Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 19.08.2013 15:00

No to zaczynam się bać...
wyjazd 24 sierpnia na Brać, z małym dzieckiem.
Czy mamy zabierać namiot?

zawsze jeździłam z rezerwacją, ale w tym roku postanowiliśmy jechać w ciemno, bo te rezerwacje nie zawsze były takie fajne...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2013 16:04

Flacha napisał(a):Tak czytam i nie mogę uwierzyć żeby od Zadaru po Makarska nie można było nic znaleźć... Przecież to kilkadziesiąt różnych miejscowości będzie pewnie.. No ale może w szczycie sezonu tak jest. Tak czytam i czytam i mam nadzieję że 1 września znajdę coś fajnego w dobrej cenie w Pakostane.

Na booking.com w każdym terminie jest z kilkadziesiąt kwater w rejonie Makarskiej, wszystkie wolne, natychmiast można zarezerwować. Przez internet,a nie jechać do kwatery i się pytać. A w międzyczasie ktoś zarezerwował.
Inna sprawa, że ceny dość słone. :!: :!: :!:

Ale zawsze to lepsze od powrotu do kraju bez pobytu
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 19.08.2013 16:26

Jak ludzie mówili, że przyjechali z biurem podróży i za dobę 2 sypialnie i kuchnia z jadalnią płacili 75 Euro to mi gały z orbitki wyszły. Nie pamiętam nazwy chyba z Bielska B. Nawet była rodzinka z czech co to z nimi przyjechali .
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 19.08.2013 16:35

Jestem na PAGu, apartament 400 m do plaży, 200 m do centrum z klimą, tarasem i pięknym widokiem na morze i miasto. 760E za 10 dni, zaszedłem do lokalnego biura turystycznego w niedzielę 18.08 bo w tym skwarze nie chciało mi się szukać w ciemno.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.08.2013 16:46

Piraraq napisał(a):Jestem na PAGu, apartament 400 m do plaży, 200 m do centrum z klimą, tarasem i pięknym widokiem na morze i miasto. 760E za 10 dni, zaszedłem do lokalnego biura turystycznego w niedzielę 18.08 bo w tym skwarze nie chciało mi się szukać w ciemno.

a na ile osób ten app. :?:
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 19.08.2013 17:18

Zivogosce Blato, 03-16.08, podczas chadzania po tej wiosce kilka razy natknąłem się na "Free apartments", z pewnością widziałem apartamenty dla dwóch osób. A w Blato do morza zawsze jest blisko...
amik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) amik » 19.08.2013 20:20

Bez obaw,co roku jeżdze w ciemno i to w sezonie 07-08
najwiecej płaciłem 15E od osoby za apartament Kastella miedzy Trogirem a Splitem
W tym roku wyjezdzam 30.08 do Gradac
wichen
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wichen » 19.08.2013 21:23

wikol napisał(a):Apartmani przy ul Dracevice- 60EUR z full wypasem.

Pozdrowienia z TUCEPI

możesz podesłać namiary na tą miejscówkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 19.08.2013 22:10

te kiero napisał(a):
Piraraq napisał(a):Jestem na PAGu, apartament 400 m do plaży, 200 m do centrum z klimą, tarasem i pięknym widokiem na morze i miasto. 760E za 10 dni, zaszedłem do lokalnego biura turystycznego w niedzielę 18.08 bo w tym skwarze nie chciało mi się szukać w ciemno.

a na ile osób ten app. :?:

2 + 2, znaczy ja z zona i dzieci 2 i 10 lat
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 19.08.2013 22:12

76E/doba to chyba dużo zapłaciłeś jak za apartament 400 m od plaży i na taką ilość osób.
tomwak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomwak » 19.08.2013 22:20

Byłem w Cro od 11.08.2013 (niedziela rano ok.11-ej - szczyt sezonu !) w Grebasticy (niedaleko Sibenika i Primosten). Jechałem w ciemno i znalazłem apartman bez problemu w ok. 15min (wziąłem pierwszy bo cena i warunki były ok)

Cena 50Euro/1dzień (właściciel początkowo chciał 60E ale zbiłem go na 50E i się zgodził). Wziąłem tylko 6 noclegów (byłem 7 dni - krótki urlop :( )

W apartmanie 3 pokoje sypialniane (dwa z dużymi łóżkami małżeńskimi a jeden z dwoma łóżkami pojedyńczymi + czwarty pokój przechodni czyli salon z aneksem kuchennym lodówką kuchenką i wersalką rozkładaną w razie potrzeby) + łazienka. W sumie mogło tam spać spokojnie nawet ok. 9 osób (nas razem było tylko 5). Był też TV (ale tylko 4 chorwackie kanały) + radio i duży taras z widokiem na może (niestety w połowie zasłoniętym przez dach innego apartmana). Do morza było ok. 100m z górki (gorzej było wracać z plaży "trochę pod górkę" ale drogą asfaltową). Plaża drobno-żwirkowa z łagodym zejściem i niewielkimi falami (zatoka). Obok były też plaże kamieniste (bardziej "dzikie")

Minusy apartmana to brak Wi-Fi, klimy i czajnika elektrycznego (wodę gotowaliśmy na kuchence w garnku). Ale dla nas nie stanowiło to problemu bo mimo braku klimy w apartmanie temperatura była ok

Był to mój pierwszy wyjazd do chorwacji i wspomnienia są bardzo fajne...
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 19.08.2013 22:34

voite napisał(a):76E/doba to chyba dużo zapłaciłeś jak za apartament 400 m od plaży i na taką ilość osób.

Od właścicielki dostałem również taki regulamin apartamentu i w nim był również cennik bezpośredniego wynajmu i o dziwo w podanym terminie jest 90e za dobę w tym okresie.
Poza tym bardzo dużo Włochów ... widać, że mają wakacje.
Porównując do zeszłorocznego pobytu w Primosten jest taniej, jedzenie, lody, pamiątki ...
Ale będąc w Primosten i jadąc do Vodic zauważyliśmy, że Primosten jest średnio droższe nawet do 20%.
Co do odległości od plaży to tutaj w samym centrum Pagu nie ma super plaż, w zasadzie trzeba wybrać albo blisko centrum i do ładnej plaży autem albo blisko plaż i do centrum kilka km.
Plaża miejska to nic specjalnego i mocno zatłoczona, plaże przy hotelach podobnie.
Dzisiaj byliśmy na Sv. Marija jakieś 8 km stąd i plaża I klasa :)
Tefi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tefi » 20.08.2013 00:37

4 razy w ciemno i nigdy problemu, tylko z pomorza trza jechać tak by spać na początku cro,drugiego dnia wcześnie rano startujesz i w takiej Dalmacji np okolice Makarskiej jesteś o 13ej, masz całe popołudnie na szukanie apartamentu... Mówię o początku września, nigdy nie próbowałem tego w tzw dużym sezonie....
ps. 31.08.2013 ruszamy!!!
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 20.08.2013 09:18

Znalazlam ofertę w Supetarze - ap 4 osobowy, 55 m, klimatyzacja i oplata klimatyczna w cenie 38 eur za dobę.

widok na morze, balkon, kuchnia, dwie sypialnie
do plaży 300 m
to jest na końcu Supetaru, na wzniesieniu.

Nie ma wifi - bo nie chcemy, z internetem jest 40 eur

no i się zastanawiam, czy rezerwować? czy jednak jechać i na miejscu szukać, może się znajdzie taniej (??) może w lepszej lokalizacji??

Odlełlosć od plaży nas nie przeraża, bo i tak chcemy pojezdzic po wyspie po innych plażach i miejscowościach.

Wyjazd w tą sobotę, na miejscu będziemy w dziedzielę ok południa.

Z jednej strony chce zarezerwować i już mieć, a z drugiej, w sumie nie wiem, jak to będzie na miejscu.

Mąż mnie namawia, żeby nie rezerwować, ze coś znajdziemy.
No ale obawiam się tego szukania po podróży, w 30 st0pniach z 3 letnim dzieckiem...

Brać? :-)
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 20.08.2013 09:57

No to nic mi nie pozostaje jak stwierdzić, że jestem niedorozwinięta. Teraz jesteście zadowoleni?
Bardzo fantastycznie, że było tyle wolnych miejsc, bo przecież to takie oczywiste, że puka się do tysięcy domów....
Ja nic nie znalazłam, zaliczyłam kilkadziesiąt miejscowości od dużych po takie, gdzie psy dupami szczekały. Nie twierdzę, że nic nie ominęłam. Ale tabliczki nie widziałam nawet jednej!!!!!
Już po drodze były problemy ze względu na ilość osób jadących do Chorwacji, na wjazd na granicę korek sięgał 26km. Pod Zagrzebiem było podobnie. W Chorwacji tylko kawałek jechałam autostradą bo była tak zapchana - przecież Ci ludzie gdzieś musieli się pomieścić, a wielu z nich spało ze mną na parkingu... BO NIC NIE MOGLI ZNALEŹĆ!
Więc zanim ktoś zacznie mędrkować niech znajdzie się w takiej sytuacji i niech po 3 dniu poszukiwań w 37 stopniach, bez prysznica i normalnej toalety dalej wpada na te swoje genialne pomysły.
A może w ogóle mogłam iść do supermarketu i kupić namiot? Przecież to fantastyczna opcja, tylko nawet nie miałabym w czym się napić, czym przykryć itd. I kolejny raz powtórzę to nie mój pierwszy raz w ciemno, więc też dalej ciężko mi uwierzyć!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone