Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduk85
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduk85 » 14.07.2013 22:33

Witam ! Wybieram się "w ciemno" na Riwierę Makarską 22-07. Będę szukał kwatery dla 2 osób na 7 - 10 dni. Rozważam mniejsze miejscowości ( Drasnice, Igrane, Zivogosce, Drvenik, Zaostrog, Podaca, Brist). 2 lata temu byłem na Riwierze Makarskiej. Za 6 osobowy aparatment z dużym tarasem i widokiem na morze 3 pokojami, 4 łazienkami, kuchnią i salonem, płaciliśmy w lipcu 60 euro. Fakt, że nie była to pierwsza linia brzegowa nie umniejsza atrakcyjnej ceny ( do morza było ok. 100 m wystarczyło przejść przez ulicę i zejść po schodach). Z poprzednich postów wynika, że widełki cenowe w tym roku są szerokie ( 40 -70 euro/doba). Ceny wysokie w porównaniu do kosztów, które poniosłem 2 lata temu. W tym roku maksymalnie jestem w stanie zapłacić za 2 osobową kwaterę ok. 40 euro. Chciałbym by nie było daleko do morza ( nie musi być pierwsza linia, mile widziany byłby taras z widokiem na morze). Nie potrzebuję luksusów, ale nie chcę mieszkać w klitce ( konieczne jest ankes kuchenny/kuchnia). Jak myślicie czy zmieszczę się w tej cenie ? Może ktoś wrócił właśnie z tych okolic ? help :)
welt28
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) welt28 » 15.07.2013 00:12

donieq napisał(a):
welt28 napisał(a):Witam wyjezdzam z zona i 5 letnia corka do Breli lub Baska Voda 20 lipca...Orientuje sie ktos czy w tym terminie znajde tam cos d0 45 euro za dobe?Moze ma ktos jakies namiary na jakies apartamenty?Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam:)

Właśnie jestem w Baśce Vodzie (czy jak to się tam odmienia) i największym problemem w znalezieniu lokum jest ....zaparkowanie samochodu, potem spacerkiem możesz wybierać i przebierać w ofertach bo "staczy" jest naprawdę bardzo dużo.
Nam po wyjściu z samochodu zajęło jakieś 15 min. znalezienie 3 apartamentów na 8 osób w dobrej cenie ale zaparkowanie samochodu trwało jakieś...30-45 minut.

Ja jade 21.07 i bierzemy dodatkowo moic rodzicow czyli 4 os.dorosle + corka 5 lat...do 80 euro chyba cos znajdziemy w miare blisko morza..Pozdro
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 15.07.2013 07:26

Wie ktos jak w Baśce na KRK w ciemno teraz? jade 22 lipca i bedę szukala aartamentu dla czterech osób.
Nie mozemy sie zdecydować w tym roku. Chcemy gdzieś bliziutko.Wybór padł na Novi Vinodolski , ale wciąż sie wahamy czy nie Baśka jednak.Tylko nie wiem jak z apartamentami w Baśce. Wiem,ze w sierpniu obłożenie....w lipcu też?
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 15.07.2013 07:58

Qbanczyk
Ja pojechałem w ciemno w czwartek byłem na miejscu. Po prostu trzeba pochodzić po domach. Jeśli przy domu nie stoi człowieczek to nie znaczy,że nie ma w nim spania wolnego.

Myślę,że wynająć można kwestia tylko czy Twoje oczekiwania pokryją się z ofertą i czy pójdziesz na jakiś kompromis :) Ja chciałem klime, wifi, taras i widok na może. Oczywiście łazienka i kuchnia no i parking pod domem. I zrealizowałem to za 50 euro 5 minut od centrum w czymś co można nazwać apartamentem :) Szukałem co prawda dwie godziny chodząc od domu do domu zaczepiając także tabliczkowców i największy problem miałem z łóżkami bo chciałem dwa osobne, inaczej miałbym spanie dużo wcześniej.
Przyjechałem w ciemno pierwszy raz i do Cro też pierwszy. Jak widzisz żyję, mieszkam i sączę piwko.

Co do Breli to niektóre kwatery wysoko i strome zejście na plażę (plaża jak plaża) - natomiast jest kawałek dalej Brela cośtam i tam jest plaża punta rata jedna z dziesięciu najładniejszych plaż na świecie. Może nogi mi się nie ugięły ale jest ładnie :) i czysto.

Sama BV podoba mi się, nie dziura ale nie miasto. Fajny deptak, knajpki jak lubisz, fajne długie plaże, port, atrakcje statkowe jak kto lubi i widoczki. Wybrałem w ciemno na podstawie opisów z forum i jestem zadowolony. A jak fajnie wygląda oświetlone wieczorem :) Polecam.

Przejechałem też Tucepi samochodem i też fajnie ale zdecydowanie kameralnie. Natomiast nie podobała mi się Makarska miasto moloch taka polska Łeba. Nie zawitam tam na urlop.

Także śmiało, sam miałem obawy ale niepotrzebnie, że czegoś nie ma w necie (kwater) albo są wysokie ceny to nie znaczy że na miejscu też brak. Wskakuj więc w samochód i miłego wypoczynku :)

Acha z tym moim tarasem to ma z 16 m2 tylko mam 50 % widoku na może bo mi drzewa i dachy ździebko przesłaniają. Ale śniadanie obiad czy wieczorek na tarasie .... niezastąpione za wszystko inne zapłacisz kartą .....
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 15.07.2013 11:28

Piterek79 napisał(a):. Słyszałem ze tam jest inna kultura i raczej się nie pojawiają ludzie z tabliczkami o wolnych apartamentach .

Pozdr,

Tydzień temu wjeżdżając od strony Makarskiej do Baśki V,
wdziałem dwie osoby z tabliczkami , dalej w stronę morza jeszcze dwie :wink:
...jak ktoś ma wolny pokój nie będzie czekał w domu ,bo kaska ucieka z każdym dniem :lol:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.07.2013 14:45

golibroda napisał(a):Qbanczyk
Ja pojechałem w ciemno w czwartek byłem na miejscu. Po prostu trzeba pochodzić po domach. Jeśli przy domu nie stoi człowieczek to nie znaczy,że nie ma w nim spania wolnego.

Myślę,że wynająć można kwestia tylko czy Twoje oczekiwania pokryją się z ofertą i czy pójdziesz na jakiś kompromis :) Ja chciałem klime, wifi, taras i widok na może. Oczywiście łazienka i kuchnia no i parking pod domem. I zrealizowałem to za 50 euro 5 minut od centrum w czymś co można nazwać apartamentem :) Szukałem co prawda dwie godziny chodząc od domu do domu zaczepiając także tabliczkowców i największy problem miałem z łóżkami bo chciałem dwa osobne, inaczej miałbym spanie dużo wcześniej.
Przyjechałem w ciemno pierwszy raz i do Cro też pierwszy. Jak widzisz żyję, mieszkam i sączę piwko.

Co do Breli to niektóre kwatery wysoko i strome zejście na plażę (plaża jak plaża) - natomiast jest kawałek dalej Brela cośtam i tam jest plaża punta rata jedna z dziesięciu najładniejszych plaż na świecie. Może nogi mi się nie ugięły ale jest ładnie :) i czysto.

Sama BV podoba mi się, nie dziura ale nie miasto. Fajny deptak, knajpki jak lubisz, fajne długie plaże, port, atrakcje statkowe jak kto lubi i widoczki. Wybrałem w ciemno na podstawie opisów z forum i jestem zadowolony. A jak fajnie wygląda oświetlone wieczorem :) Polecam.

Przejechałem też Tucepi samochodem i też fajnie ale zdecydowanie kameralnie. Natomiast nie podobała mi się Makarska miasto moloch taka polska Łeba. Nie zawitam tam na urlop.

Także śmiało, sam miałem obawy ale niepotrzebnie, że czegoś nie ma w necie (kwater) albo są wysokie ceny to nie znaczy że na miejscu też brak. Wskakuj więc w samochód i miłego wypoczynku :)

Acha z tym moim tarasem to ma z 16 m2 tylko mam 50 % widoku na może bo mi drzewa i dachy ździebko przesłaniają. Ale śniadanie obiad czy wieczorek na tarasie .... niezastąpione za wszystko inne zapłacisz kartą .....

Wszystko piknie i wszystko się zgadza oprócz tego morza hehhehe :boss: :boss: :boss: :boss:
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 15.07.2013 17:18

W zeszłym roku byłam czwarty raz w Chorwacji ale pierwszy raz w ciemno. Znaleźliśmy najlepszy apartament, bo z klimą i najtańszy, bo nie płaciliśmy pośrednikowi. Przy drodze stali z tabliczkami, powiedzieliśmy co nas interesuje i zostawiliśmy numer telefonu. Mieli cały zeszyt z adresami i wydzwaniali po właścicielach, powiedzieli że możemy sami szukać a oni jak coś znajdą to zadzwonią. No i pojechaliśmy szukać na własną ręke. Po 30 min mieliśmy załatwiony nocleg na 10 dni dla 8 osóbi wtedy zadzwonili do nas Ci od tabliczek, że naleźli i możemy obejrzeć apartamenty, podziękowaliśmy i powiedzieliśmy że już mamy. Więc żaden problem z znalezieniem noclegu. W tym roku też jedziemy w ciemno, po co przepłacać, lepiej przepić :lol:
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 15.07.2013 17:20

Kurcze miałem odpuścić Cro w tym roku, ale tak czytam i chyba na żywca ruszę :) Co poradzić jak Cro uzależnia a morze w wydaniu PL brrrr i ta ruletka pogodowa.
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 15.07.2013 17:27

tacim napisał(a):Kurcze miałem odpuścić Cro w tym roku, ale tak czytam i chyba na żywca ruszę :) Co poradzić jak Cro uzależnia a morze w wydaniu PL brrrr i ta ruletka pogodowa.

W eszłym roku też tak mówiłam a w tym już nie mogę się doczekać wyjadu do Cro :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.07.2013 17:29

Halina spokojnie. Morza nikt Ci nie zabierze. Chłopa pilnuj lepiej bo się zbałamuci jak się naogląda porozbieranych kobit.
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 15.07.2013 17:33

E tam nie przesadzaj z tymi kobitami . W zeszłym roku miałem obok plażę porozbieranych ryczących 60-tek z niemiec :)
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 15.07.2013 17:35

darek1 napisał(a):Halina spokojnie. Morza nikt Ci nie zabierze. Chłopa pilnuj lepiej bo się zbałamuci jak się naogląda porozbieranych kobit.

A co mu będe żałować, niech sobie poogląda, ja też lubię zerknąć na jakiegoś młodego, wysportowanego, ale tylko zerknąć nic po za tym
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.07.2013 18:27

tacim napisał(a):E tam nie przesadzaj z tymi kobitami . W zeszłym roku miałem obok plażę porozbieranych ryczących 60-tek z niemiec :)

To dopiero musiało boleć hehehhe
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.07.2013 18:30

Niedzwiad napisał(a):
tacim napisał(a):E tam nie przesadzaj z tymi kobitami . W zeszłym roku miałem obok plażę porozbieranych ryczących 60-tek z niemiec :)

To dopiero musiało boleć hehehhe

Podobno na wymioty mu się zbierało :wink:
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 15.07.2013 18:34

darek1 napisał(a):
Podobno na wymioty mu się zbierało :wink:

Po co zerkał 8O , trzeba było oczy zamknąć :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone