Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.12.2012 08:56

pawelh napisał(a):np.poniedziałek bo część kończy pobyt w niedzielę

Zawsze myślałem, że "turnusy" zaczynają i kończą się w sobotę.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 31.12.2012 12:13

Jacek S napisał(a):Zawsze myślałem, że "turnusy" zaczynają i kończą się w sobotę.

Na weekendy przyjeżdżają też Chorwaci "zza gór",Bośniacy i inni.
Opuszczają wtedy apartmany w niedzielę. :D

pzdrv.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 31.12.2012 12:57

Dokładnie to miałem na myśli.......
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 02.01.2013 06:55

Jacek S napisał(a):
pawelh napisał(a):np.poniedziałek bo część kończy pobyt w niedzielę

Zawsze myślałem, że "turnusy" zaczynają i kończą się w sobotę.

Cała dogodność sprowadza się do tego, że w Chorwacji nie ma turnusów. Przyjeżdżasz i jesteś tak długo jak urlop pozwoli w jednym lub kilku miejscach. Faktycznie w weekendy jest ciaśniej jest dużo Włochów i Francuzów oraz tych co mają blisko z zimniejszych rejonów Europy.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 02.01.2013 09:47

Jśli pozwolicie nawiążę do Baski na Krk. Wyczytałem ,że drogo i że wyjazd w ciemno do tej miejscowości raczej nie wróży nic dobrego, ale czy tak samo jest równiez w drugiej połowie sierpnia? Trochę mi stracha napędziliście bo ja generalnie jestem malo wybredny, ale będe jechał z niespelna 3 - letnim dzieckiem. Czy w tym okresie jest juz jakis wybor w kwaterach?
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 02.01.2013 10:19

Slavko1974 napisał(a):Jśli pozwolicie nawiążę do Baski na Krk. Wyczytałem ,że drogo i że wyjazd w ciemno do tej miejscowości raczej nie wróży nic dobrego, ale czy tak samo jest równiez w drugiej połowie sierpnia? Trochę mi stracha napędziliście bo ja generalnie jestem malo wybredny, ale będe jechał z niespelna 3 - letnim dzieckiem. Czy w tym okresie jest juz jakis wybor w kwaterach?

Druga połowa sierpnia robi się luźniejsza. Niemcy wyjeżdżają (rok szkolny u nich zaczyna się 1 sierpnia), pogoda pozostaje, kwatery pustoszeją, na plaży widać jeszcze młodsze dzieci niż trzylatki, półroczny bobas nie dziwi nikogo. Czym młodsze dzieci tym większe wyzwanie dla rodziców, trzylatek jest prawie samodzielny. Polecam miejscowość Promajna na Riwierze Makarskiej około 50 km od Splitu w stronę Dubrownika.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 02.01.2013 10:41

Antoni - Riwierę Makarską zwiedziłem 2 lata temu z 7-miesięcznym bobasem, włącznie z Dubrovnikiem. Co prawda Promajny akurat nie ale dużo innych miejscowości z tamtego rejonu mam odhaczonych :). A ponieważ 4 lata temu zaliczylem Istrię, to w bieżącym sezonie chciałbym obejrzeć coś pośrodku. A kolejne miejscowości z Riwiery Makarskiej będą za rok :). Dlatego też nastawiłem się na Krk w tym sezonie.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 02.01.2013 17:51

Byłem w 2012 w drugiej połowie sierpnia na Krk było jak pisałem wcześniej.Drogo i problem z wynajmem a że wyspa średnio przypadła nam do gustu to nastąpił szybki odwrót :D
dace
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dace » 21.01.2013 16:27

Jakie jest obłożenie na początku lipca od 1 do 15 ? Interesują mnie wstępnie NIN, RAB, Pula, Omnis - generalnie piaszczyste plaże :D
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 24.01.2013 19:14

Slavko1974 napisał(a): Czy w tym okresie jest juz jakis wybor w kwaterach?

wg moich obserwacji - im dalej na południe tym więcej wolnych kwater.(na podstawie wycieczek w kier Dubrownika(sam tylko raz w ciemno byłem)
Maciety
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciety » 01.02.2013 09:09

Witam wszystkich po dłuższej przerwie.
Ja właśnie w tym roku zamierzam pojechać w ciemno.
Co mnie do tego skłania? Byłem 4 razy na tzw. rezerwację. Ani razu się nie zawiodłem
zawsze apartament lub dom nad morzem. Ale jeżdżąc na wycieczki głownie Jardanką, odkrywaliśmy z Żoną takie zakątki, które zapierają dech w piersiach z masa informacji o wolnych miejscach. Zwłaszcza okolice Karlobagu polecam! I to w tzw. szczycie na przełomie lipca i sierpnia. Żeby nie było moja rodzinka to 2+2 i zawsze znajomi , razem taka grupka ok 10 osób, zawsze znajdą się takiej grupie osoby, którym nie wszystko pasuje. Co ciekawe dlaczego są z mojej rodziny he,he.... Ale ze znajomymi wychodzimy zawsze z założenia , że trzeba się targować i rozmawiać zwłaszcza po chorwacku!!
To połowa sukcesu w tzw. negocjacjach... Nie zależy nam na klimie itp. ale podstawa dla nas to dom nad samym morzem.

Również zgadzam się z tezą, że częściej apartament sam nas znajdzie!
I właśnie to przyciąga.
Po co pchać się w ciemno do dużych miejscowości??
W tym roku tak myślę pojechać od Bakaru czyli tam gdzie się kończy autostrada dalej Jardanką do Paklenicy. Jeśli ktoś z szanownych forumowiczów zna ten rejon z "naciskiem" na jakąś małą miejscowość bardzo chętnie poczytam.
A sam również coś polecę w Seline.
Pozdrawiam
pumako
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumako » 11.02.2013 16:13

powiedzcie jakie maga byc roznice w cenie apartamentow wynajmowanych w ciemno a rezerwowanych wczesniej
wybieramy sie do Breli choc na forum coraz czesciej spotykam sie z opinia ze to jedna z drozszych miejscowosci :(
mamy prawie dogadany apartament w VILLA JARDULA za 70 e dla 4 osob o ile taniej moze byc w ciemno :?:
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 11.02.2013 16:33

Witam. Twoje pytanie jest dosyc trudne . Moim zdaniem 70E na 4 osoby to nie jest duzo ! Wychodzi 17,50 E na osobe . Tylko jedno: nie widzisz na zywo danego lokum . Poszukaj opinii na forum o VILLA JARDULA - Brela i bedziesz mial swoj poglad w tej sprawie . Nie wiem w jakim terminie jedziecie i co jest w ofercie tego lokalu . Jezeli jest to cena w sezonie to nie jest ona wygorowana . Jest tez cena umiarkowana jak na " poza sezonem " - jest to moja opinia . Mozna tez poszukac cos w Baska Voda oraz Promajna . Pozdrawiam
pumako
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumako » 11.02.2013 17:06

cena ta jest w sezonie bo poczatek lipca niestety na forum nie znalazlem opini na ten temat
w ofercie jest pokoj z lozkiem malzenskim kanapa aneksem kuchennym i lazienka
o klimatyzacji nie wspomniano
baska voda i promajna sa tansze od breli??
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 11.02.2013 17:08

pumako napisał(a):powiedzcie jakie maga byc roznice w cenie apartamentow wynajmowanych w ciemno a rezerwowanych wczesniej
wybieramy sie do Breli choc na forum coraz czesciej spotykam sie z opinia ze to jedna z drozszych miejscowosci :(
mamy prawie dogadany apartament w VILLA JARDULA za 70 e dla 4 osob o ile taniej moze byc w ciemno :?:

jeżeli jedziesz w sezonie , raczej nie będzie taniej , widzisz wszystko zależy od;
jaka odległość od morza
czy jest klima
jaki m2 lokalu
od wyposażenia itp.
ja uważam że 70 e za 4 osoby nie jest dużo i masz spokojną głowę :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 89
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone