Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Amira
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amira » 24.07.2013 15:18

a ja mam takie dziwne pytanie.. Czy orientujecie się jak Chorwaci podchodzą do pukania do drzwi wieczorową porą? Pytam, ponieważ lecę samolotem, ląduję jutro wieczorem, przy dobrych wiatrach dotrę do docelowej miejscowości ok 21:30, czy to jest źle odbierane szukać o tej godzinie kwatery? Do której można ich "nachodzić"?
Zeluu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zeluu » 24.07.2013 17:55

Cześć,

A ja chyba jadę w " ciemno " na riwierę makarską w termini 4 - 5.08 na ok 2 tygodnie. I teraz pytanie, czy lepiej przyjechać ok południa w niedzielę czy w poniedziałek ?
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 24.07.2013 20:29

atena1410 napisał(a)::D no właśnie wyjazd w ciemno?
Czy kamperem jest możliwe dopaść parcele na dobrym campingu?
Interesują nas te blisko plaży - znacie coś godnego polecenia??? :lol: :lol:

Bardzo fajny Camp jest w Duce-Omiś przy samej plaży i w kierunku Makarskiej też jak pamiętam są.
Poszukaj wątku w tym temacie.
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 24.07.2013 20:35

Zeluu napisał(a):Cześć,

A ja chyba jadę w " ciemno " na riwierę makarską w termini 4 - 5.08 na ok 2 tygodnie. I teraz pytanie, czy lepiej przyjechać ok południa w niedzielę czy w poniedziałek ?

Od paru lat zawsze jadę na sobotę, to jest zmiana turnusu także według mojej osoby sobota lub niedziela to najlepsza pora na kwaterę, tak ja uważam, trzeciego już tam będę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rafekp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafekp » 25.07.2013 12:41

zosiasamosia napisał(a):Jestemy na miejscu ;-) Tzn. zaniosly nas poszukiwania nieco dalej, bo do miejscowosci Drasnice, tuz za Podgora. Okazalo sie, ze w Promajna jest troche za tloczna jak na nasz gust i ceny noclegow nie powalaja (dla 4 osob 80-100 €). Nam udalo sie znalezc pieknie odnowiony apartament blisko morza, z klima i wifi za 65€). I miejscowosc bardzo fajna, dwie nieduze plaze, trzy restauracje, konzum ;-)
Agus, nie mam odblokowanych prywatnych wiadomosci. Ale tak jak pisalam, ze znalezieniem kwater nie ma problemu, zalezy jednak jakie kto ma wymagania.
Pozdrawiam :-)

Prześlij proszę namiar na tą kwaterę. (Jeszcze nie mogę pisać prv) :D
Serdecznie pozdrawiam
romek3333
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek3333 » 25.07.2013 20:40

Witam, jednak jedziemy w ciemno w 4 osoby w okolicemakarskiej ( z 4 na 5 sierpnia - 10 dni), jakie miejscowości polecicie ? Może macie namiary na jakieś konkretne apartamenty z poprzednich lat ?
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 25.07.2013 22:39

cześć,
mam takie pytanko, mianowicie:
czy bardzo trudno będzie znaleźć nocleg na 10 nocy docierając w piątek rano ?
zastanawiam się nad wyjazdem w czwartek 15.08 wieczorem lub sobote 17.08 też wieczorem.
miejscowość to baska voda, oczywiście zdaje sobie sprawę że dużo łatwiej będzie w niedziele, ale chciałbym zaliczyć dwa weekendy i zastanawiam się czy są jakieś realne szanse znaleźć coś w piątek ?
dodam że jedziemy pierwszy raz :) w ciemno oczywiście :D
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 26.07.2013 09:59

A ja chcę jechać 14 lub 15.08. Myślicie ,że nie będzie problemu z apartamentem ?
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 26.07.2013 10:32

bidziaq napisał(a):cześć,
mam takie pytanko, mianowicie:
czy bardzo trudno będzie znaleźć nocleg na 10 nocy docierając w piątek rano ?
zastanawiam się nad wyjazdem w czwartek 15.08 wieczorem lub sobote 17.08 też wieczorem.
miejscowość to baska voda, oczywiście zdaje sobie sprawę że dużo łatwiej będzie w niedziele, ale chciałbym zaliczyć dwa weekendy i zastanawiam się czy są jakieś realne szanse znaleźć coś w piątek ?
dodam że jedziemy pierwszy raz :) w ciemno oczywiście :D

zawsze coś znajdziesz :) od kąd jeżdżę do Chorwacji full sezon jeszcze nigdy nie było tak żebym nie znalazł noclegu ;) ruszaj śmiało ;)
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 26.07.2013 10:33

joanna młodzik napisał(a):A ja chcę jechać 14 lub 15.08. Myślicie ,że nie będzie problemu z apartamentem ?

nie będzie żadnego problemu :) nocleg znajdziesz raz dwa ;) wystarczy trochę pochodzić popytac i już jest ;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.07.2013 10:40

Amira napisał(a):a ja mam takie dziwne pytanie.. Czy orientujecie się jak Chorwaci podchodzą do pukania do drzwi wieczorową porą? Pytam, ponieważ lecę samolotem, ląduję jutro wieczorem, przy dobrych wiatrach dotrę do docelowej miejscowości ok 21:30, czy to jest źle odbierane szukać o tej godzinie kwatery? Do której można ich "nachodzić"?

Trzeba pukać nogami trzy razy i w rękach trzymać butelkę Wyborowej oraz pęto swojskiej, uwędzonej kiełbasy.

Przyjmą Ciebie z otwartymi rękami.
Ostatnio edytowano 26.07.2013 14:03 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.07.2013 13:50

Amira napisał(a):a ja mam takie dziwne pytanie.. Czy orientujecie się jak Chorwaci podchodzą do pukania do drzwi wieczorową porą? Pytam, ponieważ lecę samolotem, ląduję jutro wieczorem, przy dobrych wiatrach dotrę do docelowej miejscowości ok 21:30, czy to jest źle odbierane szukać o tej godzinie kwatery? Do której można ich "nachodzić"?

Amira, widziałem właścicieli apartamentów, siedzących w tabliczkami "sobe", "apartmani" do bardzo późnych godzin wieczornych, więc okolice 21.30 nie powinny być zbyt późne.
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 26.07.2013 19:15

Dzięki , ruszam w ciemno . Z tą kiełbasą to nie głupie.... Może lepszy (czyt. tańszy) apartment wynajdę....
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 26.07.2013 19:31

joanna młodzik napisał(a):Dzięki , ruszam w ciemno . Z tą kiełbasą to nie głupie.... Może lepszy (czyt. tańszy) apartment wynajdę....

i do celu!!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.07.2013 19:48

joanna młodzik napisał(a):Dzięki , ruszam w ciemno . Z tą kiełbasą to nie głupie.... Może lepszy (czyt. tańszy) apartment wynajdę....

Wędzenie kiełbasy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone