Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alan » 05.08.2013 12:23

Witam może mi ktoś pomoc wybrać Sukosan czy Pakostane? mam dylemat którą miejscowość wybrać jedzie para + jedno 12 letnie dziecko
iro79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iro79 » 05.08.2013 14:19

Witajcie
Wybieramy się 15 wieczorem do Cro w rejon Split-Trogir-Primosten
4 osoby dorosłe i dziecko 4 latka (syn )
Macie może jakieś namiary na fajne apartamenty w tej okolicy - wybieram się w ciemno ale chetnie skorzystam z jakichś sprawdzonych apartmentów
Z góry dzieki za podpowiedzi
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.08.2013 14:25

Alan napisał(a):Witam może mi ktoś pomoc wybrać Sukosan czy Pakostane? mam dylemat którą miejscowość wybrać jedzie para + jedno 12 letnie dziecko

Te miejscowości dzieli 20 minut samochodem. Porównajcie sobie sami.

Namawiany na Primosten, na szczęście dojechałem do Rogoznicy, która mi się o całe niebo bardziej spodobała :)
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 05.08.2013 18:34

[quote="obiadek"][quote="Zeluu"]Ciekawy jestem Waszych doświadczeń podczas szukania kwater "w ciemno" . Zastanawiam się w jaki sposób najczęściej udaje się Wam znaleźć kwatery. Czy jest to :
1. Agencja/Informacja turystyczna ?
2. Naganiacze/Ludzie stojący z kartkami na wjazdach do miejscowości ?
3. Chodzenie od domu do domu ?

Jak wejdziesz do pierwszego domu i nie będziesz zadowolony , to gospodina sama poprowadzi dalej , ta społeczność żyje z turystów i wiedzą ,że jeżeli on komuś dzisiaj to jemu ktoś jutro przyprowadzi turystów :)
Ps. zawsze jadę w ciemno z żoną 3 dzieci , szukamy kwatery maksymalnie 30 minut.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2013 22:06

Znajomy przyjechał z żoną i dwójką dzieci dziś o 14 do Promajny.
Szukali przez 3 godziny, między innymi w Promajnie, Tucepi, BV. Wszystko zajęte. Dopiero o 17 znaleźli.
rojass
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rojass » 06.08.2013 07:38

23 lipca trafiliśmy do Rogoźnicy - pojechaliśmy we 4 osoby + 9 miesięczny synek - w ciemno, bo przecież to żaden problem znaleźć kwaterę...
Nic bardziej mylnego, szukaliśmy dobre 3 godziny i nie było NIC wolnego, co byłoby w stanie nas pomieścić.
Nie wspominam już o tłoku, braku miejsc parkingowych itd.
Nawet pośrednicy nie byli w stanie nic zaproponować.
Później trafiliśmy do Primosten, tu sytuacja podobna, aczkolwiek ze względu na małe dziecko od razu udaliśmy się do pośredniaka, który wolny miał ponoć tylko jeden czy 2 apartamenty, w tym ten, w którym się zatrzymaliśmy.
Niestety po drugiej stronie ulicy, spory kawałek od morza, ale za to ładnie urządzony, czysty i pachnący. Strachu było co nie miara, bo świadomość tego, że mogliśmy zostać "bezdomnymi" z małym dzieckiem była straszna.
Podczas pobytu spotkaliśmy ludzi ze śląska, którzy z dziećmi koczowali jedną noc w samochodach, bo nie było nic wolnego. Była też kobieta, którą osoba, u której miała wynająć pokój oszukała i została z dwójką dzieci na ulicy, śpiąc jedną noc w jednym z hoteli.
Nigdy więcej jazdy w ciemno - to nie na moje nerwy. Może kiedyś było inaczej, może było mniej ludzi, mniej wczasowiczów, może taki okres, dla mnie to bez znaczenia.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.08.2013 07:50

rojass napisał(a):23 lipca trafiliśmy do Rogoźnicy (...)

Czyli nie ruszyliście się na krok poza centrum?

Rogoznica jest bardzo rozległa i lepiej szukać na obrzeżach, w stronę Zeceva lub Razanj.
W okolicach Lozicy jest sporo willi oferujących wolne apartamenty i tam raczej bywa problem ze znalezieniem czegoś dla dwóch osób, niż dla czterech.
Ostatnio, na przełomie lipca i sierpnia oferowali mi tam za 70 E apartament dla 8 osób, a wziąłem za 40 czy 50 dwa pokoje, całe piętro, bliżej morza.

Inna sprawa, że ostatnio Rogoznica zrobiła się popularna ... nie wiedzieć czemu :?
Przecież tam jest koszmarnie ;)

Pozdrawiam
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.08.2013 08:00

rojass napisał(a):.........

I takie sytuacje zdarzają się. My przez 11 lat z rzędu nigdy nie mieliśmy problemu ze znalezieniem apartamentu, a jeździliśmy w szczycie sezonu. Ale też zawsze byliśmy zabezpieczeni w przypadku braku kwater - profilaktycznie w bagażniku leżał namiot.
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 06.08.2013 08:30

witam,
mieliśmy jechać w ciemno ale w końcu poszukaliśmy kwater przed wyjazdem ze względu na małe dziecko znajomych z którymi jedziemy. Podczas szukania zauważyłam, że centra miejscowości są jest zajęte. Jest też problem w znanych i popularnych miejscowościach. W końcu znaleźliśmy piękny apartament w Sv. Petar, ale nie w centrum tylko w jego dzielnicy (chyba w miarę nowej bo sporo się tak domków budowało - jadąc od strony Zadaru jeszcze nie wieżdżając do centrum, skręca się w lewo). tam znalazłam kilka apartamentów w cenie 60-70E dla 6 osób.
Jak ktoś jedzie w ciemno warto chyba zatrzymać się w tych wioseczkach bardziej niż w większych miastach i szukać na obrzeżach.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 06.08.2013 08:51

rojass napisał(a):23 lipca trafiliśmy do Rogoźnicy - pojechaliśmy we 4 osoby + 9 miesięczny synek - w ciemno, bo przecież to żaden problem znaleźć kwaterę...
Nic bardziej mylnego, szukaliśmy dobre 3 godziny i nie było NIC wolnego, co byłoby w stanie nas pomieścić.

Jak było w tym roku w Rogoźnicy, tego nie wiem.

Ale w zeszłym roku w top sezonie (ok. 10 sierpnia) znaleźliśmy noclegi dla 18 osób. W ciągu 2 godzin.
Nie wierzę w to, że w tym roku tak diametralnie zmieniła się sytuacja z noclegami.

Tak jak rzecze weldon trzeba zrobić spacer i oddalić się od centrum.
A przede wszystkim wiedzieć gdzie się jedzie, gdzie należy zostawić samochód (ja z tym nie miałem absolutnie żadnego kłopotu - ponownie wymienię weldona - bo to jego rady mi pomogły) i gdzie się chce spać.
I spuścić z wymagań.

Patrząc od Lozicy, aż prawie do Razanj to cirka about 3 kilometrowy, kilku liniowy ciąg apartmanów. Nie wierzę w to, że nic nie było. :roll:
berd
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) berd » 06.08.2013 13:36

możliwe, po niesympatycznej przygodzie kiedy to właściciel kempingu pomylił nasze dzieci z "marcującymi się całą noc kotami" i nad ranem kazał kategorycznie wyp.... z jego kempingu zaczęliśmy poszukiwania, przejechaliśmy ca. 35 km do Trogiru - po drodze odwiedziliśmy kilka biur turystycznych i o dziwo mimo szczytu sezonu i soboty ;) udało nam się znaleźć lokum dla naszej 4-ki i to 15 m od plaży,

udało się, a to już 3 czy 4 raz kiedy się tak udaje i to nie chodzi o cenę czy o złe warunki, ale raczej o nasze widzimisię, wolimy zapłacić więcej i mieć plaże pod nosem i w jednym poziomie, a nie np. po schodkach dla kozic ;) albo ponad magistralą

Aktualnie pozdravljam z Segetu :papa: potem Makarska :)
kasiek000
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek000 » 06.08.2013 17:45

Witam serdecznie!
Czy mogę prosić o namiary do Pani Małgosi z Tucepi????
Będę wdzięczna :lol:
kuskar111
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuskar111 » 06.08.2013 20:06

jedziemy z kolegą 15 sierpnia w ciemno, będziemy szukać tanich noclegów. może polecicie jakieś? zabieramy ze sobą namiot, niekoniecznie zależy nam na dużych kampach, chcemy nocować jak najtaniej. Najchętniej w okolicach Splitu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2013 20:19

Witam wszystkich.
Wyjeżdżamy pierwszy raz do Chorwacji z żoną i córką 12 sierpnia około 15.00 i planuję dotrzeć w okolice miejscowości Omiś koło południa we wtorek 13 sierpnia. Według waszych doświadczeń dla dwóch osób dorosłych wraz z 10 letnim dzieckiem łatwo będzie znaleźć jakąś kwaterę "w ciemno"? Zaznaczam, że nie szukamy super noclegu. Byle była klimatyzacja, mikrofalówka i lodówka na piwko :D Nie ukrywam, że widok na morze byłby wskazany.
Proszę o wasze podpowiedzi.

pozdrawiam wszystkich
Tasior1981
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tasior1981 » 06.08.2013 20:30

Witajcie kochani Ja tez poprosze o namiary do pani Małgosi bo chcemy w 4 doroslych i 4 dzieci jechac w niedziele wlasnie do Tucepi w ciemno za namowa meza i nie wiem czy to dobry pomysl wiec wole miec cos pewniejszego:)pozdrawiam :papa:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 151
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone