyli po prostu to czego nikt nie chce) wycenione były na 65-75 euro i to pod warunkiem że minimum na tydzień (szukałem dwupokojowego apartamentu dla 3 osób - my z nastoletnią córką).
Oczywiście cena była przystająca do jakości jak pięść do oka.
Hitem okazał się jakiś dziadek na Frankopańskiej w Breli, który zaprezentował "apatrman" składający się z "łazienki" (tylko zajrzałem przez drzwi, nie próbowałem wchodzić - jak dla mnie mocne egipske pół gwiazdki) "sypialni" zawierajacej meblościankę + łóżko (oba zapewne starsze ode mnie), następnie "sypialnia" płynnie przechodziła w "kuchnię" zawierającą zlewozmywak, szafkę z maszynką do gotowania na niej oraz tapczan (no bo jak kuchnia bez tapczanu??), z kolei "kuchnia" przechodziła w taras będący najmocniejszą stroną tego lokum. Wspomniana płynność przechodzenia "sypialni" w "kuchnię" polegała na tym, iż początkowo były one połączone dwuskrzydłowymi starymi przeszklonymi drzwiami, z czego obecnie jednego skrzydła brakowało. "Dziadek" niezrażony tym faktem stwierdził tylko, że "to się zaraz wstawi drzwi" i będzie git, po czym przystąpił do przedstawienia oferty cenowej: 500 euro za tydzień :)
Uznałem, że odpuszczam sobie Baśkę i Brelę bo nie zmuszę się do zapłacenia majątku za jakąś norę.
Następnie przenieśliśmy się do Promajny kontynuować poszukiwania, gdzie nie bez trudu znalazłem w końcu to czego szukałem: apartamentu, którego jakość warta jest wydanych pieniędzy.
Apartament ma wszystko czego chciałem a nawet o wiele więcej: 2 pokoje(jeden z aneksem), łazienka z jacuzzi, łacznie około 80m, AC w każdym pokoju, wifi, TV SAT, nowoczesny wystrój i wyposażenie (jest nawet zmywarka, ale to już chyba taki trochę luksus na wyrost) oraz... prywatny basen + leżaczki, parasole itp.. :)
Wszystko w cenie 100 euro - udało sie po negocjacjach zejść dla 3 osób do 85E. Wiem, że drogo ale tutaj płacę za luksus. W pozostałych przypadkach (oprócz dwóch wcześniej wspomnianych) miałem zapłacić podobne pieniądze (10 do 20E mniejsze) za nory, w których owszem, przewegetować można, ale czy to jest sposób na udane wczasy?
No i mamy koniec sierpnia a ilość turystów jak w środku sezonu. Nie mieszczą się. I dlatego chyba ci Chorwaci tak powariowali z cenami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 162
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone