Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ignas128
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ignas128 » 01.07.2013 22:29

acha - a ja myślałem, że nie będzie problemu z czymś fajnym, niekoniecznie bardzo blisko morza.
Jedrek7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrek7 » 01.07.2013 22:48

kemot70 napisał(a):Witam, co roku jeździmy w ciemno wyjazdy ok. 15-20.08, w tamtym roku pierwszy raz mieliśmy problem ze znalezieniem czegoś (rejon Zaton - Nin) dopiero z pomocą agenci turystycznej udało się ale szału nie było:).
W tym roku ok. (wyjazd) 20-22.08) ponownie wybieramy się w ciemno tym razem interesuje nas rejon Zaostrog do Dubrownika (nie wykluczamy BiH) moje pytanie do bywalców tego rejonu w którym miejscu (niekoniecznie musi to być miasto) będzie najmniejszy problem znaleźć coś sensownego dla 3 osób.

Witam
Polecam Brist fajna miejescowosc niedaleko Gradaca.
Deptakiem dojdziesz do Podacy a w strone Gradaca masz fajna dyskoteke Pineda.
W Briscie jeste tez agencja.
Pozdrawiam :papa:
morison15
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) morison15 » 02.07.2013 10:20

Witam. Mam do was pytanie wybieramy się z żoną w terminie 14/15.07 do 22.05.2013 do Chorowacji inie wiemy czy rezerwować kwaterę w okolicach Karlobagu(ribarica) za ok 35 Euro/ dzień czy lepiej jechać w ciemno w jakiś inny ładniejszy rejon? Czy wogóle w tym terminie jesteśmy w stanie cos znaleśc w lepszej okolicy za przyzwoite pieniądze. Tym bardziej że żona jest w ciązy a to nas zpierwszy wyjazd do HR. Pozdrawiam. :P
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 02.07.2013 16:43

Edikol napisał(a):Z mojej praktyki a jadę 5 raz we dwójkę to coś znajdziesz ale nie szczególne warunki, albo jakiś bunkier z widokiem na krzaki albo na koła samochodów, wydaje mi się że za 40 euro to można coś fajnego znaleźć.

Dasz radę :D nic się nie martw :papa:
kemot70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemot70 » 02.07.2013 19:21

Witam
Polecam Brist fajna miejescowosc niedaleko Gradaca.
Deptakiem dojdziesz do Podacy a w strone Gradaca masz fajna dyskoteke Pineda.
W Briscie jeste tez agencja.

dzięki za odpowiedź. Brist też mi wpadł w oko jak przeglądałem miejscowości - na dyskotece specjalnie mi nie zależy wolimy z żoną jakieś fajne deptaki gdzie można wieczorem pospacerować i dobry wyjazd bo dużo jeździmy (dlatego rezygnujemy ze stałego pobytu na wyspie)
Jedrek7 a Ty rezerwowałeś czy w ciemno i jakie ceny
Jedrek7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrek7 » 03.07.2013 22:32

Siemka
Tylko w ciemno często szukaliśmy z łapanki (stoja przy wjezdzie do miasteczek)ale to lipa lepiej agencja wybierasz co chcesz i za ile.
Warto wybrać na 2 lub 3 noclegi a reszte dni bezpośrednio u gospodarza na pewno będziesz miał taniej .
Agencja pobiera prowizje, w naszym przypadku po 5 euro od pokoju.
Jak znajde namiary na kwatere gdzie byłem to się odezwe.
Pozdrawiam.
Jedrek7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrek7 » 03.07.2013 22:45

morison15 napisał(a):Witam. Mam do was pytanie wybieramy się z żoną w terminie 14/15.07 do 22.05.2013 do Chorowacji inie wiemy czy rezerwować kwaterę w okolicach Karlobagu(ribarica) za ok 35 Euro/ dzień czy lepiej jechać w ciemno w jakiś inny ładniejszy rejon? Czy wogóle w tym terminie jesteśmy w stanie cos znaleśc w lepszej okolicy za przyzwoite pieniądze. Tym bardziej że żona jest w ciązy a to nas zpierwszy wyjazd do HR. Pozdrawiam. :P

Witam
Byłem w Karlobagu tylko 1 dzień zdecydowanie polecam Dalmacje od Splitu do Dubrownika.
Pamietam tylko fanatastyczny zjazd z Gospicza do Karlobagu widoki i sama trasa rewelacja,plaża i miasteczko nic specjalnego.
prezesm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezesm » 03.07.2013 23:54

Czy jadąc w ciemno do miejscowości Promajna na początku sierpnia w cztery osoby mam szansę na znalezienie noclegu na tydzień ? Jakiej ceny mogę się spodziewać za apartament o średnim standardzie ?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.07.2013 07:32

prezesm napisał(a):Czy jadąc w ciemno do miejscowości Promajna na początku sierpnia w cztery osoby mam szansę na znalezienie noclegu na tydzień ? Jakiej ceny mogę się spodziewać za apartament o średnim standardzie ?

Ja miałem z tym 2 lata temu temu trochę problemów (ostatecznie wylądowałem w pobliskim Bratusu), ale próbuj, szansa jest, choć łatwo pewnie nie będzie znaleźć coś bardzo atrakcyjnego. Przy plaży w centrum jest mała agencja turystyczna, która pomagała mi szukać kwatery (nawet mieli kilka propozycji), jest też druga "agencja", a przy wjeździe do miasteczka od strony Baška Voda można spotkać "staczy" z tabliczkami.
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 04.07.2013 10:15

Witam....po wielu propozycjach i ciężkim zastanawianiu sie w końcu padło w tym roku na Novi Vinodolski...dlatego,ze blisko a my z roczniakiem jedziemy i dlatego,że widokowo całkiem do przyjęcia ;-)
Jedziemy w drugiej połowie lipca.
Czy ktos był w poprzednich latach w tym terminie w ciemno? Jak z noclegami i cenami? Jesli tam nie znajdziemy to gdzie w poblizu jakaś sensowna miejscowość z dzieckiem ( nie dziura ), gdzie można bez problemu znaleźć noclegi w tym terminie?
Boya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boya » 04.07.2013 11:29

Szanowni Forumowicze,
czy jadąc w ciemno 8 osobowym składem (6 osób dorosłych + 2 dzieci) do Dalmacji w drugiej połowie lipca jest szansa znaleźć jakiś apartament w cenie do 100 euro? Dodam, że nie mamy wygórowanych wymagań typu: wysoki standart, bardzo blisko morza czy apartament w pierwszej lini brzegowej.
A jeśli nie, to na jakie ceny powinniśmy być przygotowani? Pytam tych, którzy "jeździli już w ciemno", bo wiem że jest takich tutaj sporo :)

z góry dzięki za pomoc ;)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.07.2013 12:30

Boya napisał(a):Szanowni Forumowicze,
czy jadąc w ciemno 8 osobowym składem (6 osób dorosłych + 2 dzieci) do Dalmacji w drugiej połowie lipca jest szansa znaleźć jakiś apartament w cenie do 100 euro? Dodam, że nie mamy wygórowanych wymagań typu: wysoki standart, bardzo blisko morza czy apartament w pierwszej lini brzegowej.
A jeśli nie, to na jakie ceny powinniśmy być przygotowani? Pytam tych, którzy "jeździli już w ciemno", bo wiem że jest takich tutaj sporo :)

z góry dzięki za pomoc ;)

Byliśmy w Chorwacji w 12 osób i udało nam się trafić super kwaterkę z takim widokiem:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
kosztowało nas to dokładnie 100eu, a byliśmy początkiem sierpnia.
prezesm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezesm » 04.07.2013 12:34

sneer napisał(a):
prezesm napisał(a):Czy jadąc w ciemno do miejscowości Promajna na początku sierpnia w cztery osoby mam szansę na znalezienie noclegu na tydzień ? Jakiej ceny mogę się spodziewać za apartament o średnim standardzie ?

Ja miałem z tym 2 lata temu temu trochę problemów (ostatecznie wylądowałem w pobliskim Bratusu), ale próbuj, szansa jest, choć łatwo pewnie nie będzie znaleźć coś bardzo atrakcyjnego. Przy plaży w centrum jest mała agencja turystyczna, która pomagała mi szukać kwatery (nawet mieli kilka propozycji), jest też druga "agencja", a przy wjeździe do miasteczka od strony Baška Voda można spotkać "staczy" z tabliczkami.

Dzięki za odpowiedź. Wysokich wymagań nie mamy, także na pewno coś się znajdzie. A jak oceniasz Bratus ? jak plaża ?
Boya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Boya » 04.07.2013 12:40

viltob08,
całkiem fajny mieliście widoczek z tego waszego apartmanu i cena świetna za 12 osób, więc może i nam uda się znaleźć coś niedrogiego.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.07.2013 12:56

Boya napisał(a):viltob08,
całkiem fajny mieliście widoczek z tego waszego apartmanu i cena świetna za 12 osób, więc może i nam uda się znaleźć coś niedrogiego.

Z pewnością się uda, musicie tylko pojawić się w miejscowości dostatecznie wcześnie, żeby nie było "parcia", że tu noc, a my nie mamy noclegu ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone