Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 29.05.2013 10:24

Teres napisał(a):Dziękuję Wam wszystkim!

Na koniec lata, jeżeli będziecie do południa - nie powinno być problemów.
Mankament "dzieci" jest oczywiście wyzwaniem, ale można spróbować jakoś tak to "zorganizować" by nie utrudniał poszukiwań... (np. dzieci chlup do wody, a tata szuka)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 10:25

Najważniejsze to nie sugerować się zdaniem tych, którzy w ciemno nigdy nie jeżdżą i nigdy w ten sposób nie jechali...weź pod uwagę to, że takich "znafców" tutaj jest sporo... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 11:06

Teres napisał(a):@ kinga35
A możesz przybliżyć w jakim okresie to było? Bo żonka już podchwyciła przygody Twoich znajomych :cry:

Co do kontrargumentów, to jak mantrę powtarza "ale z dziećmi nikt w ciemno nie jeździ" :?

II polowa sierpnia. Z tym, że powtarzam miejsca były. My po rozpakowaniu, klepnięciu miejscowek na plaży, po odpoczynku chodzilismy po okolicy sprawdzając inne kwatery. Mozna było znaleźć nawet tansze niż te co my zarezerwowaliśmy , o tym samym standardzie. To nie jest trudne przyjechać w dane miejsce, zostawić bagaże w aucie i szukać miejsca. Nie chcę Was zniechęcać. Napisałam tylko jak to może wyglądać gdy się ma małe dzieci, zmęczone podrożą. Znajomi znaleźli pierwszy wolny apartman i tam zostali, dalej nie szukali. Zapłacili więcej niż my.
Pod względem terminu to też jest ważne, kiedy chcecie jechać.
Z tego co wiem - najbardziej turystycznie obleganym terminem w Chorwacji jest II polowa lipca i I połowa sierpnia, wtedy są najwyższe ceny, ciężko w ogóle znaleźć wolne apartmany). Lepiej nie ryzykujcie wtedy z dziećmi. Jak jest inaczej to na pewno mnie poprawią cromaniacy :)
Jeżeli chcecie jechać w i połowie czerwca albo po 10 września to nie powinniście mieć żadnych problemow jechac w "ciemno" z małymi dziećmi. Jest wtedy bardzo dużo miejsc, a przy okazji są niskie ceny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 11:10

Racja...najmądrzejsze są jednak te asy, które w ciemno nie jeżdżą... :wink:
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 29.05.2013 12:31

Teres
jak mantrę powtarza "ale z dziećmi nikt w ciemno nie jeździ"

Ja jeżdżę. Z dwiema nieletnimi kobiałkami :lol: Chociaż starszymi niż Twoje progenitury :D
Teres
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teres » 29.05.2013 12:45

Marek358 napisał(a):
Teres napisał(a):Dziękuję Wam wszystkim!

Na koniec lata, jeżeli będziecie do południa - nie powinno być problemów.
Mankament "dzieci" jest oczywiście wyzwaniem, ale można spróbować jakoś tak to "zorganizować" by nie utrudniał poszukiwań... (np. dzieci chlup do wody, a tata szuka)

No pewnie, że tak można, przedstawię ten argument małżonce :)

alessandro1977 napisał(a):Najważniejsze to nie sugerować się zdaniem tych, którzy w ciemno nigdy nie jeżdżą i nigdy w ten sposób nie jechali...weź pod uwagę to, że takich "znafców" tutaj jest sporo... :D

Mnie ten wątek wystarczająco przekonał :)

kinga35 napisał(a):
Teres napisał(a):@ kinga35
A możesz przybliżyć w jakim okresie to było? Bo żonka już podchwyciła przygody Twoich znajomych :cry:

Co do kontrargumentów, to jak mantrę powtarza "ale z dziećmi nikt w ciemno nie jeździ" :?

II polowa sierpnia.(...)
Pod względem terminu to też jest ważne, kiedy chcecie jechać.
Z tego co wiem - najbardziej turystycznie obleganym terminem w Chorwacji jest II polowa lipca i I połowa sierpnia, wtedy są najwyższe ceny(...)

Wiesz co, ja sam tak od połowy lipca, gdzieś do 3 tygodnia sierpnia sam bym nie chciał jechać całkiem w ciemno, ale 1 września, moim zdaniem powinno się bez problemu coś znaleźć.

skylogg napisał(a):Teres
jak mantrę powtarza "ale z dziećmi nikt w ciemno nie jeździ"

Ja jeżdżę. Z dwiema nieletnimi kobiałkami :lol: Chociaż starszymi niż Twoje progenitury :D

To zaraz usłyszę "no widzisz, z nieletnimi, a nie z 10mies." :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 12:55

Pierwszy nasz wyjazd w trójkę. Córa miała 8miesięcy i pojechaliśmy nad Bałtyk, rok później już była Chorwacja i to w ciemno.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 29.05.2013 13:16

Serce w pasy napisał(a):Pierwszy nasz wyjazd w trójkę. Córa miała 8miesięcy i pojechaliśmy nad Bałtyk, rok później już była Chorwacja i to w ciemno.

No, i takie teksty są ....solą tego forum!! A nie jakieś tam utyskiwania!! :wink:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 29.05.2013 13:21

Witam cro-maniaków,
tak się złożyło, że w tym wątku zaczynam swoją działalność na forum ;) ale do rzeczy.
Mam zamiar jechać w okolice Ninu-głównie ze względu na to, że np tamtejsze piaszczyste dno wolniej opada niż często spotykane kamieniste, co zapewne będzie ważne dla dziewięcioletniego syna ;)
O rybie z kolcem wiem-czyli oczywiście buty, ale do tej pory byłem w zasadzie pewien, że nie będzie problemu ze znalezieniem apartamentu. Wyjazd planuję na okolice 20 lipca i powrót na początku sierpnia-czyli około 10+ dni, wyjazd i dotarcie na miejsce raczej przed południem, w środku tygodnia. Do tej pory myślałem, że na szukanie poświęcę od kwadransa do godziny a tu okazuje się, że może być i dłużej albo wręcz problem. Czy nie przejmować się?
2 osoby dorosłe i dziecko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2013 14:06

Wątków o tym jest bez liku ale jeśli Ci to pomoże to ja robię zawsze tak: Wjeżdżam do danej miejscowości robię rozeznanie samochodem, czyli gdzie plaża, gdzie deptak, gdzie sklep, gdzie centrum etc. później znajduję miejsce gdzie wszędzie jest blisko, parkuję samochód i chodzę od domu do domu i szukam kwatery. Jeszcze się nie zdarzyło bym szukał kwatery dłużej niż 15-20 minut. Jak w jednym domu nie ma to zaraz pytają sąsiada, ciotki, wujka i znajdujesz co chcesz. Oczywiście zawsze jest to w dzień, więc tak oblicz sobie trasę byś na miejsce nie dojechał w nocy. Wszystko jest na tym forum. Szukaj a znajdziesz. Powodzenia.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 29.05.2013 14:49

I właśnie miałem zamiar tak to rozwiązać-wjechać gdzieś w interesujące mnie miejsce i tam się rozglądać.
Tylko trochę wystraszyły mnie opinie, że od ok 20 lipca może być trudniej coś znaleźć, ale mam nadzieję, że nie będzie źle :)
Myślałem też o leżącym obok Zatonie, ale widząc tuż obok lotnisko chyba jednak wybiorę niewiele dalej położony Nin.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2013 11:25

Trudności mogą polegać na tym, że nie znajdziesz w 15minut tylko w pół godziny :)
Owocnych łowów życzę.
st0ok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) st0ok » 31.05.2013 09:10

Mam pytanie, w jaki dzien tygodnia najlepiej przyjechac do cro w godzinach porannych ? czy ma to jakies znaczenie odnosnie poczatkow i koncow turnusow ? interesuje mnie pobyt 10-cio dniowy
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.05.2013 10:15

st0ok napisał(a):Mam pytanie, w jaki dzien tygodnia najlepiej przyjechac do cro w godzinach porannych ? czy ma to jakies znaczenie odnosnie poczatkow i koncow turnusow ? interesuje mnie pobyt 10-cio dniowy

Ja od 4 lat przyjeżdżam w poniedziałek w godzinach porannych i dokładnie na 10 dni!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2013 10:16

st0ok napisał(a):Mam pytanie, w jaki dzien tygodnia najlepiej przyjechac do cro w godzinach porannych ? czy ma to jakies znaczenie odnosnie poczatkow i koncow turnusow ? interesuje mnie pobyt 10-cio dniowy

Niedziela/poniedziałek ale dla mnie każdy dzień dobry...w mniejszych miejscowościach jednak, właścicieli może nie być na miejscu w przeciwieństwie do niedzieli kiedy liczą na przybyszy w ciemno...najlepszym dniem jest niedziela w godzinach porannych !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 110
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone