Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nalow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nalow » 08.08.2013 10:07

"postaram się dać TOBIE znać jak nam poszło[/quote]"

nie śmiałam prosić:) gdybyś miał dostęp do netu to proszę o kontakt na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
a do kiedy tam zostajecie?
barat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) barat » 08.08.2013 10:42

Cześć,

My (Ja i świeżo upieczona żona) oraz mój przyjaciel z dziewczyną jedziemy do Cro w ciemno.
Kierunku jeszcze nie mamy dokładnie, ale celujemy gdzieś między Zadar a Split (jeszcze przewertuję forum).
Jednego dnia myślimy, czy z Zadaru nie wziąć jakiegoś rejsu do Italii (nie prom - jakiś szybszy statek jeśli jest tak by popłynąć, być tam kilka godzin i wrócić ;) no chyba, że to się nie opłaca).
Jesteśmy pozytywnie nastawieni, ale "przezorny zawsze ubezpieczony" więc w razie W mamy ze sobą 3os. namiot (4 bez problemu się prześpią) typu quechua (rozkłada/składa się go w minutę).

Mamy zamiar z Konina wyjechać 15 sierpnia około godziny 5 rano (liczymy, że większość długoweekendowców pojedzie nad morze, albo wyjedzie 14 sierpnia wieczorem/w nocy) tak by na miejscu być przed 21-22.
Jak uda nam się znaleźć fajną kwaterę od razu to bierzemy, a jak nie ... to kima w namiocie co by nie brać byle czego ;) Będzie nas 3 kierowców więc nie ma problemu chyba ... do tego tempomat w aucie ;) Mam nadzieję, że Alfa 147 da radę :D teraz opracowuję trasę (z ominięciem autostrady w SLO) i wklepię sobie w Sygnic ;)

Ciekawi mnie tylko, jak z apartamentami w środku tygodnia (czwartek/piątek) - nie ma z tym problemu, czy raczej upierają się na tryb weekendowy?
Planujemy być tak do 24go wieczór lub 25go rano ;)

Jechał ktoś w środku tygodnia? Ma to szansę powodzenia? Przewidujecie korki 15 sierpnia rano?
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 08.08.2013 12:54

Moja przygoda w ciemno PIERWSZY RAZ.
Pobyt w Chorwacji od 20.07-03.08.13 , 6 osób dorosłych ( 3 pary ). Przed wyjazdem oczywiście wertowanie całego forum, masa cennych porad i informacji, z których oczywiście skorzystaliśmy i pięknie dziękujemy za pomoc !!!
Wybór padł na Riviere Makarską :) początkowo szukaliśmy apartmanu w Podgora ale po obejrzeniu wielu mieszkań coś nam nie pasowało ( tym bardziej, że 2 dziewczyny w ciąży) a to za drogo, wysoko, za daleko, bez klimy itp. Cofnęliśmy się do Tucepi i to był strzał w dziesiątkę !!!!! Oczywiście masa naganiaczy przy drodze , wszyscy zapraszają i wciskają swoje apartmany, jednak kiedy przychodzi do ustalania szczegółów okazuje się, że nie ma wolnego na 2 tyg, i pokoje to zazwyczaj 2 dwójki z dostawkami :( po przejechaniu pół miasta ( dochodziła godz. 14 , a szukamy od 8 rano ) przypadkiem trafiliśmy na dziewczynkę ukrytą w uliczce stojącą obok tablicy: apartmani 2+2+2 :) no w końcu udało się, piękne nowe mieszkanie : 3 sypialnie z klimą, kuchnia i mega łazienka, 50 m od morza.
Koniec naszej przygody i początek wspaniałych wakacji w pięknym Tucepi :)
Czy pojadę następny raz w ciemno->>> TAK :) NIE PODDAWAJCIE SIĘ NA PEWNO COŚ ZNAJDZIECIE :)
jacki64
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacki64 » 08.08.2013 15:29

Bessa24. Może trochę szczegółów n/t tego apartamentu. Wybieramy się 10.08 w ciemno poniżej Makarskiej i Tucepi jest równiez uwzgledniane. Jedziemy w dwie rodziny 2+1 i takie mieszkanko było by interesujące. Podaj proszę namiary na tą kwaterę oraz cenę. Niestety jestem "czytaczem" forum i nie działa mi jeszcze priv. :(
Ostatnio edytowano 09.08.2013 07:09 przez jacki64, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2013 19:15

nalow napisał(a):"postaram się dać TOBIE znać jak nam poszło
"

nie śmiałam prosić:) gdybyś miał dostęp do netu to proszę o kontakt na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
a do kiedy tam zostajecie?[/quote]

my wyjeżdżamy dopiero 12 około południa i na miejscu będziemy we wtorek więc najwcześniej dam znać we wtorek wieczorem lub w środę (w zależności kiedy znajdziemy kwaterę).
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 09.08.2013 07:33

jacki64 podaj swój @ wyśle szczegóły :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 09.08.2013 10:24

Bessa24 napisał(a):Moja przygoda w ciemno PIERWSZY RAZ.
Pobyt w Chorwacji od 20.07-03.08.13 , 6 osób dorosłych ( 3 pary ). Przed wyjazdem oczywiście wertowanie całego forum, masa cennych porad i informacji, z których oczywiście skorzystaliśmy i pięknie dziękujemy za pomoc !!!
Wybór padł na Riviere Makarską :) początkowo szukaliśmy apartmanu w Podgora ale po obejrzeniu wielu mieszkań coś nam nie pasowało ( tym bardziej, że 2 dziewczyny w ciąży) a to za drogo, wysoko, za daleko, bez klimy itp. Cofnęliśmy się do Tucepi i to był strzał w dziesiątkę !!!!! Oczywiście masa naganiaczy przy drodze , wszyscy zapraszają i wciskają swoje apartmany, jednak kiedy przychodzi do ustalania szczegółów okazuje się, że nie ma wolnego na 2 tyg, i pokoje to zazwyczaj 2 dwójki z dostawkami :( po przejechaniu pół miasta ( dochodziła godz. 14 , a szukamy od 8 rano ) przypadkiem trafiliśmy na dziewczynkę ukrytą w uliczce stojącą obok tablicy: apartmani 2+2+2 :) no w końcu udało się, piękne nowe mieszkanie : 3 sypialnie z klimą, kuchnia i mega łazienka, 50 m od morza.
Czy pojadę następny raz w ciemno->>> TAK :) NIE PODDAWAJCIE SIĘ NA PEWNO COŚ ZNAJDZIECIE :)

A czy ta Pani ma też apartmani 2+1 ?
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 09.08.2013 10:39

[/quote]
A czy ta Pani ma też apartmani 2+1 ?[/quote]
Chyba tak, miała sporo apartmanów w swoim domu i obok jej rodzina też ( zresztą tam wszyscy to jedna wielka rodzina) :) podaj @ to wyślę szczegóły
winiar1979
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) winiar1979 » 09.08.2013 11:51

czy mógłbyś i mi przesłać więcej szczegółów odnośnie kwater i cen
mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzięki
winiar1979
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) winiar1979 » 09.08.2013 12:09

Dreq napisał(a):ups... nieopatrznie złamałem zasady Forum..;)

na priv wyślę namiary...

proszę i do mnie wysłać namiary :) - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.08.2013 12:33

8O 8O 8O Amen
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 09.08.2013 12:42

Bessa24 napisał(a):

Chyba tak, miała sporo apartmanów w swoim domu i obok jej rodzina też ( zresztą tam wszyscy to jedna wielka rodzina) :) podaj @ to wyślę szczegóły[/quote]
Jak możesz napisz na mailto:wikol2006@wp.pl
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 09.08.2013 12:44

Bessa24 napisał(a):

Chyba tak, miała sporo apartmanów w swoim domu i obok jej rodzina też ( zresztą tam wszyscy to jedna wielka rodzina) :) podaj @ to wyślę szczegóły[/quote]
Jak możesz napisz na mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bessa24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bessa24 » 09.08.2013 14:14

darek1 napisał(a):

8O 8O 8O Amen

mieliśmy wygórowane życzenia i dlatego tyle czasu nam to zajęło :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.08.2013 14:17

Sześć godzin w upale szukać to jest wręcz katorga.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone