Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 09:58

Nie widzę tu nic w drożeniu aby kobieta płaciła za pobyt. W końcu to kobiety dłużej żyją. ZUS zarabia na mężczyznach - na kobietach traci. Dlatego emerytury są niskie. Przez baby załamie się cały system emerytalno-rentowy. To mężczyżni ciężko harują i ratują ZUS.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 23.06.2013 10:04

darek1 napisał(a):Przez baby załamie się cały system emerytalno-rentowy

Dobre, trzeba zapamiętać :)
Totutotam
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Totutotam » 23.06.2013 10:10

Jacck77 napisał(a):
jedziesz z dziećmi i chcesz jechać non stop??? wprawdzie to nie moja sprawa ale myślę, że to lekkie przegięcie... :(
a tak na marginesie.... może na pierwszy raz jedź gdzieś " bliżej"
1650 km ,to nie jest wcale daleko. Mój najkrótszy wyjazd do Chorwacji to 1662 km :D . I to nie pierwszy raz było.
Ale nie polecałbym lokum za Dubrownikiem na pierwszy raz,chociaż jadąc w ciemno w środku sezonu tam będzie łatwiej o kwaterę. Jak zjedziesz z autostrady w Sestanovac to moim zdaniem odechce się Tobie jazdy za Dubrownik, obojętnie czy pojedziesz Jadranką w lewo ,czy w prawo. Na Twoim miejscu szukałbym kwatery od Omisia aż po Gradac, dalej nie, jak na pierwszy raz oczywiście. Co do dzieci, wszystko zależy jak znoszą podróż. Ja też zawsze jadę na raz i nie jest to wcale kwestia pieniędzy. :D . Każdy robi jak lubi :D

Myślałem o okolicach Soline, Plat.
Ale cały czas się zastanawiam, czy będzie miejsce wolne. :?:
O której powinienem być na miejscu aby zwiększyć szansę na wolną kwaterę?
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.06.2013 10:19

Masz na myśli Tulipana??? 8O 8O 8O
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.06.2013 10:25

golibroda napisał(a):

Bo nie którym ( babom ) to po prostu się w głowach poprzewracało. Rozpieszczone i obrośnięte w piórka. Ja wszystko potrafię zrozumieć że to nasze księżniczki i tak mamy je szanować . Ale bez przesady. Skoro walczą o równouprawnienie to nie widzę w tym nic złego jak zabuli za swojego faceta. A niby gdzie jest zapisane że to facet ma wszystko płacić i wszystko stawiać? Jakieś dziwne stereotypy
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 23.06.2013 13:36

Totutotam napisał(a):
Jacck77 napisał(a):
jedziesz z dziećmi i chcesz jechać non stop??? wprawdzie to nie moja sprawa ale myślę, że to lekkie przegięcie... :(
a tak na marginesie.... może na pierwszy raz jedź gdzieś " bliżej"
1650 km ,to nie jest wcale daleko. Mój najkrótszy wyjazd do Chorwacji to 1662 km :D . I to nie pierwszy raz było.
Ale nie polecałbym lokum za Dubrownikiem na pierwszy raz,chociaż jadąc w ciemno w środku sezonu tam będzie łatwiej o kwaterę. Jak zjedziesz z autostrady w Sestanovac to moim zdaniem odechce się Tobie jazdy za Dubrownik, obojętnie czy pojedziesz Jadranką w lewo ,czy w prawo. Na Twoim miejscu szukałbym kwatery od Omisia aż po Gradac, dalej nie, jak na pierwszy raz oczywiście. Co do dzieci, wszystko zależy jak znoszą podróż. Ja też zawsze jadę na raz i nie jest to wcale kwestia pieniędzy. :D . Każdy robi jak lubi :D

Myślałem o okolicach Soline, Plat.
Ale cały czas się zastanawiam, czy będzie miejsce wolne. :?:
O której powinienem być na miejscu aby zwiększyć szansę na wolną kwaterę?

Na miejscu najlepiej do godz. 15, tam jest pięknie, ale piękniej jest na Riwierze Makarskiej-), oczywiście moim subiektywnym zdaniem, zaznaczę ,że byłem ic w jednym i drugim miejscu.Ale patrząc na to ,że jedziesz w środku sezonu ,to raczej łatwiej będzie Ci znaleźć dobry nocleg za Dubrownikiem.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 23.06.2013 14:17

Maggie1 napisał(a):
Czy ewentualne i hipotetyczne kilkadziesiąt euro różnicy w cenie tygodniowego pobytu w wysokim sezonie jest warte tego aby:
- po kilkunastogodzinnej (zakładając, że nie będzie korków), męczącej jeździe jeszcze poświęcać godzinę-dwie na szukanie apartamentu?
- jadąc z dziećmi ryzykować i denerwować się, że nie znajdzie się kwatery - bo pora dnia nie taka, sezon itp.?

Tak - moim zdaniem jest warte!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.06.2013 14:59

Maggie1 napisał(a):
Czy ewentualne i hipotetyczne kilkadziesiąt euro różnicy w cenie tygodniowego pobytu w wysokim sezonie jest warte tego aby:
- po kilkunastogodzinnej (zakładając, że nie będzie korków), męczącej jeździe jeszcze poświęcać godzinę-dwie na szukanie apartamentu?
- jadąc z dziećmi ryzykować i denerwować się, że nie znajdzie się kwatery - bo pora dnia nie taka, sezon itp.?

Nie jest warte moim zdaniem.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 23.06.2013 16:21

Niedzwiad napisał(a):
golibroda napisał(a):

Bo nie którym ( babom ) to po prostu się w głowach poprzewracało. Rozpieszczone i obrośnięte w piórka. Ja wszystko potrafię zrozumieć że to nasze księżniczki i tak mamy je szanować . Ale bez przesady. Skoro walczą o równouprawnienie to nie widzę w tym nic złego jak zabuli za swojego faceta. A niby gdzie jest zapisane że to facet ma wszystko płacić i wszystko stawiać? Jakieś dziwne stereotypy

Ja nie walczę :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 23.06.2013 16:24

tzn.że należysz do tego małego , wąskiego grona fajnych babeczek :D :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 23.06.2013 16:25

Niedzwiad napisał(a):tzn.że należysz do tego małego , wąskiego grona fajnych babeczek :D :D

Dziękuję :lol:
Cakes
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cakes » 23.06.2013 17:00

Niedzwiad napisał(a):A cała elektryka Ci w tej safrance sie nie pitoli???

Nic sie nie pitoli ;) Jak ktos wczesniej grzebal i druciarsko naprawial to pewnie ma problemy, ja ich nie mam.

Pytanie, co myslicie o Gradac`u? Bylem w Drasnicach (BOMBA!), Drevnik w tamtym roku (mnostwo emerytow) ... w tym roku jade troche dalej i tak mysle Gradac czy moze dalej?

Co do cen. Pierwszy raz jak jechalismy to rezerwowalismy przez neta, 56E za apartament w Drasnicach - mysle ze cena byla na prawde adekwatna do jakosci (nowy budynek, duzy apartament, klima ogolnie klasa, jakby kto szukal to jest budynek w ktorym miesci sie restauracja Puntin, ale nie wiem czy dalej wynajmuja :(). Do Drevnika pojechalismy w ciemno i znalezlismy apartament za 20E.

Tak wiec jechac i szukac w ciemno :D :D
Totutotam
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Totutotam » 23.06.2013 17:10

Niedzwiad i Ynka , wybaczcie ale chyba pomyliliście forum.
Proponuję Wam założyć nowy wątek, nie wszyscy będą wówczas zmuszeni czytać nie związane z tematem uzewnętrznienie bzdurnych emocji.
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 23.06.2013 17:16

Totutotam napisał(a):Niedzwiad i Ynka , wybaczcie ale chyba pomyliliście forum.
Proponuję Wam założyć nowy wątek, nie wszyscy będą wówczas zmuszeni czytać nie związane z tematem uzewnętrznienie bzdurnych emocji.

Nie przejmuj się za bardzo :D , co drugi temat tutaj tak wyglada. :D ja traktuję to z przymrużeniem oka ,chociaż po cichu czasami wkurzam się :D . Zobacz temat ,który niedawno założyłem w sprawie transportu wódeczki do Baśki Vody :D , prosty temacik ,a pojawiły się wpisy nawet odnośnie tunelów w okolicach Promajny :D :D :D , tak już tu jest.
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 23.06.2013 17:22

Miałem jechać do Tucepi, ale ze względu na brak oddziału dziecięcego w Makarskiej i wiążące się z tym weto zony zmuszony jestem spędzić wakacje w pobliżu Szybenika (w zeszłym roku odwiedziliśmy tam szpital dziecięcy ...). Wybrałem Primosten, czy ktoś może wie, czy za cenę 70 euro w okresie od 7 lipca coś znajdę w ciemno dla 3 os. dorosłych i dziecko 1,5 roku?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone