Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.04.2009 06:43

Z wypowiedzi młodego wynika, że 500-700 na 4 osoby...
Za taką cenę to nawet nad polskim morzem byłby duży kłopot, w Zakopcu też... :(
Bo 700 na tydzień = 100 na dzień = ok. 22 euro (licząc po 4.50 zł)
Być może za 30 euro udało by się wam znaleźć jakąś ruderę w jakimś zakamarku, ale blisko "rozrywkowych" miejsc to może być kłopot.
Ale spróbować nie zawadzi! A w odwodzie pomyślcie o campingu.. :D

Myśmy za młodu (koniec lat 70-tych) jeździli do Ruskich na Krym (Jałta) prawie bez kasy. Brało się gitarę, urok osobisty i heja! Witaj przygodo! Pust' vsjegda budet solnce!
W jadłodajniach pracowały praktykantki, więc się je podrywało i ... 2 w jednym: niezłe obiadki za darmochę, a i noce nie upływały w samotności.. :oops:
A jak się już kasiora raz nam zaczęła kończyć (bo źle wyliczyliśmy), to z gitarą zapodaliśmy się na jałtański "Brodway" z repertuarem big-beatowym (Beatlesi, Zeppelini, Purple, Niemen, Rodowicz, Breakouci.. itp ) i zarobiło się na następny tydzień. Wino tam było prawie za darmo! I to nie bełty, lecz dobre południowe sikacze: Aligote, Risling itp. Kwaterę się wynajmowało na 2 lub 3 osoby, a spało w 10 :D :D
No i jeszcze wtedy gość z Polski, to był szanowany gość. Nie tylko dlatego, że kasę zostawiał (bo byśmy nie mieli szans... :P ), ale dlatego, że z Polski! Wtedy nas tam bardzo lubili, a Polskę traktowano tam jak taki "Mały Zachód" ... Oczywiście jeansy firmy Rifle lub Levis, koszulka z nadrukiem np. "Ozzy", "Bony M." lub "Love", długie włosy, Carmeny (to takie papierosy) i .. wszystkie dziewczyny były nasze.. nie tylko kuchareczki.. :P
ech... rozczuliłem się ... :roll: :oops:
sybin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sybin » 12.04.2009 08:11

hehe widze że wspomnienia wróciły ;p fajne przygody :D.

A wracając do tematu to szukałem wczoraj na chorwackich stronach i na początku czerwca można znaleźć fajne apartamenty na 4 os. za 30euro/dzień w Novalji i okolicach, a z tego co wyczytałem na forum to można coś utargować ;p Bądźmy dobrej myśli.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.04.2009 09:41

sybin napisał(a):... szukałem wczoraj na chorwackich stronach i na początku czerwca można znaleźć fajne apartamenty na 4 os. za 30euro/dzień w Novalji i okolicach, a z tego co wyczytałem na forum to można coś utargować...

Sybin, tak trzymać!
Z taką postawą na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla waszych planów.
Mam nadzieję, że opiszesz potem swoje przygody.
I nie zrażaj się "odstraszającymi" postami.. :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 12.04.2009 12:07

janniko napisał(a):
sybin napisał(a):... szukałem wczoraj na chorwackich stronach i na początku czerwca można znaleźć fajne apartamenty na 4 os. za 30euro/dzień w Novalji i okolicach, a z tego co wyczytałem na forum to można coś utargować...

Sybin, tak trzymać!
Z taką postawą na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla waszych planów.
Mam nadzieję, że opiszesz potem swoje przygody.
I nie zrażaj się "odstraszającymi" postami.. :D
Sybin, my jedziemy ostatni tydzień maja i mamy cene juz dzieląc na osobę po 5.7E /dzien. Gość jednak przez telefon powiedział że gdybysmy chcieli juz nawet w pierwszym tygodniu czerwca to ta cena nie obleci. Miejscowość Podgora- 8chyba km od Makarskiej. Natomiast wracająć do życia rozrywkowego to nie wiem jak jest napewno ale nie spodziewałbym się w okresie przedsezonowym specjalnych emocji..??
sybin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sybin » 12.04.2009 12:29

Cena bardzo dobra... myśle, że też znajdziemy coś niedrogiego ;) a jak nie to są namioty ;]. A co do życia rozrywkowego, domyślam się, że na początku czerwca trudno oczekiwać imprez do rana na plaży ale w tych miasteczkach też jest jakaś lokalna młodzież, więc muszą się gdzieś bawić. A jak nie, to sami coś zorganizujemy hehe. Nie będziemy się zniechęcać :)
KiErQ
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KiErQ » 25.04.2009 18:18

Witam!
w 2002.08 i 2003.08 z przyjaciółmi (12 osób) byliśmy "w ciemno" na 10-dniowym wypadzie w środkowej Dalmacji. Było super, bez problemów z noclegami itp.
W tym roku planuję ponowną wyprawę w ten sam rejon, tym razem 3 małżeństwa z dzieciątkami (1-3 latka) termin: ok.5 lipca. Jak radzicie, zważywszy na środek sezonu, "klepac" coś wcześniej czy zaufac instynktowi? W tej sytuacji chodzi mi przede wszystkim o nasze pociechy, czy nie będzie problemu ze znalezieniem odpowiedniego lokum?!

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź! Pozdrawiam!
maniek74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek74 » 25.04.2009 22:11

KiErQ napisał(a):Witam!
w 2002.08 i 2003.08 z przyjaciółmi (12 osób) byliśmy "w ciemno" na 10-dniowym wypadzie w środkowej Dalmacji. Było super, bez problemów z noclegami itp.
W tym roku planuję ponowną wyprawę w ten sam rejon, tym razem 3 małżeństwa z dzieciątkami (1-3 latka) termin: ok.5 lipca. Jak radzicie, zważywszy na środek sezonu, "klepac" coś wcześniej czy zaufac instynktowi? W tej sytuacji chodzi mi przede wszystkim o nasze pociechy, czy nie będzie problemu ze znalezieniem odpowiedniego lokum?!

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź! Pozdrawiam!
spokojnie można jechać w ciemno, to dopiero początek sezonu także coś się fajnego znajdzie Pozdrawiam
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 26.04.2009 08:03

...to małe dziecko, jak dorośnie, to wam takiego kopa za ten głupi pomysł zasadzi (wiadomo, gdzie) ze długo popamietacie.
nie pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2009 08:19

bogdan63 napisał(a):...to małe dziecko, jak dorośnie, to wam takiego kopa za ten głupi pomysł zasadzi (wiadomo, gdzie) ze długo popamietacie.
nie pozdrawiam.

a możesz rozwinąć tą twórczą myśl ? :roll:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.04.2009 12:13

bogdan63 napisał(a):...to małe dziecko, jak dorośnie, to wam takiego kopa za ten głupi pomysł zasadzi (wiadomo, gdzie) ze długo popamietacie.
nie pozdrawiam.

Bogdan, a to czemu???!!! 8O 8O 8O

Ja do dziś jestem wdzięczny rodzicom, że mnie już jako 2 potem 3, potem 4-latka itp.. rok w rok gdzieś ciągali. A to Krym (w ciemno, w latach 60-tych), a to "śladami sienkiewiczowskich powieści" po całej południowej Ukrainie, a to Mołdawia, a potem Soczi i Gruzja (Suchumi).. itp.
O różne "niedociągnięć" mógłbym mieć wąty do staruszków, ale nie o to, że zaszczepili we mnie pasję do włóczęgostwa. A warunki do luksusowych na pewno nie należały, bywało, że "wierzchem" się na ciężarówce "turystycznej" jeździło, spało się u Cyganów mołdawskich w namiotach, na dworcu w Oddesie lub w namiocie przy 60 st. upale w okolicach Suchumi... a raz to mnie w Guzufie czy w Ewpatorii (Krym) jako 3-latka starzy zgubili... tzn. odwrócili się, a ja powędrowałem... obcy kraj, obcy język, ale przesympatycznie ludzie. Ponoć, gdy mnie po 2 godzinach znaleźli, to siedziałem z panem milicjonierem objadając się lodami, kieszenie miałem wypchane słodyczami, a moich rodziców szukało pół miasta... piękne wspomnienia..
a ty mówisz, że teraźniejsza młodzież już nie kuma takich klimatów? że kopną staruszków w d.. za takie przygody?
8O :(
KiErQ
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KiErQ » 26.04.2009 18:24

nie pozdrawiam.

szczerze, to dziwi mnie twój wpis, jakieś złe wspomnienia?! :? cóż, bywa.. a ja nie sądzę żeby to był zły pomysł, jest możliwość wyrwania się z naszej szarej rzeczywistości to dlaczego z niej nie skorzystać, a i dzieciaki na pewno w przyszłości żałować nie będą!
Nasz Wypad będzie zdecydowanie "w ciemno", jest niby jeszcze trochę czasu ale po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw to myślę, że damy radę. :D
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 26.04.2009 20:18

...no to jeszce dodam, nie zabierajcie pieniędzy-może ktos wam da,
dokumentów-moze nie bedą sprawdzać, idźcie na nogach-moze ktoś was podwiezie, jedzenia ani picia tez nie bierzcie-na pewno ktos was poczestuje, idźcie juz a nie w lecie-moze bedzie ładna pogoda, itd, ale bedą emocje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 29.04.2009 08:22

Wracajac do pytania w temacie, czy ktoś z Was jeździł w ciemno po 20. VIII na Peljasac (najlepiej Orebic)? Teoretyczne założenia forumowiczów mam już przyswojone, że po 20 sierpnia to koniec sezonu i spokojnie się "coś" znajdzie. Jednak mam obawy, zwłaszcza, że jedziemy z 2 małych dzieciaczków oraz czy ewentualne "to coś" spełni nasze zwyczajne oczekiwania (czysto, blisko morza oraz przystępna cena). Czy ktoś w tym terminie i w tym rejonie szukał apartamentów na miejscu? Nie chodzi mi o znalezienie "czegoś" tylko chcę się dowiedzieć czy po 20 VIII w Orebic znajdę kilka apartamentów, z których będę mogła wybrać najlepszy dla mojej rodzinki. Proszę o wypowiedź "praktyków", teoretyczne założenia już znam.
wierucha
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierucha » 14.05.2009 11:40

Witam,
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich!
Do rzeczy, w 4 osoby planujemy wyjazd do Cro w okresie 8.08-22.08. Chcemy jechać w ciemno wstępnie rejon Zadaru lub jak da rade Rejon Makarska. Moje pytanko czy jest szansa że coś znajdziemy blisko morza w ciemno czy lepiej jeszcze szukać ofert w internecie. Boje się że będzie duży problem ze znalezieniem kwatery w tym okresie. Nie ukrywam że jadę pierwszy raz i prosił bym o pomoc!
Pozdrawiam
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 14.05.2009 14:38

wierucha napisał(a):Witam,
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich!
Do rzeczy, w 4 osoby planujemy wyjazd do Cro w okresie 8.08-22.08. Chcemy jechać w ciemno wstępnie rejon Zadaru lub jak da rade Rejon Makarska. Moje pytanko czy jest szansa że coś znajdziemy blisko morza w ciemno czy lepiej jeszcze szukać ofert w internecie. Boje się że będzie duży problem ze znalezieniem kwatery w tym okresie. Nie ukrywam że jadę pierwszy raz i prosił bym o pomoc!
Pozdrawiam

Mogę ci podać namiary na apartament w Sukosan obok Zadaru, w te dni które cię interesują ma wolne pokoje. Podaj maila lub GG.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone