debowymg napisał(a):Witam wszystkich:)
Daty to 1 lipca do 9 lipca (tyle dni na miejscu, dojazdu nie liczę w tym). Rodzice chcieliby żeby 4 dni były gdzieś w okolicach Vodic/Sibenika a kolejne 4 na riwierze Makarskiej. Teraz seria moich wątpliwości (przeczytałem dziesiątki tematów, lecz nie na wszystko znalazłem odpowiedź)
1. Czy możliwe jest znalezienie takiego apartamentu przez neta na 3-4 doby?
W lipcu może ciut trudniej niż w czerwcu, ale powinno się udać.
Kwestia intensywności i szerokości szukania.
Podobnie jak poprzednik nie jestem przekonany do pobytów 4-dniowych. Więcej pakowania i rozpakowywania niż wypoczynku.
2. Max za dobę to 70euro. Czy da radę się w tym zmieścić?
Powinno być taniej.
3. Czy jeśli poszukiwania online nic nie dadzą, to możliwe jest znalezienie czegoś na miejscu? O to się boję najbardziej bo rodzice kiepsko stoją z językami...
Radzę zatem coś booknąć przez net, albo jechać z nimi.
4. Nie wiem czy nie jest już trochę późno na szukanie przez neta? Ludzie na forum narzekają, na mase odmownych wiadomości
Późno, ale początek lipca - i tak chyba większe szanse niż początek sierpnia. Wszystko zależy jaka cena i jakie warunki. Droższe oferty się później rozchodzą.
5. Może byście polecili jakąś niewielką mieścinę - spokojną i niewielką, byle była jakaś knajpka i sklep?
Trochę się rozwlekłem z tym, ale bardzo poczuwam się do odpowiedzialności za ich udane wakacje.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki:)
Niestety jest takich mnóstwo Z takimi założeniami możesz spokojnie przemejlować całą Dalmację.