Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 14.06.2013 15:02

Ja wiem że korki są jak w piątek się wyjeżdza. Wszystko się zgadza. Masz Dario racje. Może faktycznie trochę będę tego żałował. Ale do wyjazdu jeszcze chwila no i zawsze można wyjechać we czwartek wieczorem na noc. I przekimać się gdzieś w dzień. Zawsze jeżdziłem we czwartek rano. Nigdy nie było korka. Piątek to był by mój pierwszy wyjazd. Dużo się oczytałem nt.korków natomiast wiesz jakie korki są w Warszawie? Mamy to na co dzień:)
i w sumie taki rozdarty jestem. Bankowo jestem pewny że w sobotę nie chcę jechać bo to jeden dzień straty :roll:
kuli14
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuli14 » 15.06.2013 21:02

Witam,

Mam pewne pytanie do osób bardziej doświadczonych w wyjazdach w ciemno do Chorwacji, precyzując; czy można znaleźć wolne apartamenty na okres 10-ciu dni w Brela/Baska Voda/Promajna będąc na miejscu 5-ego lipca ?
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.06.2013 21:28

:D ale potem trzeba wchodzić schodkami do góry. Masz dobrą kondycję to wchodzisz...nie masz?? To za dwa dni będziesz mieć:) Więc Można :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.06.2013 21:29

kuli14 napisał(a):Witam,

Mam pewne pytanie do osób bardziej doświadczonych w wyjazdach w ciemno do Chorwacji, precyzując; czy można znaleźć wolne apartamenty na okres 10-ciu dni w Brela/Baska Voda/Promajna będąc na miejscu 5-ego lipca ?

Można ... ale na pewno nie blisko morza , plaży :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
piotrek90
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek90 » 16.06.2013 08:38

Witam,
Czytałem, że ktoś wcześniej pisał z podobnym do mojego pytaniem, jednak ja się bardziej z precyzuje.
Planuje wyjazd Autbousem 5-13 Lipca w 4 osoby do Vodice. Planowo jesteśmy w Vodicach o 12.10 w sobotę 6.07.13. (różnie to bywa) i zatrzymujemy się pod hotelem "Nikola"
Nie jestem pewien, czy dobrze wygooglowałem ten hotel. Prawdopodobnie jest to tu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Generalnie bawiąć się względnie nową zabawką google, zdążyłem zauważyć że kwater w tej okolicy nie brakuje. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Jedziemy w ciemno busem, o 13-14. W sobotę zaczniemy szukać pokoi z doświadczenia możecie mi powiedzieć, czy ma to sens, czy nie ? Samochodem to wiadomo, można w razie czego przejechać parę uliczek dalej, nam pozostają nogi :D

W internecie w tym okresie 6-13 lipca ceny noclegów w Vodicach są na poziomie 60-70 euro za 4 osoby. Powiedźcie mi, tak byśmy na miejscu nie wyszli na niepoważnych ludzi, na jakie ceny w Vodicach w tym okresie na miejscu możemy liczyć i co jest dobrą ceną?
Oczywiście wymagań nie mamy żadnych. Klima, kuchnie i inne udogodnienia nie są nam potrzebne :) Jedynie własna łazienka, może być jedna na 4 osoby.
Trochę się rozpisałem, z góry dzięki wszystkim za pomoc !
polomarko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) polomarko » 16.06.2013 23:29

skylogg napisał(a):
Sądzicie, że damy radę?

Możliwe są dwa warianty:
1. dacie radę lub
2. nie dacie rady.
Z tym, że jeżeli nie dacie rady to spokojnie dacie radę. :mrgreen:

A tak pobocznie skoro Turcja została wywołana to zdecydowanie polecam
Przepięknie widokowo z możliwością zahaczenia o Grecję (jednodniowe fakultatywne wycieczki na Kos, Rodos) to Bodrum z malowniczo położonym i całkiem fajnym hotelem Malama Beach. Dla lubiących miasto i zgiełk natomiast Alanya. Byłem w obu tych lokacjach i w obu mi się podobało. Ze wskazaniem na Bodrum ;)

W ubiegłym roku dałem się namówić swojej kobiecie na Turcję :D samolot, ALL, baseny, przy samej plaży, itd... poza hotelem to STADION DZIESIĘCIOLECIA, plaża-jakby po budowie-ŻWIR , WODA SYF, i co z tego że żarcia i picia full, no i pełno ruskich-pijanych. Wracam nad JADRAN :papa:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.06.2013 15:15

A tak pobocznie skoro Turcja została wywołana to zdecydowanie polecam
Przepięknie widokowo z możliwością zahaczenia o Grecję (jednodniowe fakultatywne wycieczki na Kos, Rodos) to Bodrum z malowniczo położonym i całkiem fajnym hotelem Malama Beach. Dla lubiących miasto i zgiełk natomiast Alanya. Byłem w obu tych lokacjach i w obu mi się podobało. Ze wskazaniem na Bodrum ;)[/quote]
W ubiegłym roku dałem się namówić swojej kobiecie na Turcję :D samolot, ALL, baseny, przy samej plaży, itd... poza hotelem to STADION DZIESIĘCIOLECIA, plaża-jakby po budowie-ŻWIR , WODA SYF, i co z tego że żarcia i picia full, no i pełno ruskich-pijanych. Wracam nad JADRAN :papa:[/quote]

amen :D
Ivy89
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivy89 » 17.06.2013 15:38

Cześć :)

wybieram się do Vodic w okresie 29.06-06.07, chciałabym jechać w ciemno, na jakie koszty mogę się nastawić jeśli chodzi o wynajem pokoju/apartamentu? :)

pokój z łazienką dla 2 os., kuchnia nie koniecznie :) czy 30-35 euro to możliwa cena za dobę na 2 osoby?
Jak Chorwaci podchodzą do ew. negocjacji?:D

Dziękuję za podpowiedź :)
asik197
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik197 » 17.06.2013 16:36

Witajcie,
Jedziemy w 4 dorosłych osób do Cro 13 lipca. Mamy apartament w Basce Vodzie, jednakże tylko na tydzień 13 - 20. Planujemy w ostatni dzień rano jechać na południe, gdzieś nawet za Dubrovnik i zatrzymać się tam na jakieś 2 noce. Myślicie, że znajdziemy coś w ciemno?
Pozdrawiam
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.06.2013 16:37

asik197 napisał(a):Witajcie,
Jedziemy w 4 dorosłych osób do Cro 13 lipca. Mamy apartament w Basce Vodzie, jednakże tylko na tydzień 13 - 20. Planujemy w ostatni dzień rano jechać na południe, gdzieś nawet za Dubrovnik i zatrzymać się tam na jakieś 2 noce. Myślicie, że znajdziemy coś w ciemno?
Pozdrawiam

Bankowo. Jak nie u Chorwatów to w Hotelu :lol:
asik197
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik197 » 17.06.2013 17:55

Biorąc po uwagę ceny hoteli w okolicach Dubrovnika, to się nie zdziwię jak dojedziemy do Albanii. Mam nadzieję, na opcję z Chorwatami. :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.06.2013 18:04

Nie , nie , nie... Nie szalej :D no i z Dubrovnika to rezygnuj ( tam się nie śpi ). Tam jest wszystko drogie. Nawet powietrze :D
asik197
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik197 » 17.06.2013 19:13

doświadczyłam tej "drogości" w zeszłym roku będąc kilka godzin :) A moglibyście mi jakieś miejscowości w okolicy polecić? nawet w odległości do 50 km.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.06.2013 19:30

A ile ta Drogość wynosiła? I za co?
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 18.06.2013 08:37

Ivy89 napisał(a):Cześć :)

wybieram się do Vodic w okresie 29.06-06.07, chciałabym jechać w ciemno, na jakie koszty mogę się nastawić jeśli chodzi o wynajem pokoju/apartamentu? :)

pokój z łazienką dla 2 os., kuchnia nie koniecznie :) czy 30-35 euro to możliwa cena za dobę na 2 osoby?
Jak Chorwaci podchodzą do ew. negocjacji?:D

Dziękuję za podpowiedź :)

Ivy89 -

Chorwaci są stworzeni do negocjacji i targowania się, bez obaw. Warunki, jakie przedstawiłaś (nie wspominasz o klimatyzacji, odległości od morza/plaży itp) nie są wygórowane. W poprzednim roku udając się pierwszy raz w ciemno, na miejscu w Okrugu ("nieco" inny rejon Hrvatska :wink: ) zaproponowano mi kilka opcji cenowych w zależności od warunków i były one od 25 euro ( dla 2 osób, bez klimy ale z kuchnią, łazienką, ok. 30....sekund od morza/plaży) do 50euro (z klimą i pozostałymi wcześniej wymienionymi wygodami dla 2 lub 2+1 osób). Zaznaczam, że podane przeze mnie ceny dotyczą płatności ZA APARTAMENT a nie "OD OSOBY".
PozdRawiam... ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone