Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goshalove
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) goshalove » 19.07.2013 20:07

No właśnie, Hvar w środku sezonu w ciemno-czy to możliwe? Kto był, zna,wie,doradzi...lub odradzi...Na przestrzeni kilku dni wysłałam chyba ze 100 zapytań o apartamenty w Stari Grad i mieście Hvar i Jelsie...wszystkie odpowiedzi odmowne.Zastanawiam się czy nie zmienić miejsca docelowego mej podróży. W zeszłym roku bez sprawdzania i zbędnego stresu pojechaliśmy w rejon Splitu na riwierę kasztelańską i znaleźliśmy w kilka godzin apartament z klimą,netem, w domu przy plaży, z dwoma tarasami za 500 euro za 16 dni za 2 osoby.Nie mówię,że za tą cenę chcę coś znaleźć na Hvarze ale czy w ogóle da się w ciemno znaleźć przyzwoitą kwaterę?bo tracę już nadzieję...doradzicie cro-maniacy? :)
moninka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) moninka » 20.07.2013 12:01

Zastanawiam sie nad zarezerwowaniem noclegu za pomoca portalu makarska.info.com. Czy to sprawdzony portal? czy ktos korzystal z uslug tej agencji? Czy procz kosztow podanych w cenie zakwaterowania musze poniesc jeszcze dodatkowe koszty za korzystanie z ich portalu?
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.07.2013 12:29

moninka napisał(a):Zastanawiam sie nad zarezerwowaniem noclegu za pomoca portalu makarska.info.com. Czy to sprawdzony portal? czy ktos korzystal z uslug tej agencji? Czy procz kosztow podanych w cenie zakwaterowania musze poniesc jeszcze dodatkowe koszty za korzystanie z ich portalu?

Proponował bym casamundo :papa:
zosiasamosia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosiasamosia » 20.07.2013 15:17

My w 2010 r. byliśmy w miejscowości Dolac tuż przed Primostenem. "Apartament" jakieś 30 m od małej, kamerlanej plaży i cena była bardzo atrakcyjna (jeśli mnie pamięć nie myli to 40 e za 4 osoby). Niedaleko jest kemping z dobrze zaopatrzonym marketem. Poza tym cisza, spokój, a do Primostenu jeździliśmy autem i było super!
W tym roku wybieramy się w okolice Baśki, wstępnie spodobała nam się Promajna. Jedziemy dziś w nocy, żeby w niedzielę spokojnie poszukać noclegu. :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 20.07.2013 17:48

zosiasamosia napisał(a):My w 2010 r. byliśmy w miejscowości Dolac tuż przed Primostenem. "Apartament" jakieś 30 m od małej, kamerlanej plaży i cena była bardzo atrakcyjna (jeśli mnie pamięć nie myli to 40 e za 4 osoby). Niedaleko jest kemping z dobrze zaopatrzonym marketem. Poza tym cisza, spokój, a do Primostenu jeździliśmy autem i było super!
W tym roku wybieramy się w okolice Baśki, wstępnie spodobała nam się Promajna. Jedziemy dziś w nocy, żeby w niedzielę spokojnie poszukać noclegu. :)

Dobry wybór :mrgreen: miłego wypoczynku :papa:
romek3333
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek3333 » 20.07.2013 17:53

Witam, wybieram się pierwszy raz do Chorwacji, wyjeżdżamy z 4 na 5 sierpnia, w chwili obecnej mamy 10 noclegów w Puli (prawie w centrum), ale zastanawiamy się nad jazdą w ciemno, ponieważ chcieliśmy trochę zmienić miejsce docelowe na takie, gdzie blisko będzie na fajną plażę, interesuje nas Premantura lub Medulin, ewentualnie Verudela, ale to jest chyba dzielnica Puli (nie znam się). Jedziemy w 4 osoby, czy jest ktoś na miejscu i mógłby powiedzieć czy jest masa osób i czy są ewentualne szanse na znalezienie jakiegoś noclegu ? Oczywiście, nie oczekuję, że odpowiedź będzie w 100% pewna, bo wiem, że nikt nie jest wróżką i nie da mi gwarancji, lecz na pewno ktoś kto był kilka razy ma większe pojęcie w temacie, niż ja. Pozdrawiam ;)
aazaniaaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aazaniaaa » 20.07.2013 21:56

Witajcie! Wybieramy się w tym roku na urlop do Chorwacji. Wybór padł na Marusici, Chcemy jechać w ciemno. Czy ktoś doradzi, czy jest szansa na jakiś nocleg w szczycie sezonu czy lepiej coś szukać? Mamy propozycje apartamentu z tym, że jest jedna sypialnia a jedziemy w 2 pary i dziwi nas fakt, że kobitka do tej pory ma wolny ten termin (od 3 tygodni) :P Ktoś coś podpowie? :)
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 21.07.2013 17:58

Uważam że dwie pary w ciemno to sobie poradzi bez rezerwacji, ja swego czasu też zarezerwowałem i opłaciłem za dwa noclegi kaucję i po przyjeździe oczy w słup co innego w ofercie a co innego rzeczywistość, my 2go w 5 osób na dwa w ciemno startujemy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 21.07.2013 20:24

kris1964 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
kris1964 napisał(a):Witajcie! Już za tydzień wyruszamy do Cro i mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów jest obecnie na Hvarze i orientuje się z dostępnością apartamentów dla 2-ch par? Jak zwykle najtrudniej jest podjąć decyzję: gdzie?! Tematem zastępczym jest Brela, ale bardzo nas kusi Hvar (wszystko przez przepiękne relacje forumowiczów!).

Hvar w ciemno? W sezonie? No możliwe ale róznie może być. Żeby nie było tak że nie zdążycie na ostatni prom i spanko w samochodzie jak nic nie znajdziecie. Brela? Łatwiej chyba już w Baśce voda. No ale do odważnych świat należy. Jak przygoda to przygoda :mrgreen: :mrgreen:

W zeszłym roku byliśmy w Zivogosce Porat (ok. 20km za Makarską w stronę Drvenika), oczywiście "w ciemno", kwaterę znaleźliśmy w 30min. (druga z rzędu). Myślę, że w mniejszych miejscowościach nie ma problemu ze znalezieniem miejscówki. Co innego Hvar...

Ile płaciliście?
Cloudy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cloudy » 21.07.2013 21:49

romek3333 napisał(a):Witam, wybieram się pierwszy raz do Chorwacji, wyjeżdżamy z 4 na 5 sierpnia, w chwili obecnej mamy 10 noclegów w Puli (prawie w centrum), ale zastanawiamy się nad jazdą w ciemno, ponieważ chcieliśmy trochę zmienić miejsce docelowe na takie, gdzie blisko będzie na fajną plażę, interesuje nas Premantura lub Medulin, ewentualnie Verudela, ale to jest chyba dzielnica Puli (nie znam się). Jedziemy w 4 osoby, czy jest ktoś na miejscu i mógłby powiedzieć czy jest masa osób i czy są ewentualne szanse na znalezienie jakiegoś noclegu ? Oczywiście, nie oczekuję, że odpowiedź będzie w 100% pewna, bo wiem, że nikt nie jest wróżką i nie da mi gwarancji, lecz na pewno ktoś kto był kilka razy ma większe pojęcie w temacie, niż ja. Pozdrawiam ;)

Ja byłem w 2006 roku na Istri. Pula to duże miasto, dosyć zakorkowane, polecam skorzystać z mniejszych miejscowości wokół Puli - Banjole, Medulin, Pramentura, i na północ od Puli Fazana itp. W ciemno zawsze jest możliwe, ale sierpień to sezon urlopowy we Włoszech więc dużo będzie przyjezdnych włochów na istrii
robcio467
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robcio467 » 21.07.2013 23:34

witam wszystkich
wyruszam z rodziną i znajomymi w sumie 4 dorosłych i 4 dzieci do chorwacji pierwszy raz w ciemno choć z duszą na ramieniu (otuchy dodają wasze opinie) :D
mam nadzieję że się uda i jakiś dach nad głową znajdę, ruszam 27.07 w okolice Tucepi zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że nie będe musiał nocować w aucie, dodam jeszcze że jestem pomysłodawcą tego wyjazdu myślę że będą to najfajniejsze wakacje. :papa:
B00YAK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) B00YAK » 22.07.2013 00:46

@robcio467 skąd wyjeżdżacie bo ja ten sam termin i cel?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.07.2013 09:21

robcio467 napisał(a): pierwszy raz w ciemno choć z duszą na ramieniu

spokojnie, jeśli w jednym miejscu dacie radę,
ja w tym roku będę szukał w ciemno: w Sarajevie (BIH), w Petrovacu (MNE) i w Breli (HR)
aGuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGuśka » 22.07.2013 11:00

To, że wolne apartamenty są to na pęczki to wiem, ale powiedźcie mi proszę czy jadąc w ciemno w środku tygodnia (15 sierpnia-czwartek) na Riwierę Makarską mam szansę dorwać apartament dla 2 osób z klimą, balkonem i widokiem na morze?No i w miarę blisko linii brzegowej Jeśli tak, to w które rejony Riwiery powinnam się kierować. Rok w rok w styczniu miałam już wszystko porezerwowane, ale w tym roku nie wiedziałam jak urlop mi wypadnie...a tu już koniec lipca się zrobił a ja bez rezerwacji :( Pomóżcie, plisss
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 22.07.2013 13:58

My jedziemy z Warszawy 11 sierpnia na Riwiere Makarską.

Jedziemy w ciemno z 7 latkiem.

Może ktoś jedzie z Wawy w tym terminie.

Po lekturze forum skłaniam się ku Tucepi i okolice.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone