Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 11.07.2013 20:09

Jacy wszyscy :) tylko ja .... :mrgreen:
madagaskar72
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madagaskar72 » 11.07.2013 20:27

przybywam./ bosh ale ja jeszcze równiutko miesiąc mam motania w worku .... jak ja Wam zazdroszczę!!!!!!!!!!
:papa: pozdrawiam ..za miesiąc mam nadzieje też będę szukać kwater z sukcesem.... :wink:
agaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaro » 11.07.2013 20:54

Witam

W Chorwacji byłam wiele lat temu, oczywiście "w ciemno" (płaciliśmy wtedy jeszcze w markach:)) i w tym roku postanowiliśmy wyruszyć ponownie. Ja, mąż i 2 dzieci (6 lat i 1 rok). Planujemy wyjechać 15 sierpnia na noc. W Chorwacji planujemy poleniuchować 2 tygodnie. Nie mamy sprecyzowanego miejsca gdzie jedziemy, zobaczymy na ile starczy nam sił do jazdy:). Mam nadzieję że uda nam się coś znaleźć w rozsądnej cenie
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 12.07.2013 07:04

golibroda napisał(a):Jacy wszyscy :) tylko ja .... :mrgreen:

I teraz mi dopiero o tym piszesz :twisted:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 12.07.2013 09:35

Bo wcześniej się nie znaliśmy :)

A tak z innej beczki mam pytanie:

Gdzie kupić winiety na Austrię w drodze powrotnej omijając autostrady w Słowenii ? Widziałem jakieś budki zaraz przed mostem na granicy do Austrii. Jakie tam ceny i w jakiej walucie się płaci (może karta) ? Nie chciałbym spotkać się ze złą ceną. A może gdzieś dalej bo do autostrady z Mureck jest kawałek drogi i można kupić już na terenie Austrii pod drodze. Proszę o podpowiedź.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 09:53

Jak to gdzie - na stacjach benzynowych.
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 12.07.2013 10:02

golibroda napisał(a):Bo wcześniej się nie znaliśmy :)

A tak z innej beczki mam pytanie:

Gdzie kupić winiety na Austrię w drodze powrotnej omijając autostrady w Słowenii ? Widziałem jakieś budki zaraz przed mostem na granicy do Austrii. Jakie tam ceny i w jakiej walucie się płaci (może karta) ? Nie chciałbym spotkać się ze złą ceną. A może gdzieś dalej bo do autostrady z Mureck jest kawałek drogi i można kupić już na terenie Austrii pod drodze. Proszę o podpowiedź.

Dobrze Darek prawi
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 12.07.2013 11:40

Orientuje się ktoś może czy w Metajnie jest jakaś agencja turystyczna,
gdzie w razie porażki w poszukiwaniu apartamentu mógłbym się udać
i skorzystać z ich usług? Wybieram się tam w okolicach 16 sierpnia na około 10 dni
i nie wiem czy w tym miejscu i w tym okresie znalezienie rozsądnego apartamentu nie będzie dużym wyzwaniem...
agaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaro » 12.07.2013 11:59

Czy ktoś był może w Loviste? Podobno to "koniec świata" ale słyszałam że to piękny koniec świata :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 12:07

agaro napisał(a):Czy ktoś był może w Loviste? Podobno to "koniec świata" ale słyszałam że to piękny koniec świata :)

Są zwolennicy tego zakątka. Chyba Rysio był i Utany... Byłem dwa czy trzy razy ale tylko w odwiedzinach. Cały półwysep jest piękny... 70 km do lądu. To może dla niektórych ograniczenie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 12:26

Przejeżdżałem przez Loviste. Wieje tam mocno od morza. Dużo różnego pokroju surferów pływa. Odniosłem wrażenie, że tam camping na campingu. Wieje bo to przesmyk między Korculą, a Peljesacem.
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 12.07.2013 12:33

agaro napisał(a):Czy ktoś był może w Loviste? Podobno to "koniec świata" ale słyszałam że to piękny koniec świata :)

Byłem w Loviste w 2011 r 2 tygodnie. Jest to koniec świata - prawie dosłownie. Polecam plażę koło "Konoby Mice", jest daleko od centrum i bez samochodu się nie obywało, ale plaża - prawie prywatna - my (tzn 2+2) i 2-3 osoby. Wejście do wody płaskie i szerokie, dla maluchów było idealne.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 12:38

darek1 napisał(a):Przejeżdżałem przez Loviste. Wieje tam mocno od morza. Dużo różnego pokroju surferów pływa. Odniosłem wrażenie, że tam camping na campingu. Wieje bo to przesmyk między Korculą, a Peljesacem.

Prze Loviste nie da się "przejechać" Można tam dojechać i zawrócić. Chyba Daruś pomyliło ci się z Kuciste. :) :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 12:53

Bocian napisał(a):
darek1 napisał(a):Przejeżdżałem przez Loviste. Wieje tam mocno od morza. Dużo różnego pokroju surferów pływa. Odniosłem wrażenie, że tam camping na campingu. Wieje bo to przesmyk między Korculą, a Peljesacem.

Prze Loviste nie da się "przejechać" Można tam dojechać i zawrócić. Chyba Daruś pomyliło ci się z Kuciste. :) :)

Tak, tak to zapewne było Kuciste. W Loviste byłem 1 dzień na plaży. Ciebie tam nie widziałem 8O 8O 8O
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 12:56

darek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Tak, tak to zapewne było Kuciste. W Loviste byłem 1 dzień na plaży. Ciebie tam nie widziałem 8O 8O 8O

Bo ja na plażę tam nie przyjeżdżam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 136
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone