napisał(a) markus171 » 13.06.2013 19:23
Witam,
Jestem nowym forumowiczem. Choć zwiedziłem już wile fajnych miejsc, to tylko Chorwacja spowodowała, że się od niej uzależniłem. W zeszłym roku wybór padł na CRO bo urodziła nam się w styczniu córeczką. Miała 8 m-c wybraliśmy się z Wawy w ciemno i wylądowaliśmy w miejscowości Srima obok Vodice. Nie mieliśmy żadnego problemu ze znalezieniem apartamentu (20 min), a byliśmy w połowie sierpnia. Polecam zatem wyjazd w ciemno w rejony Szybeniku. Niestety mimo mojej zeszłorocznej odwagi w tym roku, a dokładnie w 8 lipca, wybieramy się do Tucepi i mam obawy czy w tych zatłoczonych rejonach również można znaleźć kwaterę na zasadzie wyjazdu w ciemnio?? T
Tak na marginesie, ci co obawiają się jazdy z maluszkiem gorąco polecam rejony Szybenika. Nasza córeczka złapała 3 dniówkę i 4 dni spędziliśmy w szpitalu w Szybeniku. Mają oddział dziecięcy. Szpital publiczny, pielęgniarki mega sympatyczne pomagały w nocy żonie usypiać córkę. Pokoje oddzielne nie to co w Polsce i na Wołoskiej w Wawie. Za pobyt żony nie płaciliśmy bo dodatkowo się ubezpieczyliśmy.