napisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 11:06
Teres napisał(a):@
kinga35A możesz przybliżyć w jakim okresie to było? Bo żonka już podchwyciła przygody Twoich znajomych
Co do
kontrargumentów, to jak mantrę powtarza
"ale z dziećmi nikt w ciemno nie jeździ"
II polowa sierpnia. Z tym, że powtarzam miejsca były. My po rozpakowaniu, klepnięciu miejscowek na plaży, po odpoczynku chodzilismy po okolicy sprawdzając inne kwatery. Mozna było znaleźć nawet tansze niż te co my zarezerwowaliśmy , o tym samym standardzie. To nie jest trudne przyjechać w dane miejsce, zostawić bagaże w aucie i szukać miejsca. Nie chcę Was zniechęcać. Napisałam tylko jak to może wyglądać gdy się ma małe dzieci, zmęczone podrożą. Znajomi znaleźli pierwszy wolny apartman i tam zostali, dalej nie szukali. Zapłacili więcej niż my.
Pod względem terminu to też jest ważne, kiedy chcecie jechać.
Z tego co wiem - najbardziej turystycznie obleganym terminem w Chorwacji jest II polowa lipca i I połowa sierpnia, wtedy są najwyższe ceny, ciężko w ogóle znaleźć wolne apartmany). Lepiej nie ryzykujcie wtedy z dziećmi. Jak jest inaczej to na pewno mnie poprawią cromaniacy
Jeżeli chcecie jechać w i połowie czerwca albo po 10 września to nie powinniście mieć żadnych problemow jechac w "ciemno" z małymi dziećmi. Jest wtedy bardzo dużo miejsc, a przy okazji są niskie ceny.