Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.02.2013 23:19

Romano300 napisał(a):Kij ma dwa końce. Jak coś nam nie wypali, choroba, praca albo inne sprawy za rezerwacje nam nikt ne zwróci.
.

1 -rezerwuję przez Booking ,obok lokum, ceny, [I], tam jest napisane ile dni przed przyjazdem możesz zrezygnować za darmo i nie płacisz żadnej kaułcji .
2- jak masz zaliczkę wpłaconą w biurze podróży możesz wykupić ubezpieczenie zwrotu pieniędzy.
3-jak masz dogadane przez e-mail prywatnie musisz wstępnie uzgodnić
,z tym zawsze wiąże się jakieś ryzyko :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.02.2013 23:29

alessandro1977 napisał(a):
Dianka_h napisał(a):1. Interesuje nas pokój 2+1 - czy należy się pytać o 3os. pokoje/apartamenty, czy wystarczy 2os. a łóżko dla dziecka jest dostawiane?

Szukajcie "dwójki"...dodatkowe, pojedyncze łóżko albo stoi albo w sypialni albo w kuchni...jak dotąd, spotkałem się z takim rozwiązaniem niemal wszędzie...
Dianka_h napisał(a):2.Czy miejsce spania dla dziecka (łóżeczko turystyczne) muszę sama sobie przywieźć

No nie żartuj...
Dianka_h napisał(a):3. nieźle obniżyć cenę - szczególnie poza sezonem

Dokładnie tak jest - poza sezonem rezerwacja już w ogóle mija się z celem...
Dianka_h napisał(a):Zakładając taką sytuację: spodobał mi się pierwszy pokój i cena (po małej negocjacji) też w miarę może być, chciałabym obejrzeć co inni maja do zaoferowania. Podziękuje, pójdę pooglądać inne kwatery i stwierdzę, że jednak ta pierwsza była najlepsza ( w moim przypadku jest tak niemal w 90% ;) ) czy wracając dalej cena obowiązuje ta wynegocjowana

Zawsze trzeba zobaczyć co inni mają do zaoferowania...ja akurat nie poprzestaję na pierwszym lepszym i idę dalej...często było tak, że wracałem do pierwszego miejsca bo okazało się najprzyjemniejsze i obowiązywała ta sama cena...
Czasami poza sezonem - mówiąc, że idziesz dalej - gospodarz sam zaproponuje jeszcze dalsze obniżenie ceny :wink:

alessandro dobrze to ujął ,poza sezonem jak najbardziej w ciemno . :wink:
...ja bym brał 3 osobowy po sezonie ceny są niskie , dziecko też niech wie że jest na wczasach :wink:
A z tym łóżeczkiem :lol: :papa:
Dianka_h
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dianka_h » 15.02.2013 08:45

alessandro1977, mervik dzięki za odpowiedź :) Co do łóżeczka turystycznego, ja często z nim jeżdżę - po złożeniu dużo miejsca nie zajmuję, a nie muszę spać razem z małą - a ona zawsze kładzie się w poprzek i w efekcie nikt się nie wyśpi :) ale skoro na miejscu nie ma z tym problemów to jeden "klamot" mniej w aucie :D
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 16.02.2013 21:30

A co z wyjazdem z psem w ciemno?? Jest jakaś szansa?
Jak wysyłam zapytania przez maila to przeważnie nie ma problemu ale niektórzy chcą dopłaty. Czy jadać w ciemno nie będzie odmowy?
Jechał już ktoś z psem w ten sposób.
Pies jest mały rasy Maltńczyk. Do niego 2 dorosłych i dziecko no i druga rodzina 2+1.
Widziałem na forum opisy wyjazdu z psem ale w ciemno nie znalazłem.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 17.02.2013 12:05

marcgrzy napisał(a):A co z wyjazdem z psem w ciemno?? Jest jakaś szansa?
Jak wysyłam zapytania przez maila to przeważnie nie ma problemu ale niektórzy chcą dopłaty. Czy jadać w ciemno nie będzie odmowy?
Pies jest mały rasy Maltńczyk. Do niego 2 dorosłych i dziecko no i druga rodzina 2+1.

.... z tego co wiem mój znajomy jechał z psem w ciemno .
Nie wszędzie psa akceptują , albo chcą niewielkiej dopłaty .
On znalaz fajne lokum gdzie nie było problemu i bez dopłaty
To są sprawy indywidualne każdego właściciela posesji :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.02.2013 13:42

marcgrzy napisał(a):A co z wyjazdem z psem w ciemno?? Jest jakaś szansa?

Obyś nie musiał spać na plaży z maltańczykiem :) :) :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 17.02.2013 18:33

darek1 napisał(a):Obyś nie musiał spać na plaży z maltańczykiem :) :) :)

darek nie strasz gościa :lol:
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 17.02.2013 19:27

darek1 napisał(a):

Obyś nie musiał spać na plaży z maltańczykiem :) :) :)

A w sumie to fajne by były takie wakacje ;)
Jeszcze znaleźć plaże z prysznicem i połdarmowe wakacje hehe
Romano300
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romano300 » 17.02.2013 22:14

No i nie zapomnieć o budzie dla psa...
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 17.02.2013 22:20

Psy rasy maltańczyk nie sypiają w budach...
PavveL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PavveL » 21.02.2013 21:58

Jakie jest prawdopodobieństwo trafienia w ciemno apartamentu(ów) dla 2 rodzin: 2+2 i 2+3 ? Połowa sierpnia, środkowa-południowa Dalmacja. Ryzykowalibyście wyjazd w ciemno?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2013 09:56

PavveL napisał(a):Ryzykowalibyście wyjazd w ciemno?

Zdecydowanie tak :wink:
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 01.03.2013 12:43

jakie ceny są mieszkań 4 osobowych we wrześniu ? na róznych portalach po około 1000 zł/tydzień a w ciemno będą dużo tańsze?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.03.2013 12:54

zuczek171 napisał(a):jakie ceny są mieszkań 4 osobowych we wrześniu ? na róznych portalach po około 1000 zł/tydzień a w ciemno będą dużo tańsze?

We wrześniu to nawet nie myśl o rezerwacji przez internet a cena zależy od regionu i standardu.
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 01.03.2013 13:24

Taniej niż w Kołobrzegu, wyjazd w sobotę przyjazd w niedzielę, wyjeżdżają akurat ci co przyjechali na weekend, więc oferty pojawią się na "własnych nogach" przy samochodzie - od pokoju z dostępem do kuchni po wypasiony apartament wielopokojowy. Cena na pewno we wrześniu nie przekroczy 250 Euro.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 91
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone