Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 26.06.2013 09:51

Niedzwiad napisał(a):
Totutotam napisał(a):Czytałem ostatnio w rzeczpospolitej lub gazecie wyborczej, że po wejściu do UE w Chorwacji będzie mniej Rosjan i Ukraińców (potrzebują wiz). Jest więc nadzieja, że nie będzie tak źle z wolnymi miejscami.
Faktem jednak jest, że osoby z wymienionych krajów nie nocują co do zasady miejscach poniżej kilku gwiazdek, to jest takich, które ja będę namierzał. :wink:

Ruskich to ja nie widziałem ani jednego w Cro. Co innego w Egipcie. Tam ich było jak mrówków :D :D

Masz farta albo pecha :wink: W zeszłym roku na Peljesacu w czerwcu było ich mnóstwo. Chyba "arabska wiosna" spowodowała modę na CRO. Podziwiałem ich wysiłek logistyczny, np. z Petersburga promem do Hamburga i stamtąd na południe przez Niemcy.
Joanna_M
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanna_M » 26.06.2013 13:20

Jacek S napisał(a):
Joanna_M napisał(a):A może polecacie jakąś miejscowość w Chorwacji dla ludzi w wieku 23-26?

Witam.

pierwszy-raz-do-chorwacji-grupa-mlodych-ludzi-t31447.html
gdzie-mlodzi-jezdza-t29733.html
pierwszy-raz-w-cro-indywidualne-wymagania-w-temacie-t41464.html
fajne-miejsca-dla-mlodych-ludzi-gdzie-jechac-t41477.html
moj-pierwszy-wyjazd-do-chorwacji-prosze-o-pomoc-t41180.html
etc.

I więcej poczytasz tym trudniejszy będzie wybór...
:)

Pozdrawiam

:mrgreen: :papa:

Dziękujeeee! ;)
stopka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stopka » 26.06.2013 13:51

Witam!!
Czy ktos z Was był może w Chorwacji autokarem "w ciemno" , zastanawiam się czy wartosie wybierac bo nie znalazlam ciekawej finansowo oferty dla 2 osób, a samochodem sie nie opłaca wiec planuje autokarem pojechac i znalezc cos na miejscu. Autokaz zatrzymuje sie m.in
- Kraljevica,
- Crikvenica,
- Novi Vinodolski,
- Zadar,
- Šibenik,
- Primošten,
- Trogir,
- Kaštel - Split,
- Omiš,
- Baška Voda -
- Makarska,
którą miejscowość polecacie??
Czy lepiej nie ryzykowac?? wybieramy sie w polowie lipca na 7-9dni
dodam ze to pierwsza nasza podróz do Cro.
wczesniej w ciemno jedzilismy tylko nad zbiorniki wodne w polsce.
Asiula1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiula1 » 26.06.2013 13:51

Trogir ,Makarska
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 26.06.2013 15:53

darek1 napisał(a):Makarska, Baśka Woda, tak de facto cała Riviera Makarska. Tłok, disco, plaża, promenada, muzyka na plaży, dobre zabezpieczenie gastronomiczne. Jak nie ma kto jechać z jakąś dziewuchą to ja oferuję swoją pomoc i opiekę :wink:

Ale opiekę nad Tobą czy że To Ty się jakąś młodą niewiastą zaopiekujesz>>>:)
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 26.06.2013 16:16

Mam nieco więcej lat, niż wskazujesz, ale czuję się jeszcze bardzo młodo a wspaniały klimat jest na riwierze wzdłuż plaży w Okrugu. Mnóstwo knajpek i przeróżna muza......

PozdRawiam.......
agsz97
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agsz97 » 26.06.2013 16:59

Joanna_M napisał(a):Ale agencje to już droższa sprawa. Nie chciałabym dodatkowo dopłacać za ich uslugi.

No właśnie, agencje "na miejscu"... Jak to wygląda cenowo w porównaniu z szukaniem bezpośrednio po domach ? Po prostu cena za nocleg jest wyższa (jeśli tak to o ile) albo czy płaci się konkretną kwotę za pośrednictwo ? No i czy można w takiej agencji coś utargować...
Zanadu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zanadu » 26.06.2013 17:09

stopka napisał(a):Witam!!
Czy ktos z Was był może w Chorwacji autokarem "w ciemno" , zastanawiam się czy wartosie wybierac bo nie znalazlam ciekawej finansowo oferty dla 2 osób, a samochodem sie nie opłaca wiec planuje autokarem pojechac i znalezc cos na miejscu. Autokaz zatrzymuje sie m.in
- Kraljevica,
- Crikvenica,
- Novi Vinodolski,
- Zadar,
- Šibenik,
- Primošten,
- Trogir,
- Kaštel - Split,
- Omiš,
- Baška Voda -
- Makarska,

byłem w Zadarze szału nie ma... to bardziej takie spokojna okolica ale lekko pustkowie.
Jak jesteście we dwójkę to - > lipcowy-wyjazd-do-chorwacji-lub-czarnogory-t41964.html
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 26.06.2013 17:34

Zanadu napisał(a):
- Kraljevica,
- Crikvenica,
- Novi Vinodolski,
- Zadar,
- Šibenik,
- Primošten,
- Trogir,
- Kaštel - Split,
- Omiš,
- Baška Voda -
- Makarska,

byłem w Zadarze szału nie ma... to bardziej takie spokojna okolica ale lekko pustkowie.
Jak jesteście we dwójkę to - > lipcowy-wyjazd-do-chorwacji-lub-czarnogory-t41964.html

Z tego zestawienia to ja wybrałbym Baśkę Vodę. :D . Poznałem rodaków z wycieczki autokarowej z biura podróży z Poznania bardzo zadowoleni byli :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 26.06.2013 17:51

Wysiadaj w Baśce. Jak nie w samej Baśce to w Breli coś znajdziesz:)
luśka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luśka » 26.06.2013 18:10

Jacck77 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
Totutotam napisał(a):Czytałem ostatnio w rzeczpospolitej lub gazecie wyborczej, że po wejściu do UE w Chorwacji będzie mniej Rosjan i Ukraińców (potrzebują wiz). Jest więc nadzieja, że nie będzie tak źle z wolnymi miejscami.
Faktem jednak jest, że osoby z wymienionych krajów nie nocują co do zasady miejscach poniżej kilku gwiazdek, to jest takich, które ja będę namierzał. :wink:

Ruskich to ja nie widziałem ani jednego w Cro. Co innego w Egipcie. Tam ich było jak mrówków :D :D

Tyle co jest w tym roku Rosjan i Ukraińców ,a nawet Białorusinów to ja jeszcze w Chorwacji nie widziałem. W Breli jest ich bardzo dużo ,sporo widziałem w Promajnej i Baśce Vodzie rownież. W Breli menu wielu restauracji jest pisane po rosyjsku. Mam na myśli menu takie na tablicach kredowych wystawiane przed lokalami. :D

Witam
Potwierdzam w zeszłym roku w Promajnie mnóstwo, mnóstwo sąsiadów za wschodniej granicy
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 26.06.2013 19:42

- Kraljevica,
- Crikvenica,
- Novi Vinodolski,
- Zadar,
- Šibenik,
- Primošten,
- Trogir,
- Kaštel - Split,
- Omiš,
- Baška Voda -
- Makarska,

Śibenik, a właściwie Brodarica k/Śibeniku. Powiedziałbym nawet, że sporo kwater i ośrodek wypoczynkowy.

PozdRawiam.....
mercii
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mercii » 27.06.2013 07:01

Witam
Wiem że już takie pytania były ale nie znalazłem dość aktulanej odpowiedzi.
Chcemy jechać z żoną i 11 miesięcznym bobasem do Breli/Baska Voda ok 20go sierpnia.
Jak widziecie szanse na znalezienei lokalu , blisko morza w tym terminie jadąc zupełnie w ciemno.
Na miejscu planujemy być ok 13:00.
Wstępnie znalałzme wolny apartament spełniajacy nasze oczekiwana tylko że jest na północnym krańcy Breli a nam zależy na wieczornym spędzaniu czasu w knajpkach , więc bliska odległość do Baśki Vody jest istotna.(tak mi się wydaje)
Czy cena ok 55 Euro za noc w tym okresie jest OK? CZy jadąc w ciemno mamy szanse znleść coś taniej w tym okresie blisko morza i Baska Voda?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 27.06.2013 12:32

Witam, czy wyjazd w ciemno (2 dorosłych i 2 małych, 1,5roku i 10lat) od 3 sierpnia do miejscowości Crikvenica lub Dramalj to dobry pomysł? Jakie ceny "chodzą w tych miejscowościach? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 27.06.2013 14:26

luśka napisał(a):
Witam
Potwierdzam w zeszłym roku w Promajnie mnóstwo, mnóstwo sąsiadów za wschodniej granicy

W którym miesiącu byłaś? Bo ja na przełomie lipca i sierpnia, widziałam raptem 2-3 samochody, na naszej plaży były raz matka z córką, dużo nie rozmawiali czytały książki :)
Z tego co wiem, to oni preferują większe miejscowości, bo najczęściej środkiem transportu do Chorwacji jest samolot. Więcej rosjan jest w hotelach niż na kwaterach prywatnych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 126
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone