Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bmxmen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bmxmen » 11.09.2012 09:11

Do Chorwacji chyba bym się nie odważył, jeszcze bo nie wykluczam w przyszłości takiego wyjazdu improwizowanego :D
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 11.09.2012 12:33

Pierwszy raz byłem w CRO w roku 2009 - rezerwowałem w Podacy - przez czeskie biuro.
W tym roku odświeżyłem Chorwację jadąc (po pewnych wahaniach) w ciemno (Dwie osoby dorosłe + dzieci 16/11). Oboje z żoną jesteśmy przekonani, że było warto jechać w ciemno i bez obaw można znaleźć kwatery. Chorwację z całą pewnością jeszcze powtórzymy i na pewno w ciemno.
Założenie było takie: Vodice lub okolice Trogiru. Wyjazd Nd o 17 na miejscu Pn o 8.30. Pół godziny poświęcone na powierzchowne poznanie miasta - w celu zdecydowania czy to ma być właśnie tu :)
Nota bene na już na wjeździe do miejscowości stała pani z tabliczką informującą o wolnych pokojach.
Po krótkim zwiedzaniu miasta zaczepiłem chłopaka siedzącego pod tabliczką free apartmani. Zaprowadził nad do starszych państwa gdzie utargowałem z 45 na 40 euro/dobę). Wczesny PRL, lekko zatęchłe powietrze. Żona stwierdziła, że szukamy czegoś lepsze i bliżej morza (z biegiem lat człowiek staja się wygodny ;) ).
Idziemy w drugie miejsce i tu nam się podoba. Pani wynajmująca ten apartament wg cen katalogowych za 65 euro zgadza się na 50 euro. Żona akceptuje i zostajemy :).
Samo poszukiwanie apartamentu (wraz z oglądaniem obu miejsc i negocjacjami) trwało może 20-30 minut.Minus poszukiwań - temperatura otoczenia, która dość dobrze nas wysuszała :) Dlatego też uważam że najlepiej zajechać i szukać z rana . Dodatkowym argumentem jest to, że ma się wówczas cały dzień dla siebie :)

Część, w której spały dzieci (łóżko mnie początkowo przeraziło -ale żona mnie naprostowała że to nowy trend imitowanie nowych mebli na starocie :) ) Co tam, nie znam się :)
Kliknięcie w obrazek wyświetla go w pełnym rozmiarze.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Część, w której spaliśmy my
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 11.09.2012 17:06

alessandro1977 napisał(a):
magda8867 napisał(a):potem pojechaliśmy do Drage i tam po jakiś 30 min znalazłam apartament z widokiem na morze

W Drage z widokiem na morze ? No nie wiem..albo daleko od plaży albo z tej części gdzie jest pełno łódek przy wjeździe...Drage to bardzo ciekawa miejscowość (piękne plaże) ale raczej dla osób nocujących na campach...
Co do Rogoźnicy - bardzo ciekawe apartamenty są po stronie Zatoglav/Razanj...
Narzekasz, że daleko do centrum i na tym polega cały urok Rogoźnicy, która według mnie jest dla najbardziej wybrednych...Rogoźnica/Zecevo/Lozice/Stupin Celine - każdy coś znajdzie...ja byłem 20 metrów od morza za groblą koło Straży Pożarnej...było ok tylko irytują mnie te pierdzikółka przejeżdżające na okrągło...

A na marginesie - jakby ktoś nadepnął na jeżowca to najlepiej niech to będzie środa i uda się do punktu pierwszej pomocy :D :wink:

W Drage byliśmy z innej strony, nie w centrum tylko przy ul. chyba Zagrebackiej, tam domu były zawieszone na górce i z tarasów tych domów był ładny widok na morze. Plaze w tej cześci skaliste, betonowe płyty, wiem że ta druga część Drage -centrum była za górką, ale nie byliśmy tam, teraz trochę żałuję że sie tam nie wybralismy, to Drage wypadło całkiem spontanicznie i nawet nie wiedziałam że tam jakieś centrum jest, a wynajmujacy wprowadził nas chyba w błąd mówiąc, że tam nic ciekawego nie ma...

w przypadku Rogoznicy trochę żałuję, że tam nie zostałam, myslę że nasze zmęczenie po podróży i przyjazd w południe sprawiło, że nam się tam nie spodobało, szukalismy miejsca gdzie jest cień na plaży: jak zobaczyłam plażę w Rogoznicy to sie zniechęciłam i wolałam jechać na Makarską.....tam pełno drzewek przy plaży pod którymi mozna się schować
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 10:28

Magda, zapewniam Cię, że tam masz mnóstwo cienia...na każdej plaży są drzewa albo zadrzewione miejsca a prym wiodą szczególnie dwie - przy Marina Frapa wzdłuż promenady w stronę kapliczki - tam drzewa ciągna się wzdłuż całej plaży i nawet jak do 13.00 jest tam słońce to siedzisz w lasku...druga plaża z dużą dawką cienia jest od strony Razanj/Zatoglav przy Buddha Bar...to zresztą chyba jest najciekawsza część Rogoźnicy !
Trzy razy byłem w Rogoźnicy ale co roku tam jeżdżę w drodze powrotnej do zaprzyjaźnionego Mariana po trunki i oliwę...póki co dam sobie spokój bo nie lubię jeździć w to samo miejsce...jeżeli kiedyś zdecyduję się ponownie na Rogoźnicę to raczej na którąś z miejscowości przyległych jak Zecevo/Lozice/Stupin Celine...w ten sposób będę mógł chodzić na najlepsze rybki do Toniego :wink:
Zawsze będę jednak polecał tą miejscowość !
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 13.09.2012 11:18

alessandro1977 napisał(a):Magda, zapewniam Cię, że tam masz mnóstwo cienia...na każdej plaży są drzewa albo zadrzewione miejsca a prym wiodą szczególnie dwie - przy Marina Frapa wzdłuż promenady w stronę kapliczki - tam drzewa ciągna się wzdłuż całej plaży i nawet jak do 13.00 jest tam słońce to siedzisz w lasku...druga plaża z dużą dawką cienia jest od strony Razanj/Zatoglav przy Buddha Bar...to zresztą chyba jest najciekawsza część Rogoźnicy !
Trzy razy byłem w Rogoźnicy ale co roku tam jeżdżę w drodze powrotnej do zaprzyjaźnionego Mariana po trunki i oliwę...póki co dam sobie spokój bo nie lubię jeździć w to samo miejsce...jeżeli kiedyś zdecyduję się ponownie na Rogoźnicę to raczej na którąś z miejscowości przyległych jak Zecevo/Lozice/Stupin Celine...w ten sposób będę mógł chodzić na najlepsze rybki do Toniego :wink:
Zawsze będę jednak polecał tą miejscowość !

Jestem już przekonana, że mogłam zostać w Rogoznicy :D , może decyzja o jeździe tam w ciemno nie byłam dobra, a moze mieliśmy pecha, że nie znaleźliśmy tam czegoś co nas tam przytrzymało. Myślę, że wróce do Rogoznicy, ale tym razem będę rezerwować.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 15.09.2012 23:37

nie mam ochoty czytać 86 stron, więc nie wiem czy ktoś o tym już pisał. ale podstawowa zasada jazdy w ciemno do cro to być na miejscu naszego planowanego pobytu rano - czyli jazda nocą!! wieczorem nikt wam nie będzie czoła chylił kiedy będzie widział, że z rodzina nie masz gdzie przenocować. drugie ważne przynajmniej dla takiej obleganej dziury jak baśka voda, po sezonie łatwiej, w tym roku pojechałem w takim głupim terminie jak 27.08 - po 01.09 widziałem, że łatwiej kwaterę bym znalazł i taniej. po trzecie: czy chorwat ma norę czy ładny apartament zaczyna od tej samej kwoty np. 50euro/noc po chwili już się robi 30, więc trochę powybrzydzać warto.
teraz przykład:
oglądałem kwaterę z zewnątrz oki, w środku gorzej - duszno, niewietrzone, czuć rakiją od właściciela i ogólnie w powietrzu - gościu chciał 30 euro za tę norkę, pożegnaliśmy się. rozmawiałem z rodakiem, który wynajął tam kwaterkę przez net, płacił 25euro od osoby!!! za warunki lekko mówiąc średnie.
więc po piąte - widzisz co bierzesz.
po szóste - czy wy wszyscy boicie się mówić o cenach jak by była to tajemnica państwowa? ja płaciłem przełom 08/09 - 27,5euro za noc 2 osoby + 1,5 letni szkrab.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 16.09.2012 08:19

.
Ostatnio edytowano 02.11.2024 14:05 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
paulinator
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulinator » 17.09.2012 11:27

Pierwszy raz w życiu byliśmy w Chorwacji i zdecydowaliśmy się na wyjazd w ciemno. Wysiedliśmy w Primosten a stamtąd pojechaliśmy do rogoznicy i było świetnie. w sezonie placiliśmy 30 euro za apartament, kiedy tylko chcieliśmy właścicielka woziła nas do primosten, do centrum,a nawet do trogiru. Apartamenty świetnie urządzone do plazy 2 min. Cicha okolica na plaży w drugim tygodniu naszego pobytu nikogo;) a poza sezonem czyli w maju czerwcu i we wrześniu te same apartamenty za 10 e od osoby . Polecam serdecznie;p gdyby ktoś chciał więcej informacji lub zdjęcia pisać na meila;)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pinek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinek » 17.09.2012 17:51

Siedzimy właśnie w Bol na Brać. Wyprawa w ciemno. Nawet pojęcia nie mieliśmy co to ten Bol :) Jak zobaczyłem ilu ludzi w Niedziele się przetacza tam i nazad, to chciałem wiać. Tymczasem zakończyło się na apartamencie ( nas 4 osoby) 2-poziomy, 4 sypialnie, 3 łazienki, 2 klimy. Cicha okolica, do plaży 5 min. Cena taka, że cały czas czekam kiedy się zorientują i nas wywalą. Pozdrawiam
czyzyk64
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyzyk64 » 31.10.2012 10:02

fan4 napisał(a):Witam.Niedawno wróciłem z Chorwacji .Mieszkaliśmy w Brodarice koło Sibenika .Mieszkaliśmy w apartamentach około 20 metrów od morza ,warunki super ,aneks kuchenny ,klima, na zewnątrz grill ,można wieczorami po siedzieć na ogrodzie.Jeżeli jest ktoś zainteresowany podam namiary.pozdrawiam

Witam. mógłbyś przesłać mi namiar na maeila

Z góry dzieki
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 31.10.2012 10:37

Wróciłem 23 września, obecnie już nie jeżdżę w ciemno, mam stałą bazę w pięknej miejscowości na Riwierze Makarskiej. Pierwszy wyjazd 5 lat temu był wyzwaniem W tym pięknym kraju miejsca wypoczynku czekają i dosłownie wychodzą na rogatki wszystkich nadmorskich miast, miasteczek i wręcz wiosek. Gdym miał cokolwiek komukolwiek doradzać, to wyjazd w ciemno jest zdecydowanie lepszy (łatwiejszy) niż podróżowanie z najbardziej renomowanym biurem podróży.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 02.11.2012 22:07

jeżeli jadę własnym samochodem to zawsze "w ciemno" nie tylko do CRO
- +widzisz miejscowość , plaże ,jak ci się spodoba to szukasz apartamentu a jeśli nie to jedziesz dalej ,
- - zawsze jest jakieś ryzyko że może być problem ze znalezieniem apartamentu ale jak nie tu to gdzie indziej a w ostateczności przez agencję
-raz szukasz krótko innym razem dłużej ale zawsze się znajdzie nawet w sezonie
- jedni jadą w ciemno inni zawsze z rezerwacją , jedni i drudzy mają swoje racje ale "do odważnych świat należy"
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 02.11.2012 22:26

Świat by dawno diabli wzięli, gdyby brakło marzycieli. odwaga to zdyscyplinowana brawura. Wszystkie inne przypadki nie wchodzą w rachubę. Wyjazd w ciemno dodaje dodatkowych emocji, jak nie znajdziesz kwatery, to kwatera na pewno Cię znajdzie.
Bajubajka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bajubajka » 13.11.2012 14:36

fan4 napisał(a):Witam.Niedawno wróciłem z Chorwacji .Mieszkaliśmy w Brodarice koło Sibenika .Mieszkaliśmy w apartamentach około 20 metrów od morza ,warunki super ,aneks kuchenny ,klima, na zewnątrz grill ,można wieczorami po siedzieć na ogrodzie.Jeżeli jest ktoś zainteresowany podam namiary.pozdrawiam

Witaj, :)
czy mogłabym prosic o podanie namiarów na to cud-miejsce:), w którym byłeś?
Pozdrawiam serdecznie znad morza..zimnego:)
Basia
jasio66
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio66 » 18.11.2012 10:06

witam,bardzo proszę o namiary na ten apartament.pozdrawiam. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone