Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Antoni Jan SEREWKO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Antoni Jan SEREWKO » 21.08.2012 05:37

Jechać. Wszystko to co wyszczególniliście - jest do załatwienia na miejscu i negocjujcie warunki bez pośpiechu.
marioplf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marioplf » 21.08.2012 10:03

Jestesmy w CRO dopiero 2 raz. Oczywiscie znów w ciemno =)
Dojechalismy tym razem do Baska Voda. Ze znalezieniem noclegu nie ma zadnego problemu. Ceny juz od 30E w fajnych warynkach. Jednak w tym roku zaszaleliśmy jak na nasze możliwosci finansowe i wynajelismy apartament (2 osoby) z pieknym widokiem na wodę i góry, z bardzo ładnym tarasem za 45E/dzien.
Śmiało polecam wyjazd w ciemno !
Kolejny nasz wypad do CRO będzie taki sam =)
paulinator
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulinator » 21.08.2012 17:51

Witam Wszystkich, pierwszy raz wybieram się na wakacje w ciemno w okolice trogiru bo tam zatrzymuje sie autokar. Pobyt 2 tyg tj. 25.08.08.09 czy znacie jakies fajne kwatery w poblizu? z gory dziekuje za odpowiedz;)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 21.08.2012 20:24 przez paulinator, łącznie edytowano 1 raz
kangurek773
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kangurek773 » 21.08.2012 20:06

marioplf napisał(a):Jestesmy w CRO dopiero 2 raz. Oczywiscie znów w ciemno =)
Dojechalismy tym razem do Baska Voda. Ze znalezieniem noclegu nie ma zadnego problemu. Ceny juz od 30E w fajnych warynkach. Jednak w tym roku zaszaleliśmy jak na nasze możliwosci finansowe i wynajelismy apartament (2 osoby) z pieknym widokiem na wodę i góry, z bardzo ładnym tarasem za 45E/dzien.
Śmiało polecam wyjazd w ciemno !
Kolejny nasz wypad do CRO będzie taki sam =)

Witaj a możesz spytać gospodarzy o termin od 27 08 na 7 dni ,2+2, a blisko morza ?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
carinus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carinus » 21.08.2012 20:23

Za radą większości osób z forum wybrałem sie w ciemno w okolice Primosten.Zaraz przy wjeżdzie do miasta kwatera sama mnie znalazła,tyle że w pobliskiej Rogoźnicy,15 ojro od osoby w naprawdę super warunkach.
mondzio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondzio » 22.08.2012 07:25

Witam,
to i ja zapytam, choć domyślam się odpowiedzi :oczko_usmiech: - apartman od 28.08/ok. 8 nocy na 4 osoby, 2 sypialnie, Baska Voda - jechać w ciemno?
Koresponduję z miłą Panią z apartamentem na ul. Naputica, cena wyjściowa 85 € za noc - trochę drogo mi to wygląda (standard raczej ok, ale dom w linii prostej 200m od brzegu na wysokości portu i nie ma netu :|). Jadę pierwszy raz i się cykam zaryzykować (ale z drugiej strony nie chcę zobaczyć na miejscu wolnych chawir za pół ceny przy plaży :wink: )...

Doradźcie :D
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 22.08.2012 18:06

Piąty raz z rzędu jechałem do Chorwacji, ale pierwszy raz "w ciemno". Miejsce docelowe: Okrug Gornji, koło Trogiru. Dojechaliśmy ( byłem tylko z żoneczką ), wszedłem do piekarni z tekstem: szukam apartamentu.... Dziewczyna wybiegła na zewnątrz, zawołała chłoptasia jakieś 20lat, ten wykonał telefon, zjawił się drugi i po ok. 30min. załatwiliśmy sobie apartament za 30 euro/dziennie, około 30 sekund....od morza,pokój z kuchnią, łazienką i WC ;)
Budynek był trzy kondygnacyjny, my byliśmy na parterze. Apartamenty na I pietrze w cenie 50 euro, z klimą, dla dwojga dorosłych z jednym dzieckiem lub dwojgiem dzieci. Na II pietrze apartament dla 6dorosłych i 2-4 dzieci za 90 euro/dzień. Ceny za apartament, bez względu na ilość osób.

Pozdrawiam......
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 23.08.2012 12:29

czy mozna prosić o namiar na ten apartament?
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 23.08.2012 13:53

Jak napisałem, było to szukanie "na żywioł". Wrzuć swój adres email, podam więcej info. Zaznaczam, mam numer telefonu do właściciela i jego adres email-owy -> grzecznościowy ;)

Pozdrawiam....
per6
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) per6 » 24.08.2012 19:21

W tym roku pierwszy raz w Cro. Padło na Rogoznicę, oczywiście pojechaliśmy w ciemno. Na zdjęciach z netu wpadła nam w oko plaża Sepurine, obejrzeliśmy ją na "żywo", bardzo nam się spodobała i tam zaczęliśmy szukać apartamentu. Pierwszy odwiedzony dom - pudło - były tylko sobe. W drugim wszystko było zajęte, ale właścicielka kazała nam iść ze sobą i u sąsiadów były wolne apartamenty. Wzieliśmy dwupokojowy z widokiem na marinę, kuchnia, łazienka, duży taras - to wszystko za 40 eur/3 osoby. Będę jezdził tylko "w ciemno". :)
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 26.08.2012 11:49

per6 napisał(a): Padło na Rogoznicę, oczywiście pojechaliśmy w ciemno. Na zdjęciach z netu wpadła nam w oko plaża Sepurine, obejrzeliśmy ją na "żywo", bardzo nam się spodobała i tam zaczęliśmy szukać apartamentu. (...) Będę jezdził tylko "w ciemno". :)

Dokładnie tak samo. I co do Sepurine, i co do Rogoznicy, i co do szukania "w ciemno".

Szczyt sezonu - 13.08 przyjazd, pięć rodzin, 18 osób 8O - po 2 godzinach szukania wszyscy mieli miejscówki. Niedaleko siebie, ceny od 40 do 50 Euro (ta za 50 była z 10 m. od morza z pięknym widokiem i klimą).

Mnie się nawet nie udało znaleźć kwatery, nie zdążyłem..... :) , sama mnie znalazła, jakieś 2 minuty po tym, jak zaparkowałem samochód.

Jeśli super-hiper-extra lokalizacja nie jest komuś niezbędna, to wyjazd "w ciemno", jest jedynym sensownym rozwiązaniem. Chyba, że chcemy coś w baaardzo małej, klimatycznej miejscowości, w top-sezonie.

TYLKO W CIEMNO. :papa:
blader
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blader » 27.08.2012 10:08

Witam, 16 września planujemy ze znajomymi wybrać się do Chorwacji. Jako studenci mamy trochę ograniczony budżet, dlatego szukamy rozsądnego kompromisu między jakością a ceną.
Po przeszukaniu mnóstwa serwisów znaleźliśmy apartament w Trogirze. Dla 4 osób, z dwiema sypialniami w pobliżu morza, w cenie około 50 Euro za dobę + 5 Euro za klimę. Ponadto przy rezerwacji dochodzi opłata rezerwacyjna 120 zł. W sumie cena wychodzi około 60 Euro za dobę.
Z przeczytanych postów wnioskuję, że taka cena w drugiej połowie września nie jest szczególnie okazyjna. Zastanawiam się zatem, czy nie lepiej jechać w ciemno i na miejscu czegoś poszukać. Czy w tym terminie (17 września, poniedziałek) spokojnie mogę liczyć na znalezienie fajnego apartamentu dla 4 osób w dobrej cenie (40 Euro/doba) ? Planowaliśmy dojechać na miejsce wieczorem. Czy szukając w ciemno, musimy zmienić plany i pojawić się już przed południem?
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.08.2012 11:03

Przyjechałem do Vrbnika/Krk 12.08.2012 o 10 czy 11 przed południem.
Miejscowi pukali się w czoło gdy pytałem o wolne pokoje.
Agencja turystyczna też nie miała dobrych wieści. Przeraziła mnie wiadomość o tym, że cała wyspa jest wypchana Włochami po uszy. Na całej wyspie nie ma ani jednego lokum dla nas więc zwijaliśmy się w popłochu do najbliższej miejscowości na lądzie jaką znajdziemy.
Przejeżdżaliśmy przez Cizici również na Krk i tam się okazało, że miejsca są i wspaniałe apartamenty. Znalazły się w 5 minut. Gospodarze sami do nas przyszli po tym jak właściciel restauracji Mala Sten w Cizici zadzwonił gdzie trzeba.
Nie polecam więc żadnych agencji turystycznych bo są niedoinformowane. Można ew. zapytać gdzie jest bankomat.
Mimo pierwszego złego wrażenia również polecam "tylko w ciemno".
blader
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blader » 27.08.2012 12:59

zgredzik napisał(a):Piąty raz z rzędu jechałem do Chorwacji, ale pierwszy raz "w ciemno". Miejsce docelowe: Okrug Gornji, koło Trogiru. Dojechaliśmy ( byłem tylko z żoneczką ), wszedłem do piekarni z tekstem: szukam apartamentu.... Dziewczyna wybiegła na zewnątrz, zawołała chłoptasia jakieś 20lat, ten wykonał telefon, zjawił się drugi i po ok. 30min. załatwiliśmy sobie apartament za 30 euro/dziennie, około 30 sekund....od morza,pokój z kuchnią, łazienką i WC ;)
Budynek był trzy kondygnacyjny, my byliśmy na parterze. Apartamenty na I pietrze w cenie 50 euro, z klimą, dla dwojga dorosłych z jednym dzieckiem lub dwojgiem dzieci. Na II pietrze apartament dla 6dorosłych i 2-4 dzieci za 90 euro/dzień. Ceny za apartament, bez względu na ilość osób.

Pozdrawiam......

można prosić o kontakt do tego apartamentu?:)
fan4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fan4 » 27.08.2012 14:48

Witam.Niedawno wróciłem z Chorwacji .Mieszkaliśmy w Brodarice koło Sibenika .Mieszkaliśmy w apartamentach około 20 metrów od morza ,warunki super ,aneks kuchenny ,klima, na zewnątrz grill ,można wieczorami po siedzieć na ogrodzie.Jeżeli jest ktoś zainteresowany podam namiary.pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe? - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone