Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.11.2012 21:11

niektórzy lubią jeżdzić w ciemno. ale czerwiec ,wrzesień to tak ,lipiec,sierpień raczej nie i to dużo osób się przekonało,ja jak jechałem nawet w czerwcu to też rezerwacje robiłem żeby nie szukać i wcale drożej nie płaciłem.polecam rezerwację przez booking ,bo w razie czegoś można zrezygnować od1 do 10 dni przed przyjazdem za darmo jest warunek że wcześnie zamawiacie,póżniej nie ma co wybierać :wink:a jak chcemy więcej google miejscowości zdięcia ijuż wiemy :wink: a potem luzik 8)lub przez casamundo albo adriatyk.hr są to pewne kwatery ,można zobaczyć na zdjęciach :wink:
Ostatnio edytowano 30.12.2012 22:05 przez mervik, łącznie edytowano 3 razy
dzanas7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzanas7 » 14.12.2012 21:39

Witam!
Do Chorwacji(ląd) zawsze w ciemno i nigdy się nie zawiodłem. Ale jak to wygląda na wyspach, a konkretnie Hvar lub Korcula
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 27.12.2012 17:21

Wyspy to ryzyko może być problem a do tego drogo.Ja w tym roku pojechałem na Krk i objechałem go prawie w całości i kicha.1Przereklamowany2Drogo3Drogo i trudno jeszcze coś wyszukać :evil: Więc powrót na ląd tyle,że mostem więc bez dodatkowego kosztu(płatny tylko w jedną stronę)Natomiast moja bratanica na swój pierwszy wyjazd do Cro wybrała Rab no i po długich poszukiwaniach znalezli apartametnt dla 2 osób a byli w 4(dwie pary)więc dwie osoby spały na materacach.Początkowo chcieli wracać ,ale szkoda im było kasy i bali się,że gdzie indziej może być podobnie. :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 27.12.2012 18:04

pawelh napisał(a):Wyspy to ryzyko może być problem a do tego drogo.Ja w tym roku pojechałem na Krk i objechałem go prawie w całości i kicha.1Przereklamowany2Drogo3Drogo i trudno jeszcze coś wyszukać :evil:

To Baska jest przereklamowana i droga - my też uciekliśmy stamtąd po godzinie poszukiwań.

Za to w Malinskiej już znaleźliśmy apartament w normalnej cenie w 10 minut. W Krku patrzyłem z ciekawości - też nie było problemu.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 27.12.2012 20:16

Były propozycje to od jutra to za dwa dni a do tego ceny od 75e w górę a jakość taka sobie.Jakby się spiąć to coś by wynalazł,ale pojechałem bliżej Zadaru i bez kłopotu znalazłem za 50e z klimą i super warunki a po tygodniu w innym miejscu za 40e a oba apartamenty były nowiutkie.
kgaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 29.12.2012 18:03

Kiedy najlepiej przyjechać (w jakim dniu tygodnia ) by najłatwiej szukać i wynająć apartament w ciemno ?
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 29.12.2012 18:34

np.poniedziałek bo część kończy pobyt w niedzielę
Andrzej_Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Monia » 29.12.2012 23:25

Witamy.
Mamy pytanie: czy na wyspie Krk (miejscowości Krk lub Baśka) jadąc w ciemno można znaleźć apartament za przywoitą ceną?
Dzięki z góry.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.12.2012 07:56

Odpowiedz trzy posty przed zadanym pytaniem :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.12.2012 10:06

Ciężko jest znależć w ciemno. Dlaczego ??? Otóż Chorwacja stała się modna bo i tania dla Włochów, Niemców, Holendrów, Austriaków. Ceny dla Polaków stały się mniej atrakcyjne. Przez to i jest natłok turystów zachodnich. Riviera Makarska w swzonie to jeden kocioł. Jesli jechać to w czerwcu lub we wrzesniu. Na Makarskiej szukałem i tak prawdę mówiąć nic godnego nie znalazłem. Naganiacze oferowali nędzne kwatery. Lepsze są już dawno zarezerwowane. W ciemno coraz gorzej jest coś zamówić. Jeśli szukać kwater to trzeba chodzić od domu do domu. W kurortach nie ma czego szukać. Za nędzne kwatery liczą jak zaq zboże. Osobiście wybrałem się do Orebicza i tam znalazłem kwaterę w pierwszej lini brzegowej za godne pieniądze tylko, że na przełomie czerwca i lipca.

Z roku na rok jest coraz gorzej.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.12.2012 13:41

Jeśli mamy doświadczenie i nie upieramy się co do miejsca czy miejscowości to zawsze coś fajnego znajdziemy.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 30.12.2012 13:59

darek1 napisał(a):
Z roku na rok jest coraz gorzej.

Do tego dochodzi coraz więcej widoczna komercja. :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2012 14:18

pawelh napisał(a):Jeśli mamy doświadczenie i nie upieramy się co do miejsca czy miejscowości to zawsze coś fajnego znajdziemy.

Dokładnie...ja problemów jakoś żadnych nie mam, dlatego nie zgadzam się z przeciwnikami jazdy w ciemno :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.12.2012 14:22

Andrzej_Monia napisał(a):Witamy.
Mamy pytanie: czy na wyspie Krk (miejscowości Krk lub Baśka) jadąc w ciemno można znaleźć apartament za przywoitą ceną?
Dzięki z góry.

W Krku lub Malinskiej bez problemu.

W Basce - zapomnij!
kgaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 30.12.2012 20:46

Czy macie doświadczenia z booking.com?, jaką oni mają bazę kwater bo jak zadałem wyszukiwanie apartamantow (4os) rejon makarska + 50km od 20.06.13 do 01.07.13 to naprawdę niewiele było wolnego i to przed sezonem. Dlatego się mocno zastanawiam nad rezerwacją choć to przecież przed sezonem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 87
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone