Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zosiasamosia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosiasamosia » 26.07.2013 22:01

U nas było tak, że po zaawansowanych już poszukiwaniach weszliśmy do jednej kwatery, babka nie miała tylu noclegów, ile nas interesowało, ale zaprowadziła nas do sąsiadki. Ona jednak chciała więcej niż przewidywał nasz budżet, ale podprowadziła nas do miłego pana, który to zawiózł nas do swojej kwatery i to było wreszcie to ;) Nie można się zniechęcac, ani brac pierwszego lepszego (chociaż człowiek po takiej drodze jest już naprawdę zmęczony). Powodzenia!
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 27.07.2013 13:44

wyspa KRK w ciemno nie polecam ,a szczególnie Baska ,chyba że stać kogos na kazdą oferowaną cenę.
romek3333
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek3333 » 27.07.2013 18:23

mariusz6919 napisał(a):wyspa KRK w ciemno nie polecam ,a szczególnie Baska ,chyba że stać kogos na kazdą oferowaną cenę.

A jakie miasta polecisz między Splitem na Makarską w sierpniu, noclegi do 20€ za osobę.
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 27.07.2013 18:43

Rany , a ja właśnie na Krk się wybieram , mariusz6919 masz jakieś złe doświadczenia z szukaniem w ciemno apartamentu na Krk?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.07.2013 04:26

Kilka lat temu jak jezdzilem na kwatery,bylem na KRK i ucieklem,tlumy ludzi i ceny jak z kosmosu...jak w ciemno to przemysl lokalizacje jeszcze raz...rejony Istrii i Dubrownika sa najdrozsze w Chorwacji,najtaniej srodkowa Dalmacja...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.07.2013 05:12

Haweł napisał(a):Kilka lat temu jak jezdzilem na kwatery,bylem na KRK i ucieklem,tlumy ludzi i ceny jak z kosmosu...jak w ciemno to przemysl lokalizacje jeszcze raz...rejony Istrii i Dubrownika sa najdrozsze w Chorwacji,najtaniej srodkowa Dalmacja...

To prawda. W sierpniu na Makarskiej za byle ...gówno chcieli kosmiczne ceny. Niektórzy Chorwaci nie maja poczucia wstydu, a pazerność przechodzi ludzkie zasady wzajemnego poszanowania. Środkowa Dalmacja posiada umiarkowane ceny za dobre apartamenty. Czyż nie jest głupotą płacić za kwaterę duże pieniądze w ścisku, jazgocie i braku miejsca na plaży. Nie po to jadę ponad 1500 km żeby się męczyć na miejscu.
Zeluu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zeluu » 28.07.2013 08:16

Edikol napisał(a):
Zeluu napisał(a):Cześć,

A ja chyba jadę w " ciemno " na riwierę makarską w termini 4 - 5.08 na ok 2 tygodnie. I teraz pytanie, czy lepiej przyjechać ok południa w niedzielę czy w poniedziałek ?

Od paru lat zawsze jadę na sobotę, to jest zmiana turnusu także według mojej osoby sobota lub niedziela to najlepsza pora na kwaterę, tak ja uważam, trzeciego już tam będę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czy macie jakieś rady w jaki sposób na poszukiwanie kwater jest najlepszy ? Chodzi mi o to czy idziecie do informacji turystycznej, która ma jakąś bazę noclegów czy raczej chodzicie od dom do domu i się pytacie ?
michaal
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michaal » 28.07.2013 10:15

Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak z cenami i dostępnością noclegów na Cres?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 28.07.2013 10:29

joanna młodzik napisał(a):Rany , a ja właśnie na Krk się wybieram , mariusz6919 masz jakieś złe doświadczenia z szukaniem w ciemno apartamentu na Krk?

Ja mam zle doświadczenia z Baśki z ubiegłego roku: w niedzielę rano kilka apartamentów było, ale albo rudera, albo za kosmiczne pieniądze!

Po ponad godzinie poszukiwań pojechaliśmy do Malinskiej i tam znaleźliśmy w 10 minut.
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 28.07.2013 10:35

joanna młodzik napisał(a):Rany , a ja właśnie na Krk się wybieram , mariusz6919 masz jakieś złe doświadczenia z szukaniem w ciemno apartamentu na Krk?

Witam ,w ciemno będzie cieżko coś znlaleźć ale ,przy dużym parkingu przy przystani w Malińskiej zawsze się ktoś kręci i proponuje apartamenty ,a jak nie to zostają agencje turystyczne których pełno w każdym miasteczku jest pełno ,ogólnie jak ktoś pisał to KRK jest drogi ale nie przesadnie ,wyspa fajna z fajnymi miasteczkami .
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 28.07.2013 11:18

Planuję pojechać w ciemno na wyspę Cres lub Losinj.
Czy duże jest prawdopodobieństwo znalezienie app na początku sierpnia, w dodatku w poniedziałek?
Może ktoś mi poleci jakąś miejscowość jako cel podróży.
Jak dostać się na Cres? Z wyspy Krk? Gdzie znajdę rozkład promów na wyspę?
Pzdr
areq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) areq » 28.07.2013 11:38

Witajcie,

zgadzam się z co niektórymi przedmówcami, jesteśmy w Cro od tygodnia i mogę śmiało stwierdzić, że można jechać w ciemno ale ja osobiście wybrałbym miejsca nie tak zatłoczone jak makarska czy inne duże miejscowości.
Jesteśmy w Vinisce i już wiem że był to strzał w 10. Można spokojnie poleżeć na plaży mając spooro więcej miejsca niż sardynka w puszczce i dodatkowo jest to świetna baza wypadowa do innych ciekawych miejsc i miejscowości, które warto zobaczyć. Kolejnym atutem jest to, że ceny kwater są rozsądniejsze.
Szkoda, że nasz powrót już za tydzień ale wiemy za to że na 1000% wracamy tu na spowrotem.

Przy okazji muszę podziękować forumowiczom za naprawde cenne i trafione porady oraz "przewodnik" ciekawych miejsc tu na miejscu.

Pozdrawiam wprost ze słonecznej Dalmacji.
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 28.07.2013 13:13

tomekm67 napisał(a):Planuję pojechać w ciemno na wyspę Cres lub Losinj.
Czy duże jest prawdopodobieństwo znalezienie app na początku sierpnia, w dodatku w poniedziałek?
Może ktoś mi poleci jakąś miejscowość jako cel podróży.
Jak dostać się na Cres? Z wyspy Krk? Gdzie znajdę rozkład promów na wyspę?
Pzdr

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
musisz szukać na necie
Valbiska to miejscowość z której odpływają promy na Cres ,około 30 minut od wjazdu na wyspe Krk
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 28.07.2013 13:14

tu jest po polsku
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 28.07.2013 13:29

Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 146
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone