Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalko » 17.08.2013 11:50

Mam pytanie o inny dzień przyjazdu niż piątek czy sobota. Czy wtedy trudniej znaleźć coś jadąc "w ciemno".
Chcemy być w okolicach Sibenika w czwartek rano.
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 17.08.2013 12:28

Wcześniej ktoś mówił, że sobota i niedziela bo wtedy odjeżdżają, a jak będzie to się okaże. Ja na miejscu w tej samej okolicy planuje być w środę rano i zobaczymy co się uda znaleźć.
rafalko
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalko » 17.08.2013 13:10

voite napisał(a):Wcześniej ktoś mówił, że sobota i niedziela bo wtedy odjeżdżają, a jak będzie to się okaże. Ja na miejscu w tej samej okolicy planuje być w środę rano i zobaczymy co się uda znaleźć.

A możesz podpowiedzieć jaką trasą się udajesz?
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 17.08.2013 16:36

Witam z Plitwic!
Wczoraj zawitałem tu na nocleg i zwiedzanie. W Jezercach kwater brak. Znalazłem w Rudanowac. W Plitwicach tłumy. Na 1 sznur aut w obie strony. Jutro rano wyruszamy w kierunku makarskiej - kierunek ogólny. Razpoznanie bojem :D w poszukiwaniu kwatery. :papa:
mysterio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysterio » 17.08.2013 16:52

WiktorG10 napisał(a):słyszałem od polaka że miał trudności w znalezieniu noclegu w okolicy Makarskiej, Podgory, Baśki, Tucepi, Breli, Omiś... wszystko zajęte.... jedynie daleko od plaży budynek ale pokoje nie za dobre jak na 20euro osoba:)

Oj ciezko z kwaterami...
Pzyjechalismy do Tucepi w czwartek i znalezienie czegos graniczylo z cudem. Wczesniej probowalismy do Podgorze, Bratusiu itp i jedna wielka lipa... Byly kwatery ale dla 2osob max a wiecej to juz problem albo na 3dni itp.
Nas bylo 7 osob ale w koncu fuksem sie udalo w samym centrum Tucepi za 2pokoje 140eu standard dosc wysoki.

Jedno pytanie bo juz ktorys raz w Chorwacji chca od nas paszporty i oddaja je po 2-3dniach i bardzo mi sie to nie podoba. Ktos sie orientuje jaki jest w tym cel? Czy moze po prostu lenistwo wlascicieli ?
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 17.08.2013 17:18

rafalko napisał(a):
voite napisał(a):Wcześniej ktoś mówił, że sobota i niedziela bo wtedy odjeżdżają, a jak będzie to się okaże. Ja na miejscu w tej samej okolicy planuje być w środę rano i zobaczymy co się uda znaleźć.

A możesz podpowiedzieć jaką trasą się udajesz?

Krosno - Barwinek - Svidnik - Presov - Koszyce - Miszkolc - Budapeszt - Gorican - Zagreb - Sibenik - Rogoznica
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 17.08.2013 18:36

mysterio napisał(a):
WiktorG10 napisał(a):słyszałem od polaka że miał trudności w znalezieniu noclegu w okolicy Makarskiej, Podgory, Baśki, Tucepi, Breli, Omiś... wszystko zajęte.... jedynie daleko od plaży budynek ale pokoje nie za dobre jak na 20euro osoba:)

Oj ciezko z kwaterami...
Pzyjechalismy do Tucepi w czwartek i znalezienie czegos graniczylo z cudem. Wczesniej probowalismy do Podgorze, Bratusiu itp i jedna wielka lipa... Byly kwatery ale dla 2osob max a wiecej to juz problem albo na 3dni itp.
Nas bylo 7 osob ale w koncu fuksem sie udalo w samym centrum Tucepi za 2pokoje 140eu standard dosc wysoki.

Jedno pytanie bo juz ktorys raz w Chorwacji chca od nas paszporty i oddaja je po 2-3dniach i bardzo mi sie to nie podoba. Ktos sie orientuje jaki jest w tym cel? Czy moze po prostu lenistwo wlascicieli ?

My przyjechaliśmy do Tucepi ale w środę czyli dzień przed Wami. Od 8 rano nie było problemów ze znalezieniem apartmani 2+1. Zajęło to 15 minut. A o której Wy przyjechaliście ?
Paszporty na 2-3 dni?
U nas tylko spisał i po 3 minutach oddał :)

Jest teraz sobota wieczór, za oknem zmiana turnusów, pełno ludzi z tabliczkami APARTMANI
Pozdrowienia z ulicy Dracevice !!
dariuszj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariuszj » 17.08.2013 19:04

witam poszukuję apartamentu w regionie Istria 2+1 będę na miejscu 26.08.2013 na jakieś 5 nocy proszę o pomoc. I pytanie czy jechać w dół chorwacji żeby było ciepło czy w tym regionie jest jeszcze ciepło chodzi o koniec sierpnia początek września
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 17.08.2013 19:23

mysterio napisał(a):

oddawanie-paszportow-t23483.html#p387862
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 17.08.2013 19:28

Mam nadzeję, że wTucepi postoją z tabliczkami do jutra rana :D
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 17.08.2013 19:34

adamzg napisał(a):Witam
mam pytanko czy jest mozliwy wyjaz od 17.08-24.08.2013 w 5-ciu w ciemno na Makarska jak tat to co polecicie?

pytanie gdzie jedziesz.....
Do tegorocznych wakacji byłem zwolennikiem jazdy w ciemno, póki nie wylądowaliśmy w tym roku w Kwaranerze :( W Dalmacji czy na Istrii nie ma problemu. Za to po raz pierwszy spotkaliśmy się z tym w tym roku w Novi Winodolski :( drogo i bez wyboru i to tylko w II połowie lipca, podczas gdy w w I połowie sierpnia w zeszłym roku znaleźliśmy lokum na Ciovo bez dłuższego szukania. :)
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 17.08.2013 20:34

wikol napisał(a):
My przyjechaliśmy do Tucepi ale w środę czyli dzień przed Wami. Od 8 rano nie było problemów ze znalezieniem apartmani 2+1. Zajęło to 15 minut. A o której Wy przyjechaliście ?
Paszporty na 2-3 dni?
U nas tylko spisał i po 3 minutach oddał :)

Jest teraz sobota wieczór, za oknem zmiana turnusów, pełno ludzi z tabliczkami APARTMANI
Pozdrowienia z ulicy Dracevice !!

Wreszcie jakieś pozytywne wieści hehe
codico
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) codico » 17.08.2013 20:53

Jedziemy jutro około 18 z Wrocławia w okolice Sibenika, cel Primosten, Rogoznica, Marina. Mam nadzieję na znalezienie apartmanu dla 4 osób do 50E. Liczę że dojedziemy około 8-9 rano i damy radę coś znaleźć do południa.
Dwa lata, tyle że temu tydzień później w Baście miałem do wyboru z 20 miejsc w ciągu 2 godzin. W końcu po grymaszeniu wzięliśmy super apartman z 2 dużymi pokojami, 2 balkonami, kuchnią i jadalnią, 2 łazienkami, 2x tv i darmowym internetem za 50E, do morza mieliśmy z 200-250 metrów.
Kurcze musi się udac :)
Jak zobaczycie szare Mondeo kombi DW xxxK to nasza wesoła gromada :)
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 18.08.2013 14:57

Dzisiaj koło 9 zjechałem najpierw do Breli. Ciężko było gdzieś zaparkować, takie tłumy. Parę pytań i niestety dla naszej 4 nic nie było. Pojechałem dalej. Przez Baśkę tylko przemknęliśmy - takie tłumy i zachaczyłem o Prajmanę. Tu było luźniej i jak się okazało trafiliśmy w 10. :D Ale w agencji, która była zaraz na wjeździe nie było nic ciekawego. Po 15 min. znaleźliśmy apartament 2pok z klimą wifi - wypas -parkiety , marmury, taras, itp. :roll: w nowym domu za 70. Do morza 5 min. Ale w tym roku jest tłum- tak miejscowi mówią-niezwykły jak na połowę sierpnia. Dlatego i ceny trzymają. :?
Dubiel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dubiel » 18.08.2013 15:40

Macie może jakieś doświadczenia z wyjazdami "w ciemno" do Albanii. W najbliższą sobotę ruszamy w okolice VLORE (ewentualnie dalej na południe) i zastanawiam się nad dostępnością apartamentów / pensjonatów pod koniec sierpnia. Szukałem już na całym forum i z pojedynczych relacji wynika, że nie powinno być problemów, jednak relacje są z poprzednich lat,a jednak coraz więcej ludzi wybiera ten kierunek.

Może ma ktoś jakieś świeże spostrzeżenia / doświadczenia?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone