Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 07.08.2013 07:48

biurokrata0 napisał(a):Witam wszystkich.
Wyjeżdżamy pierwszy raz do Chorwacji z żoną i córką 12 sierpnia około 15.00 i planuję dotrzeć w okolice miejscowości Omiś koło południa we wtorek 13 sierpnia. Według waszych doświadczeń dla dwóch osób dorosłych wraz z 10 letnim dzieckiem łatwo będzie znaleźć jakąś kwaterę "w ciemno"? Zaznaczam, że nie szukamy super noclegu. Byle była klimatyzacja, mikrofalówka i lodówka na piwko :D Nie ukrywam, że widok na morze byłby wskazany.
Proszę o wasze podpowiedzi.

pozdrawiam wszystkich

No właśnie, my wyjeżdzamy też 12 sierpnia w okolice Tucepi. Z 7 letnim dzieckiem.
Ciekaw jestem czy więcej wolnych jest 2+1 czy 2+2 lub większych.
nalow
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nalow » 07.08.2013 08:12

My też jedziemy z 7 latkiem w okolice Tucepi, tyle że od 17.08. W ciemno. Szczerze przyznam, ze zaczynam mieć niezłego pietra. Jak będzie możliwośc to może odezwijcie się czy udało się Wam znależc coś bez większych problwmów.
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 07.08.2013 08:15

jedna prosta - podstawowa rada
jak w ciemno
to TYLKO tak aby być tam na niedzielę albo i nawet poniedziałek
a nie w sobotę !!!
i BEZ OBAW na pewno coś sobie dobierzecie/znajdziecie
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.08.2013 08:22

nalow napisał(a):W ciemno. Szczerze przyznam, ze zaczynam mieć niezłego pietra.

Nie dajcie się zwieść pozorom, że nie da się znaleźć czegoś tańszego i fajniejszego, tylko dlatego, że szukacie godzinę albo że jesteście już, zwłaszcza dzieciak, zmęczeni.

Apartamenty nie idą jak świeże bułeczki i zawsze zdążycie wrócić do któregoś z odwiedzonych wcześniej, a lepiej poświęcić trochę czasu i sobie znaleźć coś fajnego na całe wakacje, niż się męczyć w jakiejś dziurze tylko dlatego, że spanikujecie przy pierwszym podejściu.

Pozdrawiam
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 07.08.2013 08:25

weldon napisał(a):

Nie dajcie się zwieść pozorom, że nie da się znaleźć czegoś tańszego i fajniejszego, tylko dlatego, że szukacie godzinę albo że jesteście już, zwłaszcza dzieciak, zmęczeni.

Apartamenty nie idą jak świeże bułeczki i zawsze zdążycie wrócić do któregoś z odwiedzonych wcześniej, a lepiej poświęcić trochę czasu i sobie znaleźć coś fajnego na całe wakacje, niż się męczyć w jakiejś dziurze tylko dlatego, że spanikujecie przy pierwszym podejściu.

Pozdrawiam

nie ma tu opcji dawania plusów
więc dla podkreślenia wartościowej wypowiedzi
lepszego jej utrwalenia
pozwalam sobie ją powielić
bardzo dobra rada
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 07.08.2013 08:28

A na Pag jechał ktoś w tym roku w ciemno? Wyjeżdżam 17.08 i zastanawiam się czy rezerwować dla rodziny 2+2 wcześniej za 85E 100m od plaży, nie daleko od centrum z klimą. Nie wiem czy nie znajdę czegoś na miejscu, ale mam wrażenie, że 90% posesji jest zarejestrowanych pod agencje turystyczne na miejscu i nie wiem czy zastanę w domach właścicieli. Zna ktoś Pag na tyle dobrze, że mógłby się w tej kwestii wypowiedzieć?
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 07.08.2013 08:34

nawet jeśli właściciela "nie ma w domu" (częsty przypadek)
to na miejscu jest ktoś kto Ci go wynajmie :) :) :)
Myślę, że bez obaw (nie byłem na Pag'u) znajdziesz coś w ciemno
czy taniej ? pewnie tak, choć gwarancji nie dam - ale nie drożej
i będziesz wiedział, że 100 m do plaży to 100 a nie
"lotem ptaka 100" a "na nogach" to 800 m i przez autostradę :)))
roverek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roverek » 07.08.2013 08:52

Zajęło mi dwa dni przeczytanie wszystkich postów w tym temacie i powiem szczerze, że ... wiem mniej niż przed :evil: . Nie dziwię się ludziskom, że po raz milinowy zadają pytanie "czy znajdę TU albo TAM apartament dla XX osób w TAKIM terminie" . Każdy chciałby dostać potwierdzenie, że tak będzie. Jednak NIE MOŻNA UDZIELIĆ JEDNOZNACZNEJ ODPOWIEDZI na takie pytania.

Nawet, jeśli ktoś aktualnie jest w danej miejscowości. Bo za chwilę może się okazać, że przyjeżdża wycieczka niemieckich "lachonów" i robi się tłoczno i w dodatku drogo. Tak sądzę.

Jedyny wniosek jaki wysnułem z tego wątku to taki, że raczej na pewno łatwiej szukać kwater po ich opuszczeniu przez letników i przed kolejnymi. Zatem dokładny termin to NAJCZĘŚCIEJ jest niedziela rano.

Domyślam się też, że poniedziałek rano to również dobry termin, aczkolwiek te najlepsze "kąski" mogą byc już przebrane. A jeśli coś zostało - to jest większa szansa na wyhaczenie po dobrej cenie ?

Mówię tu o ścisłym sezonie czyli od 1 lipca do końca sierpnia.

No to jak faktycznie jest z wrześniem (bo ten termin mnie interesuje)? Chodzi mi o szeroko pojętą Riwierę Makarską. Ale bardziej okolice Podacy, Gradaca, Zaostroga czy Brist`a.

Dostępność oraz ceny w takie dni jak poniedziałek lub wtorek . Jedziemy w cztery dorosłe osoby.
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 07.08.2013 08:59

Jak jechałem początkiem września do Tucepi, to kiedy zaparkowałem samochód, wyszło mi naprzeciw kilka osób oferujących noclegi. Potem zdarzyło mi się jeszcze, że jedna kobieta jak ruszałem z miejsca zaszła mi drogę oferując apartament i kiedy powiedziałem, że już mam to nie chciała uwierzyć i w dalszym ciągu nalegała aby zobaczyć jej :]
Smolen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smolen » 07.08.2013 09:01

no to i ja powtórzę kolejny raz
to jak w naszym Zakopcu
zarezerwuj noclegi na NowyRok - pół roku wcześniej już kiepsko z ofertami: "późno Pan dzwoni ... ale ..."
a jeśli zajedziesz w ciemno i staniesz na/obok dworca kolejowego w "terminie" i tak zobaczysz tłumy naganiaczy :) :) :)
w Cro jest tak samo - oni żyją z turystów
skoro w ciemno znajdziesz w sezonie to czym się martwisz we wrześniu
i od kiedy to "wycieczki niemieckich lachonów" są w stanie tach zapchać chorwackie miasta aż tak że nie znajdziesz 4 miejsc noclegowych :)
no chyba że wybieracie się do Hum :)
roverek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roverek » 07.08.2013 12:00

Smolen napisał(a):i od kiedy to "wycieczki niemieckich lachonów" są w stanie tach zapchać chorwackie miasta aż tak że nie znajdziesz 4 miejsc noclegowych :)

Oj tam - tak mi tylko do łba strzeliło z tymi lachonami :wink: .

A z tym Zakopcem - to masz 100% racji. Przerabiałem to, jak bylismy na PŚ dwa lata temu.

To mnie tylko utwierdziłeś w moich przypuszczeniach. Więc możemy w niedzielę spokojnie zwiedzać Plitwice, a potem... sruuuu nazajutrz rano do Dalmacji :boss:
jaco71
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaco71 » 07.08.2013 14:33

orientujecie się w jakich cenach mniej więcej znajdę nocleg na Pagu? Bardziej uderzałbym w stronę miejscowości LUN. Czy to tam jest najwięcej dzikich małych plażyczek ?
Jadę ze swoją połówką autem w ciemno i potrzebowałbym informacji nt Pagu :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2013 15:14

weldon napisał(a):

Pozdrawiam

dzięki weldon za porady
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2013 15:16

nalow napisał(a):My też jedziemy z 7 latkiem w okolice Tucepi, tyle że od 17.08. W ciemno. Szczerze przyznam, ze zaczynam mieć niezłego pietra. Jak będzie możliwośc to może odezwijcie się czy udało się Wam znależc coś bez większych problwmów.

postaram się dać TOBIE znać jak nam poszło
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 07.08.2013 16:41

Nasz plan na poniedziałkowy poranek 12-go sierpnia : samochód zaparkowany u znajomych , dzieci z żoną na plażę , ja ( pod warunkiem że u znajomych nic nie będzie wolnego) w Tucepi na poszukiwania :)

... jeszcze tylko 2 dni w pracy , wymiana łożyska w kole , szybkie zakupy , pakowanie i wyjazd !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone