napisał(a) Maciej217 » 19.05.2013 11:10
@ Rafalos.
Witam, nie słyszałem o Srimie. Co do Vodic, to nie jest to wcale takie gwarne miasto, również baliśmy się tego. Jest kilka imprez przy rynku, ale jeśli chcecie blisko plaży mieć noclegi to będziecie mieć dalej rynek, ponieważ plażę i centrum miasta rozdziela marina. Stąd mieliśmy taką odległość, choć nie wiem czy to była jedyna plaża w Vodicach. Dobrą opcją jest podpatrzenie sobie Vodic na google maps - opcją street viev. Co do knajp to żywiliśmy się we własnym zakresie, więc wiele nie pomogę. Są trzy markety, chyba Konzumy z tego co pamiętam dwa blisko plaży, jeden bardziej przy rynku, także dość spory pasaż z pamiątkami i ciuchami, za nim jest trag owocowy na którym ceny są wyższe niż w marketach, ale lepiej dać zarobić ludziom na targu . Plaża jest betonowa - wysypana żwirkiem, z atrakcjami typu - parasil, banany, skutery i rowery wodne, można także wypożyczyć małą łódkę na cały dzień. Miasto ma swój klimat ... Noclegi dobrano Nam w biurze turystycznym, które znajduje się na początku plaży, także wiele osób proponowało nocleg na ulicach. Z Vodic organizowane są wycieczki do Parku KRK, ale po takiej podróży stwierdziliśmy, że lepiej jechać samochodem do parku, ponieważ prawie 3 - godzinna podróż powrotna była jak dobijak. Sam Park robi wrażenie i jest godny polecenia, lecz co do transportu to lepiej sobie podjechać do niego samochodem. Choć to może być kwestia indywidualna. Kiedy będę miał czas w pracy, to wyślę panu miejsca na mapie street viev, dokładne adresy to podejrzy sobie pan miasto. Mam nadzieje, że pomogłem choć trochę ...