Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mmmorgan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmmorgan » 11.06.2013 09:11

Cześć,
planuje jechać 6 lipca na Krk, myślałem o miejscowości Punat ewentualnie sama stolica Krk. Będę szukał noclegu dla 2 osób - apartament z kuchnią i łazienką. To że znajdę to raczej jestem pewien po przeczytaniu wcześniejszych wątków (nie jestem wybredy) :). Bardziej martwi mnie cena. Maksymalnie chciałbym wydać 40 euro, idealnie by było jakby udało się znaleźć coś przyzwoitego w cenie ok 30 euro za dobe. Jak myślicie? Marzyciel zemnie?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2013 10:29

nowy100 napisał(a):Witam, 4 sierpnia planuję wyjazd na wyspę Krk, dokładnie do miejscowości Baska. 2 dorosłe osoby + dwoje dzieci (10,2 lata). Znajdę tam coś jadąc w ciemno, w miarę blisko morza (200-300m )? A może ktoś ma namiar na fajny apartament w tej miejscowości?

Pozdrawiam

4 sierpnia, Baska, 300 m od plaży - raczej mało realne, niestety. Ta miejscowość jest bardzo zatłoczona i do tego droga w porównaniu z innymi. My na początku lipca szukaliśmy w niedzielę rano przez godzinę i albo było strasznie drogo, albo jakieś rudery, albo ponad kilometr do morza.

Za to w Malinskiej znalezione w 10 minut :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2013 10:30

mmmorgan napisał(a):Cześć,
planuje jechać 6 lipca na Krk, myślałem o miejscowości Punat ewentualnie sama stolica Krk. Będę szukał noclegu dla 2 osób - apartament z kuchnią i łazienką. To że znajdę to raczej jestem pewien po przeczytaniu wcześniejszych wątków (nie jestem wybredy) :). Bardziej martwi mnie cena. Maksymalnie chciałbym wydać 40 euro, idealnie by było jakby udało się znaleźć coś przyzwoitego w cenie ok 30 euro za dobe. Jak myślicie? Marzyciel zemnie?

Dla 2 osób myślę, że spokojnie powinieneś znaleźć. W Krku kwater mnóstwo. W Punat też sporo, tylko że w Punat nie ma plaży :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2013 10:33

Raul73 napisał(a):tylko że w Punat nie ma plaży :cry:

Jest tylko bardzo daleko...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2013 10:41

alessandro1977 napisał(a):

No właśnie o to mi chodziło. Trzeba samochodem dojeżdżać do głównej trasy - a to już daleko poza miastem :cry:
mmmorgan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmmorgan » 11.06.2013 11:01

Raul73 napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):

No właśnie o to mi chodziło. Trzeba samochodem dojeżdżać do głównej trasy - a to już daleko poza miastem :cry:

Mhm rozumiem, i tak planowałem w większości przypadków dojeżdżać samochodem na plażę. Podobno pomiędzy Punat a Stara Baska jest kilka ładnych plaż i nie bardzo obleganych :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.06.2013 11:18

mmmorgan napisał(a):
Mhm rozumiem, i tak planowałem w większości przypadków dojeżdżać samochodem na plażę. Podobno pomiędzy Punat a Stara Baska jest kilka ładnych plaż i nie bardzo obleganych :)

Jeśli nie przeszkadza ci dojazd na plażę samochodem, to Punat jest idealny dla ciebie - piękna promenada z mariną, świetny klimat, dużo się dzieje wieczorami (akurat w czasie twojego pobytu powinien być festiwal Vesele Puntarske Noci). Moim zdaniem najładniejsza miejscowość z tych, które odwiedziłem na Krku.
Melanie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melanie » 13.06.2013 14:01

Witam!
Sporo do przeczytania, mam już mały dylemat. Wybieramy się do chorwacjii na przełomie lipca-sierpnia. Myśleliśmy o okoliach Makarskiej itd. Wiem, że to środek sezonu, także kiedy najlepiej uderzyć? W jaki dzień tygodnia, o jakiej porze? Pytam się, gdyż widziałam osoby polecające niedzielę, poniedziałek, piątek... Mam zamęt w głowie;>
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 13.06.2013 16:51

Melanie napisał(a):Witam!
Sporo do przeczytania, mam już mały dylemat. Wybieramy się do chorwacjii na przełomie lipca-sierpnia. Myśleliśmy o okoliach Makarskiej itd. Wiem, że to środek sezonu, także kiedy najlepiej uderzyć? W jaki dzień tygodnia, o jakiej porze? Pytam się, gdyż widziałam osoby polecające niedzielę, poniedziałek, piątek... Mam zamęt w głowie;>

My wyjeżadzamy w piatek o 5 rano z Wawy. I myslę że stać nie będziemy. Byle szybko minąć Wien. Potem już poleci. No i nie spróbować do jechać do Cro. Nie spać np. w Ptuju. Bo potem z rana w sobote bedzie masakra na granicy slo-cro :mrgreen: ale każdy robi jak chce. osobiście nawet wolałbym postać trochę w korku niż czekać na poniedziałek wyjazdowy żeby uniknąć korków. U nas kory to codzienność więc jak dla mnie nie ma róznicy. Za 49 dni się przekonam :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.06.2013 17:20

Wyjeżdżałem z Warszawy w sobotę - nigdy na 6 razy pobytu nie stałem w korkach. Stoją Ci którzy wyjeżdżają w piątek.
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 13.06.2013 18:30

My zawsze w sobotę ... przez Słowację i Węgry. Na Węgrzech śpimy i w Cro jesteśmy w niedzielę. Nigdy nie staliśmy w korkach. :)
Melanie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melanie » 13.06.2013 18:52

Rozumiem ;> Czyli w sobotę jest ok -> rozumiem że w niedzielę nie ma problemu ze znalezieniem kwatery?
Misiek78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misiek78 » 13.06.2013 19:10

Niedzwiad napisał(a):

My wyjeżadzamy w piatek o 5 rano z Wawy. I myslę że stać nie będziemy. Byle szybko minąć Wien. Potem już poleci. No i nie spróbować do jechać do Cro. Nie spać np. w Ptuju. Bo potem z rana w sobote bedzie masakra na granicy slo-cro :mrgreen: ale każdy robi jak chce. osobiście nawet wolałbym postać trochę w korku niż czekać na poniedziałek wyjazdowy żeby uniknąć korków. U nas kory to codzienność więc jak dla mnie nie ma róznicy. Za 49 dni się przekonam :papa:

Po pierwszym lipca korków nie powinno już być na granicy ze Słowenią od 1 lipca Chorwacja jest w unii :D
kris1964
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris1964 » 13.06.2013 19:20

My wyjeżdżaliśmy z Tomaszowa Maz. 28 lipca 2012 ok 13.30 i byliśmy za Makarską ok 20km (Zivogosce Porat) ok 6 rano. Za 40min mieliśmy apartament na 4osoby za 55€/dzień.
markus171
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) markus171 » 13.06.2013 19:23

Witam,

Jestem nowym forumowiczem. Choć zwiedziłem już wile fajnych miejsc, to tylko Chorwacja spowodowała, że się od niej uzależniłem. W zeszłym roku wybór padł na CRO bo urodziła nam się w styczniu córeczką. Miała 8 m-c wybraliśmy się z Wawy w ciemno i wylądowaliśmy w miejscowości Srima obok Vodice. Nie mieliśmy żadnego problemu ze znalezieniem apartamentu (20 min), a byliśmy w połowie sierpnia. Polecam zatem wyjazd w ciemno w rejony Szybeniku. Niestety mimo mojej zeszłorocznej odwagi w tym roku, a dokładnie w 8 lipca, wybieramy się do Tucepi i mam obawy czy w tych zatłoczonych rejonach również można znaleźć kwaterę na zasadzie wyjazdu w ciemnio?? T

Tak na marginesie, ci co obawiają się jazdy z maluszkiem gorąco polecam rejony Szybenika. Nasza córeczka złapała 3 dniówkę i 4 dni spędziliśmy w szpitalu w Szybeniku. Mają oddział dziecięcy. Szpital publiczny, pielęgniarki mega sympatyczne pomagały w nocy żonie usypiać córkę. Pokoje oddzielne nie to co w Polsce i na Wołoskiej w Wawie. Za pobyt żony nie płaciliśmy bo dodatkowo się ubezpieczyliśmy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 114
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone