Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 27.08.2012 14:50

blader napisał(a):
zgredzik napisał(a):Piąty raz z rzędu jechałem do Chorwacji, ale pierwszy raz "w ciemno". Miejsce docelowe: Okrug Gornji, koło Trogiru. Dojechaliśmy ( byłem tylko z żoneczką ), wszedłem do piekarni z tekstem: szukam apartamentu.... Dziewczyna wybiegła na zewnątrz, zawołała chłoptasia jakieś 20lat, ten wykonał telefon, zjawił się drugi i po ok. 30min. załatwiliśmy sobie apartament za 30 euro/dziennie, około 30 sekund....od morza,pokój z kuchnią, łazienką i WC ;)
Budynek był trzy kondygnacyjny, my byliśmy na parterze. Apartamenty na I pietrze w cenie 50 euro, z klimą, dla dwojga dorosłych z jednym dzieckiem lub dwojgiem dzieci. Na II pietrze apartament dla 6dorosłych i 2-4 dzieci za 90 euro/dzień. Ceny za apartament, bez względu na ilość osób.

Pozdrawiam......

można prosić o kontakt do tego apartamentu?:)

Posiadam nr telefonu do właściciela i adres email - grzecznościowy. Wolałbym przekazać go na adres internetowy, niż zamieszczać go na forum, dlatego powyżej napisałem podobnie.

Pozdrawiam....
blader
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blader » 27.08.2012 14:55

fan4 napisał(a):Witam.Niedawno wróciłem z Chorwacji .Mieszkaliśmy w Brodarice koło Sibenika .Mieszkaliśmy w apartamentach około 20 metrów od morza ,warunki super ,aneks kuchenny ,klima, na zewnątrz grill ,można wieczorami po siedzieć na ogrodzie.Jeżeli jest ktoś zainteresowany podam namiary.pozdrawiam

można prosić o namiary? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam

zgredzik napisał(a):Posiadam nr telefonu do właściciela i adres email - grzecznościowy. Wolałbym przekazać go na adres internetowy, niż zamieszczać go na forum, dlatego powyżej napisałem podobnie.

Pozdrawiam....

Oczywiście, mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.08.2012 15:04

.
Ostatnio edytowano 02.11.2024 13:21 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
pitpawel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitpawel » 27.08.2012 16:27

te kiero napisał(a):nt. wnioski wyjazd w ciemno Plitvice, Brela:
jako, że ostateczna decyzja o wyjeździe zapadła dość późno, nie było czasu rezerwować noclegów; jeśli chodzi o Plitvice to nocleg odnaleziony w pierwszym domu, pod który podjechaliśmy (Rakovica / Brdajić Selo, apartman 2os 25E, 10km od wejścia nr 1); jeśli chodzi o Brelę to nocleg odnaleziony w drugim domu, pod który podjechaliśmy (Brela Ścit, pokój 2os z dostępem do kuchni, 30E, wyposażenie sprzed 20 lat, ale chcieliśmy tanio koniecznie w Breli i widok z balkonów na Jadran, klima, domowe wino, rakija, owoce do woli); gdy wybiera się w ciemno dobrze mieć zabezpieczenie w postaci innego pobliskiego miasta, które oferuje dużą bazę noclegów np koło Breli - Baśka Voda i Makarska, gdzie nocleg znajdzie nas sam.

Witaj te kiero. Będę od 08 września w Breli. Jadę w ciemno i planuję zakotwiczyć właśnie w rejonie Stomarica/Scit/Podrace. Jak możesz to podeślij maila na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl gdzie w tym rejonie się stołowałeś i co polecasz:) Czy ten w/w region Breli wart jest wypoczynku i gdzie ew. plażować. Ogólnie na świeżo jak możesz podziel się wszystkimi przydatnymi radami np cen jakie mogą być przypuszczalnie we wrześniu dla 2 osób:)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 27.08.2012 16:43

wszedłem ..... z tekstem: szukam apartamentu....

Dobrze, że to nie była Czeszka 8O :D :D :D
Pozdrawia - parę razy wyjeżdżający "w ciemno" i różnie z tego zadowolony, więc trochę plusów ujemnych to ma :)
fantus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fantus » 28.08.2012 10:43

Zgredziku:),
serdecznie proszę o namiar na miejsce Twojego wypoczynku.
Pozdrawiam

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 28.08.2012 16:26

fantus - poszło ;)
Pozdkreślam, adres "grzecznościowy".

Pozdrawiam...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.08.2012 15:10

Dla mnie Stary Zgredzie też daj namiar tyle, że do tej dziewuchy z Piekarni :wink:

P.S. jadę w przeciwieństwie do Ciebie :smo: bez żoneczki. :) :) :) :wink:
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 29.08.2012 16:41

darek1 napisał(a):Dla mnie Stary Zgredzie też daj namiar tyle, że do tej dziewuchy z Piekarni :wink:

P.S. jadę w przeciwieństwie do Ciebie :smo: bez żoneczki. :) :) :) :wink:

Namiar będzie łatwy do realizacji: w Okrugu Gornjim jest jedna piekarnia przy pasażu plażowy, trafisz łatwo. Obyś jednak nie natrafił na..... piekarza ;)

PozdRawiam.....
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.08.2012 19:24

:D :D :D
crolove
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) crolove » 01.09.2012 11:57

W tym roku rezerwację na apartament na sierpień zrobiliśmy już w marcu, mimo to nie było możliwości negocjacji ceny (85 euro/dzień za 3 pokojowy apartament z widokiem na morze). Po powrocie wymienialiśmy doświadczenia z osobami, które również były w Chorwacji, okazało się, że ceny są bardziej elastyczne i podlegające negocjacjom dla osób szukających apartamentu na miejscu. Ale są to subiektywne spostrzeżenia :) My rezerwowaliśmy wcześniej, ponieważ z uwagi na pełnię sezonu chcieliśmy przy trójce dzieci uniknąć nerwowych sytuacji. Jednak dla osób wyjeżdżających poza sezonem jak najbardziej można wybrać się "w ciemno". Trzeba jednak mieć na względzie też, gdzie jedziemy, bo np. w większych miejscowościach łatwiej nam będzie coś znaleźć niż w mniejszych.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 01.09.2012 13:01

Choć w tym zdjęciu nie o to chodzi, to na skraju widać dom z apartamentami.
Zdjęcie jest z Rogoźnicy z plaży Lozica w kierunku Sepurine.

W tym domu, na II piętrze znajomi wynajęli apartman (dość mały, ale schludny, 2 pokoje, łazienka, balkon z widokiem na morze, klima) dla 4 osób, 2+2, W CIEMNO w dniu 13 sierpnia, za 50 Euro dzień.
Trudno sobie wyobrazić lepszą miejscówkę.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
dymek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dymek » 01.09.2012 19:28

8x w Cro i zawsze w ciemno i zawsze lipiec lub sierpień. Mam ten komfort obejrzenia sobie apartamentu,
rodzinka dosyć wymagająca (2x Women) 4-osoby: tv, klima, czystość.

4x Biograd nMoru
-60euro/noc 4os, tv, plaża 300m ale wycieczka cały dzień łodzią dwa silniki po 300KM,
-47euro/noc 4os, tv, klima ale wino do woli i garaż w cieniu, plaża 300m,
-55euro/noc 4os, tv, klima, owoce, jarzyny, plaża 300m,

2x Podgora
-55euro/noc 2os, tv, klima, wino, grilowanie, dwie kolacje z rybką, plaża 90 schodów,
-60euro/noc, 4os, wino, rakija, grilowanie, trzy kolacje z rybką, plaża 90 schodów.

1x wyspa Rab
-47euro/noc 2os, tv, rewelacja, plaże piaszczyste 20m , brak rakiji i wina domaćnego weszli do UE

1x Vodice
-47-55eoro/noc 3os, tv, sat, klima, internet, czyściutko nowy lokal, plaża 70m, po drodze na plażę fajna knajpa z Chorwatem gadającym po polsku.

Polecam, bez problemu można zawsze coś znaleźć kwestia gustu, odległości od morza i ceny.

-W 2017 roku w ciemno w Biograd nMoru na kempingu z pieskiem było supeeeeeer!!!!
Ostatnio edytowano 27.04.2018 19:44 przez dymek, łącznie edytowano 8 razy
AndrewP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrewP » 02.09.2012 09:08

Piąty wyjazd do Chorwacji. Pierwszy raz w sierpniu dwie osoby (od 19 do 31). Bez problemu znaleziony nocleg ok. godz. 22 za Karlovacem pierwszy zapytany gospodarz (10e od osoby). Cel wyjazdu Zuljana (Peljesac). Apartament 3 osobowy znaleziony za pomocą informacji turystycznej w ciągu paru minut. Cena 28e za apartament - podstawowe wyposażenie (sypialnia, kuchnia, łazienka, taras - bez klimy i tv) w pobliżu plaży. Dużo wolnych apartamentów 4 osobowych w cenie wywoławczej ok. 50e. Parę dni po nas późnym wieczorem dwójka młodych ludzi szukała lokum i choć większość właścicieli nie chciała zejść z ceny, to znaleźli apartament 4 osobowy w cenie 25e za dwie osoby. W drodze powrotnej jardanką do Makarskiej już rano ustawiali się chorwaci z tabliczkami o wolnych apartamentach. Rodziny co najmniej 4 osobowe nie powinny mieć absolutnie problemu ze znalezieniem odpowiadającego warunkami i cenowo lokum.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 02.09.2012 10:25

W tym roku wybraliśmy się w ciemno do Chorwacji, 2 osoby dorosłe + dziecko 7lat, termin 18.08-31.08, najpierw jako cel wybraliśmy Rogoznicę. Przyjechaliśmy w południe, upał oczywiście okropny i powiem szczerze z szukaniem apartamentu było tak sobie :? , w paru domach popytaliśmy i owszem były miejsca ale bez rewelacji: były to apartamenty 4 osobowe i własciciele krzyczeli ceny jak za takie większe, a nam nie były takie potrzebne, wolelibyśmy mniejsze i z niższą cenąm, a resztę tej kasy przeznaczyć na inne wydatki. W końcu jakiś pan zawiózł nas do części Rogoznicy Lozica i tam był apartament 3 osobowy za 45 Euro, ładny ale nam nie odpowiadało znowu że tak daleko od centrum, a było kawałek, ogólnie Rogoznica nam nie przypadła do gustu i postanowiliśmy jechać na Makarską do Breli. Moze jak byśmy mieli coś zarezerwowane w tej Rogoznicy a tak planowałam na początku to byśmy tam zostali...., jak pisałam do właścicieli to ceny podawali w lutym od 35 do 60 Euro za 3 osoby a wiec może by coś wybrał...
Do Breli przyjechalismy na 15, coraz bardziej zmęczeni, córka nudziła, żeby gdzieś stanąć, a ja zaczęłam biegać po górkach za lokum, tutaj znów większość domów pozamykana, wszyscy na plaży, albo nie wiadomo gdzie, wyboru wielkiego nie było, gdzies dalej od morza apartament 4 osobowy za 60E, ładny ale pod górkę 60metrów, podziękowałam i dobrze zrobiłam, w taki upał tyle pod górkę chodzić, uważam że masakra 8O . Spotkałam sie z pytaniem od jakieś właściciela skąd jesteśmy i ile możemy zapłacić (Niemcy osaczaja Chorwację i dla nich apartament 3 osobowy za 60 Euro to taniocha...) W końcu po męczących poszukiwaniach osiedliśmy w małym pokoju z łazienką i dostępem do kuchni na ul. Frankopanskiej za 40E. Był blisko morza, okolica nie taka bardzo ruchliwa a wszędzie blisko, był OK.
W Breli bylismy tydzień, potem pojechaliśmy do Drage i tam po jakiś 30 min znalazłam apartament z widokiem na morze za 40Euro
Wnioski z jazdy w ciemno... Mam mieszane uczucia. Poprzednie lata rezerwowałam, znalazłam cenowo niezłe miejscówki, wybrane przez internet, byłam zadowolona, duzy plus że się nie traci czasu i energii na poszukiwania, my akurat stracilismy prawie dzień na takie szukanie, nie wiem jakby było jakbyśmy mieli rezerwację w Rogoznicy, moze byłoby tam fajnie i by się nam podobało :?: Jechałam z nastawieniem że jest tam fajnie, ale jak zobaczyłam te plaże bez cienia i ta saharę...,
W sezonie lepsze miejsca są pozajmowane, ceny tych co zostają nie są wiele niższe niż jakby się rezerwowało, a przyjazd bez rezerwacji wydaje mi się jednak trochę stresujacy, tym bardziej jeśli się jedzie z dziećmi.
Z drugiej strony prawda jest że się widzi co się bierze, widać od razu, że 200m od plaży w Breli to jednak nie bajka....i od razu szuka sie bliżej, przez internet można się skusić ładnym widokiem, ale łażenie codziennie ze 2 razy pod górkę w takim upale nie należy do przyjemnosci..
Są plusy i minusy jazdy w ciemno, myślę że każdy powinien rozważyć co mu pasuje a co nie i nie nastawiac się tez na cuda. Znajdzie się coś na pewno, ale czy to będzie w 100% satysfakcjonujące to już takie pewne nie jest.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone