Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 28.06.2013 14:00

Mercii, ale tam nie masz żadnych szpitali dziecięcych. Będzie gorąco i wiele wirusów. Tak jak już pisałem w zeszłym roku trafiliśmy z takim bobasem do szpitala na 4 dni (wirus tzw. 3 dniówka). W tym roku też chciałem jechać w rejony makarskiej, ale tam nie ma oddziału dziecięcego w szpitalu. Więc dla dobra dziecka wybieram bezpieczniejszą loklaizację. Podróż do Splitu zajmie ci w sezonie 2 godziny. Pewnie się nie nie stanie, ale ja po zeszłym roku już jestem ostrożny. Sugeruje rejony Splitu, Szybeniku, Zadaru. pozdr
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 28.06.2013 14:55

markus171 napisał(a):Mercii, ale tam nie masz żadnych szpitali dziecięcych. Będzie gorąco i wiele wirusów. Tak jak już pisałem w zeszłym roku trafiliśmy z takim bobasem do szpitala na 4 dni (wirus tzw. 3 dniówka). W tym roku też chciałem jechać w rejony makarskiej, ale tam nie ma oddziału dziecięcego w szpitalu. Więc dla dobra dziecka wybieram bezpieczniejszą loklaizację. Podróż do Splitu zajmie ci w sezonie 2 godziny. Pewnie się nie nie stanie, ale ja po zeszłym roku już jestem ostrożny. Sugeruje rejony Splitu, Szybeniku, Zadaru. pozdr

Oczywiście zdarza się, ale nie popadajmy w paranoję. Zarazki takie same jak wszędzie, lekarze też na miejscu i jeśli nie ma takiej potrzeby, to obędzie się bez wizyty w szpitalu. Byliśmy z młodszym dzieckiem (8mies.) i nie było najmniejszych problemów, trzeba tylko obserwować dziecko, odpowiednio wcześnie schodzić z plaży, nawadniać i takie tam... Najlepiej wziąć też numer do swojego pediatry i w razie czego skonsultować telefonicznie pewne objawy ( my mamy takie konsultacje co roku, ale całe szczęście nigdy w związku z naszymi dziećmi ). :papa:
adamzg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamzg » 28.06.2013 22:54

Witam
mam pytanko czy jest mozliwy wyjaz od 17.08-24.08.2013 w 5-ciu w ciemno na Makarska jak tat to co polecicie?
Ostatnio edytowano 29.06.2013 09:13 przez adamzg, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.06.2013 07:40

Jest możliwy. Tylko, że w tym okresie zapłacisz więcej i nie masz gwarancji, że znajdziesz ładną kwaterę. Znależć w ciemno zawsze znajdziesz tylko brak gwarancji, że to będzie fajna kwatera za dobrą cenę zwłaszcza w Makrskiej.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2013 07:45

adamzg napisał(a):Witam
mam pytanko czy jest mozliwy wyjaz od 17.08-20.08.2013 w 5-ciu w ciemno na Makarska jak tat to co polecicie?

tam to taka loteria: jak pisze darek1 znajdziesz bankowo (naganiaczy na kwatery pełno przy ulicy), ale albo wywiozą Was max dalej od centrum i plaży, albo app z widokiem na budowę, albo się jednak trafi... zależy czego oczekujesz; to już przerobione...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 29.06.2013 08:07

adamzg napisał(a):Witam
mam pytanko czy jest mozliwy wyjaz od 17.08-20.08.2013 w 5-ciu w ciemno na Makarska jak tat to co polecicie?

Pewnie znajdziecie, my w sierpniu w Rogźnicy znaleźliśmy super kwaterkę dla 12 osób :lol: , ale my jechaliśmy na 2 tygodnie, a Wy, jak widzę na 3 dni, więc może być problem i z ceną i z chęcią wynajęcia :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 18:57

darek1 napisał(a):Jest możliwy. Tylko, że w tym okresie zapłacisz więcej i nie masz gwarancji, że znajdziesz ładną kwaterę. Znależć w ciemno zawsze znajdziesz tylko brak gwarancji, że to będzie fajna kwatera za dobrą cenę zwłaszcza w Makrskiej.

I może byc daleko od plaży. Nie koniecznie z widokiem na morze :papa: co jest niezbędne wieczorami gdy popijasz karlovaćko lub wcinasz śniadanko :mrgreen:
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 01.07.2013 09:07

Witam, z tego co czytam to waszym zdaniem Sierpień to w Chorwacji wysoki sezon, bo startujemy w pięć osób 03.08.13 do Tucepi na 10 dni w ciemno i mamy nadzieję że znajdziemy fajną kwaterę z widokiem na morze i blisko morza.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.07.2013 11:12

Edikol napisał(a):Witam, z tego co czytam to waszym zdaniem Sierpień to w Chorwacji wysoki sezon, bo startujemy w pięć osób 03.08.13 do Tucepi na 10 dni w ciemno

dobrze wyłapałeś, to okres wysokiego sezonu, najlepiej bądźcie z rańca to coś na pewno znajdziecie;

Edikol napisał(a): fajną kwaterę z widokiem na morze i blisko morza.

w Tucepi prawie wszystko jest blisko morza i zwrócone do morza, zależy co pod tym pojęciem rozumiesz: 20m, 100m, 400m :?:
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 01.07.2013 11:20

Interesuje mnie około 200m od plaży, a może masz jakieś namiary?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.07.2013 11:27

Edikol napisał(a):Interesuje mnie około 200m od plaży, a może masz jakieś namiary?

czyli coś do ul.Kraj na wysokości szkoły;
niestety nie posiadam namiarów, ale jest spory wybór na kilku stronach o Tucepi, jednak w ciemno będzie chyba najlepiej...
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 01.07.2013 11:39

Dzięki serdeczne, jadę w ciemno, nie rezerwuję w zeszłym roku rezerwowałem w Tucepi i co innego w ofercie a co innego rzeczywistość i 40 euro poszło za tę cenę znalazłem na Górnym Ratacu kwaterę z widokiem na morze z klimą aneksem kuchennym i z jacuzzi a nie klitka z maluśkim okienkiem z widokiem na krzaki i bez aneksu.
Pozdro dla MAJII RIŚTIĆ
Pozdrawiam, już drugiego sierpnia wyjazd :D :lol:
kemot70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemot70 » 01.07.2013 18:40

Witam, co roku jeździmy w ciemno wyjazdy ok. 15-20.08, w tamtym roku pierwszy raz mieliśmy problem ze znalezieniem czegoś (rejon Zaton - Nin) dopiero z pomocą agenci turystycznej udało się ale szału nie było:).
W tym roku ok. (wyjazd) 20-22.08) ponownie wybieramy się w ciemno tym razem interesuje nas rejon Zaostrog do Dubrownika (nie wykluczamy BiH) moje pytanie do bywalców tego rejonu w którym miejscu (niekoniecznie musi to być miasto) będzie najmniejszy problem znaleźć coś sensownego dla 3 osób.
ignas128
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ignas128 » 01.07.2013 20:18

Mam pytanie bo wszyscy piszą tutaj o kwaterach dla większej grupy osób. A czy jest łatwo znaleźć coś dla 2 osób od 13 lipca w rejonie Pakostane? Chciałbym wydać nie więcej niż 30e za jakąś kwaterkę dla dwójki.
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 01.07.2013 21:55

Z mojej praktyki a jadę 5 raz we dwójkę to coś znajdziesz ale nie szczególne warunki, albo jakiś bunkier z widokiem na krzaki albo na koła samochodów, wydaje mi się że za 40 euro to można coś fajnego znaleźć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 127
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone