Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 17.07.2013 12:56

Urlop mam od czwartku, więc pakowanie na spokojnie i w piątek chciałam jechać, żeby w sobotę spokojnie poszukać. W niedziele może być szał ciał, a nie chcę szukać 8h. Do tej pory zajmowało mi to max 3h i myślę, że tyle wystarczy :D.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.07.2013 13:02

Edikol napisał(a):Teoretycznie to sobota to zmiana tak zwanego turnusu więc powinno być łatwiej znaleźć lokum, ale teoria jest tyko teorią, przybywając na miejsce się okaże, my zawsze na sobotę rano przyjeżdżamy i twierdzę że na sobotę lepiej, może ktoś sądzi inaczej :D :hut: :mrgreen:

W sobote kazdy wlasciciel bedzie obecny przy zmianie turnusu. W niedzielke moze byc taniej
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 17.07.2013 13:07

Niedzwiad napisał(a):
Edikol napisał(a):Teoretycznie to sobota to zmiana tak zwanego turnusu więc powinno być łatwiej znaleźć lokum, ale teoria jest tyko teorią, przybywając na miejsce się okaże, my zawsze na sobotę rano przyjeżdżamy i twierdzę że na sobotę lepiej, może ktoś sądzi inaczej :D :hut: :mrgreen:

W sobote kazdy wlasciciel bedzie obecny przy zmianie turnusu. W niedzielke moze byc taniej

Podobno dobrze się targuję :mrgreen: Z resztą zobaczymy, jeszcze ponad dwa tygodnie do wyjazdu.
Dzięki wszystkim za pomoc :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.07.2013 14:34

Nasajem napisał(a):Lepiej dotrzeć na miejsce w sobotę czy w niedzielę, jak myślicie?

z rozmów i ustaleń z gospodinami, wynikało że jednak nastawiają się od soboty do soboty;
jednak może być wyjątek, jak coś będzie wolne i gość będzie chciał zarobić to 1 noc go nie zbawi...
Nasajem napisał(a):aczkolwiek ze zdjęć Brela wygląda uroczo.

yhy... cudo:
Załączniki:
59981668.jpg
agaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaro » 17.07.2013 14:43

Ja wyjezdzam 15.08 (czwartek), czytam forum namietnie:co,gdzie,kiedy za ile i mam juz niezly metlik w glowie:). Postanowilam sie juz nie nakrecac i isc na zywiol. Co ma byc to bedzie, spanko napewno jakies znajde (uzyje calego uroku osobistego aby utargowac jak najwiecej:)). Miejscowosci tez nie sprecyzowalismy, zobaczymy ile sil nam starczy na podroz:)
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 17.07.2013 16:28

Weź nie szczuj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
goshalove
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) goshalove » 18.07.2013 17:16

Witam wszystkich, jestem nowa na forum i zwracam się z pytaniem jak powyżej, choć je lekko sparafrazuję: czy "w ciemno" możliwe jest znalezienie apartamentu dla 2 osób na początku sierpnia (10-23.08) w Starim Gradzie?
I nie pytam tu o to czy warto jechać "w ciemno" czy raczej coś zarezerwować wcześniej.Chodzi mi o konkretne miejsce, jego specyfikę. Na lądzie wiem,że nie ma po co wcześniej rezerwować bo na miejscu człowiek sobie poogląda, wybierze, potarguje się...ale jak jest na wyspie a w szczególności w Starim Gradzie? Przekopałam nie wiem ile już stron internetowych z propozycjami apartamentów i wszystkie te, które mi się podobają są już niestety zarezerwowane a w ogóle propozycji noclegowych w Starim Gradzie nie ma zbyt dużo... I stąd moje pytanie. Czy może proponujecie wybrać inne miejsce? Pozdrawiam wszystkich, w szczególności tych, którzy sie właśnie relaksują w Cro :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 18.07.2013 19:02

agaro napisał(a):Ja wyjezdzam 15.08 (czwartek), czytam forum namietnie:co,gdzie,kiedy za ile i mam juz niezly metlik w glowie:). Postanowilam sie juz nie nakrecac i isc na zywiol. Co ma byc to bedzie, spanko napewno jakies znajde (uzyje calego uroku osobistego aby utargowac jak najwiecej:)). Miejscowosci tez nie sprecyzowalismy, zobaczymy ile sil nam starczy na podroz:)

Jechać i się nie martwić :mrgreen:
agaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaro » 18.07.2013 20:13

Tak tez uczynie :D. Szczerze powiedziawszy to jakos specjalnie wybredna nie jestem,byle tylko na glowe nie padalo i jakies robale nie lazily i bedzie ok. Najwazniejsze jest sloneczko, plazunia i przepiekne widoki, ktorych tam nie brakuje. Nie raz na roznych wyjazdach sypialo sie w aucie, albo gdzies w lesie i czlowiek przezyl. Grunt to dobre nastawienie i jak to powiadal jeden z naszych pilkarzy "byle do przodu" :mrgreen:
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 18.07.2013 21:02

Aktualny raport z Primosten.

Od 2 dni zrobiło się sporo ciaśniej. Na plaży przybyło pięknych Niemek ... :cry: ale też Polaków szukających lokum. Z tymi co rozmawiałem, to dla większej ilości osób jest ciężko coś znaleźć i to nawet w agencjach. Trzeba się naszukać i tyle, bez gwarancji, że się dostanie coś fajnego. Możliwe, że po sobocie, czyli zmianie warty, coś się polepszy - no chyba że będziecie mieli szczęście. Takie są fakty i nie dramatyzuję. Ze względu na plażę (w części zacienioną) ciągną tu rodziny z małymi dziećmi (jak ja) Pozdro z Primosten. Jestem do soboty rano - jeśli macie pytania - służę pomocą.
kris1964
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris1964 » 19.07.2013 11:37

Witajcie! Już za tydzień wyruszamy do Cro i mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów jest obecnie na Hvarze i orientuje się z dostępnością apartamentów dla 2-ch par? Jak zwykle najtrudniej jest podjąć decyzję: gdzie?! Tematem zastępczym jest Brela, ale bardzo nas kusi Hvar (wszystko przez przepiękne relacje forumowiczów!).
kasiuulad
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuulad » 19.07.2013 12:33

witam,
mam pytanie do rodzin z dziecmi.. czy dzieciaki w wieku 3, 4 lata traktowane sa jako osoby pełnopłatne czy mozna liczyc na jakies znizki? np młodszy syn moze spac z nami w jednym łóżku i nie potzreba nam pokoju 4os a wystarczy 3, ale czy przejdzie to w Chorwacji??? liczę na jakies porady.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 19.07.2013 15:02

kris1964 napisał(a):Witajcie! Już za tydzień wyruszamy do Cro i mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów jest obecnie na Hvarze i orientuje się z dostępnością apartamentów dla 2-ch par? Jak zwykle najtrudniej jest podjąć decyzję: gdzie?! Tematem zastępczym jest Brela, ale bardzo nas kusi Hvar (wszystko przez przepiękne relacje forumowiczów!).

Hvar w ciemno? W sezonie? No możliwe ale róznie może być. Żeby nie było tak że nie zdążycie na ostatni prom i spanko w samochodzie jak nic nie znajdziecie. Brela? Łatwiej chyba już w Baśce voda. No ale do odważnych świat należy. Jak przygoda to przygoda :mrgreen: :mrgreen:
Amira
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amira » 19.07.2013 17:31

a jak jest z kwaterami dla 2 osób na Pag? Lecę w ciemno w czwartek, ląduję dopiero wieczorem i boję się, że nie uda się nic znaleźć.. może ma ktoś coś godnego polecenia?
kris1964
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris1964 » 19.07.2013 19:17

Niedzwiad napisał(a):
kris1964 napisał(a):Witajcie! Już za tydzień wyruszamy do Cro i mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów jest obecnie na Hvarze i orientuje się z dostępnością apartamentów dla 2-ch par? Jak zwykle najtrudniej jest podjąć decyzję: gdzie?! Tematem zastępczym jest Brela, ale bardzo nas kusi Hvar (wszystko przez przepiękne relacje forumowiczów!).

Hvar w ciemno? W sezonie? No możliwe ale róznie może być. Żeby nie było tak że nie zdążycie na ostatni prom i spanko w samochodzie jak nic nie znajdziecie. Brela? Łatwiej chyba już w Baśce voda. No ale do odważnych świat należy. Jak przygoda to przygoda :mrgreen: :mrgreen:

W zeszłym roku byliśmy w Zivogosce Porat (ok. 20km za Makarską w stronę Drvenika), oczywiście "w ciemno", kwaterę znaleźliśmy w 30min. (druga z rzędu). Myślę, że w mniejszych miejscowościach nie ma problemu ze znalezieniem miejscówki. Co innego Hvar...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone