Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 10:50

alessandro1977 napisał(a):
st0ok napisał(a):Mam pytanie, w jaki dzien tygodnia najlepiej przyjechac do cro w godzinach porannych ? czy ma to jakies znaczenie odnosnie poczatkow i koncow turnusow ? interesuje mnie pobyt 10-cio dniowy

Niedziela/poniedziałek ale dla mnie każdy dzień dobry...w mniejszych miejscowościach jednak, właścicieli może nie być na miejscu w przeciwieństwie do niedzieli kiedy liczą na przybyszy w ciemno...najlepszym dniem jest niedziela w godzinach porannych !

Radzę też korzystać z Agencji turystycznych, naprawdę są pomocni :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 11:02

ynka napisał(a):Radzę też korzystać z Agencji turystycznych, naprawdę są pomocni :)

Eee tam...nigdy nie korzystałem ale zawsze sam sobie radziłem i z pozytywnym skutkiem... :D
W jednej miejscowości ( Razanj ) miła Pani w agencji stwierdziła, że jest full i nic nie ma ale znalazłem kwaterkę...nie odpowiadała mi więc pojechałem do Sevidu gdzie po ok. 40 minutach znalazłem ciekawy apartament...
I tak co roku od kilku lat...
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 11:16

ynka napisał(a):Radzę też korzystać z Agencji turystycznych, naprawdę są pomocni :)

Eee tam...nigdy nie korzystałem ale zawsze sam sobie radziłem i z pozytywnym skutkiem... :D
W jednej miejscowości ( Razanj ) miła Pani w agencji stwierdziła, że jest full i nic nie ma ale znalazłem kwaterkę...nie odpowiadała mi więc pojechałem do Sevidu gdzie po ok. 40 minutach znalazłem ciekawy apartament...

Ja mam inne doświadczenia, ale nie przeczę że nie masz rację :wink: ja akurat korzystam z agencji, a nie raz i na własną rękę szukaliśmy. Jak ktoś jedzie pierwszy raz i nie zna miejscowości to warto udać się do Agencji.
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 31.05.2013 16:21

ynka napisał(a):
Ja mam inne doświadczenia, ale nie przeczę że nie masz rację :wink: ja akurat korzystam z agencji, a nie raz i na własną rękę szukaliśmy. Jak ktoś jedzie pierwszy raz i nie zna miejscowości to warto udać się do Agencji.

Ja też mam inne, pozytywne, z Orebicia... Nie zaszkodzi zapytać...
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 31.05.2013 16:27

alessandro1977 napisał(a):Eee tam...nigdy nie korzystałem ale zawsze sam sobie radziłem i z pozytywnym skutkiem... :D

Alesandro, gratuluję. Ale zrozum że sa tu ludzie, którzy wolą zapłacić kilka euro więcejza dobę i mieć święty spokój. Rezerwują i jadą. Wiedzą gdzie, wiedzą na co, za ile... Zajeżdżają, lokują siei idą na plażę bądź odpoczywają w pokoju. Ja tak robię od kilku lat i nie mam z tego powodu problemu. Nie narzucaj więc wszystkim, nie tylko w tym wątku, swojego zdania tonem lekceważącym komentując inne:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 16:35

rafalos napisał(a):...................

Nikomu niczego nie narzucam ani niczego nie lekceważę...pozdrawiam i z Bogiem :papa:
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 31.05.2013 16:36

Może i nie, ale tak mi się jakoś rzuciło w oczy trafiając na różne Twoje posty:) róznież z Bogiem:)_
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.05.2013 17:12

12 lat temu pojechaliśmy pierwszy raz do Chorwacji!! Na tydzień przez biuro a na drugi tydzień pobytu znaleźliśmy sobie kwatery w Dalamcji bez problemu!! Wtedy to było wyzwanie ani GPS-ów, ani autostrad...a internet był taki, że...szkoda pisać! Myslę, że przez te 12 lat nikt kto pojechał w ciemno....nie wrócił spowrotem bez "znalezienia noclegu"!!
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2013 18:01

rafalos napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Eee tam...nigdy nie korzystałem ale zawsze sam sobie radziłem i z pozytywnym skutkiem... :D

Alesandro, gratuluję. Ale zrozum że sa tu ludzie, którzy wolą zapłacić kilka euro więcejza dobę i mieć święty spokój. Rezerwują i jadą. Wiedzą gdzie, wiedzą na co, za ile... Zajeżdżają, lokują siei idą na plażę bądź odpoczywają w pokoju. Ja tak robię od kilku lat i nie mam z tego powodu problemu. Nie narzucaj więc wszystkim, nie tylko w tym wątku, swojego zdania tonem lekceważącym komentując inne:)

Rafalos, chyba nie zrozumiałeś, nie mówimy rezerwację przed wyjazdem przez Biuro Podróży, czy bezpośrednio u właściciela, tylko o wyjeździe w "ciemno" i korzystanie na miejscu z Agencji Turystycznej, są one w każdym niemal że miasteczku nawet małym i nie trzeba dodatkowo płacić, wiesz? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 18:22

ynka napisał(a):Rafalos, chyba nie zrozumiałeś...

On dopiero wpadł i jeszcze nie załapał co to za wątek :wink:
Nie należę do osób, które oglądają każde Euro zanim wydadzą na urlopie ale 70 E za app Chorwatowi nigdy nie zapłacę :D ( dwuosobowy :wink: )...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.05.2013 18:25

ynka napisał(a):Rafalos, chyba nie zrozumiałeś...

On dopiero wpadł i jeszcze nie załapał co to za wątek :wink:
Nie należę do osób, które oglądają każde Euro zanim wydadzą na urlopie ale 70 E za app Chorwatowi nigdy nie zapłacę :D ( dwuosobowy :wink: )...

No chyba, że Villa z basenem i pokojówką w stroju plażowym :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 18:31

darek1 napisał(a):
No chyba, że Villa z basenem i pokojówką w stroju plażowym :wink:

Basen niekoniecznie bo jadę tam aby moczyć się w Jadranie ale to drugie prawdopodobnie warte byłoby tej ceny :oczko_usmiech:
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 31.05.2013 20:01

ynka napisał(a):Rafalos, chyba nie zrozumiałeś, nie mówimy rezerwację przed wyjazdem przez Biuro Podróży, czy bezpośrednio u właściciela, tylko o wyjeździe w "ciemno" i korzystanie na miejscu z Agencji Turystycznej, są one w każdym niemal że miasteczku nawet małym i nie trzeba dodatkowo płacić, wiesz?

Zrozumiałem. bo czytałem wcześniej wpisy Alessandra na temat wyjazdów w ciemno, i ten był kolejnym w tym stylu, choć dotyczył akurat Biur Turystycznych na miejscu. Ok, zamykam swój wątek, bo bez sensu jest go kontynuować. Bez sensu było go też otwierać, bo nic nikomu nie dał. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku w Cro...:) obojętnie, z rezerwacją lub bez:)
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 31.05.2013 20:26

My zawsze jesteśmy w niedzielę :) tylko dlatego, że urlop zaczynamy w poniedziałek więc nie chcemy stracić weekendu przed... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 20:33

rafalos napisał(a):zamykam swój wątek, bo bez sensu jest go kontynuować

Nie doceniałem Cię...jednak potrafisz napisać coś sensownego :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 111
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone