Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 09.08.2013 14:30

darek1 napisał(a):Sześć godzin w upale szukać to jest wręcz katorga.

Było ciężko, ale warto !!!!! Następnym razem będzie sprawniej 8) :lol:
jacki64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacki64 » 09.08.2013 16:32

"Bessa24" Proszę o szczegóły n/t apartamentu na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
marass
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marass » 09.08.2013 20:37

Ja od wtorku jestem pierwszy raz w Chorwacji.
Wybrałem się jak większość doświadczonych polecała czyli "w ciemno"
Za punkt docelowy wybraliśmy Omis - i do niego też się kierowaliśmy.
Po wjeździe do Omisu od strony Splitu zostawiłem samochód przy markecie i rozpoczęliśmy szukanie kwatery.
Na starcie wszedłem do Informacji Turystycznej z zapytaniem o kwatery. Odpowiedź: w Omisie brak :)
Zaczęliśmy iść od chaty do chaty gdzie były jakieś informacje o pokojach. Ceny 50 Euro za apartament i 40 za pokój.
W 4. miejscu zaproponowano mi za 40 Euro za noc, powiedziałem że za 35 wezmę, jak nie to szukam dalej. I dostałem. Po 15 minutach.
Fakt że nawet się nie zorientowałem, że ta kwatera jest już w Duce (wioska przy Omisie), ale to zaledwie 100 metrów.

Dziś zrobiliśmy wizytę do Makarskiej i nawet na skrzyżowaniach stojąc w korkach, naganiacze podjeżdzali skuterami i proponowali kwatery, na drodze Omis - Makarska mnóstwo ogłoszeń o wolnych "apartmani".
Tak więc znaleźć coś jest łatwo.
Pozdrawiam
michaal
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaal » 10.08.2013 22:07

Na pewno łatwiej w ciemno w większych miejscowościach, na wyspach, szczególnie w małych wioskach gdzie jest kilkadziesiąt domów bez rezerwacji może być trudno, tym bardziej, że turyści z DE, ITA dużo wcześniej się ustawiają i często od lat tam wpadają. Na pewno szukanie miejscówy z maluchem na ręku i 37 st. w cieniu do przyjemności nie należy.
Zeluu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zeluu » 11.08.2013 10:26

Przesyłam w miarę "świeże" info z cro. W poniedziałek ok południa dojechałem na riwierę makarską i praktycznie nie było kwater. Przeszukaliśmy Promajnę, Tucepi, Drasnice i Podgore. Jedyne co udało się znaleść to pokoje za 50 -70 eur. Masakra. Teraz w cro jest naprawdę full. Trzeba naprawdę porządnie się na męczyć, żeby coś znaleść. Ostatecznie odpuściłem Riwierę Makarską i wróciłem na stare śmieci czyli okolice Trogiru. Tu taj znalazłem super kwatery nad samym morzem za 60 eur. Trochę drogo ale app jest super. Podsumowując odradzam jechania w ciemno na riwierę makarską, a jeżeli już to lepiej wziąć ze sobą laptopa i w razie czego rezerwować chociaż na jedną noc przez np booking bo może być tak, że nic nie znajdziecie...
szymek118
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szymek118 » 11.08.2013 13:12

Witam, planujemy wyjazd do Baśka Voda, czy pod koniec sierpnia, dokładnie 25 chcemy być na miejscu, będzie szansa na znalezienie apartamentu na 5 osób w granicach 50-70euro? Mile widziany byłby widok na morze :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2013 13:29

marass napisał(a):Ja od wtorku jestem pierwszy raz w Chorwacji.
Wybrałem się jak większość doświadczonych polecała czyli "w ciemno"
Za punkt docelowy wybraliśmy Omis - i do niego też się kierowaliśmy.
Po wjeździe do Omisu od strony Splitu zostawiłem samochód przy markecie i rozpoczęliśmy szukanie kwatery.
Na starcie wszedłem do Informacji Turystycznej z zapytaniem o kwatery. Odpowiedź: w Omisie brak :)
Zaczęliśmy iść od chaty do chaty gdzie były jakieś informacje o pokojach. Ceny 50 Euro za apartament i 40 za pokój.
W 4. miejscu zaproponowano mi za 40 Euro za noc, powiedziałem że za 35 wezmę, jak nie to szukam dalej. I dostałem. Po 15 minutach.
Fakt że nawet się nie zorientowałem, że ta kwatera jest już w Duce (wioska przy Omisie), ale to zaledwie 100 metrów.

Dziś zrobiliśmy wizytę do Makarskiej i nawet na skrzyżowaniach stojąc w korkach, naganiacze podjeżdzali skuterami i proponowali kwatery, na drodze Omis - Makarska mnóstwo ogłoszeń o wolnych "apartmani".
Tak więc znaleźć coś jest łatwo.

No to mnie uspokoiłeś - jutro wyruszamy do Tucepi :-)

Pozdrawiam
barat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) barat » 11.08.2013 13:39

Mam pytanie - Waszym zdaniem 15 lub 16 sierpnia będą szanse na znalezienie noclegów dla 4 osób w Rogoznicy lub dalej w Razanj albo Kanica? Bo wcześniej ktoś ostrzegał, że w Primosten jest teraz b.ciężko ...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.08.2013 15:18

Na Makarskiej w sezonie ceny wysokie standard niski. Tak było w ubiegłym roku. Dlatego wynająłem w Duce i Sevidzie. Taniej i bardziej komfortowo nad samym morzem. Na Makarskiej wynajmujący dostają w szału na punkcie kasy.
supernutka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) supernutka » 11.08.2013 17:40

Witam serdecznie forumowiczów
My również od wtorku 06.08 pierwszy raz Chorwajia samochodem - Primosten wyjazd "w ciemno"
Przyjazd godz.11.30 rozpoczęliśmy szukanie apartmani dla 3os 12-14 dni.
W Travel agency Dalmatinka oraz innych agencjach Turystycznych poinformowano nas że w Primosten wolnych miejsc brak.Odwiedziliśmy ok 25 domów gdzie były jakieś informacje o pokojach. Wszędzie to samo - brak miejsc w Primosten.
Podjechaliśmy do Rogoznicy i tu niespodzianka w agencji Turystycznej okazało się że jest jedno wolne apartmani
dostępne od dnia następnego, cena 75 euro na poddaszu, oddalone od plaży.Wróciliśmy do Primosten,szukamy dalej po domach i dalej nic wolnego.Jeszcze raz skierowaliśmy się do Dalmatinki, gdzie okazało się że mają wolne apartmani oddalone od centrum - Supljak 35euro.Zmęczeni tym szukaniem wzięliśmy na dwa dni,była godz 17.
W czwartek oddając klucze w Dalmatince zapytaliśmy czy się coś zwolniło,okazało się że od rana jest wolne apartmani za 65 euro Primostem ul.Resnice .Podjechaliśmy i znalezliśmy takie apartmani jakiego szukaliśmy :-) blisko partu i centrum,balkon z widokiem na port, bardzo miły gospodarz ( od razu wymiana trunków) na powitanie :-).
Podsumowując w ''ciemno'' szukać i szukać, wszystko zależy od dnia Jak wszyscy tu mówią jest szczyt sezonu full ale myśleliśmy że będzie łatwiej - za to teraz jest OK.Pozdrawiamy z Primosten.
barat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) barat » 11.08.2013 19:26

Czyli Primosten i Rogoznica oblegane ... mam nadzieję, że do 15/16 sierpnia się pozwalnia sporo kwater ... jak nie, to pozostanie awaryjny namiot i dalsza podróż do Razanj, Kanica ...
slawekkrak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkrak » 11.08.2013 19:47

Witam.
Od dawna przegladam forum a wyjazd coraz bliżej. W ubiegłym roku wyjazd w ciemno w 2 połowie lipca na wyspę Rab obył się bez problemów ze znalezieniem apartamentu. Tym razem wybór padł na wyspę Pag.
I tu moje pytania do bywalców, czy może być problem ze znalezieniem apartamentów? Miejscowość to prawdopodobnie Novalija ale nie koniecznie. Wyjazd 14.08 3x4 osoby ale nie koniecznie musimy mieszkać blisko siebie. Będę bardzo wdzięczny za info jak sytuacja na miejscu.
Pozdrawiam
Alan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alan » 12.08.2013 09:48

Orientuje sie ktoś jak wygląda sytuacja z noclegami w okolicach sukosan? Interesuje mnie 2+1? jak myślicie znajdę za mniej niż 40E?
wiolamf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolamf » 12.08.2013 12:55

Witam.Jest moze ktos teraz na wyspie Krk?Jak wyglada sytuacja z apartamentami?Jedziemy w piatek,no i troche sie martwie :roll:
Potrzebujemy 2+2 (dzieci 7 i 4 lata )
Pozdrowienia
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 12.08.2013 13:02

wiolamf napisał(a):Witam.Jest moze ktos teraz na wyspie Krk?Jak wyglada sytuacja z apartamentami?Jedziemy w piatek,no i troche sie martwie :roll:
Potrzebujemy 2+2 (dzieci 7 i 4 lata )
Pozdrowienia

Wysłałem kilka zapytań do wielu miejscowych i poza miejscowych agencji (w sumie około 30) w sprawie noclegów, to otrzymałem kilka ofert w cenach około 80E za apartamenty 2+2 i 1 km do plaży oraz kilka w pobliżu plaży i centrum w cenach od 200-300E za nocleg :mrgreen:
Szukałem dla znajomych noclegu w terminie od 06.08.
Dodam, że w związku z nieciekawą ofertą w tym terminie na KRKu zdecydowali się jednak na Pag.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 154
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone