Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.02.2009 10:39

Na południu Chorwacji, jest podobnie z kwaterami, jak w Puli co byliście.

;) Z Pula to było inaczej. Ojciec jechał na rozgrywki bryżowe i sie załapałam za darmo jako czwarta do pokoju hotelowego ;) Zadnej organizacji, szukania lokum itp wszystko na gotowo. Byłam uzależniona od innych w kazdej materii.
I powiem że mam wielki niedosyt Chorwacji - wiec niby byłam tam, ale jakby mnie nie było ;) trudno to wytłumaczyc ale tak jest, nie poczułam Jej ;) teraz wiem ze będzie inaczej, zwiedzanie, plazowanie i przyjemne wieczory wśród grona przyjaciół.
Teraz sama wziełam całą organizację na siebie i dlatego nie chce zawieść innych uczestników, choc zdaje sobie sprawe że moze to byc uciazliwe dla innych forumowiczów. ale juz sporo fotum poczytałam przez ostatnie 2 miesiące :P i setki relacji z podróży.
Ps. zadnych wiecej trąb wodnych ;)
Ps2. własnie o ten wątek z linku mi chodziło ;)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 08.02.2009 11:32

CinnamonGirl napisał(a):...zwiedzanie, plazowanie i przyjemne wieczory wśród grona przyjaciół. ...
Teraz sama wziełam całą organizację na siebie i dlatego nie chce zawieść innych uczestników, choc zdaje sobie sprawe że moze to byc uciazliwe dla innych forumowiczów. ale juz sporo fotum poczytałam przez ostatnie 2 miesiące :P i setki relacji z podróży.

Znam ten ból. Pierwszy raz jak do cro jechaliśmy, to wszystko załatwiał mój kolega i pozostali patrzyli na niego jak na wszechwiedzącego człowieka.
W tym roku ja kolejny raz zabieram żółtodziobów, więc odpowiedzialność jest, choć mniejsza niż w Twoim przypadku, bo kwaterę razem wybierzecie, a ja jaką zarezerwuję, to z takiej będą musieli być zadowoleni.

Przyjemnych wieczorków,
Pozdrav :wink:

Ps. Rano po rakiji nie jest źle :wink:
M. G.
Autostopowicz
w ciemno czy z pośrednikiem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. G. » 10.02.2009 17:25

Witam, wybieramy się ze znajomymi i dwójką dzieci do Chorwcji. Przyjazd planujemy na 06 czerwca (sb) godziny ranne, a wyjazd 20 czerwca (sb) godziny wieczorne.
Chciałabym, żeby ktoś się wypowiedział na temat:
Gdzie najlepiej pojechać, w które miejsce mając za towarzyszy podróży dwoje dwulatków?
Gdzie są piaszczyste plaże i niezbyt zaludnione, a wejście do wody łagodne?
Równocześnie zależy nam na dobrym miejscu wypadowym- aby pozwiedzać to i tamto nie wydając majątku na paliwo.
I czy z taką "ekipą" można w w/w terminie wybrać się w ciemno...
Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi.
FUX
Weteran
Re: w ciemno czy z pośrednikiem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.02.2009 18:32

M. G. napisał(a):Witam, wybieramy się ze znajomymi i dwójką dzieci do Chorwcji. Przyjazd planujemy na 06 czerwca (sb) godziny ranne, a wyjazd 20 czerwca (sb) godziny wieczorne.
Chciałabym, żeby ktoś się wypowiedział na temat:
Gdzie najlepiej pojechać, w które miejsce mając za towarzyszy podróży dwoje dwulatków?
Gdzie są piaszczyste plaże i niezbyt zaludnione, a wejście do wody łagodne?
Równocześnie zależy nam na dobrym miejscu wypadowym- aby pozwiedzać to i tamto nie wydając majątku na paliwo.
I czy z taką "ekipą" można w w/w terminie wybrać się w ciemno...
Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Masz możliwość wejścia do wody po drobnych kamieniach (obuwie chorwackie mile widziane).
Wycieczki do:
- Kornati- na miejscu razem z fish picnikiem statek Bosko kapitan Andre,
- Plitvice,
- wodospady Krka,
- Sibenik,
- Trogir,
- Zadar.
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 24.02.2009 16:05

Witam.
Mam pytanko, do osób obytych w temacie, otóż wybieramy się ze znajomymi do Chorwacji w sierpniu. Termin jeszcze do ustalenia czy początek, połowa czy koniec, jedziemy w 8 osób w okolice Primosten lub gdzieś dalej. Mamy zamiar jechać w ciemno ze względu, że dokładny termin wyjazdu ustalimy dopiero w lipcu i był by problem z rezerwacją. Czy w tym okresie będzie problem ze znalezieniem lokum dla tylu osób??? Znajomy, który był kilka razy mówi, żeby się nie bać i jechać w ciemno napewno znajdziemy miejsca. Z tego co tutaj przeczytałem to piszecie, że nie ma większych problemów z znalezieniem miejsca do spania. Chciałem wiedzieć czy to dobry pomysł jechać w tym okresie w tyle osób i w której części miesiąca najlepiej.
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 24.02.2009 16:52

Hej możecie nie mieć apartamentu obok siebie lub w jednym domu ale opcja żeby nie znaleźć - odpada zawsze się znajdzie :)
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 24.02.2009 17:56

Blums napisał(a):Hej możecie nie mieć apartamentu obok siebie lub w jednym domu ale opcja żeby nie znaleźć - odpada zawsze się znajdzie :)

To mało ważne, nie musi być obok siebie, byle w tej samej miejscowości. Zresztą zatrzymamy się tam gdzie nam się spodoba o ile będą miejsca jeśli nie to będziemy szukać dalej. :)
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 24.02.2009 17:57

malczykos napisał(a):Witam.
Mam pytanko, do osób obytych w temacie, otóż wybieramy się ze znajomymi do Chorwacji w sierpniu. Termin jeszcze do ustalenia czy początek, połowa czy koniec, jedziemy w 8 osób w okolice Primosten lub gdzieś dalej. Mamy zamiar jechać w ciemno ze względu, że dokładny termin wyjazdu ustalimy dopiero w lipcu i był by problem z rezerwacją. Czy w tym okresie będzie problem ze znalezieniem lokum dla tylu osób??? Znajomy, który był kilka razy mówi, żeby się nie bać i jechać w ciemno napewno znajdziemy miejsca. Z tego co tutaj przeczytałem to piszecie, że nie ma większych problemów z znalezieniem miejsca do spania. Chciałem wiedzieć czy to dobry pomysł jechać w tym okresie w tyle osób i w której części miesiąca najlepiej.

lokum znajdziesz na 100%.....może być mały problem z lokalami blisko siebie, ale jak nie będziesz wybredny znajdziesz cos dla wszystkich blisko siebie
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 24.02.2009 18:03

Przy wjeździe do każdej miejscowości siedzą bądź stoją "ja bym ich nazwał - naganiacze"z kartkami że maja do wynajęcia apartament lub sobe- pokój
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.02.2009 21:19

Nie pękaj kolego,ja też jadę w ciemno do Primosztenu w około 10 osób na przełomie lipca i sierpnia.Może gdzieś na siebie wpadniemy. :) :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.02.2009 21:49

Albo dwa namioty i już jesteście blisko siebie :)
Tentowiec :wink:
Dasiek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dasiek » 05.03.2009 18:54

Cześć ja mam pytanie czy BV pod koniec sierpnia można tam znaleźć tanie kwatery taniej niż w internecie wybieramy się tam w dwie osoby.
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 06.03.2009 10:32

a co to jest BV ???
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.03.2009 11:17

Dasiek napisał(a):Cześć ja mam pytanie czy BV pod koniec sierpnia można tam znaleźć tanie kwatery taniej niż w internecie wybieramy się tam w dwie osoby.

Cześć jak nie mam odpowiedzi czy BV po koniec sierpnia można tam znaleźć tanie kwatery taniej niż w internecie ale mam sugestię abyś pisząc posty wykazał ciutkę więcej szacunku dla potencjalnie czytających twoje zapytania
:evil:

PS
Hm... może BV to Bolivia lub Bavaria .. ale wtedy to nie to forum.. :P :
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 06.03.2009 11:33

Pewnie ma to być Baśka Voda, ale niech Dasiek potwierdzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone