Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kkitka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkitka » 15.07.2013 20:30

A jak wygląda wyjazd w ciemno do Prigradicy na Korculi? Czy jest szansa na apartament dla 2 osób od najbliższej niedzieli tj. 21.07?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.07.2013 20:45

Bóg raczy wiedzieć - trzeba jechać - niech się dzieje Wola Boska.
kkitka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkitka » 15.07.2013 20:52

No też skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2013 22:45

Spokojnie w ciemno można jechać. W każdej miejscowości, którą mijaliśmy stoją ludzie z karteczkami jak pod Zakopanem. Nawet szczyt sezonu przypadający na przełom lipca/sierpnia tego nie zmienia. Z doświadczenia /krótkiego, ale treściwego:)/ wiem, że na miejscu można zbić łatwiej cenę niż kupując przez net.
agnieca
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnieca » 16.07.2013 10:03

Witam,

Chcę jechać w ciemno do Chorwacji na Paśman 14 sierpnia - środę. Wiem że zwykle kwatery są dostępne od soboty lub niedzieli, nie od środka tygodnia. Czy myślicie że jadąc w ciemno uda mi się znaleźć jakiś nocleg właśnie w środku tygodnia?

Dziękuję za podpowiedź
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 16.07.2013 10:10

agnieca napisał(a):Witam,

Chcę jechać w ciemno do Chorwacji na Paśman 14 sierpnia - środę. Wiem że zwykle kwatery są dostępne od soboty lub niedzieli, nie od środka tygodnia. Czy myślicie że jadąc w ciemno uda mi się znaleźć jakiś nocleg właśnie w środku tygodnia?

Dziękuję za podpowiedź

My też jechaliśmy w środku tygodnia, żeby nie stać na granicy, wiadomo w weekend największy ruch. Znaleźliśmy apartament bez problemu.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 16.07.2013 10:12

Ja jechałem ze środy na czwartek - kwatery bez problemu :)
rafu2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafu2 » 16.07.2013 11:34

witam
Chcielibyśmy wyruszyć w 8 osób do Baska Voda 17.08 i być tam w niedziele w południe.
Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja z noclegami, będzie problem, czy jest ok? Chcemy wynająć 2 lokale, tak w granicach 60 euro... :roll:
majster500
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) majster500 » 16.07.2013 12:05

A poradźcie koledzy gdzie będzie teraz łatwiej znaleźć nocleg w przyzwoitej cenie- w jakimś "dużym mieście" typu Split czy Trogir czy raczej szukać czegoś w mniejszych miejscowościach (jak Primošten czy Rogoznica) a czy w ogóle uderzać w wioski (typu Poljica czy Ražanj). Obracając sie w tej okolicy gdzie będzie najłatwiej o niekoniecznie komfortowy (bez klimy czy wifi) ale tańszy nocleg?
dzenx
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzenx » 16.07.2013 13:26

Mam pytanie czy wrócił ktoś możne niedawno z Breli ? Ponieważ zamieszam jechać od 03.08 w ciemno i może ktoś mi powie czy dużo ludzi stoi gdzieś przed kwaterami z wolnymi miejscami czy coś w tym stylu ...
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 16.07.2013 13:42

Witam wszystkich,
czy na prawdę znalezienie noclegu dla dwóch osób (Brela, termin 2/3 Sierpień 10-12nocy) w cenie 35eur graniczy z cudem?
Nie widzę problemu w spacerze 15min na plażę, klima to luksus, który jest mi całkowicie zbędny, tak jak wifi.
Wyro, kuchnia, łazienka i oczywiście taras/balkon - z widokiem na morze byłoby cudownie.
Mam przewidziany budżet na dwie osoby 5000-5500zł. Wiem, że przejazd wyjdzie max 1500zł, zostaje 3500-4000zł na nocleg i jedzenie (w knajpach tylko obiady). Czy to na prawdę jest nierealne?
Przeczytałam cały wątek, zajęło mi to trochę czasu i zaczynam się bać, że za chwilę będę musiała się pożegnać z piękną Chorwacją, bo nie wyczaruje 7-8tys na 12dni urlopu....
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 16.07.2013 15:14

Nasajem napisał(a):Witam wszystkich,
czy na prawdę znalezienie noclegu dla dwóch osób (Brela, termin 2/3 Sierpień 10-12nocy) w cenie 35eur graniczy z cudem?
Nie widzę problemu w spacerze 15min na plażę, klima to luksus, który jest mi całkowicie zbędny, tak jak wifi.
Wyro, kuchnia, łazienka i oczywiście taras/balkon - z widokiem na morze byłoby cudownie.
Mam przewidziany budżet na dwie osoby 5000-5500zł. Wiem, że przejazd wyjdzie max 1500zł, zostaje 3500-4000zł na nocleg i jedzenie (w knajpach tylko obiady). Czy to na prawdę jest nierealne?
Przeczytałam cały wątek, zajęło mi to trochę czasu i zaczynam się bać, że za chwilę będę musiała się pożegnać z piękną Chorwacją, bo nie wyczaruje 7-8tys na 12dni urlopu....

Napiszę Ci tak. My od kilku lat jeździmy w okolice Makarskiej, konkretnie do Podacy, 3 osoby dwie dorosłe i "małolat" 12 -letni. Nasz budżet za 10-cio noclegowy pobyt od momentu wyazdu z domu do powrotu do domu oscyluje w granicach 3500 -4000 tysiące PLN. Trochę jedzonka bierzemy ze sobą śniadania i kolacyjki robimy sobie sami. Obiady akurat wielkich wymagań nie mamy zostaje knajpka ewentualnie coś sami upichcimy!! Wyjazd co roku w sierpniu. Plaża 100 metrów, wi-fi i klimy brak!! Myślę, że bez problemu zmieścisz się w pieniądzach, które chcesz wydać!! Nasza podróż z Rzeszowa i spowrotem + wycieczka do Dubrovnika czy Mostaru kosztuje maksymalnie 1000 PLN oczywiście autostradami przy ekonomicznej jeździe Oplem Astrą III 1.7 diesel!! Pozdrawiam i mam prośbę JEDŹ-wszystko będzie ok!!
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 16.07.2013 16:08

Lukaszz_2006 - nasz apartament jest już zajęty. Chcieliśmy do niedzieli, a wolne było tylko do soboty. Nie masz co się martwić, ludzi co prawda jest więcej niż tydzień temu, ale na plaży jest luz (na półwysepku wzdłuż ulicy Raduca). Nie szukaj tylko apartamentu na starówce, bo tam nie ma miejsca na auto. Szukaj w górnych częściach miasta. Lepsze lokale w tej samej cenie co na dole. Primosten będziesz zachwycony, zwłaszcza plażą z zacienionymi miejscami).
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 16.07.2013 19:56

Pakostane.

Po ok. 30-40 min. szukania mieliśmy apartman, który cenowo startował 40 Euro. Dla 3 osób. Właśnie bez opisanych przez Ciebie wygód. Myślę, że przy 2 osobach zbicie do 35 E, to żaden problem przy 10 noclegach.

Podobnie będzie w Breli. Głowa do góry, bagaże na pokład i naprzód.

pzdr
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 17.07.2013 07:06

VONPLES napisał(a):

Napiszę Ci tak. My od kilku lat jeździmy w okolice Makarskiej, konkretnie do Podacy, 3 osoby dwie dorosłe i "małolat" 12 -letni. Nasz budżet za 10-cio noclegowy pobyt od momentu wyazdu z domu do powrotu do domu oscyluje w granicach 3500 -4000 tysiące PLN. Trochę jedzonka bierzemy ze sobą śniadania i kolacyjki robimy sobie sami. Obiady akurat wielkich wymagań nie mamy zostaje knajpka ewentualnie coś sami upichcimy!! Wyjazd co roku w sierpniu. Plaża 100 metrów, wi-fi i klimy brak!! Myślę, że bez problemu zmieścisz się w pieniądzach, które chcesz wydać!! Nasza podróż z Rzeszowa i spowrotem + wycieczka do Dubrovnika czy Mostaru kosztuje maksymalnie 1000 PLN oczywiście autostradami przy ekonomicznej jeździe Oplem Astrą III 1.7 diesel!! Pozdrawiam i mam prośbę JEDŹ-wszystko będzie ok!!

I tu kolega ma rację, jadę 5 raz na riwierę Makarską i czytając te forum zacząłem myśleć że poprzednie wyjazdy to było chyba potężne szczęście, wiadomo nie od razu coś się znajdzie odpowiedniego trzeba nieraz pochodzić bo warto poszukać nie od razu łapać co popadnie, a 1000 euro z własnym częściowym wyżywieniem na 10-12 dni to wystarczy w zupełności a co do kwater fajnie jest przy morzu ale na górkach jest o wiele piękniej a jakie widoki i cisza wieczorkiem :D :D :D :oczko_usmiech:
My wyjeżdżamy 02.08 i już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam i nie zastanawiać się nad wyjazdem tylko pakować trochę ciuchów trochę jedzenia i picia tankować auto przed granicą do pełna, winiety kupować w Czechach i Austrii a nie u nas bo marża wysoka, Słowenię objechać przez Mureck-Lenart-Ptuj bo ichnia autostrada droga jak cholera i na pewno korek będzie, po zakwaterowaniu się na miejscu wylegnąć na plażę kupić zimne Karlovacko i odpoczywać po podruży.
Pozdrawiam :papa: :papa: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 140
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone