Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wierucha
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierucha » 14.05.2009 15:53

O super! Bym był wdzięczny :D Bez problem można się dogadac?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 14.05.2009 16:22

wierucha napisał(a):O super! Bym był wdzięczny :D Bez problem można się dogadac?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Można się dogadać, mail poszedł :)
wierucha
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierucha » 14.05.2009 17:21

Tak, doszedł. Dzięki wielkie. Ale ty tam byłeś? Rozumiem że miejsce sprawdzone?
pozdrawiam
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 14.05.2009 17:24

Tak, byłem. Miejsce sprawdzone :D
Jacek2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek2 » 14.05.2009 18:13

:D Witam mam małe pytanko odnosnie wyspy Vis,ponieważ zmienił mi się termin urlopu jestem troszeczkę zmuszony do wyjazdu na tą wyspę w drugiej połowie sierpnia, a chciałem jechac w ciemno(pierwotnie miało byc na początku września).Czy ze względu na końcówkę sezonu mogą TAM byc problemy ze znalezieniem noclegu ??Jadę pierwszy raz do CRO, w cztery osoby i nie chciałbym w razie jakichś problemów tracic czasu na przeprawę promową. :?: :idea: POZDRAV.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 31.05.2009 16:55

Jacek2 napisał(a)::D Witam mam małe pytanko odnosnie wyspy Vis,ponieważ zmienił mi się termin urlopu jestem troszeczkę zmuszony do wyjazdu na tą wyspę w drugiej połowie sierpnia, a chciałem jechac w ciemno(pierwotnie miało byc na początku września).Czy ze względu na końcówkę sezonu mogą TAM byc problemy ze znalezieniem noclegu ??Jadę pierwszy raz do CRO, w cztery osoby i nie chciałbym w razie jakichś problemów tracic czasu na przeprawę promową. :?: :idea: POZDRAV.

Druga połowa sierpnia zaczyna się ok. 15.08 czyli w samym szczycie sezonu... Poza tym Vis to jednak bardzo izolowana wyspa, z niewielką bazą noclegową. Osobiście bym nie ryzykował jazdy tam w ciemno nawet w lipcu. Chyba że w odwodzie masz namiot
arekk82
Autostopowicz
Wyjazd bez rezerwacji - makarska riviera

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekk82 » 01.06.2009 23:03

Witam Cro Maniaków

1. Co powiecie o wyjeździe bez rezerwacji na Makarską Riwierę (Makarska, Tucepi, Podgora, Baska Voda a może Split) w dniach 06.07.2009-18.07.2009 - czy ktoś ma jakieś doświadczenia w poszukiwaniu noclegu z tego rejonu na początku lipca ? Wyjeżdżam ja i moja narzeczona - czyli tylko 2 os. - za ile realnie można wynająć apartament a za ile pokój.
2. pytanie - która z wymienionych miejscowości jest najlepsza - zależy mi na plaży i lokalnych knajpkach (tak żeby to nie był zbiór 20 hoteli w rzędzie obok siebie wzdłuż drogi tylko kawałek miasteczka do pochodzenia po całym dniu leżenia na plaży. (może macie jakieś swoje propozycje)
I 3. - jako że mam niewielki zwrot kosztów z pracy za urlop - to muszę posiadać jakąś fakturę - czy takowe wystawiają tylko hotele czy może też właściciele apartamentów ? A jeżeli już wystawiają to tylko po chorwacku czy może po angielsku ? (muszę to później jeszcze przetłumaczyć żeby dostać zwrot)

Trochę się rozpisałem - od razu dzięki wielkie za wszelkie informacje

Aro
gosiaczek51
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiaczek51 » 06.06.2009 14:29

Witam, 3 dni temu wróciłam z CRO, pojechalismy z mężem w ciemno, no i było cudownie, miał to być urlop "naszego życia", no i był. Byliśmy 8 dni w Vodice, piękna plaża, widoki i super miasteczko, knajpki, lody i jest gdzie pospacerować promenadą. Pojechaliśmy bez rezerwacji i to gospodarze sami nas znaleźli, mili i sympatyczni , mieszkanko najbliżej morza, chodziliśmy na plażę w strojach kąpielowych ok.50m, pokój 2 osobowy z balkonem, ogromna wyposażona we wszystko kuchnia ,łazienka /8 dni 220 euro/+ wyżywienie. Vodice najbardziej mi sie podobały. Z Vodic robiliśmy wypady do Sibenik, Trogir, Primosten, wracając do Polski zahaczyliśmy o Crikvenice, wyspę Krk i Baśke i tak nas Baśka urzekła,że zostaliśmy jeszcze 4 dni.Jeśli chodzi o ceny w sezonie / Baśka/, to 60 euro soba /pokój/2 osobowy, apartament 4 osobowy 120 euro, myślę jednak,że w sezonie jest gorzej z miejscami i przydałaby się wcześniejsza rezerwacja. Baśka jest cudowna,jeśli chodzi o widoki, po prostu niezapomniane,ale jeśli ktoś chce miło, przyjemnie się zrelaksować,to polecam Vodice, spokojne, ciche i piękne miasteczko położone na cyplu otoczonym promenadą. Pozdrawiam Gosia :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.06.2009 15:49

gosiaczek51 napisał(a):Witam, 3 dni temu wróciłam z CRO, pojechalismy z mężem w ciemno, no i było cudownie, miał to byc urlop "naszego życia", no i był. ..

No to pogratulować!
:P
Na pewno łyknęliście "cro-bakcyla".. i nie długo będą plany na następny wyjazd.

Czytając takie posty zawsze odczuwam wdzięczność, że swego czasu pozwoliłem sobie na takie "ryzyko" zakosztowania Chorwacji...
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 08.06.2009 13:52

Mnie sie podoba Promajna, ale w bazie noclegowej nie znalazłam tam np. campingu (miał być alternatywą na wypadek, gdybyśmy nie znaleźli sensownego noclegu).
Był tam ktoś? i wie, jak tam jest? błagam o info :la:
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 08.06.2009 14:18

gosiaczek51 napisał(a):Vodice najbardziej mi sie podobały. Z Vodic robiliśmy wypady do Sibenik, Trogir, Primosten, wracając do Polski zahaczyliśmy o Crikvenice, wyspę Krk i Baśke i tak nas Baśka urzekła,że zostaliśmy jeszcze 4 dni...

To z Vodic wracając do Polski jest po drodze Baska ??

pzdr
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.06.2009 16:12

natuchna napisał(a):
gosiaczek51 napisał(a):Vodice najbardziej mi sie podobały. Z Vodic robiliśmy wypady do Sibenik, Trogir, Primosten, wracając do Polski zahaczyliśmy o Crikvenice, wyspę Krk i Baśke i tak nas Baśka urzekła,że zostaliśmy jeszcze 4 dni...

To z Vodic wracając do Polski jest po drodze Baska ??

pzdr

Chodzi o Baską na wyspie Krk. Nie o Baską Vodę.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 08.06.2009 16:53

W Vodicach fajnie jest, ale może tylko w maju ;). Ja byłem 2 lata temu w sierpniu i powiem wam, że przyśpieszyłem wyjazd o 3 dni, bo hałas który dobiegał z dyskoteki oddalonej o 1km lub więcej, nie pozwalał w nocy spać. Cała rodzina jednozacznie zdecydowała o szybszym wyjeździe. Brr...jeśli już, to wybrać trzeba inną część miasta. Ja byłem na ulicy Stablinci XII 14a. Radzę uważać, jeśli ktoś ma problem ze spaniem ;).
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 08.06.2009 20:12

lecomy za 2 tyg do vodic więc sie okaże jak tam jest my nocleg z dala od Hotelowych dyskotek mamy.
izis
Odkrywca
Re: Wyjazd bez rezerwacji - makarska riviera

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 11.06.2009 12:46

arekk82 napisał(a):Witam Cro Maniaków

1. Co powiecie o wyjeździe bez rezerwacji na Makarską Riwierę (Makarska, Tucepi, Podgora, Baska Voda a może Split) w dniach 06.07.2009-18.07.2009 - czy ktoś ma jakieś doświadczenia w poszukiwaniu noclegu z tego rejonu na początku lipca ? Wyjeżdżam ja i moja narzeczona - czyli tylko 2 os. - za ile realnie można wynająć apartament a za ile pokój.
2. pytanie - która z wymienionych miejscowości jest najlepsza - zależy mi na plaży i lokalnych knajpkach (tak żeby to nie był zbiór 20 hoteli w rzędzie obok siebie wzdłuż drogi tylko kawałek miasteczka do pochodzenia po całym dniu leżenia na plaży. (może macie jakieś swoje propozycje)
I 3. - jako że mam niewielki zwrot kosztów z pracy za urlop - to muszę posiadać jakąś fakturę - czy takowe wystawiają tylko hotele czy może też właściciele apartamentów ? A jeżeli już wystawiają to tylko po chorwacku czy może po angielsku ? (muszę to później jeszcze przetłumaczyć żeby dostać zwrot)

Trochę się rozpisałem - od razu dzięki wielkie za wszelkie informacje

Aro

w ubiegłym roku byliśmy w Makarskiej, w polowie lipca bez problemu znalezlismy apartament dla 2 osób w cenie 40euro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone