Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 07:29

A cała elektryka Ci w tej safrance sie nie pitoli???
Totutotam
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Totutotam » 22.06.2013 09:16

Witam Wszystkich aktywnych forumowiczów oraz tak jak ja dotychczas wyłącznie czytających (nabywających wiedzy!
Ma to być nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Plan to miejsca poniżej Dubrovnika.
Chcemy wyjechać "w ciemno" - bez wcześniejszej rezerwacji. Skład wyprawy 2+2.
Planowana data wyjazdu 9.VII wieczorem (7-10 dni pobytu)
Proszę o informację, czy "w ciemno" w tym terminie i tej lokalizacji to wyjazd dla kamikaze? Żonka się troszkę martwi, bo jedziemy z dwójką dzieciaków (15 i 6 lat) a jest to nasz pierwszy rodzinny wyjazd za granicę kraju. :D
Proszę o wszelkie uwagi.
Z jaką ceną apartamentów muszę się liczyć?
pozdr.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.06.2013 09:19

Totutotam napisał(a): Plan to miejsca poniżej Dubrovnika.
pozdr.

Dość daleko jak na 1szy raz. O której godzinie planujesz mniej więcej być w tych rejonach? Nie polecam szukania kwatery na wieczór.

Totutotam napisał(a):Z jaką ceną apartamentów muszę się liczyć?
pozdr.

40 - 70 eur / doba w zależności od lokalizacji i standardu.
Ostatnio edytowano 22.06.2013 09:25 przez sneer, łącznie edytowano 1 raz
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 09:25

Totutotam napisał(a):Witam Wszystkich aktywnych forumowiczów oraz tak jak ja dotychczas wyłącznie czytających (nabywających wiedzy!
Ma to być nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Plan to miejsca poniżej Dubrovnika.
Proszę o informację, czy "w ciemno" w tym terminie i tej lokalizacji to wyjazd dla kamikaze? Żonka się troszkę martwi, bo jedziemy z dwójką dzieciaków (15 i 6 lat) a jest to nasz pierwszy rodzinny wyjazd za granicę kraju. :D
Proszę o wszelkie uwagi.
pozdr.

DAWAJ DO MAKARSKIEJ RIWIERY:) dokładnie baska voda. Mamy wolny 4os apartament. Właśnie znajomi zrezygnowali. Tzn. Pierwszy tydzień z nami będą na wyspie ale drugi już muszą uciekać a zaliczka wpłacona;/
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 09:26

Niedzwiad napisał(a):
Totutotam napisał(a):Witam Wszystkich aktywnych forumowiczów oraz tak jak ja dotychczas wyłącznie czytających (nabywających wiedzy!
Proszę o wszelkie uwagi.
pozdr.

DAWAJ DO MAKARSKIEJ RIWIERY:) dokładnie baska voda. Mamy wolny 4os apartament. Właśnie znajomi zrezygnowali. Tzn. Pierwszy tydzień z nami będą na wyspie ale drugi już muszą uciekać a zaliczka wpłacona;/

500 ojro płacili za tydzień ale 50m od morza i widoki piękne. My trochę dalej 150m ale co to jest
Orchidea21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Orchidea21 » 22.06.2013 09:53

My co roku na każde wakacje jezdzimy w ciemno i nigdy nie było z tym żadnego problemu;)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 09:58

Ja też bym tak pojechał ale Moja Pani życzyła sobie zrobić rezerwacje na pierwsze dwa tyg.urlopu :D no to zrobiłem żeby się nie kłócić :D ale wytargowałem 3 tydzień urlopu w ciemno na murter. Mam nadzieje że się nie spalę bo to w sumie 3 tydzień sierpnia :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.06.2013 10:55

Proszę o wszelkie uwagi.
pozdr.

My jedziemy takim samym składem, w to samo miejsce (Cavtat) i prawie w tym samym terminie (dojazd 8-go lipca). Oczywiście w ciemno! Nie ma takiej opcji, żeby czegoś nie znaleźć. :D

Tyle, że wasza opcja wyjazdu wieczorem to nienajlepszy pomysł. Zakładając przejazd bez noclegów, dotrzecie na miejsce późnym wieczorem - a wtedy szukanie kwater nie ma raczej sensu. Trzeba tak kombinować, żeby być na miejscu do południa, najlepiej jak najwcześniej.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.06.2013 11:01

Niedzwiad napisał(a):DAWAJ DO MAKARSKIEJ RIWIERY:) dokładnie baska voda. Mamy wolny 4os apartament. Właśnie znajomi zrezygnowali. Tzn. Pierwszy tydzień z nami będą na wyspie ale drugi już muszą uciekać a zaliczka wpłacona;/

Przeczytaj uważniej post Totutotam!

Oni jadą na początku lipca za Dubrovnik, a ty im proponujesz pod koniec sierpnia kwaterę w Baska Voda? W dodatku za ponad 70 euro za dobę? Na Riwierze Makarskiej taka cena to delikatnie mówiąc drożyzna!
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 11:12

Raul73 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):DAWAJ DO MAKARSKIEJ RIWIERY:) dokładnie baska voda. Mamy wolny 4os apartament. Właśnie znajomi zrezygnowali. Tzn. Pierwszy tydzień z nami będą na wyspie ale drugi już muszą uciekać a zaliczka wpłacona;/

Oni jadą na początku lipca za Dubrovnik, a ty im proponujesz pod koniec sierpnia kwaterę w Baska Voda? W dodatku za ponad 70 euro za dobę? Na Riwierze Makarskiej taka cena to delikatnie mówiąc drożyzna!

Raul przeczytaj uważnie :D Ja im proponuję makarską riwierę na początku sierpnia a nie na koniec :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.06.2013 11:13

Niedzwiad napisał(a):
Raul73 napisał(a):

Raul przeczytaj uważnie :D Ja im proponuję makarską riwierę na początku sierpnia a nie na koniec :D

No niech ci będzie, że na początku - ale nadal nie wiem, jaki to ma związek z ich wyjazdem w terminie 9-19 lipca :?
Ostatnio edytowano 22.06.2013 11:14 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 11:14

Oni jadą na początku lipca za Dubrovnik, a ty im proponujesz pod koniec sierpnia kwaterę w Baska Voda? W dodatku za ponad 70 euro za dobę? Na Riwierze Makarskiej taka cena to delikatnie mówiąc drożyzna![/quote]

Raul przeczytaj uważnie :D Ja im proponuję makarską riwierę na początku sierpnia a nie na koniec :D[/quote]
Raul73 i nie za 70 euro a 50 bo przecież strata ma być uważana. Myśl człowieku :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.06.2013 11:15

Niedzwiad napisał(a):

500 ojro płacili za tydzień ale 50m od morza i widoki piękne. My trochę dalej 150m ale co to jest

Pozwoliłem sobie pogrubić.

Tydzień ma 7 dni, jeśli się nie mylę. 500 euro/7= ..... Ile :?: :?:

Powiem ci, że jak na Makarską Riwierę, to cena niespecjalna - no ale skoro rezerwowaliście przez internet...

MAsz kolejny argument dla żony, żeby w ciemno jeździć :mrgreen: :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 11:30

Raul? Ja mam to w ... nosie. Moja żonka to płaci. Ja tylko kieruję. Jak dobrze pamietam płaciła to w styczniu 2013. Co mnie to obchodzi że drogo. I że przepłaciła. Ona płaci nie ja:) urlpo sam wiesz że to ważna sprawa. A piniądze to dodatek :D :D :D przy tym k... stresie co mamy w robocie :D :D :D
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 22.06.2013 12:11

A ja uważam, że jak na pierwszy wyjazd w ciemno do Chorwacji i do tego na sam dół tego pięknego kraju, to spore wyzwanie i niemałe ryzyko. Jeszcze ta wskazana pora wyjazdu :/
Co innego z noclegiem po drodze i wówczas przyjazd we wskazany rejon o NORMALNEJ godzinie. Ale cóż, nie moje rybki, nie moje akwarium.

PozdRawiam....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone