Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adamr20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamr20 » 06.03.2013 00:18

Takie pytanie jeśli jadę z dzieckiem to najlepiej z której strony szukać noclegu v Baska Voda. Rozchodzi się żeby było najbliżej to plaży najbardziej odpowiedniej dla dziecka. Proszę o podawanie kierunku tak jakby stało się na morzu w kierunku miejscowości :-) Pozdrawiam
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 06.03.2013 08:44

Na Riwierze Makarskiej 5 km od Baśka Voda i 6 km od Makarskiej, jest perełka Promajna - łagodne zejście na plażę duży wybór miejsc i stosunkowo tanio, na początku sezonu nie powinno być problemów z miejscami.
adamr20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamr20 » 06.03.2013 14:10

Nie jestem w stanie urlopy z żoną mamy dopiero w drugiej połowie czerwca, jedziemy koło 19 czerwca do końca miesiąca.
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 06.03.2013 14:50

Antoni Jan SEREWKO napisał(a):Na Riwierze Makarskiej 5 km od Baśka Voda i 6 km od Makarskiej, jest perełka Promajna - łagodne zejście na plażę duży wybór miejsc i stosunkowo tanio, na początku sezonu nie powinno być problemów z miejscami.

Witam . Potwierdzam. Promajna poza sezonem i nie tylko jest miejscowoscia spokojna , typowa dla rodzin z dziecmi , ale nie tylko . Pozdrav :D :papa:
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 06.03.2013 14:55

adamr20 napisał(a):Takie pytanie jeśli jadę z dzieckiem to najlepiej z której strony szukać noclegu v Baska Voda. Rozchodzi się żeby było najbliżej to plaży najbardziej odpowiedniej dla dziecka. Proszę o podawanie kierunku tak jakby stało się na morzu w kierunku miejscowości :-) Pozdrawiam

Kwatera sama Ciebie znajdzie ! Tylko przed trzeba uwierzyc w siebie ! Pozdrav :papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 07.03.2013 12:14

adamr20 napisał(a):Takie pytanie jeśli jadę z dzieckiem to najlepiej z której strony szukać noclegu v Baska Voda. Rozchodzi się żeby było najbliżej to plaży najbardziej odpowiedniej dla dziecka. Proszę o podawanie kierunku tak jakby stało się na morzu w kierunku miejscowości :-) Pozdrawiam

adamr20 napisał(a):Nie jestem w stanie urlopy z żoną mamy dopiero w drugiej połowie czerwca, jedziemy koło 19 czerwca do końca miesiąca.

Wjedż do Baśki na początku i poszukaj sobie miejsca w którym by ci pasowało i w tym miejscu zapytaj się o kwaterę .
W tym okresie co jedziesz jest dużo wolnych kwater i mało ludzi :papa:

20120610164147(1).jpg

20120610192025(1).jpg

20120610204704(2).jpg
Melanie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melanie » 07.03.2013 14:56

"Witam wszystkich Cromaniaków!
Mam pytanie dotyczące wyjazdów w ciemno w okolice Riviery Makarskiej. Czytałam, że wiele osób poleca Brelę - naprawdę warto? Gdzie szukać noclegu blisko wody na przełomie lipca/sierpnia? z
Chodzi mi głównie o opinie, do której miejscowości uderzyć najlepiej. Omiś i Makarska odpadają, zbyt tłoczne. Z drugiej strony nie chcemy utknąć w jakiejś wiosce z jednym sklepem - coś pośredniego.

Jeżeli chodzi o plażę, to obojętnie czy kamienista czy piaszczysta - grunt, żeby ludzie nie leżeli na sobie. Czyli nie zatłoczona na maksa.

Czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości? Po przeczytaniu tylu tematów mam już mętlik w głowie. Do tej pory zawsze wcześniej rezerwowaliśmy apartament, jednakże poruszaliśmy się po wyspach. W tym roku nie mamy w planach wyjeżdżanie do Plitvic, zależy nam na plażowaniu <i apartamencie bardzo blisko>. Jedziemy w 4 osoby<2 dorosłych + nie nie takie małe dzieci ;)>.

Pozdrawiam!"

Nie pozostaje mi nic innego, jak taka opcja. Tematy tu blokują :D Czytam to forum i czytam, ale nie mogę odnaleźć jednoznacznej odpowiedzi w tematach, do których odsyła mnie moderator ;) Zarzucić mi braku chęci nie można, poszukiwania kwater po prawie 100 emailach skończyły się ;)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 07.03.2013 21:13

Melanie napisał(a):"Witam wszystkich Cromaniaków!
Mam pytanie dotyczące wyjazdów w ciemno w okolice Riviery Makarskiej. Czytałam, że wiele osób poleca Brelę - naprawdę warto? Gdzie szukać noclegu blisko wody na przełomie lipca/sierpnia? z
Chodzi mi głównie o opinie, do której miejscowości uderzyć najlepiej. Omiś i Makarska odpadają, zbyt tłoczne. Z drugiej strony nie chcemy utknąć w jakiejś wiosce z jednym sklepem - coś pośredniego.

Jeżeli chodzi o plażę, to obojętnie czy kamienista czy piaszczysta - grunt, żeby ludzie nie leżeli na sobie. Czyli nie zatłoczona na maksa.

Czy mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości? Po przeczytaniu tylu tematów mam już mętlik w głowie. Do tej pory zawsze wcześniej rezerwowaliśmy apartament, jednakże poruszaliśmy się po wyspach. W tym roku nie mamy w planach wyjeżdżanie do Plitvic, zależy nam na plażowaniu <i apartamencie bardzo blisko>. Jedziemy w 4 osoby<2 dorosłych + nie nie takie małe dzieci ;)>.

Pozdrawiam!"

Nie pozostaje mi nic innego, jak taka opcja. Tematy tu blokują :D Czytam to forum i czytam, ale nie mogę odnaleźć jednoznacznej odpowiedzi w tematach, do których odsyła mnie moderator ;) Zarzucić mi braku chęci nie można, poszukiwania kwater po prawie 100 emailach skończyły się ;)

A zaglądałaś ''''TU''
A jak nie to przez Adriatyk.hr albo Casamundo :hut: :papa:
tomekczorny
Autostopowicz
początek turnusu w środku tygodnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekczorny » 10.03.2013 16:36

Witam Was,
byłem kilka razy w Chorwacji, jednak nigdy nie zaczynałem urlopu w środku tygodnia. W tym roku kalendarz tak się poukładał, że jedyną opcją na powrót do tego ukochanego miejsca po dwóch latach przerwy (oj głupi, ja głupi ;-) jest wyjazd z kraju środku tygodnia (prawdopodobnie wtorek 13.08). Macie doświadczenia czy znajdę w tym terminie coś wolnego jadąc w ciemno i czy są skłonni rezerwować w takim układzie apartamenty?
tomaszc_r4
Odkrywca
Re: początek turnusu w środku tygodnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 10.03.2013 16:45

JA wręcz przeciwnie na wszystkie razy tylko 1 raz kończyłem w weekend (droga powrotna - coś strasznego).
Z moich obserwacji sierpień bardziej obłożony. Ja preferuję rezerwację (ale nie jestem obiektywny bo od kilku lat ten sam apartament rezerwuję (od środy do środy)).
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 10.03.2013 17:25

witam
byłem w chorwacji 6 razy i tylko za pierwszym razem byliśmy od soboty , w tamtym roku wyjazd w niedzielę po południu , początek sierpnia oczywiście w ciemno ,do orebić po 30 minutach szukania mieliśmy 2 kwatery do wybory
wybraliśmy z klimą i 100 metrów od plaży generalnie chodzi tylko ile jedzie was osób i jakich warunków oczekujecie co do kwatery i do jakie miejscowości chcecie jechać .
tomekczorny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekczorny » 10.03.2013 17:38

minimum 2 rodziny 2+2, ewentualnie 3 x 2+2. NIe jechaliśmy nigdy w ciemno ale chyba doroślismy do tego dlatego pytam. Miejscowości jakie preferujemy to przyslowione typowe wiochy - byliśmy m.in w Privlace, Ljubaciu a dużo wcześniej w 1998 roku na wyspie Ugljan. Wyspę jednak wykluczamy, ponieważ lubimy trochę pojeździć po okolicy zawsze
Małgorzata69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Małgorzata69 » 10.03.2013 19:07

marcgrzy napisał(a):
darek1 napisał(a):

Obyś nie musiał spać na plaży z maltańczykiem :) :) :)

A w sumie to fajne by były takie wakacje ;)
Jeszcze znaleźć plaże z prysznicem i połdarmowe wakacje hehe

Z prysznicem znajdziesz ale oby działającym i jeszcze darmowym ;) W Breli opłata w Baśce opłata i jeden działa drugi nie w Promajnej lux działają i to za darmo się płuczesz.
Ostatnio edytowano 11.03.2013 18:21 przez Małgorzata69, łącznie edytowano 1 raz
Małgorzata69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Małgorzata69 » 10.03.2013 19:11

mervik napisał(a):
pumako napisał(a):cena ta jest w sezonie bo poczatek lipca niestety na forum nie znalazlem opini na ten temat
w ofercie jest pokoj z lozkiem malzenskim kanapa aneksem kuchennym i lazienka
o klimatyzacji nie wspomniano
baska voda i promajna sa tansze od breli??

Baśka Voda przy morzu będzie droższa :wink:

Jak we wszystkich miejscowościach turystycznych.
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 10.03.2013 19:12

wiec polecam środkową dalmację od zadaru do splitu zjechac za zadarem na starą jadrankę i na pewno przed wjazdem do byle jakiej miejscowości będą stali z tabliczkami apartmani i wybór należy do was
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone