Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koralina
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koralina » 16.06.2009 13:12

No ja właśnie w ten sposób na to patrze dlatego nie rozpaczałam za bardzo z powodu tej nocy w aucie ;) a w ostateczności wylądowaliśmy w miejscowości Moscenicka Draga, płaciliśmy 40 euro za apartament/dobe, naprawde fajny, około 150 m od plaży, z widokem na morze. A miejscowość super! to znaczy miała wszystko czego oczekiwaliśmy.
patart
Odkrywca
Re: RAB bez rezerwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) patart » 20.06.2009 23:14

co tu podpowiadac ?
wybierasz mniej wiecej miejscowosc gdzie chcesz jechac,rejon,jedziesz,dobrze byc na miejscu w godzinach dopoludniowych i albo sami cie znajda Chorwaci,widza,ze dopiero co przyjechales i zapytaja Cie czy nie szukasz apartmani,albo sam zaczepisz jakiegos Chorwata o apartament,jak on nie ma wolnego,to pochodzi z Toba po sasiadach i pomoze cos z apartamentem...ja kiedys weszlem do sklepu lokalnego i zapytalem,zaraz ekspedientka prowadzila mnie do kolegi,wczesniej dzwonila do paru osob,oni naprawde sa bardzo uprzejmi i pomocni w sprawie apartamentow,dodaje,ze zawsze jezdzilem lipiec,sierpien i nie bylo problemu z lokalami,a w zeszlym roku,mozna bylo wybierac i przebierac,bylem w Nemirze kolo Omisia,poczytaj kilka postow wyzej,jaka mam opinie na ten rok...[/quote]

dokladnie tak ! pozdrawiam
Grzana5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzana5 » 22.06.2009 12:03

W pierwszej połowie czerwca kwater w Makarskiej do wyboru do koloru i można się potargować.Kwater szukaliśmy może 30 min.Chorwaci sami nas zaczepiali i pytali czy szukamy kwater.
Kasiek2222
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiek2222 » 26.06.2009 09:10

Witam
Ja także polecam wyjazd "w ciemno". Moi rodzice jezdza tak od lat w różne miejsca i nigdy nie mamy z tym zadnego problemu. Obecnie ja sama praktykuje ten typ wyjazdów i uwazam, ze jest najlepszy. :D
Katarina
Housedj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Housedj » 26.06.2009 09:26

Jako że także jeżdzę w ciemno chciałem sie zapytać czy jak już dojedziemy do Makarskiej ( koniec lipca ) to lepiej szukać czegoś w pobliskich miejscowościach czy zostać w Makarskiej. ( chodzi mi o to czy nie będzie taniej i szybciej znaleść czegoś w pobliskich miejscowościach)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 26.06.2009 10:28

Housedj napisał(a):Jako że także jeżdzę w ciemno chciałem sie zapytać czy jak już dojedziemy do Makarskiej ( koniec lipca ) to lepiej szukać czegoś w pobliskich miejscowościach czy zostać w Makarskiej. ( chodzi mi o to czy nie będzie taniej i szybciej znaleść czegoś w pobliskich miejscowościach)

Ja osobiscie szukalbym obok Makarskiej,bedzie taniej i ciszej...a do Makarskiej zawsze mozna podjechac...
gurrru
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gurrru » 26.06.2009 12:13

Housedj napisał(a):Jako że także jeżdzę w ciemno chciałem sie zapytać czy jak już dojedziemy do Makarskiej ( koniec lipca ) to lepiej szukać czegoś w pobliskich miejscowościach czy zostać w Makarskiej. ( chodzi mi o to czy nie będzie taniej i szybciej znaleść czegoś w pobliskich miejscowościach)

Kiedy konkretnie wyjeżdżacie?
Housedj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Housedj » 26.06.2009 13:09

od 25. lipca mam urlop wiec wyjazd w sobote lub w niedziele na miejscu chcemy pobyc minimum 12 dni
dagolu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagolu » 26.06.2009 22:06

Pierwszy raz śmigam do Chorwacji, z Małżem i 4letnim synkiem i postanowiliśmy jechać w ciemno: Primosten lub Rogoznica a może i kawałek dalej. :) Co będzie na miejscu to się zobaczy, ale czytając poprzednie posty mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam cromaniaków! :D
efcika
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) efcika » 26.06.2009 22:18

sama Makarska jest bardzo fajna(byłam 3 razy)ale polecam gorąco Tucepi (tuz za Makarską) malownicza i przepiekna miejscowosc z mniejszą, czystą i spokojniejsza plażą. Prawie codziennie jezdzilismy tam.
jurek-mik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurek-mik » 27.06.2009 15:45

Musicie koniecznie zobaczyć Trogir,Split i wodospady w Krka.Jest tam naprawde pięknie.Teraz jesteśmy w miejscowości Sukosan.Fajna plaża i apartamenty w dobrych cenach i jest w czym wybierać.W Marinie spędziliśmy 5 dni i to naprawdę dobre miejsce na wypady do pobliskich miast.
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 01.07.2009 20:43

W niedziele ok. 12 ruszamy do Chorwacji-oczywiście w ciemno ( pierwszy raz w Chorwacji).Tylko jedno pytanie-w jakim rejonie szybciej znajdziemy kwatery-Seget lub wyspa Ciovo? Może rejon Makarskiej, tylko jakie miejscowości.Lubimy cisze i spokój.
emma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emma » 06.07.2009 08:51

Wlaśnie wróciłam z Baśki Vody , jechaliśmy w ciemno szukaliśmy odpowiedniej kawatery ok 2 godzin ale my z gatunku tych wymagających :roll:

poszukiwania rozpoczęlismy od Breli i niewiadomo kiedy znależliśmy się w Baśce tam bardzo się nam spodobał apartament 2 pokoje, łazienka, kuchnia pierwszy tydzień 45 euro drugi 50 euro oczywiście widok na morze blisko do centrum i na plażę

były apartamenty z cenami z kosmosu np. w Kravicy (chyba taka nazwa) obok Baśki Vody po 80 euro , widzieliśmy , apartament nie miał nic lepszego za tę cenę co ten za 45 euro i lokalizacja gorsza tak więc jechać szukać, porównywać
wolnych apartamentów pełno, jak wyjeżdżaliśmy dalej właściciele siedzieli z tabliczkami "sobe apartman" przy swoich willach
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 06.07.2009 09:33

emma napisał(a):(...)były apartamenty z cenami z kosmosu np. w Kravicy (chyba taka nazwa) obok Baśki Vody po 80 euro , (...)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Czyli bodajże kaszanka :P
emma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emma » 06.07.2009 10:51

o właśnie tak dzięki, wiele razy przejeżdżałam przez tę miejscowość w drodze do Kerum w Makarskiej (najtańsze zakupy w okolicy w tym markecie) jej nazwa kojarzyła mi się z czymś krwawym ale nie zapamiętałam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone