Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 19.08.2013 10:35

W Igrane za 4 osoby nie chcieli słyszeć o mniej niż 65 Euro ale po lekkim rzeźbieniu 58 się udało. Za 3 os. krzyczeli 50, bez klimki poszlo za 45 , ale za to piękne widoki z tarasu. Podgora 4+2 ap 110 Euro.
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 10:43

Na miesiąc przed wyjazdem chciałam zmieścić się w 35-40e, ale poczytałam forum i przygotowałam się na 50e, ale i tak wyszło jak wyszło. Szkoda tylko tych straconych pieniędzy, o nerwach już nie wspomnę.
No i ten żal, że nie mając opcji wzięcia prysznica nawet nie zamoczyliśmy dupska w Adriatyku :(
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 19.08.2013 10:53

No to Nasajem miałaś nieciekawie, ale historia z początku sierpnia i szczytu sezonu, mam nadzieję, że w środę rano coś się znajdzie na miejscu.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.08.2013 10:58

Nasajem napisał(a):W piątek 02.08 o 21:00 wyjechaliśmy... Droga ciężka, korki kosmiczne. Do Breli dotarliśmy w sobotę o 17.
Niestety nic nie udało się znaleźć, zjechaliśmy do Makarskiej, później udaliśmy się w kierunku Splitu, przy drodze zlitował się nad nami Pan i dał nam nocleg w ogromnym apartamencie - godzina 22.
Rano z pozytywnym nastawieniem ruszyliśmy dalej, Split, Sibenik, Vodice, Biograd NM i wszystkie wioski po drodze nasze - dalej bez skutku. Ok, jedziemy znowu na dół. O 21 byliśmy na skraju załamania, wylądowaliśmy na parkingu przy autostradzie, jak się okazuje nie jedyni. Masa ludzi nie potrafiła znaleźć noclegu. Po nocy w samochodzie szukamy dalej, dołącza do nas 6 znajomych, może w kupie będzie łatwiej. Niestety oni nocleg znajdują w 3h, my dalej szukamy. Nie stać nas na to, żeby zapłacić we dwójkę za apartament na 4-6 osób.
W poniedziałek w okolicach godziny 18 poddaliśmy się - wracamy do kraju, decyzja zapadła. Zrobiliśmy 800km po Chorwacji szukając noclegu. Jedyna oferta jaką odrzuciliśmy to pokój za 50eur na poddaszu, w którym było chyba z 50 stopni.
Chorwaci stwierdzili, że czegoś takiego jeszcze nie widzieli, my też nie. To był mój 4 raz w Chorwacji, kolejny w ciemno. Aktualnie jestem tak zdegustowana, że nawet nie chce mi się myśleć o wakacjach w tym kraju.
Nie mam odwagi powiedzieć komukolwiek, żeby jechał w ciemno nawet we wrześniu.

to faktycznie masakra, i sorry ale nawet trudna do uwierzenia... 800km bez znalezienia kwatery :?: :!:
pojechać tyle kilosów i wrócić, po kilku nocnych męczarniach :?: :!:

jak to możliwe, że jedni nie mogą znaleźć, a inni znajdują... u nas w Breli pokój 2 os. z dostępem do kuchni na dole, przestał sobie cały pobyt pusty... (fakt jak na Brelę ciut wysoko), ale był i tabliczka stała przed domem
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 19.08.2013 11:01

W Igrane też stały pokoje 2 os z klimką widokiem na morze i kuchnią ogólnodostępną za 40 euro .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.08.2013 11:06

te kiero napisał(a):to faktycznie masakra, i sorry ale nawet trudna do uwierzenia... 800km bez znalezienia kwatery :?: :!:
pojechać tyle kilosów i wrócić, po kilku nocnych męczarniach :?: :!:
jak to możliwe, że jedni nie mogą znaleźć, a inni znajdują... u nas w Breli pokój 2 os. z dostępem do kuchni na dole, przestał sobie cały pobyt pusty... (fakt jak na Brelę ciut wysoko), ale był i tabliczka stała przed domem

tacim napisał(a):W Igrane też stały pokoje 2 os z klimką widokiem na morze i kuchnią ogólnodostępną za 40 euro .

qrde może wymagania były za duże, lub faktycznie kwatery znacznie odbiegały od standardu, ale nawet gdyby tak było to brał bym taką, a nie wracał do PL... cóż każdy decyduje...
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 11:11

Jakbym tego nie przeżyła też bym nie wierzyła, bo przecież już byłam i nie zawsze od razu, ale jednak coś się znalazło. I na prawdę nie chcę wchodzić w szczegóły jakie "dolegliwości" kobiecie towarzyszyły mi w podróży i co dokładnie się działo, że w trzecim dniu poszukiwań, od dwóch dni się nie myjąc w tych upałach powiedzieliśmy dość.
Nie życzę nikomu takiego tripa, a w Breli od 28.07 do 04.08 siedziała moja rodzina i też szukali nam noclegu, niestety bez skutku, więc mogę Ci Te Kiero tylko pozazdrościć...
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 11:13

Wymagania były takie, że później chcieliśmy znaleźć chociaż pokój z łazienką - też był problem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.08.2013 11:17

Nasajem napisał(a):nie chcę wchodzić w szczegóły jakie "dolegliwości" kobiece towarzyszyły mi w podróży i co dokładnie się działo

oj, tom choć facet mogę choć ciut zrozumieć po mojej połówce i jej przejściach w takiej samej sytuacji :(
dobrze że się nie zraziłaś :wink:
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 11:21

Ale w przyszłym roku chyba jednak pojadę do Bułgarii ;), tam mam pewne miejsce. Mogę tylko trasę sobie zmieniać :P
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.08.2013 11:24

W Makarskiej na początku września nie mogłem znależć czystej wygodnej kwatery. To co proponowano to nory. Przejechałem całą rivierę i nic. Wróciłem wkurwiony z powrotem i przenocowałem 1 noc w badziewiu w Omisiu. Na drugi dzień wynająłem w Duce to czego oczekiwałem na rivierze. Nigdy nie należy szukać kwatery w sezonie na Makarskiej. Kilka lat temu spędziłem 1 tydzień w pięknym miejscu w Orebicu. Drugi tydzień zamierzałem coś wynająć na rivierze i co - gówno. Znalazłem kwaterę dopiero w Brodaricy. W lipcu i sierpniu nie ma czego szukać w ciemno - za dużo z roku na rok turystów i już jest drogo.

Co się dzieje, ze nie ma kwater. Takich tłumów turystów nie było jeszcze kilka lat temu. Turyści z zachodu sa bogaci stać ich na każde kwatery bo i tak jest taniej niż u nich w kraju. Dla statystycznych Polaków jest drogo.
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 11:33

Miałam trochę jedzenia ze sobą, na jakieś 4-5 obiadów i 1250e w kieszeni. Chciałam znaleźć za to nocleg i coś zjeść jak to co wzięłam z Polski się skończy - na prawdę miałam tak mało pieniędzy na 10dni, na dwie osoby? Chyba nie....
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 19.08.2013 12:53

8O qrcze a ja myślałam, że moja przygoda z 6-cio godzinnym szukaniem noclegów na Rivierze to był wyczyn, pierwszy raz w ciemno i strach w oczach 8O
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 19.08.2013 12:54

Tak czytam i nie mogę uwierzyć żeby od Zadaru po Makarska nie można było nic znaleźć... Przecież to kilkadziesiąt różnych miejscowości będzie pewnie.. No ale może w szczycie sezonu tak jest. Tak czytam i czytam i mam nadzieję że 1 września znajdę coś fajnego w dobrej cenie w Pakostane.
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 19.08.2013 13:06

Zawsze jeździłam w tym terminie, zawsze!!! I zawsze udawało się coś znaleźć. Mi też ciężko uwierzyć w to co się stało. We wrześniu myślę, że będzie dużo luźniej :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 159
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone