donieq napisał(a):welt28 napisał(a):Witam wyjezdzam z zona i 5 letnia corka do Breli lub Baska Voda 20 lipca...Orientuje sie ktos czy w tym terminie znajde tam cos d0 45 euro za dobe?Moze ma ktos jakies namiary na jakies apartamenty?Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam:)
Właśnie jestem w Baśce Vodzie (czy jak to się tam odmienia) i największym problemem w znalezieniu lokum jest ....zaparkowanie samochodu, potem spacerkiem możesz wybierać i przebierać w ofertach bo "staczy" jest naprawdę bardzo dużo.
Nam po wyjściu z samochodu zajęło jakieś 15 min. znalezienie 3 apartamentów na 8 osób w dobrej cenie ale zaparkowanie samochodu trwało jakieś...30-45 minut.
Piterek79 napisał(a):. Słyszałem ze tam jest inna kultura i raczej się nie pojawiają ludzie z tabliczkami o wolnych apartamentach .
Pozdr,
golibroda napisał(a):Qbanczyk
Ja pojechałem w ciemno w czwartek byłem na miejscu. Po prostu trzeba pochodzić po domach. Jeśli przy domu nie stoi człowieczek to nie znaczy,że nie ma w nim spania wolnego.
Myślę,że wynająć można kwestia tylko czy Twoje oczekiwania pokryją się z ofertą i czy pójdziesz na jakiś kompromis Ja chciałem klime, wifi, taras i widok na może. Oczywiście łazienka i kuchnia no i parking pod domem. I zrealizowałem to za 50 euro 5 minut od centrum w czymś co można nazwać apartamentem Szukałem co prawda dwie godziny chodząc od domu do domu zaczepiając także tabliczkowców i największy problem miałem z łóżkami bo chciałem dwa osobne, inaczej miałbym spanie dużo wcześniej.
Przyjechałem w ciemno pierwszy raz i do Cro też pierwszy. Jak widzisz żyję, mieszkam i sączę piwko.
Co do Breli to niektóre kwatery wysoko i strome zejście na plażę (plaża jak plaża) - natomiast jest kawałek dalej Brela cośtam i tam jest plaża punta rata jedna z dziesięciu najładniejszych plaż na świecie. Może nogi mi się nie ugięły ale jest ładnie i czysto.
Sama BV podoba mi się, nie dziura ale nie miasto. Fajny deptak, knajpki jak lubisz, fajne długie plaże, port, atrakcje statkowe jak kto lubi i widoczki. Wybrałem w ciemno na podstawie opisów z forum i jestem zadowolony. A jak fajnie wygląda oświetlone wieczorem Polecam.
Przejechałem też Tucepi samochodem i też fajnie ale zdecydowanie kameralnie. Natomiast nie podobała mi się Makarska miasto moloch taka polska Łeba. Nie zawitam tam na urlop.
Także śmiało, sam miałem obawy ale niepotrzebnie, że czegoś nie ma w necie (kwater) albo są wysokie ceny to nie znaczy że na miejscu też brak. Wskakuj więc w samochód i miłego wypoczynku
Acha z tym moim tarasem to ma z 16 m2 tylko mam 50 % widoku na może bo mi drzewa i dachy ździebko przesłaniają. Ale śniadanie obiad czy wieczorek na tarasie .... niezastąpione za wszystko inne zapłacisz kartą .....
darek1 napisał(a):Halina spokojnie. Morza nikt Ci nie zabierze. Chłopa pilnuj lepiej bo się zbałamuci jak się naogląda porozbieranych kobit.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje