Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lukaszz_2006
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukaszz_2006 » 10.07.2013 15:22

Witam, markus171 chciałbym żebyś udzielił mi informacji czy bez biura też można znaleźć coś w krótkim czasie (w kilka godzin), czy może ludzie mają ogłoszenia na apartamentach lub sami czekają na wczasowiczów?Chodzi mi lokalizację: centrum Prrimosten oraz bliska odległość od morza dal 4 osób 2 sypialnie. Powiedz jeszcze na gorąco jak ogólnie odczucia co do tego miasteczka duże tłoki? Jeżeli możesz to podaj tez info na temat internatu na priv:lukasz.bielecki@vp.pl Zależy mi na Twojej opinii chcemy się tam wybrać w okresie od 10.08.2013 do 20.08.2013 ale nic nie mogę znaleźć

Proszę o pomoc
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 10.07.2013 16:14

W tym roku po raz kolejny jedziemy do Chorwacji, ale pierwszy raz w ciemno.
Termin 24 sierpnia - do 15 września, czyli 3 tygodnie.
Na pewno chcemy spędzić co najmniej tydzień na Brać, potem coś na makarskiej, myśle o Gradacu, Igrane...

Pomyslalam, ze można po drodze zatrzymać się na 3 dni w Rogoznicy/Primostenie a potenm na Brać.

Czy ok 24 sierpnia znajdę kwaterę na 3 noce? Nie ma z tym problemu?
kemot70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemot70 » 10.07.2013 17:13

markus171 napisał(a): Ps. jak ktoś chce info jak załatwić sobie internet dla laptopa + modem niech da znać, rozszyfrowałem po 2 dniach opcje na kartę..i płacę tylko 10 kun za dobę za net bez ograniczeń.

cześć ciekawa opcja może więcej szczegółów na pewno jest wielu zainteresowanych (co z modemem miałeś własny czy razem z kartą dostałeś)
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 10.07.2013 19:29

1. Łukaszz - na apartamentach nie widzę tabliczek z informacją "wolne pokoje". Miasteczko jest śliczne, możesz śmiało zaryzykować. Na razie nie jest tłoczno. Na plaży duuużżżoo wolnego miejsca. Jeśli jedziecie 4 dorosłe osoby na pewno coś znajdziecie. Szukajcie powoli np. przez agencję a znajdziecie fajny apartament. Z naganiczy nie korzystałem.

2. Internet

Kupujecie pakiet startowy All Inclusive package chorwackiego T-Mobile za 50 kun. Tam są dwie karty jedna startowa druga dla family (pusta bez minut). Macie 30 min. rozmów na europę i 10 kun na załadowania. Kartę aktywujecie wykonując pierwszy telefon. Potem trzeba wysłać sms na numer 3636 wpisując Internet dan a potem kolejnego z tekstem DA, aby zatwierdzić. Macie net na cały dzień. Potem trzeba kupić doładowanie za np. 100 kun i załadować np. przez telefon wpisując 123+14 cyfrowy kod + # przycisk wykonaj połączenie (słuchawka).Czynność z "Internet Dan" + "DA (jak wyżej)" trzeba codziennie powtarzać czy to z komórki czy też wysyłając sms z laptopa. koszt internetu na dzień to 10 kun. Ja miałem swój modem. W środku jest instrukcja po angielsku, niemiecku, polskiego nie ma.
dariuszj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariuszj » 10.07.2013 21:14

witam ja też wybieram się do HR do Poreć chcę być 26-08 w poniedziałek rano jak myślicie czy będą wolne apartamenty jadę z żonką i córka ma 13 lat jakieś 5 nocy bo od 31 mam na ośrodku już zarezerwowane można prosić o jakeś rady a może macie jakieś informację może będzie gdzieś wolny apartament na te 5 nocy
donieq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) donieq » 10.07.2013 21:37

welt28 napisał(a):Witam wyjezdzam z zona i 5 letnia corka do Breli lub Baska Voda 20 lipca...Orientuje sie ktos czy w tym terminie znajde tam cos d0 45 euro za dobe?Moze ma ktos jakies namiary na jakies apartamenty?Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam:)

Właśnie jestem w Baśce Vodzie (czy jak to się tam odmienia) i największym problemem w znalezieniu lokum jest ....zaparkowanie samochodu, potem spacerkiem możesz wybierać i przebierać w ofertach bo "staczy" jest naprawdę bardzo dużo.
Nam po wyjściu z samochodu zajęło jakieś 15 min. znalezienie 3 apartamentów na 8 osób w dobrej cenie ale zaparkowanie samochodu trwało jakieś...30-45 minut.
mlodyjanek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyjanek » 11.07.2013 08:16

A jakie mogą być ceny z 3 osoby dorosłe w Basce lub Breli? Od ilu startują?
Tomalo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomalo » 11.07.2013 12:11

Witam wszystkich. Również, mimo pewnych obaw, wyjeżdżam 14 lipca z żoną i córcią trzyletnią do Breli. Niestety, nie udało mi się znaleźć kwater prze net od 15 do 27 lipca, ale to raczej przez zawężone wyszukiwanie przez termin i miejsce. Jedziemy z rodziną, a oni już mają zarezerwowany apartament i chcielibyśmy blisko i w tym samym czasie... Płacą 90 euro za apartament z dwiema sypialniami(łazienki), salon, kuchnia, taras, podobno 250 metrów od plaży... Myślę ze dla naszej trójki uda się znaleźć coś z możliwości korzystania z kuchni w okolicach 50 euro. Jak myślicie nie będzie problemu? Wszelkie podpowiedzi, sugestie mile widziane.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 11.07.2013 13:02

Witam z Baski Vody :)

Dzięki Wam Croanie i wszystkim wpisom na forum dotarłem bez przeszkód do Dalmacji. Ja szukałem kwatery prawie 3 godziny - chciałem klime,net, parking,taras w widokiem na morze i znośną cenę.
Potrzebowałem dwa osobne łóżka i z tym był największy problem ! Drugim problemem było seaview :)

No i do centrum mam 5 minut, do plaży siedem, druga linia - jestem w 95% zadowolony. Mogłaby być pełniejszy widok na Jadran :) Jest pięknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!

A szukanie ? Cóż byłem o 9 rano , upał straszliwy i chodzenie od domu do domu to hektolitry potu na koszulce. Ale było warto :)

Prysznic i piwo zaliczone ... idę na miasto na zwiady :) Przybywacie :)
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 11.07.2013 13:12

Tomalo napisał(a):Witam wszystkich. Również, mimo pewnych obaw, wyjeżdżam 14 lipca z żoną i córcią trzyletnią do Breli. Niestety, nie udało mi się znaleźć kwater prze net od 15 do 27 lipca, ale to raczej przez zawężone wyszukiwanie przez termin i miejsce. Jedziemy z rodziną, a oni już mają zarezerwowany apartament i chcielibyśmy blisko i w tym samym czasie... Płacą 90 euro za apartament z dwiema sypialniami(łazienki), salon, kuchnia, taras, podobno 250 metrów od plaży... Myślę ze dla naszej trójki uda się znaleźć coś z możliwości korzystania z kuchni w okolicach 50 euro. Jak myślicie nie będzie problemu? Wszelkie podpowiedzi, sugestie mile widziane.

Dawaj do Baski .... spoko za 50 euro masz kwaterkę :) Parkuj przy Marinie (port) 8 kun za godzinę, bankomaty z kunami w centrum aby zapłacić i śmiało ...... jakby co pomogę i podpowiem.

Jakby co jechałem pierwszy raz ... tylko na podstawie studiowania forum ... Dojechałem cały i odpoczywam już :)
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 11.07.2013 13:18

golibroda napisał(a):Jest pięknieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!
)

Świetnie :) To jeszcze dla porządku proszę tutaj o "raport komarowy" i "subiektywną ocenę ciepłoty lub "zimnoty" morza :)
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 11.07.2013 13:21

Jestem od dziś od dziewiątej ... komara nie spotkałem :) tylko przyciąłem :) a nogi nie zdążyłem zamoczyć :(
Temperatura powietrza ... upał :)
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 11.07.2013 13:29

Ależ Wam zazdroszczę wypijcie karlovacko za mnie :lol:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 11.07.2013 19:06

Twoje zdrowie ale Ożujsko z takiej dwu litrowej butelki Asiu :)

I nie zazdrość tylko pakuj się i przyjeżdżaj :) Jedno łóżko mam wolne :lol:

A woda może nie upalna ale spokojnie można wejść i ja ....k nie urywa :mrgreen:
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 11.07.2013 19:40

golibroda napisał(a):Twoje zdrowie ale Ożujsko z takiej dwu litrowej butelki Asiu :)

I nie zazdrość tylko pakuj się i przyjeżdżaj :) Jedno łóżko mam wolne :lol:

A woda może nie upalna ale spokojnie można wejść i ja ....k nie urywa :mrgreen:

Jacy wszyscy są chetni mnie zabrać na wakacje :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 135
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone