Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
prezesm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezesm » 22.07.2013 14:18

romek3333 napisał(a):Witam, wybieram się pierwszy raz do Chorwacji, wyjeżdżamy z 4 na 5 sierpnia, w chwili obecnej mamy 10 noclegów w Puli (prawie w centrum), ale zastanawiamy się nad jazdą w ciemno, ponieważ chcieliśmy trochę zmienić miejsce docelowe na takie, gdzie blisko będzie na fajną plażę, interesuje nas Premantura lub Medulin, ewentualnie Verudela, ale to jest chyba dzielnica Puli (nie znam się). Jedziemy w 4 osoby, czy jest ktoś na miejscu i mógłby powiedzieć czy jest masa osób i czy są ewentualne szanse na znalezienie jakiegoś noclegu ? Oczywiście, nie oczekuję, że odpowiedź będzie w 100% pewna, bo wiem, że nikt nie jest wróżką i nie da mi gwarancji, lecz na pewno ktoś kto był kilka razy ma większe pojęcie w temacie, niż ja. Pozdrawiam ;)

Pula nie jest najlepszym wyborem na tak długi pobyt. Zdecydowanie polecałbym pobliską Fazanę lub Verduele. Lepsze plaże, mniej ludzi i taniej. Byłem dwa lata temu, nie było problemu z noclegiem w Fazanie.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.07.2013 15:46

wikol napisał(a):My jedziemy z Warszawy 11 sierpnia na Riwiere Makarską.

Jedziemy w ciemno z 7 latkiem.

Może ktoś jedzie z Wawy w tym terminie.

Po lekturze forum skłaniam się ku Tucepi i okolice.

B.D wybór :mrgreen: My jedziemy wcześniej ale będziemy w okolicach ok.11 więc piwko możemy strzelić :papa:
zosiasamosia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosiasamosia » 22.07.2013 16:17

Jestemy na miejscu ;-) Tzn. zaniosly nas poszukiwania nieco dalej, bo do miejscowosci Drasnice, tuz za Podgora. Okazalo sie, ze w Promajna jest troche za tloczna jak na nasz gust i ceny noclegow nie powalaja (dla 4 osob 80-100 €). Nam udalo sie znalezc pieknie odnowiony apartament blisko morza, z klima i wifi za 65€). I miejscowosc bardzo fajna, dwie nieduze plaze, trzy restauracje, konzum ;-)
Agus, nie mam odblokowanych prywatnych wiadomosci. Ale tak jak pisalam, ze znalezieniem kwater nie ma problemu, zalezy jednak jakie kto ma wymagania.
Pozdrawiam :-)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.07.2013 16:25

zosiasamosia napisał(a):Jestemy na miejscu ;-) Tzn. zaniosly nas poszukiwania nieco dalej, bo do miejscowosci Drasnice, tuz za Podgora. Okazalo sie, ze w Promajna jest troche za tloczna jak na nasz gust i ceny noclegow nie powalaja (dla 4 osob 80-100 €). Nam udalo sie znalezc pieknie odnowiony apartament blisko morza, z klima i wifi za 65€). I miejscowosc bardzo fajna, dwie nieduze plaze, trzy restauracje, konzum ;-)
Agus, nie mam odblokowanych prywatnych wiadomosci. Ale tak jak pisalam, ze znalezieniem kwater nie ma problemu, zalezy jednak jakie kto ma wymagania.
Pozdrawiam :-)

B.D cena :papa: :papa: miłego wypoczynku Niedzwiadul wam życzy :mrgreen: :mrgreen:
aGuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGuśka » 22.07.2013 19:49

Dzięki Kasieńko! miłego odpoczynku i trzymaj mi tam pogodę ;)
Fl3t05
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fl3t05 » 22.07.2013 20:10

Witam,

Również planuję w tym roku wyjazd "w ciemno", bo mam już dosyć szukania kwater po internecie, wszelkich biur turystycznych i tak dalej...

Wybieram się z dziewczyną i grupką znajomych, w sumie 8 osób. Interesują nas miejscowości turystyczne, takie gdzie będzie co robić wieczorami, ale też nie musi to być samo centrum Makarskiej. ;) Stąd też dwa pytania mam do cromaniaków:
1) Które miejsce byście polecili, aby szanse na znalezienie kwatery były dość duże, ale też żeby region nie był tzw. "zadupiem" (choć mogłoby to być zadupie dość blisko większej miejscowości)?
2) Z uwagi na to, że interesuje nas wyjazd w połowie sierpnia, to który dzień będzie lepszy - sobota 17.08 (wydaje się, że większe szanse na znalezienie kwatery, bo wymiana turnusów, ale też większe korki) czy może jednak środa/czwartek 14/15.08 (bo czytałem tu opinie, że lepiej przyjechać właśnie nie w sobotę :P)?

Nie boję się, że nic nie znajdziemy, bo coś na pewno będzie, ale chciałbym usprawnić te poszukiwania tak dobrze, jak tylko mogę. Zdaję sobie sprawę, że nie ma się co pakować w samo centrum, bo jednak osiem osób to sporo, a termin to ciągle jeszcze sezon trwający (choć już końcówka), a zależałoby nam, aby mieszkać razem (dopuszczalne 2x4 osoby, ale musiałyby być to domki blisko siebie).

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. :)
romek3333
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek3333 » 22.07.2013 20:49

Cloudy napisał(a):
romek3333 napisał(a):Witam, wybieram się pierwszy raz do Chorwacji, wyjeżdżamy z 4 na 5 sierpnia, w chwili obecnej mamy 10 noclegów w Puli (prawie w centrum), ale zastanawiamy się nad jazdą w ciemno, ponieważ chcieliśmy trochę zmienić miejsce docelowe na takie, gdzie blisko będzie na fajną plażę, interesuje nas Premantura lub Medulin, ewentualnie Verudela, ale to jest chyba dzielnica Puli (nie znam się). Jedziemy w 4 osoby, czy jest ktoś na miejscu i mógłby powiedzieć czy jest masa osób i czy są ewentualne szanse na znalezienie jakiegoś noclegu ? Oczywiście, nie oczekuję, że odpowiedź będzie w 100% pewna, bo wiem, że nikt nie jest wróżką i nie da mi gwarancji, lecz na pewno ktoś kto był kilka razy ma większe pojęcie w temacie, niż ja. Pozdrawiam ;)

Ja byłem w 2006 roku na Istri. Pula to duże miasto, dosyć zakorkowane, polecam skorzystać z mniejszych miejscowości wokół Puli - Banjole, Medulin, Pramentura, i na północ od Puli Fazana itp. W ciemno zawsze jest możliwe, ale sierpień to sezon urlopowy we Włoszech więc dużo będzie przyjezdnych włochów na istrii

Właśnie chcielibyśmy któreś z tych mniejszych miast, żeby było też bliżej do plaży. Problem tkwi w tym, że mamy obecnie zarezerwowany apartament 4-osobowy za 75€ i czy jest szansa jadąc w ciemno, znaleźć coś w takiej cenie.
robcio467
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robcio467 » 22.07.2013 21:01

do booyak
wyruszamy z Mińska Mazowieckiego
WiktorG10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiktorG10 » 22.07.2013 21:11

ja co roku jezdziłem w ciemno głównie na południe: Podgora, Baśka, Tucepi, Omiś, i skończyło się na Makarskiej;)
znależliśmy tam fajne noclegi 20euro osoba sezon a 10euro np. wrzesień ;) teraz jeżdżę tam co roku:D
chociaż za rok chcę próbować w ciemno na Hvar :P
Ostatnio edytowano 22.07.2013 22:05 przez WiktorG10, łącznie edytowano 1 raz
encomp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) encomp » 22.07.2013 21:47

W tym roku bez problemu znalazłem w ub. tygodniu tj. 16 lipca apartament w Drveniku za 50 eur za 4 osoby. Właściciel Niko okazał się przemiłym człowiekiem, zapasy rakiji, proska i domacego wina na pół roku mamy ;)
a.ana
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.ana » 23.07.2013 06:41

witam
my też 4 dorosłe i 4 dzieci (pradopodobnie o ile paszport uda się maluszkowi jednemu zrobić), znajomi chcą na rab bez rezerwacji- osobiście mam stracha:-( w środku sezonu z małymi dziećmi szukać kwater... może polecicie jakies inne miejsca- najlepiej z piaszczystymi plażami a jednocześnie w miarę blisko:-)
wyjazd koło 5-6 sierpnia.
pzdr
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 23.07.2013 14:51

encomp napisał(a):W tym roku bez problemu znalazłem w ub. tygodniu tj. 16 lipca apartament w Drveniku za 50 eur za 4 osoby. Właściciel Niko okazał się przemiłym człowiekiem, zapasy rakiji, proska i domacego wina na pół roku mamy ;)

Jak możesz to podrzuć namiary na kwaterkę i opisz ją deko więcej, uderzam drugiego w tamte strony także się przyda.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 24.07.2013 12:35

tak czytając niektóre wypowiedzi , a także po rozmowach z klientami i znajomymi wydaje sie być troszkę luźniej w Chorwacji jakby..
kolega wrócił tydzień temu , pojechał pierwszy raz i też w ciemno , kwatera w Omisiu 2 osoby 35e , 50 m od morza..
inni z którym rozmawiałem też w ciemno jechali i bez problemów kwatery o przyzwoitych warunkach..
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 24.07.2013 13:49

leszekmw napisał(a):tak czytając niektóre wypowiedzi , a także po rozmowach z klientami i znajomymi wydaje sie być troszkę luźniej w Chorwacji jakby..
kolega wrócił tydzień temu , pojechał pierwszy raz i też w ciemno , kwatera w Omisiu 2 osoby 35e , 50 m od morza..
inni z którym rozmawiałem też w ciemno jechali i bez problemów kwatery o przyzwoitych warunkach..

No i bardzo dobrze że tak piszesz, podnosisz nas na duchu, oby tak było trzeciego sierpnia.
Pozdrawiam :hut: :hut: :hut:
atena1410
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atena1410 » 24.07.2013 14:01

:D no właśnie wyjazd w ciemno?
Czy kamperem jest możliwe dopaść parcele na dobrym campingu?
Interesują nas te blisko plaży - znacie coś godnego polecenia??? :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone